/fotboll/osk/forum/3067.aspx/fotboll/osk/forum/3067.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-03-18 13:30
Johan Orrenius på Expressen åker runt bland de allsvenska lagen och gör inför allsvenskan-reportage.

I del 1 besöker han IFK Gbg, där han intervjuar Alvbåge.
Örebro ÖSK Fans
2012-03-18 12:59
Kommer Haddad någonsin att komma tillbaka?!?!
Örebro zxcv
2012-03-18 12:34
Det blir alltid taskig stämning när Syrianska är på besök. Speciellt på träningsmatcher när publiken blandas.

De flesta verkar ju inte hel´ler bry sig särskilt mycket om fotbollen.
Minatankar
2012-03-18 11:38
Saywee: Det krävs två saker av oss alla när vi får ta del av rasism och annat oacceptabelt uppträdande. Det första är att reagera och det andra är att agera. Jag tycker det var bra att du reagerade och när du skriver här så agerar du också. Bra. Förstår att man kan känna sig otrygg om man agerar på plats.
AIK Saywee
2012-03-18 11:14
Minatankar, 10:43,

samma här,rasism är bara bedrövligt beteende, oavsett vilka så kallade folkgrupper, som pysslar med detta !

Det finns väl bara en enda människoras på denna planet, eller ?

Jag reagerade, men agerade inte, kommer ju ihåg förra årets tråkiga händelse, mot just Syrianska, där en ung kille stod upp för lite civilkurage, men misshandlades medvetslös :(
Örebro Fang
2012-03-18 11:09
Pennybridge:
Satt på B-C och den här killen kan väl varit runt 15-20. Han var även på syrianskaspelarna men mestadels handlade hans kommentarer om hur fula vissa Ösk-spelare var, deras hudfärg och att domaren höll på Örebro för att "svennar" håller ihop. När folk sa ifrån eller tittade surt på honom började han kalla dem alla möjliga mindre trevliga saker och det blev under slutet av första rätt hotfullt. I halvtid flyttade han så om han fortsatte nån annanstans sen vet jag inte.

Oerhört tråkigt att det finns folk med den attityden. Här är vi många som gått och sett fram emot en trevlig lördag med lite fotboll och så ska såna människor förstöra.

Vill också nämna att det även var syrianskasupportrar som sa till honom att lägga av så jag menar ju inte på nåt sätt alla är som han för de flesta är naturligtvis trevliga men vi verkar vara några stycken här som suttit nära folk med mindre trevlig attityd och det är tråkigt att höra. :(
Örebro ÖSK Fans
2012-03-18 10:50
minitankar

det jag menar...Grahn är nyttigare för laget. Nordin spelar för sig själv..
Minatankar
2012-03-18 10:48
ÖSK Fans; Grahn och Nordin går inte att jämföra. Det är som att jämföra äpplen med päron. Men å andra sidan kan man ju välja att äta päron hela veckan :-)
Båda spelarna är bra på olika sätt. Nordin har unika egenskaper, vilket få andra spelare har. Jag är stor Nordin-fan men försöker nu tänka bort honom och koncentrera mig på alla duktiga spelare i årets trupp.
Minatankar
2012-03-18 10:43
Bra Saywee att du reagerar mot otrevligt och kränkande uppträdande av publik/ supporters.

Det finns få saker som gör mig så upprörd som rasism. Alla människor är lika mycket värda och ska aldrig kränkas.

Man bör nog filma och ta upp ljudet med sin Iphone när man får ta del av sådan brottslig verksamhet som rasistiska uttalanden innebär. Därefter kan man gå fram till närmaste polis och göra en anmälan.
Örebro ÖSK Fans
2012-03-18 10:41
jag har sagt det förut! Peter Samuelsson räcker inte till och nu är både wille och Holmberg före honom...

En annan sak, Grahn kommer bli så nyttig som jag förutspådde. Tydligen tycker lagkompisarna att han är en riktigt trevlig prick med..

Många här inne dömmer alldeles för tidigt och på gamla meriter..

Väljer Grahn före Nordin alla dagar i veckan =)
Minatankar
2012-03-18 09:59
Saywee; Jo, precis så var det nyss.
AIK Saywee
2012-03-18 09:53
Minatankar, har du råkat ut för samma som jag gjorde tidigare i veckan (?), inlägg försvinner, man försöker komma ihåg vad man skrev, skickar ett nytt och helt plötsligt är även det tidigare inlägget åter ...?
AIK Saywee
2012-03-18 09:48
Minatankar, 09:34,

instämmer till 100%.

Kalle H var otroligt vaken, pigg, spelsugen och verkade outtröttlig, samt hade blick för spelet :)

En ettrig typ, som inte ger sig, en mara för slöa motståndare.

Ett exempel, som jag tänkte på, var efter straffmissen, han gjorde inte som många skulle ha gjort, jag menar så där uppgivet gestikulera och be om ursäkt ..

... nej, han rusade direkt efter målvaktsreturen och prickade stolpen åter en gång.

Vilken kIlle våran Kalle :)
Minatankar
2012-03-18 09:48
Kul att se Kalle Holmbergs fantastiska blick för spelet. Tror att hans optimala position är som offensiv mittfältare, om nu Sixten väljer att spela med samma grundsystem som tidigare år.

Vidare imponerade Mohammed Saeid med att kombinera en bländande bollbehandling med stor rörlighet matchen igenom. Då har hans brister i tyngd mindre betydelse. Jämför med t ex Astvald som har kropp och tyngd för att kunna vinna både nick- och närkampsdueller, vilket han sällan gör.

ÖSK behöver tekniska spelare med god bollbehandling av mycket hög klass. Ofta är de bara 2-5 i en trupp på 25 även om många fler kan vara tekniska i dribblingar mm. Det som utmärker sådana bollbegåvningar som Samuel och Saeid är att de har en mjukhet i kroppen och använder hela kroppen i kroppsfinter mm. De har också en mjukhet när det gäller bollmottagningar. Allt detta är en fröjd att se.

Tror slutligen att Armend Alimi, Ilir Berischa och William Atashkadeh bland flera andra kan överraska nästa gång.

Minatankar
2012-03-18 09:34AIK Saywee
2012-03-18 09:29
Fang & Pennybridge,

Jag satt på C-D i närheten av c:a 6-8 "syrianer", det var inte roligt alls, jag flyttade i andra, för det började kännas lite hotfullt eftersom jag råkade applådera vid ÖSK´s mål, och hade svartvit halsduk, men konverserade inte alls med dem, för det hade nog inte varit speciellt bra ...

Fruktansvärt otrevliga människor, som trots sina 30-40 år saknade forstran :(

De satt och hånade och nonschade det mesta i ÖSK-väg, konstant, både vad gällande spelets händelser, Kubanerna och publiken i övrigt.

Fy fan för sådana rasister !!!
Örebro DaSa
2012-03-18 09:14
Mina reflektioner från matchen. Jag fick blandade känslor, kul med en vinst och att se att vi har så många indviduellt duktiga spelare, men håller inte med om att mittfältet såg speciellt ihopspelat ut. Var ju en period i början av andra halvlek som vi blev utspelade, detta av ett syrianska som jag tror kommer att åka ur i år. - Kul att både William och Kalle fick göra mål, hoppas att båda dessa står före Pettson i kön om targetplatsen. - Saeid väger lite för lätt för att spela centralt, men tyckte han skötte sig bra. - Tror att Kalle fick fortsätta på kanten för att en 90min match i benen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pennybridge
2012-03-18 08:41
Fang;

vilken sektion av läktaren satt du på?
vi hade en på sektion D-E, rätt ung kille, typ 12-14 år som var väldigt högljudd, främst mot SCF-spelare.. och satt bara och klaga på misstag osv.. vilken uppfostran ;S

tänkte om vi tänker på samma..
Örebro Fang
2012-03-18 01:46
Trevlig match! Känns rätt hoppfullt inför framtiden. Kanske inte blir nån topplacering redan i år men på sikt tror jag detta kan bli mycket bra och vissa spelare kan nog ge klubben fina pengar inom ett par år om de fortsätter utvecklas. :)

Enda mindre trevliga idag var nån idiot på läktaren som satt och förstörde hela första halvlek med sina högljudda hånfulla och ibland rasistiska kommentarer mot domare, öskspelare och publik. Starkt av er om någon av er finns här att säga ifrån och stå upp trots de hot och mindre trevliga ord ni fick på er.
Örebro kubajonte
2012-03-18 00:41
Kolla in vad ? sin framtida arbetsplats :D ?
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-03-18 00:25
Såg hela matchen och lite förspel. Mina åsikter.

Saeid tycker jag inte riktigt håller utan väger för lätt. Han fick frisparkar med sig som egentligen var 50-50, Han är för tunn. Funkar nu men inte när det gäller. Kanske en framtidspspelare.

Kalle bra utifrån sin ålder men kanske också en för framtiden eller inhopp i år.

Backlinjen är den lagdel som är mest gedigen. Något långsam i mitten vilket motståndare lär utnyttja.

Anfallet ok i dag men på papperet känns det svagt. Och just förmågan att skapa avslut är ju akilleshälen i ÖSK.

Spanska agenter på plats. Främst intresserade av Syrianska provmåvakten, Alimi och Emil Berger. De kunde dock inte se den senare av naturliga skäl.

Mikael Stahre var på BA för att kolla inÖrebro Bastard on Parade
2012-03-18 00:18
Riktigt kul att se Kalle taggad till tusen. Jag hade räknat bort honom som centeralternativ men han har vuxit till sig en hel del över vintern och tar för sig mycket mer fysiskt. Frågan är vilken position han passar in bäst på i ÖSKs sätt att spela? Tror han skulle funka klockrent bredvid Grahn och Alimi på mittfältet, men å andra sidan var Saied riktigt bra där idag. Mittfältet känns på något sätt tryggt så länge Grahn och Alimi finns tillgängliga. Som det ser ut i dagsläget hoppas jag nog på ett mittfält med Grahn, Alimi och någon av Saied eller Holmberg i premiären förutsatt att Berger inte är tillgänglig. Bamberg funkar nog mycket bättre på kanten där Astvald tyvärr blandar och ger på tok för mycket.

Väldigt skön seger för själen och spelet såg bra ut bortsett från vissa perioder i andra halvlek. Syrianska var riktigt usla under första halvlek. Någon som vet hur ordinare de var? De lär få det tufft om de inte får in förstärkningar i sista minuten.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-03-17 22:34
Vi har ju några unga talanger som kan få ett genombrott i årets allsvenska. Några som jag tror kan få sitt genombrott.
Ilir Berisha
Mohammed Saeid
Kalle Holmberg
Josef Ibrahim
Ahmed Yasin
William Atashkadeh
Örebro dansken-i-tunnan
2012-03-17 22:22
Mohammed Saeid han kommer bli årets genombrott!
Örebro kubajonte
2012-03-17 21:27
Angående Hagge han fick inte jättemycket defensivt att arbeta med, Men visst framåt var han förvånansvärt bra det håller jag med om. Nä Nästa träningsmatch när ösk INTE kommer få föra spelet mot elfsborg det är då man ska bedöma dom defensiva kvaliteerna vi har i vårt lag
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-03-17 20:14
Kalle Holmberg imponerar.
Örebro Grixx
2012-03-17 20:13
William!!!
AIK Saywee
2012-03-17 19:58
Kalle Holmberg !!!!!
Örebro Lekiller
2012-03-17 19:52
Blev väldigt imponerad av Kalle och Moe idag.

Kalle fick testa på 3 olika positioner och gjorde det bra på alla tre.

Moe visade riktigt fina kvaliteter. Frågetecken kanske för hans fysik om han möter bättre och starkare mittfältare än idag. Men tycker ändå han är bättre på att täcka bollen än Berger och därmed vinner han fler bolldueller på mitten ändå.

Dock så ser Syrianska ganska tunna ut i år men ändå ÖSK kanske bästa match på försäsongen. Detta utan Rama, Bamberg, Haddad/Samuelsson på plan.
Örebro Grixx
2012-03-17 19:46
Kalle till FD om Tobbe :Tobias Grahn är fantastiskt bra, han är som en pappa för hela laget och tar tag i saker på planen, styr och ställer på mittfältet.

...härligt precis vad vi förväntade oss av värvningen av honom, nice nice!!!
Annons: