/fotboll/osk/forum/2984.aspx/fotboll/osk/forum/2984.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-26 02:14
Skattefuskarnas SF betyg efter matchen mot de två fd: ÖSK:arna:

John Alvbåge:

Svår match för Alvbåge som får släppa in två tidiga mål. Är tämligen chanslös på bägge då det är två mycket bra nickar som kommer till efter ett undermåligt markeringsspel. Känns dock fortfarande inte helt stabil och är nära(?) att tappa in en boll i slutet av matchen efter ett stenhårt långskott. Är, och har egentligen aldrig vart direkt bra med fötterna och jag saknar fortfarande den tryggheten man kände med Kim Christensens fotarbete. Känslan är att Dahlin kan skaffa sig en fördel vid en bra insats i nästa match.

Nordin Gerzic:
Får göra sin "riktiga" debut idag och gör det efter förutsättningarna med beröm godkänt. Vi ska komma ihåg att Nordin bara har cirka två veckor av full träning bakom sig samt endast 45 matchminuter i benen sedan slutet av oktober. Visar gång på gång prov på sitt oerhört fina spelsinne och är så när att hitta fram till Hysén vid ett par tillfällen. Håller sig påpassligt framme vid en stolpretur och kan raka in sitt första mål i den blåvita tröjan. Underbart dessutom att se glädjen hos Nordin efter målet. Pratar väldigt mycket med sina lagkamrater och instruerar och gestikulerar vilt hur och vart han vill ha bollen. Härligt att se hur han kommit in i laget och tar för sig. Detta kommer bli bra, mycket bra!
Örebro kubajonte
2012-02-26 01:01
Svårt att veta vad som händer bakom kulisserna ibland, dock så kommer jag iaf applådera när NG namn kommer upp i speakern, Han gjorde så ösk fick ordentligt betalt för han när han kunde gått som Bosman, sen kan man ju inte direkt säga att ÖSK satsat nämnvärt på den nivå NG var ute efter, slutet gott IFK 'är glada och ÖSK blev 7 miljoner gladare +samt en landslagsmakedonier och AS Bad Boy nr 1
Örebro Valderinho
2012-02-26 00:54
Bra att regnet kommer efter att matchen är slut..Se länktips!
AIK Saywee
2012-02-26 00:10
Jag bryr mig som tidigare skrivet, inte speciellt mycket om Nordin längre.

Tycker bara att det var så konstigt att han gick till klubben och drog till staden han inte gillade, samt att han skulle vänta med att skriva på för ÖSK tills ÖSK visade att man ville satsa, vilket man inte gjorde, mer än möjligtvis att Sixten förlängde, för då förlängde även Nordin, sedan drog han efter det, att han en längre tid inte visste var han var.

Konstigheter det där ...
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-25 23:49
För de få som fått för sig att dissa Gerzic när han kommer till BA bör läsa denna kommentar som jag fann:

""Gerzic skrev alltså på ett kontrakt med ÖSK i somras som gav honom väldigt högt räknat 500 kkr extra fram till den tidpunkt då han kunde ha inhöstat högre lön från IFK eller annan klubb och en försäkring om att inte stå kontraktslös vid eventuell långtiddsskada som vi oxå högt värderat kan sätta till 500 kkr.

För ÖSK gav denna kostnad på 1 mkr transferintäkter på 7 mkr
Gerzic har alltså skänkt 6 mkr till ÖSK.

En smart agent hade sett till att få högre lön och försäkring vid långtidsskada, till ett värde på 1 mkr och ett fast pris Gerzic på säg 2 mkr vid en övergång. Då hade ÖSK tjänat 1 mkr, vilket de säkert hade varit riktigt nöjda med då han bara hade några månader kvar på kontraktet, och Gerzic hade betalat tillbaka till sin klubb, fått sin försäkring och dessutom fått en sign-on-bonus på 5 mkr.
Lennart Sjögren säger att "Det känns fair för oss båda" i länkad artikel nedan. Han ljuger stenhårt. Han vet att det är ÖSK som är de stora vinnarna och att Gerzic skänkt dem ett antal miljoner."
Örebro svartvitthjärta
2012-02-25 22:21
Jag har hört väldigt lite om Valdets inställning, och kvalité hittills. Någon som sett honom i träning eller under match? Är han hungrig..kommer han att leva upp till våra högt ställda förhoppningar?
OU!

Heja Sport!
Örebro Bulten i Boo
2012-02-25 21:32
Grixx// Kalle Holmberg eller ÖSK-Kalle?
Örebro Grixx
2012-02-25 20:32
Hur blev det med Eija?

Var det en väldigt liten storm i ett vattenglas och hon är kvar eller...?

I vart fall lät det som att hon fick ett plus när kalle beskrev sitt skott/tillslag att det var Eija som hade lärt honom det.

Edit: Såg att Erik funderat på samma sak och funnit en del av svaret. Eija kvar men kanske inte i samma omfattning som förut pga andra åtaganden.
Örebro kubajonte
2012-02-25 20:12
nä hoppas få se en bättre mer seriös inställning nu denna match synd bara att motståndet inte är av den bästa kvalitén tycker försäsongen varit lite g- genomfört av ÖSK än så länge , borde ha spelat Degefors matchen en annan dag , samt att byta motståndere 4 gånger känns mindre lyckat , Kan Lilla sketna Degefors få nöjet att möta ett lag som Zenit borde vi kunna med. börjar rinna ut med tid att få ihop laget till premiären nu
Örebro Lekiller
2012-02-25 19:32
Vi verkar ha ersatt en intervjuvare och spelevink men en annan. Båda är målvakter också vilket är lite skoj. Dock så tycker jag ersättaren håller en klart bättre nivå och kvalitet än den gamle. Återstår att se hur det blir på plan!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-02-25 19:11
Bulten i Boo, 18:12,

det var en intressant fråga, men jag vet inte ...

... tror dock att det blir olika emottagande,
för några gillar fortfarande Alven och Nordin som "kompisar",
andra tycker att de var svikare och vill håna på.

Själv bryr jag mig inte speciellt mycket, utan är bra glad att de ersatts av bättre och mer seriösa spelare och att trivseln i klubben kan återkomma.

Att den ene är i sina pojkdrömmars klubb äntligen och att den andre är i klubben och staden som han verkligen inte gillade, skiter jag totalt i.

Jidder, twitter, bloggeri och trams, från två som tenderade tro att de var divor är inget som imponerar på mig.

De är historia för mig!
Örebro Valderinho
2012-02-25 19:08
Intervju med Armend Alimi.
Örebro Valderinho
2012-02-25 19:04
Trevlig helg svartvita vänner!

Nu laddar vi om för ÖSK:s andra och sista träningsmatch här på lägret. Armend Alimi ser riktigt, riktigt vass ut. Klinisk i avslutsövningarna i dag och stor möjlighet att bli en sensation i allsvenskan.
Örebro Sogen
2012-02-25 18:49
Jag hoppas att publiken kommer att bli helt tyst när Alvbåge ropas upp på Berhrn. Sen kommer jag och förmodligen fler med mig skrika ett å annat hånande till honom när han står framför klacken.

Nordin inbringade ju trots allt 7,5miljoner till klubbkassasn så han tänker jag inte bua ut eller håna menlångt ifrån hylla.
Örebro Bulten i Boo
2012-02-25 18:12
Saywee// Hur tror du att Alvbåge o Gerzic kommer att tas emot på BA? Eller kommer de att vara fast på bänken då? Alvbåge kanske vet hur man flyttar målstolparna på BA på bästa sätt, så han kanske matchas den matchen iaf?
AIK Saywee
2012-02-25 17:46
Bulten i Boo, 15:37,

tur i retur, eller blir det tur och retur, blåvitt - svartvitt, för Nordin ;)

Jag skiter i det där överhajpade gänget, vars fans uppfann svensk huligansism, och som fuskar i finans! Inget de prioreterar precis, eller ;)

Attan vad jag tjatar, kan inte låta bli ....

Heja SVARTVITT, "krossa" blåvitt

Gud vad jag längtar till matchen på Ullevi, det skall ni bara veta, jag kommer att fira natten låååååång :)
Örebro go_osk (Spela Haginge som högerback)
2012-02-25 17:31
Ingen dagsfärsk nyhet, men ändå lite småkul. Ajdarevic och Alvbåge har tidigare i veckan debatterat klubbkänsla på twitter. Se länktips.

ÖSK berör!
Örebro 0REBR0
2012-02-25 17:26
Video med Tomer och Kalle!
AIK Saywee
2012-02-25 16:49
Bulten i Boo, 12:59,

fina rader, var det du eller Edit som kom på dessa :)
Örebro Bulten i Boo
2012-02-25 15:37
Från Göteborgs direktrapport, Blåvitt-Fredrikstad:

15:09: Nordin har höjt sig rejält efter målet. Spelar just nu riktigt, riktigt bra.

15:07: Genom fina kombinationer hittar man fram på mittplan. Efter ett mönsteranfall där Farnerud, Tobbe och Nordin lekte sig fram fick man en hörna. Dock resultatlös.

15;05: Bra start på halvleken av Blåvitt. Sobra tunnlar vackert Andreas Landgren och Hysén sliter tillbaka bollen. Bra intentioner nu!

15:04: MÅL, 1-2, IFK GÖTEBORG. Inlägg från Logi som Tobbe smäller i stolpen. Gerzic dyker upp på returen och placerar in reduceringen.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-02-25 15:34
Ups, blev vist dubbelt.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-02-25 15:32
Haddad siktar på premiären.
Örebro kubajonte
2012-02-25 13:16
Saywee // Värst vad höga krav du hade med topp 16 : (
Örebro Bulten i Boo
2012-02-25 13:09
Jan-Stefan// Gillar din ambition till seriös analys!
AIK Saywee
2012-02-25 13:04
Äsch, vi tramsar inte vidare om detta, orkar inte förtydliga vad jag menar.

Topp 16, blir bra, alla nöjda, vi nådde målet och spelarna slipper en massa krav och förväntningar ;)

Lovar att vi kommer att nå målet!
Örebro Bulten i Boo
2012-02-25 12:59
Saywee// Vet inte riktigt vad du menar. Skulle den som tippar ÖSK på nedre halvan 2012 vara en "struts"? En som "stoppar huvudet i sanden"? (vilket jag å andra sidan förstått är en myt, strutsar gör inte så)
Finns ju talgoxar oxå! Sån'a som tror på våren o sommaren!

"Kortast och blekast vintersol, finns en decemberdag
Kallad för Thomas Tvivlaren, för att hans tro var svag
Han skulle aldrig någonsin, trott på en sol, en vår
Ändå förvandlas vintern till, sommar vartenda år"

Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-02-25 12:58
Tycker laget har alldeles för bra spelare för att dras in i en kamp att undvika kvalplats. Med spelare som Grahn, Rama, Bamberg och Alimi tycker jag de har den centrala stomme man behöver. Avgörande är givetvis hur dessa kommer fungera och hålla sig skadefria. Berisha ser ut som ett fynd och med Haginge tillbaka på högerbacksplatsen tycker jag backlinjen ser snäppet bättre och mer balanserad ut än i höstas.

"Bekymmret" som jag tycker ÖSK haft genrellt i flera säsonger tycker jag varit bristande förmåga att skapa genombrott trots stort bollinnehav. Och det kan faktiskt vara den indirekta orsaken till många förluster och misstag längre bak i laget om man följer hela kedjan av mönster. Kan man inte göra mål så leder förr eller senare egna misstag till ödesdigra effekter som tar ned laget ett snäpp till i självförtroendespiralen vilket leder till ännu sämre prestation osv. Kan laget utnyttja sitt stora bollinnehav så spelar några självmål av Haginge ingen större roll i det stora.

Med Haddad i fjol fick ÖSK den tyngd i boxen laget tidigare saknat. Mål kom och så traskar laget uppåt istället för nedåt i den psykiska spiralen. Dock är det lite skrämmande och en stor svaghet med modellen att hela laget faller som ett korthus om man inte besätter den rollen med rätt spelare.

Man måste kunna ställa mycket större krav på övriga spelare i den offensiva rörelsen, initiativförmåga och kreativitet än vad som varit fallet tidigare. Haddads styrka, målskytte och egna förmåga i boxen kamouflerar den bristen. Men den blir väldigt uppenbar med en svagare spelare som #9

Här har Sixten ett stort ansvar och genomslaget på planen i den biten har inte varit påfallande god hitintills trots fyra säsonger som ansvarig spelutvecklare.

AIK Saywee
2012-02-25 12:31
Forumet består icke endast av kråkor och strutsar!

Talgoxen hälsar :)
AIK Saywee
2012-02-25 12:29
Om mål är realistiska, är väl helt OK, det beror bara på vad man tror om framtiden, för den kan vi inte veta något om, gäller även våra konkurrenter.

Mål skall dock inte vara pessimistiska, bara för att kunna nå dessa, totalt meningslöst och fåniga signaler till alla som jobbar för klubben på något sätt.

Målen får gärna vara optimistiska och bör definitivt harmonisera med ambitionerna, annars blir det röriga klubben!

Topp tre eler topp fyra är rimligt :)
Örebro Bulten i Boo
2012-02-25 11:59
Jan-Stefan// Helt ok. Vad jag menar är att jag undrar om vi verkligen förstått att vi är ett bottenlag? Vi kom elva (var det elva?) i fjol och vi förlorade väl mer än hälften av matcherna i serien... Därtill har vi tappat flera tongivande spelare (av vilka flera förvisso tycktes ha sina tankar på annat håll än ÖSK:s väl o ve, men ändå) sedan förra året. Tror att den absoluta majoriteten av s k experter kommer att tippa oss på typ platserna 9-14 i år. Om man är en äkta och riktig ÖSK-supporter så stöttar man sitt lag i kampen för att nå tillräckligt många poäng 2012 så att man slipper kvala. Om man är "en kraxande kråka" så spelar det väl ingen roll hur det går, allt är ju skit ändå såvida vi inte tar guld (men undras om kråkorna kommer att vara nöjda ens då? kanske tog vi inte guld med tillräckligt många poäng?)..
Annons: