/fotboll/osk/forum/3139.aspx/fotboll/osk/forum/3139.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Marta (hane)
2012-01-18 22:16
Nu får vi hoppas att ÖSK jobbar på fler fronter och att farides bombstubin ff brinner. Ge oss Bamberg, bomben, mittfältare X + utfyllnadsmittfältare Y!!! .... också Torlak så klart!
Örebro Visionen
2012-01-18 22:15
Ang. Nordin

Klausulen i kontraktet säger inte mer än att ÖSK är skyldiga till att INLEDA FÖRHANDLINGAR med den klubb som lägger ett bud på MINST (i detta fall) 8,5miljoner, i annat fall begår ÖSK kontraktsbrott. Detta för att ge Nordin chansen att "komma ut" fast ett 5års kontrakt. Klausulen innebär inte per automatik att, kommer det ett bud på 8,5miljoner så accepteras det. Vilket ger Sjögren & Co möjligheten att förhandla fram en större summa (Nordins ålder utesluter eventuella vidareförsäljningsklausuler) med tanke på Nordins status i klubben.
Kommer klubbarna inte överens så är ÖSK skyldiga att redovisa för Nordin/hans agent på vilka grunder ÖSK inte vill acceptera förhandlingen. Nordin befinner sig då i en situation där han inte kan kräva att ÖSK accepterar den andra klubbens bud. Men, Nordin kan i detta fall anklaga ÖSK för kontraktsbrott om inte förklaringen anses av honom som rimlig.

Uppgifterna som säger att Nordin är överens med IFK om det personliga avtalet kan enbart stämma om klubbarna redan är överens sinsemellan då nationell/internationell lagstiftning kring spelaraffärer inte tillåter klubbar/spelare att inleda förhandlingar om den aktuella spelare står under kontrakt som har en giltighetstid på mer än 6månader. Så vidare den klubb som spelaren är bunden till, tillåter spelaren att förhandla med annan part. Om man då ser till Sjögrens uttalande kring detta och att ingen av klubbarna har kommit ut med något officiellt uttalande att affären är klar så anser jag att vi kan lugna oss ett tag till och vifta bort dessa uppgifter.

Nu lite kring vad jag ser som eventuell konsekvens kring Nordin affären.

- ÖSK kör på linjen att de vill kunna marknadsföra sig som en språngbräda. En klubb som ger/skapar förutsättningar för spelare att "utveckla" sina karriärer m.a.o. bli attraktiva för andra klubbar än ÖSK och också hamna där. Därav försäljningarna av Almebäck och Bedoya. Denna linje har en långsiktighetstanke för verksamheten då det skapar en vilja att spela för ÖSK och på så sätt kan klubben dra till sig lovande spelare och tjäna pengar på eventuella försäljningar. Problemet som jag ser med denna filosofi HOS ÖSK är att detta förutsätter en hållbar spelarutveckling inom organisationen. Spelare som lämnar ersätts omedelbart utan att det påverkar det sportliga. Något som jag inte kan skriva under på att ÖSK hanterar idag. Detta känner klubben självklart till och därav (enligt ÖSK) ska det satsas på den nya U-21 verksamheten. Det är i mitt tycke omöjligt att idag vare sig hissa eller såga denna linje då vi just nu befinner oss i en inkörningsperiod av detta och att vi först med säkerhet kan utvärdera detta ifall det sportliga målet att vinna SM-guld osv. införlivas. Glöm inte bort att försäljningarna av Micke och Bedoya var de första ÖSK har gjort på väldigt länge (borträknat Olsen p.g.a omständigheterna).

-Vid en eventuell förlust av Nordin så har ÖSK förlorat hela sin "ryggrad" då Alvbåge, Bedoya, Almebäck, Nordback och Kihlen redan har lämnat. Kvar återstår ett gigantiskt tomrum inte bara i truppen utan även i vår sportsliga målsättning. Vid en förlust av Nordin faller ÖSK helt och hållet tillbaka till ruta ett. Om inte rätt ersättare skaffas måste hela det taktiska upplägget ses över av vår kära Boström. Att Boström skulle vara en förändringarnas man är ytterliggare något som jag i skrivande stund inte kan skriva under på. Samtidigt som en förlust av Nordin skulle i mitt tycke innebär ett dråpslag för moralen i truppen då sista hjärtklaffen i det så kallade "klubbhjärtat" som varje klubb bör ha i truppen skulle försvinna.

Därav ligger för tillfället vår klubbs sportliga målsättning och därmed närmsta framtid inte i händerna på Sjögren & Co utan snarare i händerna på Nordin. För när allt kommer omkring så är det Nordin som har sista ordet i en eventuell övergång (om han accepterar IFKs kontraktsförslag eller ej). Här handlar det inte längre om att klubben ska tjäna pengar (pengar kan klubben tjäna på annat håll/andra spelare) utan om klubbens framtid och som en sann och trogen ÖSKare väntar jag mig ett "Nej tack" av Nordin till IFKs eventuella kontraktsförslag oavsett hur lukrativt det än må vara för det är vad en sann och trogen person skulle ha gjort i det läge som vi befinner oss i. Jag kan bara hoppas att Nordin inser konsekvensen av sitt eventuella ställningstagande.

Vi kan såklart inte utesluta en eventuell förlust och med det är jag positiv till att det inte panikvärvas spelare utan att ÖSK verkligen verkar leta efter den rätta spelaren/spelarna. Jag skulle vara mer orolig om det vore tvärt om.
AIK Saywee
2012-01-18 22:07
Nej förlåt, jag skall inte fåna mig, självklart är det inte omöjligt att det kan handla om en bytesaffär.

Fast det jag undrar är över vem som läckt till AB och varfär denna bolsjevikblaska går ut med att det är klart?
Örebro Palermo
2012-01-18 22:05
Vad jag förstått efter att fått lite information i frågan så är Nordin överens med IFK G.
ÖSK och IFK är inte överens ännu.

Grahn har satt som krav för övergång till ÖSK att Nordin är kvar...

MAO ser det ut som vi varken får Grahn eller Nordin kommande säsong, nu när Wernbloms övergång till moskva är klar, vilket innebär vidareförsäljningsmiljoner till Göteborg...

Det är väl bara att hoppas att Nordins sign on bonus för femårskontraktet inte är högre än den summa som han säljs för till IFK Göteborg.
AIK Saywee
2012-01-18 22:01
!
IFK Göteborg Efaqo
2012-01-18 21:58
:)
Örebro Marta (hane)
2012-01-18 21:40
Saywee/ haha..
AIK Saywee
2012-01-18 21:38
Efaqo, 21:27,

Alvbåge till ÖSK kanske,
då har vi tre målvakter,
två duktiga och en som kan blogga?

... å ni får la en som är på G ;)
IFK Göteborg Efaqo
2012-01-18 21:35
Vår isländske mittfältare Elmar. Han var och provtränade i england, men det har varit tyst länge nu.

Det var som sagt bara en tanke - skulle lika gärna kunna vara Pär Ericsson som trots allt gjorde det bra tillsammans med Grahn i Mjällby.
Örebro svartvitseger!
2012-01-18 21:29
Efaqo vem tänker du på ?
IFK Göteborg Efaqo
2012-01-18 21:27
Kan det vara så att det är en bytesaffär på g?
Örebro svartvitseger!
2012-01-18 21:25
var det nån som tyckte att sixten tränade laget bra förra året?
Örebro Grixx
2012-01-18 21:09
OH om sk Gerzic-affären. Snabbt eller...nja förberedd sedan någon vecka då det var aktuellt förra gången.
Örebro ÖSK Fans
2012-01-18 21:05
Nu är Wernblom klar för spel Ryssland, nu kan det nog gå fort!!!
AIK Saywee
2012-01-18 20:59
Jag tar min fråga en gång till och undrar om ni har några synpunkter eller åsikter kring denna ..

Vad är kontinuitet?

Jag är en optimistisk supporter, men det finns gränser, för jag är även ibland lite realistisk.

- Kontinuitet är/var viktigt enligt de allra flesta här på forum under några säsonger, för att nå ett guld, medans det nu verkar ha tappat i prioritet, totalt ointressant med kontinuitet, eller minns jag fel?

- Dessutom om Sixten är rätt citerad, så gillar han inte när det blir alltför tubulent, han vill ha lugn och ro och en tidigt samlad trupp att arbeta med, för att tydligt kommunicera sin spelidé.

Det är nog bl.a. dessa grejer som oroar mig lite i framtiden ,,,,

Heja på ...
Örebro DaSa
2012-01-18 20:49
Jag tror att det långsiktigt kan vara bättre att sälja Nordin nu och ta in två klassmittfältare för pengarna samt en etablerad mitttback. Vi kommer inte komma i toppen denna säsong men till säsongen 2013 så kommer vi ha ett samspelt lag där vi antagligen kommer att ha samma mittfält som i år och även ett ihopspelat mittbackspar. Den enda nyckelspelaren vi kommer att tappa är Valdet som säkerligen kommer att försvinna i sommar. Jag tror på detta om nu Sjögren lyckas värva bra spelare som får minst 3-årskontrakt utan klasuler.
Örebro ÖSK Fans
2012-01-18 20:32
mr mjällby= lundamaifaren

Vill vi så tar vi han....
Mjällby mr mjällby= lundamaifaren
2012-01-18 20:31
Vill ni inte ha Grahn? Han är ju så bra!?
Örebro Lekiller
2012-01-18 20:28
KCMarten //

Förmodligen har du rätt och ja skrev inte att Rama skulle skriva på ett nytt kontrakt heller.

Men att inte ens försöka anser jag är tjänstefel.
Örebro KCMarten
2012-01-18 20:26
Kardinalen //

Jepp, en mittfältare från Novosibirsk och en mittback från Maldivernas andraliga ;-)
Örebro KCMarten
2012-01-18 20:25
Lekiller //

Sjögren kommer aldrig få med Rama på ett förlängt kontrakt oavsett hur mycket pengar han lägger upp. Hans mål har hela tiden varit att spela sig i form och sedan flytta till en bättre liga, förmodligen i Tyskland.
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-18 20:21
Mr. Milton // Säljs Nordin så säger Sjögren att han har fina provspelare på gång
Örebro Mr. Milton
2012-01-18 20:15
Säljer vi Gerzic säljer vi våra chanser de närmaste tre åren att etablera oss i toppen. Kan inte se att vi kommer sälja honom till Skattefusk.

Om det förbjudna händer och vi säljer vår bäste spelare till Skattefusk måste det finnas en större plan i bakgrunden. Jag förutsätter i så fall att två till tre etablerade mittfältare presenteras samtiidigt som Gerzic blir klar för Skattefusk.

Har trots allt som hänt ett visst förtroende för Sjögren & Co och kan inte tänka mig att de väljer att sälja Gerzic utan att ha något större på G. Det är som sagt mittfältare vi behöver köpa in inte sälja.
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-18 20:12
Grejjen är väl att Sjögren upptäckt att det är billigare med importer än eget talangarbete. Några säsonger till sedan kommer 2/3 av laget vara utländska importer. Dom kommer att komma och gå som anställda på Mcdonalds. Sista tredjedelen kommer att vara spelare från Degerfors och Forward. Utvecklas inte dessa enligt önskvärd riktning blir de också ersatta av importer.

Vore det inte allra billigast att flytta laget till Kina?

AIK Saywee
2012-01-18 20:02
Vad är kontinuitet?
Örebro Lekiller
2012-01-18 20:00
Kanske vore smart av ÖSK att lägga en slant av de ev. Gerzic pengarna på att ge Rama ett bra nytt kontrakt.

Men då Sjögren (har han sagt själv till en god vän till mig) anser att det är FÖR dyrt att förlänga en spelares kontrakt och att det är bättre och billigare att värva in en helt ny spelare. Så är väll den iden totalt spolad innan den ens kommer upp på styrelsens bord. Sen den faktorn att det är som att köpa grisen i säcken spelar tydligen ingen roll.

Kanske är värt sig 1 mille för att om 1-2 säsonger sälja Rama för 10 millar.
Örebro KCMarten
2012-01-18 19:51
Vi behöver inget mittfält.

Vi har Valdet Rama!
Örebro KCMarten
2012-01-18 19:48
Valdet Rama ÄR styrelsen ;-)
Örebro jocke.
2012-01-18 19:47
Mardrömsscenario om varken Haddad eller Anttonen skulle kunna spela en enda match den här säsongen, känns som att det aldrig blir bättre - är det någon som har status på hur det ser ut med deras skador?
Örebro MrCrowly
2012-01-18 19:39
Det är inte styrelsen som säljer av spelare, det är Valdet Rama. :)
Annons: