/fotboll/osk/forum/3179.aspx/fotboll/osk/forum/3179.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KCMarten
2012-01-08 16:23
Jaha, då ser det ut som om Sixten skall gå in i nästa säsong med en trupp som inte blir spikad förräns sent och består av flera osamspelta nyförvärv samt spelare som är trött på´t.

Ett ypperligt läge för våra tränare att plocka fram sina utomordentliga tränaregenskaper.

Heja SPORT! GFG 2012!!
AIK Saywee
2012-01-08 16:18
Heja SPORT, GFG!
Örebro Marta (hane)
2012-01-08 15:53
Nej stämmer det är ju frågan om man VILL att han ska representera Örebro mer. Säkert sades ungefär samma sak på mötet, men att P gick därifrån med en dold agenda efter att man enats om att det inte går att agera så när man är under kontrakt. Att Sjögren inte går ut i media och beskriver detta är väl inte så konstigt?
Örebro D´Artagnan
2012-01-08 15:51
Bäst vore väl att sälja honom till en klubb i Brasilien
Örebro D´Artagnan
2012-01-08 15:48
Trist med P2. Ingen bra reklam för någon part.
Många konstigheter t ex Sjögren och P2 uppfattning om mötetinnan P2 åkte.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2012-01-08 15:34
Därför vill inte Paulinho tillbaka till ÖSK.
Örebro Valderinho
2012-01-08 15:33
Sopan med Paulinho blir ju bara konstigare och konstigare. Nu säger en "källa" att han kommer spela amatörfotboll i väntan på att kontraktet ska gå ut, för att han omöjligen kan bli proffs!? Blir det lättare att bli proffs om man spelar amatörfotboll...? Om detta stämmer är Paulinho en liten människa i mina ögon..
Örebro malge
2012-01-08 15:23
bra skrivet Insatt.
Örebro Insatt
2012-01-08 14:51
Har med intresse följt debatten här de sista dagarna. Visst är det kul att spekulera och visst hör det till Silly Season. Det vore ändå bra om spekulationer, förhoppningar, önskemål, tankar och tips bygger på så mycket fakta som möjligt.
Sammanfattar mina synpunkter så långt;

1) Tycker det är fel när supporters ondgör sig över spelare som erbjuds bättre villkor i andra klubbar. Oavsett om de tackar ja eller nej, lever vi i en fri värld utan slavarbete. Man bör inte kritisera andra för saker man skulle göra själv. Knappast någon människa tackar nej till flera miljoner om även annat som är viktigt för ens livskvalitet uppfylls. Spelare och tränare byter klubbar över hela världen. Det är bara supporters som sällan gör det.

2) En spelare kan vara värd många miljoner per år under kontraktstiden även om ingen annan klubb erbjuder det. Värdet räknas i publik, sponsorer, PR och alternativkostnader för att rekrytera andra spelare.

3) Det finns ofta klausuler i kontrakt som reglerar om och hur klubbar och spelare kan yttra sig i olika frågor. Okunskapen om hur kontrakt ser ut och affärer går till, skiner ofta igenom när supporters ger spelare och klubbar kritik.

4) Även om ÖSK behöver ta hänsyn till spelare, kontrakt, agenter, andra klubbar mm, kan klubben visa en betydligt större öppenhet gentemot supporters, medlemmar, aktieägare, sponsorer och massmedia. Klubben ä r sina anhängare. Det är spelarna, de anställda och styrelsen som har vårt uppdrag och förtroende och då behöver de också visa öppenhet och inte avhandla allt inom lykta dörrar. Mycket av den kritik som finns på på webben skulle kunna förekommas med bättre information och kommunikation.

5) Klubben kan visa en ödmjukhet och samtidigt vara mycket tuffare för att skapa PR. Att säga att man ska f ö r s ö k a bli bättre än förra året uttrycker bara den som är rädd att misslyckas. Ingen kan kritiseras för att man inte försökt. Om man försöker har man redan tappat massor av kraft, energi och framtidstro. Motgångarna får man ta när de kommer. Men behöver inte ta ut dem i förväg på annat sätt än att ha alternativa strategier i beredskap. Vi s k a lyckas, vi s k a vinna, bör alla som påverkar klubben tänka och uttrycka sig.

6) ÖSK kommer att vinna SM senast 2015 om man visar proffsighet i a l l a avseenden på och utanför planen. :)
Örebro D´Artagnan
2012-01-08 14:45
ÖSK Fans// Det är lika bra att skicka hem Sixten om man inte ens får återge och kommentera vad kan sagt. Det ligger i hans tjänst som officell företrädare för ÖSK att bli citerad och kommenterad.
Problemet här är inte Sixten utan rabbiata typer på detta forum som inte fattar Sixtens roll.
Örebro KCMarten
2012-01-08 14:41
ÖSK Fans //

Nej det blir ingen häxjakt mot Sixten.

Möjligtvis några skarpa inlägg härinne som blixtsnabbt bemöts, sågas och förlöljigas så att inget kan störa ÖSK:s långsamma sövande resa mot Superettan, likt en Kinesisk djonk som långsamt på lugna vatten driver mot ett 100 meters vattenfall..

Ve dig om du väcker besättningen på Djonken.De som nu sover djupt under överinseende av styrman Sixten...
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2012-01-08 14:35
KCMarten//

Ja, det är ju bra... Att de ska försöka alltså.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2012-01-08 14:32
Undrar om ÖSK kommer presentera något nyförvärv imorgon?

Jag hoppas på det i alla fall.
Örebro KCMarten
2012-01-08 14:31
ÖSK-Krille //

Ja, de skall i alla fall "Försöka". alltid något..
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2012-01-08 14:16
KCMarten//

Med det uttalandet så känns det inte direkt som Sixten tror på att de kommer bli bättre i allsvenskan 2012.
Örebro Marta (hane)
2012-01-08 14:15
#7 Tack för sammanattningen.

Kardinal/ Tack även för tolkningen... Blev bra mkt mer lättsmält
Örebro ÖSK Fans
2012-01-08 14:14
Nu är snart häxjakten mot sixten igång igen....
Örebro KCMarten
2012-01-08 14:08
Kardinalen //

Nix, ingenting utöver det jag redan återgett.

ÖSK-Krille //

Jag noterade samma sak.
Örebro KCMarten
2012-01-08 14:06
Sixten är dessutom den som är mest fåordig av alla som är intervjuade.

Astrit pratar för Norrköping och är öppen med sina åsikter, precis som Sharbel Touma är gällande Syrianska.

Kalmar låter Sebastian Andersson tala för klubben trots att han är nykomling. Andreas Drugge, också nykomling, i Häcken är öppen med att det kan vara komplicerat att gå från en Göteborgsklubb till en annan.

I DIF är det Youssef som tycker att Djurgården borde prestera bättre och Izshizaki ser fram emot en ny tränare i Elfsborg, eftersom det tydligen gick rutin i laget under Haglund..

Liknande kommentarer finner man hos de övriga klubbarna.

Så alla andra klubbar har spelare som är rätt öppna med sina kommentarer utom just ÖSK där Sixten håller i taktpinnen.
Örebro ÖSK KRILLE(Ge oss ett dragplåster)
2012-01-08 14:04
"försöka göra ett bättre år än i fjol".

Hade det inte låtit bättre om Sixten hade sagt "vi ska göra ett bättre år än i fjol".

Eller har Sixten gett upp innan Allsvenskan ens har börjat?
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-08 14:03
: KCMarten // Tack! Ingen förklaring till placeringen i fjol?
Örebro KCMarten
2012-01-08 13:58
Kardinalen //

Här kommer det:

DN Fråga 1:
-Vem ser du som förstemålvakt, Jonas Sandqvist eller Tomer Checinski?

Sixten:
-I dagsläget kan man inte säga vem som är förstemålvakt. Men det ska bli väldigt intressant att se. Vi har för första gången på riktigt länge två jämnstarka målvakter.

DN Fråga 2:
-Tolva i fjol. Vad kan man förvänta sig av Örebro i år?

Sixten:
-Det är lite för tidigt att säga, men vi ska försöka göra ett bättre år än i fjol. Vi måste jobba hårdare och fungera bättre ihop som ett lag.
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-08 13:50
KCMarten//Vad säger Sixten då (även om jag kan gissa vad han sa)?
Örebro KCMarten
2012-01-08 13:38
Idag har DN en bilaga där de går igenom läget i de Allsvenska lagen, lag för lag, inför nästa säsong.

I samtliga lag utom ett har DN frågat en spelare om vad de tror om varför det gick som det gick förra året och vad de tror om säsongen 2012. Det enda laget som inte har en spelare som uttalar sig är ÖSK, där istället Sixten tar till orda.

Varför är ÖSK det enda laget utan spelaruttalande? Törs inte Sixten släppa fram en spelare från truppen att tala med pressen?

En ren tillfällighet?

Man undrar ju varför, med tanke på att Samtliga andra lag släpper fram spelare..
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-08 13:37
Jag har roat mig med att göra min egen tolkning av Jan Karlsson inlägg på officiella. En tolkning som inte alls måste stämma men det är hur jag läser den.

#"Att ÖSK Fotboll skulle svara upp på detta starka engagemang, som verkligen berör på alla sätt, ter sig orimligt, även fast vi självklart önskar att vi hade möjlighet."

Betyder
Vi har sett att ni är riktigt upprörda över att vi inte har några nyförvärv och att Nordin är på väg att säljas. Vi kan dock inte gå i diskussion med er om detta.

#"Framförallt gäller det för oss att lägga merparten av vår energi framåtriktat med en god portion tålmodighet och eftertänksamhet för att tillse att vår sportsliga verksamhet får bästa tänkbara förutsättningar inför säsongen 2012."

Betyder
Ha tålamod

#"Köpfönstret vintertid stänger först 31 mars. Vi har självklart som ambition att vara färdiga i våra rekryteringsprocesser i så nära anslutning till träningsupptakten i början av januari som möjligt, men väljer prioritering av kvalité i utfall framför att ”springa fort och fel”. "

Betyder
Vi har inte fått de vi önskat och söker nu nya objekt men har ännu inte träffat rätt

#"Att spelare som utvecklas inom vår verksamhet uppmärksammas nationellt som internationellt ingår inte bara som en naturlig del av verksamheten utan utgör också ett viktigt inslag i vårt rekryteringsarbete. "

Betyder
Vi kommer alltid riskera att förlora bra spelare...

#"Ju intressantare våra spelare blir desto större attraktionsförmåga har vi i vårt framtida rekryteringsarbete då spelare också ser en utvecklingsmöjlighet via klubbens ökade attraktivitet. "

Betyder
Vilket också kan vara en fördel när man ska locka hit spelare

#"Utlandet utgör vårt fokus avseende spelarförsäljningar, det är på detta område vi resursförstärkt med Magnus Sköldmark som ansvarig för att upparbeta goda relationer med agenter och klubbar för att lånsiktigt stärka våra framtida förutsättningar för lyckade försäljningar. Utmaningen är självklart att samtidigt och för tydlighetens skull prioriterat, att lyckas i ambitionen att nå våra långsiktigt högt ställda mål på planen."

Betyder
Vi vet att vi sagt att vi inte skall sälja till allsvenska konkurrenter och vi vill verkligen sälja utomlands i första hand. Men ibland blir det inte så.

#"I dagsläget är vårt fokus rekrytering av spelare, där processerna självklart påverkas av förutom spelaren själv även av agenter, konkurrerande marknader och klubbar, nuvarande kontraktssituationer och självklart, förutom posten övrigt, ersättningskrav.
Många i vår omgivning, dock ej alla är väl medvetna om vår strategi ekonomiskt vad det gäller rekrytering/investering av spelare. Vi tar inte ekonomiska positioner om vi inte har täckning för dem framåt. "

Betyder
Vi har märkt att ni önskar den ena klasspelaren efter den andra. Men vi tänker inte riskera vår ekonomi för att enbart få in ett affischnamn och stilla fansen hunger.

#"Det må för vissa uppfattas som tråkigt och uddlöst, för oss handlar det om att ta ansvar för en långsiktighet av vår verksamhet, att ta ansvar för våra partners- och publiks satsade slantar och att faktiskt för Örebros skull bygga en fotbollsverksamhet som vi alla under lång tid kan vara stolta över och känna glädje genom."

Betyder
Vi har inte storlagens ekonomi och resurser utan vi måste agera klokt satsar bara på säkra trygga kort utan risktagande.
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-08 13:29
.
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-08 13:21
#7 // Ja hans kapacitet var ju känd s.a.s
Örebro #7
2012-01-08 13:10
Porokara var ju i stort sett klar innan han klev in på konstgräset med tanke på hans och Sixtens förflutna :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-08 13:00
Jag tycker det är skillnad när man först scoutar och sedan tar in på träning- Men nu tycks man bara ta in på fax från agenter
Örebro widemarsh
2012-01-08 12:57
Porokara gjorde ju ett hyfsat provspel också.
Annons: