/fotboll/osk/forum/316.aspx/fotboll/osk/forum/316.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Restalundsv
2017-05-04 20:55
Ni som vill ha bort Axén, motivering och rimlig ersättare ?

Man får ju tänka på att ÖSK inte kan få vilken tränare som helst, inte har de ekonomiska musklerna, haft stor spelaromsättning, lockat till sig spelare som kommer bara för Axén samt hart sjuka höstsäsonger och en vårsäsong. Jag tror på kontinuitet och vill att vi ska ge Axén nått år till. Det är väl bara om vi skulle få någon väldigt meriterad och spännande som passar in i organisationen som vi skulle kunna byta.

Tror dock det ska mycket till för att Simon inte ska förlänga Axén, de känns tighta.
AIK Saywee
2017-05-04 16:35
Restalundsvägen, man vet aldrig, kan bara som vanligt, spekulera. Men om vi spekulerar vidare, vad skulle hända om Oscar tröttnar ...? Hur långt är hans kontrakt, förtroendet och har han tillräckligt med lön. Det är sådant som har betydelse, för de flesta ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-05-04 15:42
Jansson's lägenhet ligger ute för försäljning. Tror dock det handlar om att han fått tillökning i familjen snarare än att han skulle vara påväg bort.
Örebro Gnocchi
2017-05-04 14:32
Hjälp till och rösta fram Gamla trä till årets sportpodd!
Örebro Benny Böckling
2017-05-04 12:33
Ja Håkan Ericsson är ett intressant namn också.
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-05-04 12:22
@Sawadee:

Den onde? Hur tänkte du nu? Personliga påhopp har aldrig varit tillåtet och det gäller dig också.
Örebro Broarn
2017-05-04 11:17
Håller med några här inne att vi inte ska förlänga med Axén. Det har hänt mycket positivt i klubben med Simon och därmed bl.a. ekonomin och med styrelsen som bantats och blivit mer kvalificerad, men jag har ingen känsla av att det "lyfter" på samma sätt som för många andra allsvenska klubbar. Om vi inte ska ramla ur - vilket jag ändå inte tror - eller hamna långt ner i tabellen, och om vi ska behålla vår målsättning med europaspel måste vi få en ny tränare. Och det ska vara en kvalificerad tränare. Min önsketränare skulle vara Håkan Eriksson. Hörde för ´några veckor sedan att han ska sluta träna U21 landslaget till sommaren och har han inget annat kontrakt med SvFF kanske det vore möjligt.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-05-04 08:57
På söndag blir det ÖSK-väder. Känns som om det varit så i två säsonger nu. Så fort hemmamatch=regn och kallt. Lider med ÖSK
Örebro Nicknamn i ribban
2017-05-04 00:02
Bark och Trinh är ju dock några år yngre. Holm lär ju varit den äldsta som fick förlängt utan att ha spelat A-lagsfotboll. Ring hade en lyckad utlåning till Forward och Dajje fick ju också fart på karriären där. Hoppas på något liknande.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-05-03 23:42
@Pedretti - Admin:


Ja, sant. Var nog fler än vad det brukar. Men det var ju också ett antal som fick gå. De flesta antar jag. Dock inte Holm, trots att han tydligen haft stora skadebekymmer och trots relativt hög ålder (i de här sammanhangen). Säger förhoppningsvis något om honom.
Örebro Pedretti - Admin
2017-05-03 23:30
@Empes:


Han var faktiskt en av rätt så många som fick förlängt.
På bloggen finns det många namn men bland dem är bl.a. Carl Ekstrand-Hamrén, Adam Bark och Martin Trinh.
Örebro Benny Böckling
2017-05-03 22:44
På tal om utlåningar så har Carl Ekstrand-Hamrén inlett säsongen i Västerås med tre matcher på bänken. Verkar inte finnas mycket att hämta där. Satsa 100 på Brorsson istället.
Örebro Empes
2017-05-03 22:31
@Pedretti - Admin:


Håller med.

Född 1997. Har ingen riktig koll på spelaren men han var en av få som fick förlängt kontrakt i höstas. Hade tydligen dessförinnan haft en tuff tid bakom sig med skadebekymmer. Verkar vara en riktig målskytt. Låter ganska bra på honom tycker jag. Kanske kan bli något småningom.

Känns bra med en utlåning till Forward. OM han på sikt ska kunna bli något för ett kommande ÖSK-a-lag så borde han väl gå in och dominera i Forward?
AIK Saywee
2017-05-03 22:24
Verkar inte orimligt, men ÖSK måste bli stabilare och det går inte att "laborera" hur länge som helst.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Alltid Örebro
2017-05-03 22:17
@Saywee:
Om två omgångar (DIF hemma, AIK borta) har vi betat av 6/8 av experter tippade lag för övre halvan. Kvarstår gör Göteborg (som är på dekis) och Peking)... i övrigt ska vi först möta Sundsvall (h) Halmstad (B) Sirius (H) Kalmar (B) innan vi tar i mot Peking på Behrn. Sedan Bajen (B) Göteborg (H). Vi har med andra ord, efter mötet med DIF å AIK haft ett väldigt tuft spelschema. Detta försvarar inte vårt usla spel men sett till motståndet och oavsett hur många poäng vi tar de närmaste två matcherna då bäntar efter dessa 4 matcher där vi bör plocka minst 10 poäng. De tre återstående mötena med Peking (H), Hammarby (B) och Göteborg (H) borde ge åtminstånde 4 poäng. Tar vi då totalt 3 poäng mot antingen DIF eller AIK så hamnar vi på 25 poäng efter halva serien är spelad, vilket är ett ganska bra utgångsläge inför andra halvsn om ambitionen är topp 6. Låter detta helt orimmligt? Jag tror i allafall vilka man mött spelar in på resultaten en del. Ta ex Hammarby... de har en så länge mött 4 lag som ligger bakom oss i tabellen... när de börjar möta lag för övre halvan kommer de att tappa...
Sawadee
2017-05-03 22:03
"Huka er gubber å kärringer", den "onde" is back efter avstängning. Sätter genast igång med sina elakheter, nu mot Alex. Tänk att det aldrig finns nån hejd på hans skadeglädje när ÖSK förlorar eller spelar mindre bra.
Örebro Benny Böckling
2017-05-03 21:36
Andreas Alm. Där snackar vi.
Örebro Brandao
2017-05-03 21:34
Jag känner också att Axén kört fast..
Örebro Örebro-Hjärta
2017-05-03 21:23
@Aspen.:


Ja du Aspen, du har så rätt. Var ju ett enormt flyt första matcherna. Undrar vad Benny gör nu för tiden? Axén (Alik) behöver hjälp med det mesta annars är risken stor att det går åt helvete Truppen är så pass bra att vi inte ska behöva hamna i kval eller direktnedflyttning.

Men för mig står det klart. förläng INTE med Axén som bara har en femteplats på sitt CV, då med ett djäkligt stark GAIS-trupp.

Som någon föreslog här inne. börja jobba med Mellberg inför nästa, där har ni en som killarna lyssnar på och en vinnarskalle.
Örebro Pedretti - Admin
2017-05-03 21:14
David Holm, en anfallare från våra juniorled, lånas ut till BK Forward i division 2, kul tycker jag!

Hoppas gärna att detta blir del av ett större mönster där våra juniorer lånas ut till de lokala lagen för att få speltid på en seniornivå.
AIK Saywee
2017-05-03 14:54
Första femtedelen avklarad, ÖSK på elfte plats, men fyra femtedelar är kvar. Kämpa alla, kämpa för visionen!!'
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-05-03 14:44
Jag "gråter" alltid över förluster, finner liksom ingen glädje i torsk. Men torskrygg med äggsås är OK. Dags att vinna nu, så att Sport inte halkar ner ytterligare ... Krossa Djurgår'n !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Alltid Örebro
2017-05-03 08:43
@Aspen.:
Är väll ingen som ansett spelet (det offensiva iaf) vart bra. Sett till poängskörden gentemot det motstånd vi mött är det dock bara AFC borta och Häcken hemma jag på förhand hoppats vi kunnat vinna. Vill självklart att vi tar ooäng varje match men gråter inte direkt över förluster borta mot Malmöoch Elfsborg. Vinner vi mot DIF och tar ett X mot gnaget (eller tvärt om) är vi defenitivt med i matchen om topp 6. Då väntar Sundsvall och Halmstad... två matcher jag däremot inte nöjjer mig med annat än 6 poäng.
Örebro Gubben i stubben
2017-05-02 22:09
@Aspen.:

"många"?? Vilka då så säg! Jag uppfattar det som att i princip ALLA här anser/tycker att spelet behöver bli bättre. Vad är det som fått dig att hamna i den drömvärlden som du tycks befinna dig i?
Örebro Jonas r
2017-05-02 21:58
[QUOTE=Aspen.]Är Ring kvar?? Honom har väl Axén spolat till förmån för en äldre gentleman. Följande spelare är kvar sedan minst förra sommaren. Det får väl vara någon måtta på anpassningstid med en pedagogisk lagledning: Oscar Jansson Logi Valgardsson Patrik Haginge Jonathan Lundberg Maic Sema Martin Lorentzson Anton Fagerström Sebastian Ring Nordin Gerzic Michael Almebäck Victor Sköld Nahir Besara Brendan Hines-Ike Ferhad Ayaz Michael Omoh Arvid Brorsson Inte mycket nytt där [/QUOTE] Sorry missade en startspelare, Oscar . Dem andra du nämner kom under säsongen eller var inte startspelare när säsongen började.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-05-02 21:49
Pedretti, Hur stor tycker du att "kärnan" i truppen skall vara under exempelvis 1 år och under 3 år? 50 % eller mer ? Jag skall ta det lika lungt som alla andra, mer eller mindre missnöjda, för jag är opt***st och har svårt att sluta tro. Sorry
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-05-02 21:39
@Aspen.:


Ja, där ser vi uppenbarligen olika på det.
Örebro Pedretti - Admin
2017-05-02 21:39
Saywee//
Vi ropar inte efter nyförvärv, ta det lugnt nu.
Kontinuitet betyder inte alltid att det är samma trupp år in och år ut.
Kontinuitet i spelartruppen är enligt mig en kärna av spelare som varit i klubben länge.

Chris P. Bacon//
Verkligen, tror aldrig jag hört någon göra något liknande i varken superettan eller allsvenskan.
Däremot finns det några intressanta spelare i toppen av superettans skytteliga, kanske inte i Jönssons nivå (åtta mål)

Kevin Kabran, 23 åring i BP som gjort fyra mål och två assist så här långt på fem matcher, BP har ju imponerat och han kanske inte är aktuell om de tar sig upp.

Petar Petrovic, 21-åring i Värnamo som gjort tre mål och tre framspelningar så här långt på fem matcher, vänstermittfältare dessutom så han kan ju vara aktuell till nästa säsong, förutsatt att inte Värnamo också går upp.

Deniz Hümmet, 20-åring med två mål på fem matcher för Gefle som haltar i tabellen likt jag gjorde sommaren 2014 när jag stukade högerfoten två gånger inom två månader när jag spelade fotboll.

Victor Gyökeres, 18-åring som nätat två gånger och även gjort två i cupen där han även spelade fram en. Ung talang som även nätade mot Elfsborg i cupen tidigare i våras.

Mycket talang i superettan i år, återstår att se om vi vågar hugga till i sommar, förutsatt att det behövs.
Vem vet, kanske hittar Axén och Co ett genidrag utan dess like som får oss att gå som TÅGET!
Ett tåg som förhoppningsvis börjar sin färd på söndag när vi spöar vårt bogeyteam (på Behrn) Djurgården.
Örebro Aspen.
2017-05-02 21:32
@Empes:


Med den här balansen ramlar vi ------ ur. Det stämmer som kollegor experter på Cmore sa efter MFF och Häcken matchen.
Örebro Brandao
2017-05-02 21:31
Som jag har sagt innan, jag är glad om vi slipper kval. Många nya spelare och ett värdelöst spelsystem är det som oroar.

Självklart hoppas jag på en stabil placering men är mycket tveksam.

Annons: