/fotboll/osk/forum/316.aspx/fotboll/osk/forum/316.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Brandao
2017-02-18 20:01
In och läs Krönikan på NA....
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-02-18 19:32
@Pedretti - Admin:Säsongen knappt börjat men jag tycker mittfältskonstelationen Rogic och Mårtensson varit bäst/stabilast hittills av de kombinationer som spelat
Örebro Jonas r
2017-02-18 19:21
[QUOTE=Pedretti - Admin]Och Göteborg och Hammarby höll på att tappa ledningar till kryss men de kom undan. Bäst idag: Rogic och Besara Sämst/minst bra idag: Gerzic och skärpan i eget straffområde från våra spelare [/QUOTE] Instämmer men skulle vilja lägga till Omoh på bäst idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti - Admin
2017-02-18 19:18
Och Göteborg och Hammarby höll på att tappa ledningar till kryss men de kom undan. Bäst idag: Rogic och Besara Sämst/minst bra idag: Gerzic och skärpan i eget straffområde från våra spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2017-02-18 19:16
[QUOTE=kenya]Tyckte inte Omoh var sämre än någon annan och det är möjligt att det var ett taktiskt byte. En sak stod rätt klar, på plan var han den som fick mest kritik av medspelare. Både Rogic och främst Nordin var på han vid ett flertal gånger vad gäller löpningar och timing vid bollsläpp. För övrigt går Rogic från klarhet till klarhet och känns givnast av de tre på innermitt. [/QUOTE] Var förmodligen därför han fick gå ut han tog mindre onödiga risker i defensiven med. Förfarande oslipad och då känns det inte så tryggt när man vill spela på resultatet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2017-02-18 19:15
[QUOTE=Lekiller]Dessa matcher i cupen är alltid otäcka. Gör man inte ett par mål så blir det snabbt svårt. Åtvid är ett hyfsat lag med ett par luriga spelare. Bajen och Götet fick svettas en hel del för sina poäng idag också. ÖSK måste idag se till att döda matchen tidigare. Tyckte ändå det kändes som de hade bra koll i andra halvlek. 1.a svängde mer och 1-1 efter 45 hade inte varit orättvis. Ingen bra match av ÖSK, krävs bättre spel helt klart. Men som JonasR m.fl. skrivit så oavsett dagens resultat så kommer matchen mot Häcken bli helt avgörande. Vinst idag så hade det kunnat räcka med ett kryss i sista men förmodligen inte då Häcken ofta gör mycket mål. Bara ta nya tag och fortsätta jobba på! [/QUOTE] Även Halmstad hade de tufft mot div 2 lag så som de brukar i sv cupen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro kenya
2017-02-18 18:36
Tyckte inte Omoh var sämre än någon annan och det är möjligt att det var ett taktiskt byte. En sak stod rätt klar, på plan var han den som fick mest kritik av medspelare. Både Rogic och främst Nordin var på han vid ett flertal gånger vad gäller löpningar och timing vid bollsläpp.

För övrigt går Rogic från klarhet till klarhet och känns givnast av de tre på innermitt.
Örebro Lekiller
2017-02-18 18:31
Dessa matcher i cupen är alltid otäcka. Gör man inte ett par mål så blir det snabbt svårt. Åtvid är ett hyfsat lag med ett par luriga spelare. Bajen och Götet fick svettas en hel del för sina poäng idag också. ÖSK måste idag se till att döda matchen tidigare. Tyckte ändå det kändes som de hade bra koll i andra halvlek. 1.a svängde mer och 1-1 efter 45 hade inte varit orättvis. Ingen bra match av ÖSK, krävs bättre spel helt klart. Men som JonasR m.fl. skrivit så oavsett dagens resultat så kommer matchen mot Häcken bli helt avgörande. Vinst idag så hade det kunnat räcka med ett kryss i sista men förmodligen inte då Häcken ofta gör mycket mål. Bara ta nya tag och fortsätta jobba på!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-02-18 18:30
Jonas r

Där håller jag med dig.. vi saknar spets framåt. Besara måste ha någon som är tydligare där framme.

Örebro Jonas r
2017-02-18 18:22
Vi tycker olika och bra är väl det. Jag ger truppen en chans att reparera detta men skulle vi inte gå vidare så är de klart ett mindre misslyckande. Uppenbart att vi saknar spets idag vi måste vad bättre i sista tredje delen sköld känns verkligen inte het Besara behöver nån med spets som han kan spela fram till.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-02-18 18:18
Jonas r

Det går INTE att skylla på det när tävlingssäsongen har börjat och det gjorde den idag! Ett minusbetyg till Axén om han inte lyckats få ihop laget. Idag var det bara 1 ny spelare i start11an.
Örebro Benny Böckling
2017-02-18 18:10
[QUOTE=Jonas r]De tar fortfarande tid att spela in nya spelidéer. Sen har väl inte Lorentzon spelat så mkt på hb tidigare då dajje var ordinarie och Brendan och Almebäck ej heller så mkt ihop. [/QUOTE] Eloge till dig för... Nä jag vete fan men eloge till dig Jonas.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2017-02-18 17:57
De tar fortfarande tid att spela in nya spelidéer. Sen har väl inte Lorentzon spelat så mkt på hb tidigare då dajje var ordinarie och Brendan och Almebäck ej heller så mkt ihop.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grohl
2017-02-18 17:52
Jag håller med alla andra här inne om att resultatet definitivt var rättvist.

Mina spontana tankar om insatserna:

Oscar: Matchens ÖSK:are, med en mindre vaken målis hade vi aldrigt haft någon ledning att tappa. Känns lugn och trygg, tror att detta blir hans år.

Försvaret: Nja, jag har svårt att peka ut några speciella insatser som bra eller dåliga. Åtvidaberg får massor med bra chanser, men samtidigt känns det som att de jobbar sig till dem, inte att vi gör misstag.

Mittfältet: Omoh och Ayaz bra, Rogic ganska osynlig. Gerzic inte speciellt säker i försvarsspelet, men han har inte mycket hjälp heller. Jag får flashbacks till förra året, men då hade vi även RÅP som kunde städa undan. Det finns en yta mellan försvar och mittfält där åtvid tilläts vinna boll och skapade massor med chanser.

Anfall: Besara blir vår viktigaste utespelare i år, inget snack. Dessvärre fick jag känslan att han och Sköld inte var speciellt samspelta. Sköld sprang mycket och Besara försökte passa honom, men sällan var Sköld där bollen hamnade. Viktor började för övrigt bra men borde blivit utbytt efter 65-70 minuter.

Mbombo kändes inte helt bolltrygg ännu, men han kan nog ändå konkurrera med Sköld om startplatsen när det börjar närma sig April.

Coachning: Det är många som har väldigt lätt för att klaga på Axéns coachning, jag är en av dem som brukar komma till hans försvar. Jag måste ändå säga att samtliga byten förvånade mig.

Mårtensson skulle absolut få minuter, men att plocka ut Omoh, som ständigt oroade ÅFF, måste ha underlättat enormt för våra motståndare som nu kunde minska fokus på sitt försvarsspel.

Valgardsson mot Ayaz var ytterligare uppmaning till Åtvid att satsa allt framåt, för vi tänker inte skapa ett anfall till under den här matchen.

Mbombo mot Sköld var ett rimligt byte, men i alla fall från TV-soffan såg Sköld fördig ut redan en kvart innan bytet kom.

Som helhet är jag imponerad av ÅFF och inte alls imponerad av ÖSK.
Hagges vänsterfot
2017-02-18 17:49
@Brandao:

Jag förstod men menade övriga.
Örebro Brandao
2017-02-18 17:41
Hagge

Det var ett skämt givetvis...
Hagges vänsterfot
2017-02-18 17:36
Av denna "nya" trupp spelade 1 snubbe ifrån start. Kom igen
Örebro Brandao
2017-02-18 17:34
Hur länge kan vi skylla på att vi har en ny trupp?
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-02-18 17:19
Den otäcka känslan jag har är att nyförvärvet Janne är ungefär på samma nivå som Sköld. Hoppas jag får fel. Sedan tycker jag det är synd att inte ÖSK kan spela med alla sina tre centrala mittfältare. Tror ÖSK skulle kunna äga mittfältet i många matcher då
Örebro Aspen.
2017-02-18 17:15
@Benny Böckling:
Ja Ring missade en och annan boll men inte alla bollar. Ingen i Ösk var felfri i dag, så varför bara hacka på Ring. Besara är i på pappret anfallare men har på planen övertagit Astrit roll att flyta runt lite varstans på planen. Vilket gör att vi till stor del av tiden bara har en anfallare, Viktor, som då blir lätt för försvaret att ta hand om. Man kan säga att Viktor skulle bli bättre med en riktig anfallspartner. Och Berara skulle bli bättre i en annan roll "än att springa runt lite var stans"
Örebro Chris P. Bacon
2017-02-18 17:09
När vi för tredje året i rad misslyckas mot på pappret klart sämre motstånd i hemmapremiären, då kanske det är dags att se över upplägget och strategin för försäsongen. Uppenbarligen är vi inte redo för allvaret när det drar igång. 2015 räckte det iofs till final ändå, så hoppet lever fortfarande. Dock hade man ju föredragit ett kryss där ÖSK förde matchen och var det bättre laget, idag finns inget i spelet som talar för avancemang.
Örebro Restalundsv
2017-02-18 17:07
Vi behöver verkligen in en anfallare och mittback av klass nu..... en spelare som motsåndarna är rädda för och som kan göra mål. Finns mkt att jobba på ovh kan stämma in bland de negativs kommentarerna. Men samtidigt har vi en del bra spelare också med hög högsta nivå som tex Ayaz och Besara. Så som sagt kan vi plocka in klass spelare nu så tror jag vi slipper bottenstriden men gränsen är hårfin
Örebro Benny Böckling
2017-02-18 16:58
@Aspen.:

Trots glasögonen missade du Skölds två jättelägen i första halvlek?

Sen om Besara hade haft en vettigare anfallspartner skulle han blomma ut ordentligt.

Sen slog visst Ring bort flera bollar i andra.
AIK Saywee
2017-02-18 16:57
Hoppas bara att Axén, Axel, Simon, Erik, styrelseledamöterna, spelarna läser eftermiddagens inlägg och skärper sig. Jobba för att bli bättre!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Schmacke
2017-02-18 16:54
Jonas r: Har inte laget spelat ihop? Det var en ny i startelvan, resterande har ändå tränat ihop i ett halvår. Träning borde ju hjälpa till att förstå varandra, annars tränar man ju galet fel. Hur länge kan man köra kontinuitetskortet? Vet knappt nåt lag som inte eller skaffar (eller tvingas skaffa) minst en ny för startelvan varje år. Vinst i resterande matcher så är vi ändå vidare, så ingen fara på talet ännu. Däremot tror jag man får svårt mot Häcken, men matchen ska trots allt spelas innan vi vet resultatet, allt kan ju hända i fotboll!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2017-02-18 16:50
@Benny Böckling:
Nu har du förväxlat Sköld med Besara. Sköld kommer inte till chanserna Men Besara får fina passar och missar. Sedan tror jag Du har svårt med att se på långt håll. När Ring i andra halvlek hamnar långt från läktaren då tycker du han slår bort varenda boll. Jag som har glasögon, ser att så inte är fallet.
Örebro Robben 82
2017-02-18 16:44
@Benny Böckling:


Att döda en match är något som aldrig kommer prioteras under Axen...men jag hänger inte Axen vist han kan göra skumma byten ibland men vi får inte glömma att han gör mycket bra också! Nej dom som bär ansvaret just nu är Sköldmark och gänget! med en forward av klass hade vi vunnit idag!
Örebro Jonas r
2017-02-18 16:40
[QUOTE=Jonas r]Jag är supporter måste ju tro på den enkla logiken. Förhoppningsvis så blir spelet bättre mot häcken. [/QUOTE] Och återigen vid hade behövt vinna häcken matchen ändå så... Med risk för att låta som Axén så har ju inte den tilltänkta elvan spelat så många matcher ihop så därför tror jag de bara kommer bli bättre match för match. Även om många har inne är tror på den ursäkten så kommer man inte ifrån att det är en viktig faktor, kontinuitet är superviktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2017-02-18 16:39
Vi var i falla fall näst bästa lag på planen.
Örebro Jonas r
2017-02-18 16:34
[QUOTE=Hagges vänsterfot ]Haha. Vilken fantastiskt enkel logik. Om vi vinner alla 30 matcher så vinner vi allsvenskan. Med sånt här spel vinner vi inte mot häcken. [/QUOTE] Jag är supporter måste ju tro på den enkla logiken. Förhoppningsvis så blir spelet bättre mot häcken.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: