/fotboll/osk/forum/3128.aspx/fotboll/osk/forum/3128.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KCMarten
2012-01-22 11:40
Saywee //

Jag befann mig 20 mil bort men ÖSK-smällare hörs alltid över hela landet ;-)

Grixx & Co //

Kontinuitet kan man ha på många sätt. 2010 hade ÖSK lyckats behålla kontinuiteten genom en oförändrad startelvan, vilket är mycket ovanligt.

Man kan ha en sorts kontinuitet med sin spelidé vilken Sixten också visat. Då vill man ha vissa typer av spelare som funkar på just den platsen eller rollen i spelsystemet. HeIF och Kalmar FF har ju också visat prov på den modellen som faktiskt är nödvändig om man byter spelare ofta, vilket dessvärre är legio i Allsvanskan.

Man kan också ha en idé om kontinuitet i talangutvecklingen och ge utrymme för talanger att spela till sig en plats och se på vilka talanger i närområdet som kan slå sig in i laget. titta på Gefle.

Sen kan man kontinuerligt byta spelare och tränare varje år som AIK och ändå lyckas hyfsat, men det kostar pengar och är inget alternativ för ÖSK.

Så vad som är bäst är väldigt svårt att avgöra. Försiktighetslinjen som ÖSK valt är nog nödvändig för ekonomins skull. Precis som OH säger finns det faktiskt en direkt koppling till omsättning och tabellplacering så vill upp i tabellen måste vi öka omsättningen. Den vägen har ju funkat hittills.

Men det skulle inte skada om klubben ville kommunicera med oss fans lite mera.
Örebro Grixx
2012-01-22 11:25
D´Artagnan// Första inläggsraden gällde talanger ( inom det spridda fältet ungdomar upp emot ca U-21)
Örebro Grixx
2012-01-22 11:19
Saywee// Tränare efter tränare talar om vikten av kontinuitet. Jag skrev om det för 2 år sedan men sågades av andra experter i forumet.

Under säsongen 2011 så var det kritik i forumet för att det var dålig kontinuitet pga att det byttes med spelare och besynnerligt nog så levde samtidigt kritiken mot att inget ändrades och samma spelare fick spela.

Att röra om i grytan eller göra omorganisationer har sin problematik och kräver kraft från- i det här fallet- tränare, spelare, supportrar, styrelse och media.

Allt detta är organisk, levande och därmed alltid i förändring.
Örebro ÖSK Fans
2012-01-22 11:17
Saywee

vi kan bara hoppas att det händer i veckan, för vet gör väl ingen?
Örebro D´Artagnan
2012-01-22 11:11
Grixx// Frågan är vad/vilka man plockar upp lokalt. Färdiga AS-elitspelare finns inte lokalt, möjligen en del med med lokal anknytning.
Därför är det talanger på olika nivåer man måste plocka upp. Eller som Mohammed Saied sade, man kan välja bänknötare (Yasin, Ibrahim) eller ordinarie (han själv) div 1 spelare. Nu hade Mohammed fel, det finns tydligen även S1 (Ring) lokalt.
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Ge oss Osiako Grahn Wiktorsson)
2012-01-22 11:10
Vilken tid börjar matchen mot Degerfors?
Örebro Farside
2012-01-22 11:10
Saywee : Jag menade inte att låta överlägsen , ber om ursäkt om det uppfattades så.
Smäller det av några raketer imorgon brädan? :)
AIK Saywee
2012-01-22 11:03
Grixx, 10:55,

mycket intressant att du avslutar ditt inlägg med lite tankar kring just KONTINUITET, vilket jag undrat över i flera år faktiskt.

Det är ju ganska stor spelaromsättning och har så varit en tid, jag vet inte exakt vad det beror på, men skall stackars Sixten, som inte vill ha det rörigt, hela tiden behöva fundera och laborera?

Vi är nog helt överens, om att vi åtminstone funderar kring detta med kontinuitet och vad det kan tänkas ha för betydelse?

Varför har det blivit så stor omsättning av svartvita spelare, är det lite av tidens allt snabbare förändringar och betyder det i så fall att man bör ha tränare som klarar av det som inte är så statiskt och förutbestämt, ja inte vet jag, men yngre tränare är kanske mer vana vid det allt snabbare samhället?

GOK!

Örebro Grixx
2012-01-22 10:55
Plockar klubben upp 2-3 "yngre" spelare från Örebro och 2-3 från regionen som det är nu så tycker inte jag att det är så pjåkigt.

Att bygga ett Allsvenskt lag genom att ösa på med ännu flera talanger från Örebro och förvänta sig topplaceringar känns ytterst tveksamt.

Inget är omöjligt och helt uteslutet är det inte med fler men det handlar mest om att det i så fall går i perioder med fler eller mindre.

Utifrån diskussionerna om att truppen tunnats ut och det måste in 3-5 klasspelare i nivå med Almebäck, Bedoya och som det verkar även Nordin så finns inga andra möjligheter än att söka längre bort. Det gäller att hitta en balans och en balans är ju inte statisk.

4-6 upp till A-laget måste innebära att cirka lika många ska bort från truppen...varje år. Räknar vi in de färdiga klasspelare som kommer att behövas årligen så blir det en ansenlig hop.

Så många som byts ut nu har jag svårt att se att det skulle kunna fortsätta år efter år. Förra säsongens massiva ändringar i truppen liksom vad som verkar bli årets är väl mycket. Ju bättre spelare i truppen desto fler vill köpa och desto svårare är det att hålla en kontinuitet. Senast så inträffade även det att några gick i pension som spädde på truppförändringarna...oturligt då de spelarna säkert fungerat 1-3 år till.
AIK Saywee
2012-01-22 10:53
ÖSK Fans, 10:39,

Jag undrar om det är en Surfbräda som skriver här ibland, som ingår i vårt framtida bygge, med bärande väggar :)

Veckan kommer att bli mycket bra, med ett snyggt avslut på andra sidan av de blå bergen, sedan firar vi på lördag 22:22.

Jag börjar redan få upp tiden på 25 meter toksprint på halt underlag, kan ni gissa tiden?

ALLA till Valla :)
Örebro ÖSK Fans
2012-01-22 10:39
Brädan

Nu hoppas vi på en Rolig och händelserik vecka!!
AIK Saywee
2012-01-22 10:28
Telle, 09:53,

som vanligt ett bra inlägg från dig, men det är nog inte så många som VILL "acceptera" den faran ...

...fast jag vet (minst) en skribent som haft den känslan länge.
AIK Saywee
2012-01-22 10:23
Farside, 23:18,

Jag vet ganska lite om hur man läggger upp en försäsongsträning eftersom jag jobbar i en helt annan bransch och inte haft tid att följa så många träningar utomhus och/eller inomhus.

Har liksom inte haft det intresset, och för mig som bara vanlig supporter har det mest handlat om matcher, det är det som jag har hunnit med i första hand.

Att jag överhuvudtaget funderade över truppstorleken och hur det såg ut handlade bara om att jag var lite orolig över om det vara många som avstod av olika anledningar, skador, familjegrejer, sjukdom, etc.

Skriver detta, eftersom jag upplevde ditt inlägg lite nonschigt eller överlägset, men å andra sidan är det ju så svårt att lista ut sådant i bara skriven text, när man inte upplever tonfall som vid muntlig kommunikation, eller t.o.m. kan se ansiktsuttryck vid live-möten. Jag ville bara förklara att jag inte vet hur Sixten och Mosander lägger upp försäsongsträningen, men hoppas bara att de gör ett gott jobb, som leder mot klubbens ambitioner.

Dessutom skrev jag ju att jag förstod, att det inte bara handlade om 12 st, kanske skulle lagt till ett ironitecken, men då hade det ju blivit lite fel också, för jag menade ju inte att ironisera, faktiskt. Dessutom ursäktade jag mig lite för att jag hade "läst på" lite dåligt.

Jag har numera fokus på mina planerade pyrogrejer och att sprinta 25 meter snabbt som bara den. Förresten KCMarten, hörde du mina övningsskott i går kväll?

Alla till Valla :)

Det var bara det ...
Örebro Svartvitt forever
2012-01-22 10:07
Funderingar på söndagsmorgonen:

Visst börjar man höja på huvudet nu när Sportklubben verkar nära att ro hem riktigt fina värvningar! Det kan hända att när facit skrivs för silly season har Sjögren levererat, och vi kan ställa en stark trupp på benen när serien börjar.

Men jag vill ändå understryka det kardinal Richelieus talade om igår 13:20, att grundproblemet ännu kvarstår med bristande kommunikation och tillvaratagande och utveckling av våra egna talanger.

Vi kanske kan lyckas göra klipp med spelare utifrån som är oslipade diamanter, men kontinuiteten, kontraktsskrivandet och kommunikationen måste bli bättre om vi ska kunna bli ett topplag igen och förbli det.

Alla vet att i företagsvärlden är det bra med en skicklig inköpschef, men det är lika viktigt att bevara, utveckla och förädla de befintliga resurserna, samt att företaget presterar bättre med god stämning i "verkstan". Det är likadant här.

Därför kommer jag att ivrigt följa mitt lag även i år och våndas när vi förlorar och jubla när vi vinner. Men jag kommer att vara fortsatt kritisk till de nämnda bristerna tills jag ser att man har tagit tag i dem. Jag tror faktiskt att många här kan känna igen sig i det jag skriver. Och jag menar att då är man varken dödgrävare eller ljusblå entusiast, utan helt enkelt supporter till världens vackraste sportklubb.

Forza ÖSK 2012!
Örebro Telle
2012-01-22 09:53
D'Artagnan 09:19 // Ung lovande spelare med Örebro-rötter från superettan? Varför då, när vi kan få en 28-åring utifrån från div 1...? ;)

Lasse Wirström från NA-sporten ger för övrigt ÖSK en känga i dagens krönika:

"Ser egentligen bara ett lag i Örebro som möjligen befinner sig på fel nivå på ett positivt sätt. Hockeyklubben så klart. Där har utvecklingen gått i en rasande fart. Fortsätter den kommer Örebro Hockey att käka upp hela stans intressebank. Känns inte som att ÖSK-fotbollen alls begripit den faran. Det verkar inte så när klubben med oerhörd nit negligerar sina supportrar med att inte informera, kommentera eller tycka något om någonting som inte alla redan vet."

Tror han har en poäng, tyvärr.
Örebro D´Artagnan
2012-01-22 09:19
Örebro mittfältare som intresserar AIK men inget för ÖSK?:
Jonathan Ring
Värnamos vänstermittfältare Jonathan Ring kommer följa med till Turkiet den 24 januari. Anledningen är att AIK har platser kvar, då Martin Mutumba rehabar. 20-åringen spelade 27 matcher för Värnamo i Superettan förra säsongen och bidrag där med 5 mål och 8 assist. Björn Wesström kommenterar spelaren på aikfotboll.se:
- Vi har följt Jonathan i Superettan 2011 och han är vårt förstaval att bjuda med av spelare scoutade nationellt-

Mer i dagens pappers NA. Tur natt AIK inte fått nys på Mattias Bulun och Mohammed Saied (båda från div 1)
Örebro Brus-Nilsson (Ta bort Nordin i vänsterspalten)
2012-01-22 08:21
Det ser ljust ut på ÖSK:s avbytarbänk!
IFK Norrköping själablå
2012-01-22 07:43
Stort grattis om ni lyckas bärga Bamberg, hans insatser har gjort honom till något av en ikon i klubben. Har sett att han placeras lite varstans i en ev. start11. Sådana försök gjordes i Norrping och Bamberg är klasser högre på syn ytterhögerposition där han har alla möjligheter att leva upp till förväntningarna. Hade gärna sett Bambi i Peking men det är väl bemannat på den positionen så jag förstår klubbens ointresse. Har inga problem om Bambi skulle gå till er, han har glatt oss i många år och att möta framtiden genom att backa är sällan en god ide´ Lycka till...från en bottenaspirant till en annan ;-)
Örebro Artwork
2012-01-22 00:15
Förmiddagsträningarna är uppdelade men på eftermiddagarna är man runt 18 spelare + 2 målvakter...
Örebro Brädan
2012-01-22 00:07
ÖSK Fans

Svar nej.
Örebro Conjuration
2012-01-21 23:40
När mannen med guldstjärnan talar så är det så!
Örebro Harry Cripps
2012-01-21 23:37
Farside for presideent!

Annars är det lite kul att studera meningsuppbyggnaden här på forumet, runt midnatt en lördagskväll....
Örebro Farside
2012-01-21 23:18
Örebro Palermo
2012-01-21 23:13
Jag gillar verkligen de positiva tongångarna...

I förrgår så var uttrycken här i forumet, "superettan här kommer vi". Nu med ett nyförvärv av en okänd makedonsk fd landslagsman så har det vänt, till att vi ska nu vinna sm-guld!
Alimi måste vara sjukt bra!!!

ÖSKs mittfältare 2011
-Nordback, Kihlberg, Bedoya, Gerzic, Abdulahi, Nilsson, Berger, Johansson, Paulinhio,
ÖSKs mittfältare 2012
Abdulahi, Alimi, Berger

Det ser mycket bättre ut idag än i förrgår då vi bara hade två mittfältare...
Men önskar att vi åtminstone har 5 mittfältare innan januari är slut...
Örebro svartvitseger!
2012-01-21 22:23
Förra året trodde vi på sm-guld det gick sådär om man säger så , några positiva saker var tex valdet rama emil berger och att det inte kunde gå sämre nästa år just nu ser det gå sämre . men både valdet och emil är kvar haddad blir frisk och patrik anttonen är frisk med. då har vi bra trupp igen sen får vi in 2 tupp mittfältare och nordin stannar och en mittback sen har vi vårt jävla SM GULD
med och motgång .
Örebro kardinal Richelieus
2012-01-21 21:15
Ja vi kan komma överens om att Nordin är förlorad. Nordin vill till IFK, IFK vill ha Nordin, ÖSK kan tänka sig sälja.

Bara om parterna stå för långt ifrån varandra kan det frysa inne.

Om Nordin stannar har Sixten ett delikat problem att lösa med flera likartade spelartyper på mitten. Saknar fortfarande en jordfräs med attityd och som inte har ett smeknamn där ordet "Sidled" ingår
Örebro Harry Cripps
2012-01-21 21:05
He is a goner. Defenetily out.
Han platsar inte på vårt "nya" mittfält i alla fall, så det är lika bra. Han skrattar hela vägen till banken, även fast han inte gick ut 9an och vi skrattar hela vägen till SM-Guldet!
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AIK Saywee
2012-01-21 21:01
Ingen har någon aning i kväll om vad som kommer att hända med Nordin i framtiden, det har han inte ens själv, vi kan bara spekulera och vänta och se eller höra.

GOK!
Örebro Palermo
2012-01-21 20:55
Kan vi komma överens om att Nordin är förlorad, eller? ;-)
Örebro Lekiller
2012-01-21 19:41
Saywee/

Det är lungt.

Det är inte lätt att hänga med i alla svängar i detta forum.

Annons: