/fotboll/osk/forum/3078.aspx/fotboll/osk/forum/3078.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK JGson
2012-02-01 02:54
Diverse respondenter/
Det är absolut en summa att vara nöjda över, MEN den enkla anledningen till att ni borde krävt det dubbla är att ni säljer till ett konkurrerande lag i Sverige. Visst fan hade ni kunnat sälja honom för samma summa till ett internationellt lag, ex. norskt eller danskt. Det hade gått att försvara om ni varit GIF Sundsvall, men det är ni inte. Inse det.
Örebro Osvaldo
2012-02-01 02:00
Jag stör mig inte på att Nordin lämnar. Däremot klubben han går till. Hade hoppats att nästa steg i hans karriär blev uppåt.
jonisPersson
2012-02-01 01:17
Gerzic e verkligen iskall hahaha
Örebro ÖSK Fans
2012-02-01 00:45
Han väntade nog in fönstret...Nu är det stängt och den här veckan bestämmer han nog sig...=)
Örebro kubajonte
2012-02-01 00:43
personligen hoppas jag på Grahn. bra spelare stor profil, han skulle ju ha meddelat hur han gjorde nu men har varit tyst så frågan är vart han Barrar nånstans ;) ?
Örebro Bässerwisser
2012-02-01 00:42
Tar Bamberg före Nordin alla dagar i veckan, statistiken talar sitt tydliga språk
Örebro ÖSK Fans
2012-02-01 00:41
jag kommer bara på grahn....`?
Örebro Salt&Peppar
2012-02-01 00:34
Ok ni behöver vi en riktig pådrivare på mittfältet, en Kihlberg. Vem skulle det kunna vara förutom Grahn?
Örebro ÖSK Fans
2012-02-01 00:33
För er som hoppas på Farnerud glöm det!! Vi ska ha in defensiva mittfältare...jag hoppas på Osiako och Grahn nu
IFK Göteborg BlåvittÄngel
2012-02-01 00:06
Gerzic helt klar! Klev av tåget i Göteborg nyss!
Örebro Insatt
2012-02-01 00:03
Jo, det har du rätt i. MFF hade också Zlatan-miljoner. Frågan är då till vilket pris man ska sälja om man inte är tvungen? Till ett högre eller lägre? Det beror naturligtvis på en rad faktorer. Nu finns det emellertid stipulerat i Nordins kontrakt vad som gäller vid vidareförsäljning och då var det vid ÖSK:s kontraktsskrivande med Nordin som det mesta avgjordes. Och vid kontraktsskrivning är det som bekant alltid minst två parter som måste vara överens.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-01-31 23:57
Förutsättningarna var väl lite olika också. Skoog såldes pga ÖSK:s dåliga finanser.
Örebro Insatt
2012-01-31 23:30
2001 motsvarade 7 mkr en stor del av ÖSK:s hela omsättning. Idag utgör det en begränsad del...
Örebro Insatt
2012-01-31 23:25
Jag har inte sågat Marta eller någon annan. Jag ställde bara en fråga i mitt inlägg.
Kul med de som tycker ÖSK skulle ha dubbelt upp för Nordin även om han inte är värd det, som man skriver. Vem lyckas med sådana affärer? Vi är dock många som menar att Nordin har ett mycket högre värde än vad vi diskuterar nu.
Vad gäller Niklas Skoog och de olika belopp som figurerar i den affären beror det på vad MFF betalade och vad ÖSK fick behålla efter det att andra fick del av pengarna. Om nu antalet miljoner är ungefär desamma 11 år senare så kanske fler förstår Nordins värde år 2012?
Örebro kubajonte
2012-01-31 23:24
Jan-Stefan Eriksdotter // så sant som det är sagt. Om man kan få Rama att bli
10 % mer lagspelare så vore det perfa = ).
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-01-31 23:23
Ska aldrig SF fixa 404 buggen?
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-01-31 23:19
kubajonte // Du har rätt. Det var inte många som hade en bra säsong förra året. Inte ens Almebäck om man ska vara ärlig. Eftersom det är V.Veckan tycker jag man ändå skall lyfta fram några st från ifjol som gjorde bra ifrån sig:

Haddad: Fram till skadan då så klart.
Bedoya: Fram till sommaren tyckte jag han var outstanding i ÖSK. Överglänste klart NG
Berger: Utifrån att det var en debutsäsong tyckte han gjort förhållandevis väldigt bra ifrån sig.
Rama: Så klart! Trots sina "defensiva brister" är han en behållning och bäste poängplockare.

Kunde blivit en behållning:
Pauhlino: om han hade fått spela på den position som han är skapt för

Örebro svartvitthjärta
2012-01-31 23:19
Optimistas Ultras positiva vibbar spiller över till transfercirkusen!:-)
Det här blir en bra vecka, och på lördag vädrar vi en försmak av vad som komma skall! Först på Behrnabeu mot Gefle, och senare med bomber och granater över Örebro!

Heja Sport!
Örebro lires
2012-01-31 23:16
gerzic är jag bara glad att bli av med. han var inget vidare i fjol och där har vi blivit förstärkta med bamberg och alimi. alvbåge var inte heller bra, och där har vi blivit förstärkta med 2 målvakter som fokuserar på fotboll och inte bloggar sönder sitt fokus. för övrigt, grattis alvbåge till din första match med ifk göteborg. du såg stabil ut...not!
Örebro kubajonte
2012-01-31 23:13
Nä. jag tycker det e rent skit att NG lämnar faktiskt. speciellt till en konkurrent. visst det är tacksamt att han ordnar så vi ens får pengar för han men jag gillar inte inställningen att ösk tycker det är ok att sälja spelare till andra klubbar inom AS. och till alla som gnäller över att NG hade en dålig säsong tänk om var det nån inom ösk som hade en bra säsong förra året ? skulle inte förvåna mig om NG kommer tillbaka nu hungrigare än nånsin och sparkar SM guld till IFK. för ösk del får man hoppas vi kan dra in åtminstånde en jävligt bra back och möjligen en till mittfältare för pengarna och satsa på Europaplats.
Örebro Grodan
2012-01-31 23:11
Finns det något som tyder på att Farnerud skulle vara aktuell för ÖSK? Någon som har information om detta, eller är det rent önsketänkande?
Örebro Marta (hane)
2012-01-31 23:11
En taggad, fokuserad Nordin i ett lag han trivs i både spelmässigt och mentalt och som har en tydlig och realistisk målsättning är värd mer än vad ett allsvenskt lag kan punga upp enligt mitt sätt att se det. Tyvärr uppfylls nog inte många av de kriterierna idag.
Jimmyc
2012-01-31 23:03
Vad Skoog kostade står i bokslutet året efter han köptes, Jag har för mig att det var 6,9 miljoner men är inte helt säker.

Förresten tycker jag det är lite snålt med 7,5 för Gerzic (om det stämmer) med tanke på det långa kontrakt han satt på. Nu var det väl en utköpsklausul? vilket är åt helvete för låg. Den borde varit det dubbla, inte för att han är värd det eller för att ni hade kunnat få det men det hade gett "er" lite att bolla med och pressat upp priset ett par mille till.

Om ni blir bättre eller sämre utan NG återstår att se men kortsiktigt försvagar det er men behöver inte ens märkas på sikt.

Men nu när ni är så frikostiga så ge oss Valdet Rama för 3-4 miljoner(med tanke på den kortare kontraktstiden)
Örebro KCMarten
2012-01-31 23:02
Insatt //

Vi är många som tycker att Nordin är värd mer. Det är synd att han går vidare men samtidigt får vi vara glada över att han faktiskt bidragit till en av de största affärerna ÖSK gjort.Jag tror inte att Marta tycker annorlunda än någon annan i det fallet.

Dessutom tycker jag att det är tufft att döma någon efter bara ett inlägg. OM du bemödat dig med att läsa flera av Martas kommentarer hade du inte behövt släppa din kommentar.

Forza OU! Nu fortsätter positiva veckan!

Så Nordin skall ha tack för det han gjort för klubben och lyckönskningar i sin fortsatta karriär. Jag hoppas att i framtiden få återse honom i ÖSK tröjan.
Örebro Marta (hane)
2012-01-31 23:00
Insatt/ Helt ok. Det inlägg du kommenterade var ett svar till en AIK:are, som av sitt inlägg att döma, knappast gjort några spelar-rörelse-analyser, utan var här för att försöka hetsa. Vilket han då kanske lyckades med till viss del. Men som sagt, det var inte hela min mening om Nordin.

Priset är nog ett resultat av en mängd faktorer. Att sjögren m.fl haft is i magen och väntat ut IFK och att tidningarna hetsat på om att IFK tar guld med Nordin o.s.v. (man ska aldrig underkatta opinionens makt) är exempel på faktorer utöver hans rörelsemönster :) Men finns säkert miljoner saker till som spelar in, såsom att det inte finns så många att tillgå i Sverige med Nordins playmakeregenskaper och att fusk var i akut behov av just dessa för att ha möjlighet att kunna försöka ta de sista stegen mot att förändra sitt spel till det som jag uppfattat att man eftersträvar, ett mer spelförande och boll-innehavande lag.
Örebro Insatt
2012-01-31 22:49
Marta, jag har bara kommenterat vad du skrev i ett inlägg och det får du stå för även om du har uttryckt andra åsikter tidigare. Jag kommenterade ditt inlägg och inte något annat.

Om nu affären med IFK blir av är det, trots nyförvärv och några miljoner, inte bara en glädjens vecka när Nordin får sportslig, personlig och ekonomiskt utveckling i IFK utan också en sorgens vecka för oss alla Nordinälskare som inte får se honom i ÖSK-dressen längre.

Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-01-31 22:45
Rosenborg visar intresse för Farnerud.
Örebro rirobban
2012-01-31 22:42
Alltså 7,5 miljon kr för Nordin, då är det klar man säljer. Hade känns tungt att tappa honom efter 2010, men nu känns det faktiskt okej. Till och med bra! Tror ÖSK behövde lufta laget ordentligt, och en lite "strulig" Nordin (japp han bestämde lite själv när han "ville" träna osv) gör inte laget bättre. Zlatan vs landslaget-effekt. Vi får en bättre laginsats denna säsong. Men Grahn? Nej där biter vi oss i tungan, vi ska ha Farnerud, och det innan veckan är slut!
Örebro Marta (hane)
2012-01-31 22:38
Insatt/ Oj det var ett hårt formulerat inlägg denna glädjens vecka. Nej jag tror tvärt om precis som jag skrivit tidigare (om insatt, tagit sig tid att sätta sig in mer i vad Marta tycker innan han sågar Marta) att Fuskklubben gjort en kanonvärvning och att det är en win-win situation i alla läger. Men ÖSK hade i höstas 0 kr att få ut för Nordin. Det blev istället 7,5 millar. Hade vi inte sålt hade vi haft en dyr missnöjd, sämre presterande spelare som med stor sannolikhet inte kommer att komma upp i ett försäljningsvärde i närheten av detta.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-01-31 22:32
'den Oumbärlige // Nej nej nej!

Bomb = Bra spelare till ÖSK
Tragedi = Bra spelare lämnar ÖSK
Annons: