/fotboll/osk/forum/2909.aspx/fotboll/osk/forum/2909.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Lekiller
2012-04-09 16:50
Starkt av Peking. Flyt men det ska man ha. Stora frågan är hur ÖSK ska överleva matchen mot Götet. De kommer knappt få låna bollen ju. Peking var tillbaka tryckta också men känns starkare än Örebro. Hua
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro kenya
2012-04-09 16:49
Fan va skönt att vi slapp Stahre. Hellre en pinne istället för noll.
Strutsar!
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-09 16:38
Gerzic in nu
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-09 16:34
Peking leder över Real Blåvitt. Shpetim Hasani ! Härligt! Kan inte förstå att Peking rankats så lågt i AS denna säsong
Örebro go_osk (Spela Haginge som högerback)
2012-04-09 16:29
Det går bra för Alvbåge och Blåvitt!
AIK Saywee
2012-04-09 16:19
Hann precis hem innan makrillvädret anlände till vår underbara stad.

Grixx, den kommunikative och mediala Sixten har ju knappast ändrat på det han tyckte i slutet av februari, kanske mest därför att mars funkade relativt skapligt om vi bortser från torsken mot Forward, eller?

Vad skall jag tro, jag litar på det som Sixten säger, men å andra sidan vad säger han egentligen, han är en förvirrad kommunikatör alltför ofta, en lurig rackare ...

... hoppas att han kan lura till vårt lag en trepoängare på onsdag, för det är verkligen vad jag hoppas på, det finns inget annat i min skalle !!!

Förlåt att jag har synpunkter på mångas helige Sixten, det enda jag vill är att han skärper sig på vissa områden och för vårt lag mot medaljerna, det är banne mig han som har ett stort ansvar för att detta, skall kunna bli en möjlighet!

Heja SPORT, nu går vi för guld :)
Örebro Grixx
2012-04-09 15:17
D´Artagnan// Självklart är ÖSK helt okunniga på vilka krav som kan ställas på området...ehhh

Lite larvigt att det ska skickas diverse texter liknande detta till klubben.
Att det diskuteras i forumet är något helt annat.

För övrigt tror jag knappast att tränare sparkas vid en förlust mot Helsingborg. Tittar man på vilka matcher som ligger framför oss och räknar på ca vad som skulle vara ok i poängskörd så kan man sätta upp ett scenario därefter. Allt givetvis då relaterat till hur spelet mm varit gentemot ev poängtapp. Om inget katatrofalt inträffar 4-5 matcher på raken så handlar det mer om hur läget är efter 7-10 matcher. Det är väl så det brukar vara om det nu inte handlar om mycket nervösa storklubbar.

Sådant som stressar upp i ÖSK skulle kunna vara att det finns ett läge att knyta til sig något väldigt etablerat namn.

Svårt med tränare. Tränare tar guld för en klubb men sparkas 1-2 år senare...eller om man heter Cratz och får gå omgående. Framgångsrika tränare som sedan värvas får inte alls samma utveckling på nya laget som i det förra. Personkemi, spelartyper mm spelar in.

Saywee// Sixten sa, kanske den bästa försäsongen under sin tid i ÖSK och det när februari just passerat

Det låter som att du lägger in annat än hur läget var då eller....?
Örebro Bulten i Boo
2012-04-09 15:14
@Jan-Stefan Eriksdotter:

J-S E// "..träskklubb i norrland..." Det var det värsta! på Knöttas i Kilafors har Lagerbäck tagit sin enda titel hittills! ;-)
AIK Saywee
2012-04-09 14:43
@D´Artagnan:


Tackar D´Artagnan, nu känner jag att jag är i gott sällskap, inte ensam oroad, nästan lika bekymrad som Sixten. Vad är det han försöker säga eller mena, ursäkta, men mår han riktigt bra?

Sådärja, skall inte sabba i inläggsstatistiken, loggar ur och cyklar ut ett tag, "cyklar som vanligast", innan skitvädret slår till.

Tittade bara in medan de skånska biffarna puttrar i grytan, trots att den allsvenska såsen känns lite rörig, men det blir nog bra så småningom, gurkorna skall strimlas, men svampen är hel :)

Men HIF, skall (måste) vi bara ta på onsdag, så är det!

Heja SPORT, GFG !!!
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-09 14:06
Minatankar // Precis. Inget tyngre CV egentligen från högsta nivå men ändå bra allsvenska tränare. Väsby var väl nära att lägga ned pga brist på spelare. Inte så att spelare sprang benen av sig för att få träna under Stahre.

Innehållet i ett CV som gör en person meriterad och attraktiv för lag i de högsta divisionerna kanske man ha olika syn på. Stahre kunde väl knappas välja och vraka innan AIK tog upp honom. Conny Karlsson var mer eller mindre iskall, trots enorma meriter i Connys CV, innan HeIF tog in honom och han gjorde dem till svenska mästare. En av Sveriges mest meriterade spelare, Henke, går det väl si så där för. Leif Boork hade väl knappt ens spelat hockey men gjorde DIF till svenska mästare och blev senare förbundskapten. Vilka meriter hade Lagerbäck? Nån träskklubb i norrland eller värmland innan han sedan blev förbundskapten via en tjänst på fotbollsförbundet. Tommy Söderberg: helt pantad i fotboll men en underbar ledargestalt.

En annan dimension är att när en klubb satsar på en bra tränare passar man också på att investera i bra spelare. Inte helt ovanligt. Stahre har ju fått helt andra förutsättningar än vad hans föregångare fick och kommer sedan säkert att geniförklaras när hans B-landslag vinner AS. Men ok, det är en konst att få massa stjärnor att lira ihop också.

Zetterlund när han kom till ÖSK fick spelare som Peter Nilsson, Dala, Två skyttekungar från samma serie (Gårdefors och Karlen). Helt annat än de smulor Roy Hodson fick leta i div 1-3 men ändå kunna vinna serien med. Det är en starkare merit tycker jag.

Min sensmoral är att det är väldigt svårt att rekrytera rätt och att framförallt att meriter inte måste betyda så mycket. Många uppfyllt stora delar av ditt kriterium men ändå misslyckats och tvärt om. Man lyssnar mycket på referenser från andra. Ibland chansar man. Det kan också vara olika profiler olika klubbar söker.

Det jag kan hålla med om är att en modern allsvensk klubb bör ha en stab med ledare/tränare. Inte en så uttalad tränare som ansvarar för allt. Bättre att minska truppen något och ta in fler kvalificerade ledare, dock med tydliga roller.
Örebro D´Artagnan
2012-04-09 13:53
Minatankar//Bra kravspecifikation på tränare. Kan Du skicka den till Åqvist?
Kopierar den till andra forumet så blir den nog en diskussion vem som passar in.
Örebro kubajonte
2012-04-09 13:53
rirobban // Sant och osant dom har väl inte slagit oss i ligasammanhang iaf ; Dock fick vi ju torsk mot dessa herrar i cupen om jag inte minns fel , Aja får hoppas Bamberg blir fit för 90 min fight snart , Han är riktigt bra
Örebro kubajonte
2012-04-09 13:52
*Mackan* Håller halvt med Han har fått förtjänt mycket för insatserna 2011 ,Dock håller jag med Den Haginge man sett 2012 har varit en injektion
Örebro D´Artagnan
2012-04-09 13:47
kubajonte//Det kan i alla fall INTE bero på de som nästan helt sluta skriva här.
Oddevold *Mackan*
2012-04-09 13:43
Vågar man hoppas på Berisha och Bamberg från start mot de regerande mästarna?

Tycker Haginge sett mycket stark ut i inledningen. Kul. Han har fått så oförtjänt mycket ovett. Al
Örebro rirobban
2012-04-09 13:31
kubajonte//

Spöket lever än för Helsingborg. Även om de fick oavgjort med sig förra året, så har de fortfarande inte slagit oss på Behrn arena i Allsvenskan. Så förhoppningsvis kan spöket fortsätta leverera :)
Örebro kubajonte
2012-04-09 12:57
oj strunta i det såg att det redan var postat här inne
Örebro kubajonte
2012-04-09 12:57
Heh ingen bra start för Gerzic , bänkad mot Norrköping idag
Örebro kubajonte
2012-04-09 12:56
Intressant att stämningen sedan säsongen har börjat är förbannat mycket sämre här inne om man jämnför med försäsongen , Vad beror detta på kan man undra ? Ösk resultaten tro ? Åtvidaberg kan man förstå drog ner mungiporna men 1 poäng mot Mjällby om man jämnför med tidigare möten var klart ett bra resultat för oss , Snart kommer HIF till stan kan vi skapa ett nytt HIF spöke for dom tro ?
Minatankar
2012-04-09 12:47
Jan-Stefan Eriksdotter: Stahre hade t ex tidigare vunnit SM för juniorer och tränat Väsby när de vann division 1. Zetterlund är bl a känd för att ha fört upp IK Brage från tredjeligan (division 2) till Allsvenskan på tre år. Magnus Persson tog över IK Sirius och förde upp dem till Superettan. Det är detta jag kallar att ha goda referenser och att vara en vinnare.
Örebro Svartvitt forever
2012-04-09 12:42
Jag läste nyss tidningarnas ÖSK-betyg och fattar ingenting av Sportbladets betygsättning. En tvåa på Chechinski, som får en fyra av Expressen. Själv tyckte jag Tomer var matchens stora positiva utropstecken. Han ägde straffområdet och förutom flera svettiga ingripanden spelade han med auktoritet som spred lugn i försvaret. Det känns genast lugnare på målvaktssidan, även om Tomer släppt in lite enkla mål under försäsongen. Men han är ju transatlant, och de är alltid bäst när det är allvar.

Tycker inte heller att Wirtannen skulle ha en etta; han gjorde rätt bra ifrån sig, och hans räd in i Mjällbys straffområde hade så när resulterat.
Minatankar
2012-04-09 12:41
Jan-Stefan Eriksdotter:
Sänt: 2012-04-09 11:52 Ändrat: 2012-04-09 11:57:25

Jag måste ha uttryckt mig oklart. Med referenser från elitsammanhang menar jag även de andra högre divisionerna. Det finns många tränare, liksom chefer i andra sammanhang, som i n t e kan visa att det lyckats, dvs nått mål, vunnit mm. Vad jag menar är att sannolikheten för framgång ökar högst betydligt om man har en framgångsrik bakgrund även om det är från lägre division.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-04-09 12:35
Jag har en skön känsla inför Helsingborgsmatchen.

Det är dags för säsongens första vinst och den kommer på Onsdag.

Heja SportKlubben!
Örebro ÖSK-Janne
2012-04-09 12:28
Jan-Stefan/ Jag tror inte du behöver hoppa in som den goda fen och försvara Saywee. Jag är helt säker på att han klarar det själv!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-09 11:55
Det är inte Saywee som skriver för mycket. Det är alla andra som skriver för lite. Eller de som knappt skriver alls utan bara läser sen poppar upp när de är missnöjda med någons inlägg för att sedan försvinna till lässtadiet igen.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-09 11:52
Stahre gick väl helt utan tidigare merit och tog AIK till trippeln. Magnus Person hade väl inte heller så mycket meriter men anses vara en bra tränare. Han kommer lyfta DIF. Roffe Zetterlund. Direkt från spelare till tränare och lyckades. Finns många utan framgångsrika CV:n som lyckats
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-09 11:50
Bonaventure Maruti // Den enda glädjen, skadeglädjen - Iaf om man dissar sin moderklubb ;)

Fast Nordin gjorde det ändå stort som skrev på när han enkelt kunde ha gått gratis. Jag har nog roligare om Alvbåge släpper enkla bollar än att Nordin petas
Minatankar
2012-04-09 11:44


Har roat mig med att skriva ned de krav som en allsvensk klubb bör ha på en elittränare.

Uppgifterna skulle kunna delas upp så att en person är huvudansvarig för träning
och en annan för laguttagning och coachning. Nedanstående kravspecifikation
bygger på att det är en och samma person som har ansvaret för allt, precis som det nu är i nästan alla elitlag. Men frågan är om det verkligen är det optimala?

Listan är i prioriteringsordning, dvs p 1 är enligt mig viktigare än punkt 2 osv.
Naturligtvis beror prioriteringen på vilket lag och vilken klubb det är frågan om
och i vilket utvecklingsstadie klubben befinner sig i.


1) Har visat goda resultat tidigare och har goda referenser, vilket innebär att tränaren lockar bra spelare att stanna i laget och nya spelare att vilja komma
till klubben. Sannolikheten för framgång ökar högst väsentligt om man också
tidigare haft framgång i elitsammanhang.

2) Är en duktig coach, dvs kan genom god kommunikation och goda ledaregenskaper coacha hela laget och individuella spelare före, under och efter matcher. Kompetensen vad gäller kommunikation är också viktig för kontakterna med bl a medarbetare, supporters, sponsorer och massmedia.

3) Är en duktig laguttagare och gör bra byten kopplat till en taktisk förmåga.

4) Är en duktig tränare med variationsrika träningar som gör det stimulerande för spelarna.

Naturligtvis finns det många fler egenskaper som är viktiga både i detta och i andra jobb, men jag tror jag noterat de viktigaste och i den ordning de bör vara.
Eller?
Örebro Bonaventure Maruti
2012-04-09 11:39
Något att glädja sig åt ! :)
Örebro Butterix
2012-04-09 11:31
Jävlar vad sura alla är här. Det är väl alla strutsar som börjar få öron, ögon och näbbar fulla av sand?
Annons: