/fotboll/osk/forum/2834.aspx/fotboll/osk/forum/2834.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KCMarten
2012-04-24 19:41
Det är inte fel att byta tränare nu. Det kommer inte bli panik. Däremot blir självförtroendet mer och mer sargat ju längre förändringen dröjer. 14 matcher med bara en seger (mot superjumbon Halmstad förra året) talar sitt tydliga språk.

Jag skulle vilja se följande:

In med en ny tränare som vet vad som gäller. Bunjaki kan ta över temporärt tills vi hittat rätt tränare.

Jag hoppas att den nya tränare förstår allvaret och också får spelarna att
göra detsamma. Istället för att krångla till det med en massa spelsystem så kör vi på en rak backlinje med fyra mittfältare och två anfallare, alltså en
klassiskt 4-4-2 för att bringa stabilitet i försvaret.

I backlinjen vill jag ha Haginge/Wirtanen till höger, Wickström och Berisha/Haginge i mitten och Wiktorsson till vänster. Uppdraget är att säkra bakåt, gärna off-sidefällor men inga offensiva räder, för det behövs inte.

I mittfältet vill jag har rutin. Därför sätter jag Wowoah som vänstermittfältare där han kan göra offensiva räder och fortsätta med sina inlägg utan att behöva oroa sig bakåt. Där finns ju Wiktorsson som täcker upp. På höger mittfällt sätter jag Lushtaku till att börja med eftersom han var bäste assistpoängmakare förra året. Hans löpvillighet och inlägg samt skott gör sig bra där tills Antonnen är fit for fight. Då tar Antonnen tillbaka sin gamla plats till höger i mittfälltet.

I mitten vill jag ha Grahn och ett nyförvärv som just nu är kontraktslös, nämligen Barsom. Med Barsom och Grahn tillsammans på mitten kommer vi ha det elakaste, mest svårtforcerade mittfält något Allsvenskt lag har idag och det blir omöjligt att "såga" sig igenom. Med Barsom får vi dessutom ett effektivt vapen på de fasta situationerna. Eftersom en av dem då och då kommer vara avstängda så kastar vi in jokern Saied när det behövs.

I anfallet sätter jag Rama och Wille som bara behöver tänka på en sak, att göra mål. Om Rama slipper det defensiva tänket kommer han bäst till sin rätt och gör det har är bäst på. Wille behöver ingen närmare beskrivning.
Med Haddad och Samuelsson så har vi dessutom godkända backup:er vid ev skador.

Övriga spelare finns till förfogande på bänk och U21.

Vinner vi SM-Guld med denna uppställning?

Nej, men vi kommer klara av kontraktet med god marginal och får möjlighet att i lugn och ro spela in våra talanger d.v.s Berger, Astvald, Ibrahim, Yasin m.fl så att de sedan kan utgöra stommen i vårt guldlag 2015.

Det är märkligt att det vara så svårt.

Rädda säsongen, värva Barsom, Sparka Sixten och in med Bunjaki tills vidare och kör ett säkert 4-4-2. Då är saken biff.

Då får vi se Allsvensk fotboll nästa år också på Behrn Arena.

Örebro Salt&Peppar
2012-04-24 19:28
Jan-Stefan//

Bra jag håller med dig. Om man ska sparka nån ska det vara rätt tid och rätt anledningar. Nu hade vi ett svagt mittfält på plan mot ett starkt Elfsborg vi har skador och avstängningar på folk så vad kan Sixten göra åt det? Nej man får se sen när alla är tillbaka vad som händer då, kan Sixten ro upp skutan då så är jag nöjd.

Förövrigt, vet inte om jag sett nått tråkigare Elfsborg, Lagerbäckst defensivt och tråkiga anfall...kändes inte som ett roligt offensivt lag man brukar förknippa med Elfsborg iaf.


Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-24 18:51
Gud vad enkelt Jawo får springa mellan Wirtanen och Boris vid 2-0. Boris extrem långsam så han är väl kanske ursäktad (?) men Wirre? Vad sysslar han med? Och varför löper de hemåt (när de ändå löper och bollstirrar)? Kliv upp i banan i stället och ställ Jawo!! Varför kliver denna backllinje så sällan UPP i banan? Vi skulle ställa många förbispelningar på Sammy om de gjorde det.

Örebro ÖnSKar
2012-04-24 18:28
ÖSK-Karl// Håller med om att det är konstigt att vi inte anväder Wiktorsson som mittback. Men jag har tyvärr inte själv sett honom spela, inte ens på träningsmatcherna, så jag vet inte hur pass duktig han är.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-04-24 18:02
20/5 kan det bli åka av och seger, då kommer Syrianska till Örebro ;) Om nu Sixander får vara kvar så länge, annars ligger nog en seger nämre i tid.

ÖnSKar/
Det fanns ju en rutinerad mittback till förfogande igår, Wiktorsson, men han är visst på omskolning till vänsterback, hoppas han inte blir kvar för länge i skolan.
Örebro ÖnSKar
2012-04-24 17:48
Lite otur tycker jag vi har med skador och avstäningar igår, det är de rutinerade spelarna som inte var med av en eller annan anledning. Som vi avslutade matchen tror jag det bara var Wowoah, Wirtanen och Haginge av utespelarna som var äldre än 22-23år och alla tre är egentligen ytterbackar, vilket gör att centrallinjen blir alldeles för ung och orutinerad, det fungerar tyvärr inte i allsvenskan.

För att vara lite positiv så tror och hoppas jag att när några av de äldre rutinerade spelarna kommer tillbaka kan vi få en bra mix mellan gammal och ung.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-24 17:21
@Godzilla Hårddisksson:


Liksom Syrianska...
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-04-24 16:49
Urban Hammar...tjenare. Håller med Jan-Stefan, lite is i magen innan åtgärderna är nog att föredra. För övrigt anser jag att Gif Sundsvall bör förstöras.
Örebro Nutarviguld
2012-04-24 16:44
Tomer ser helt bedrövad ut på sista bilden... Kanske med all rätt?
Jaegarn
2012-04-24 16:23
Fyfan vad bra Ibrahim var mot Elfsborg. Han var riktigt duktig mot just dem, förra säsongen =)
Örebro kenya
2012-04-24 16:20
Sogen/ Inte så mycket egentligen. Däremot reagerar han på den intentsägande publiken. Är ju sjukt att om ngn faller likt Rama vid 0-2 eller Josef vid straffsituationen. Eller för den delen Wowwen ett par ggr i Åtvidmatchen. Då ställer sig halva Råsunda, Ullevi eller Malmö upp och kokar på domaren (vare sig beslutet domaren tar är rätt inte)
Jag säger inte att det är rätt eller fel. Men varken domaren eller spelarna känner att de är på hemmaplan. Undantaget Kubanerna som gör ett stort jobb.

Börja skrik för H******!

lires/ Yes, där kom den. Hammar...
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-24 16:17
Antonnen och Haddad skall vi inte förvänta oss före EM. Bamberg haltade rejält igår men jag vet inte om det är en ny skada eller den gamla som förvärrats.

Byta tränare nu skulle verkligen skicka paniksignaler till laget. Före EM händer inget sådant. Man kan inte servera en gourmetmiddag om man bara har en burk pölsa till förfogande. Avvakta ett tag till innan ni freakar ut. Hade någon förväntat sig vinst mot Ellos med det mittfältet?

Örebro lires
2012-04-24 16:11
det är ju bara skrämmande att se ösk just nu. ösk-karl, saywee m.fl. har ju verkligen rätt om tränaren. bort med finnen nu, vänta inte till det är för sent. har tröttnat på honom, någon som vet vad urban hammar gör i dag?
Örebro pemo
2012-04-24 15:52
Hittade det på ÖSK hemsida.
Ingen Anttonen, ingen Berisa ingen Bamberg.
Betyder det att de inte är speldugliga till söndag?
Örebro pemo
2012-04-24 14:28
Spelar U-21 idag? Någon som vet laget?
Leviticus
2012-04-24 13:20
I klackmatchen började ÖSKs kubaner absolut bäst men efter det snopna målet var det ju elfsborgs klack som regerade till långt efter att matchen slutat
Örebro Sogen
2012-04-24 13:14
tycker uddlings krönika var rätt intetsägande, så han egentligen nåt i den?
Postat via SvenskaFans-appen
NorgeFX
2012-04-24 13:12
Lukman Murad.
Örebro kenya
2012-04-24 12:59
Uddlings krönika.
Örebro Kex Gunnar
2012-04-24 12:57
Tänkte faktiskt skriva nått positivt om ÖSK från igår, som motvikt till allt som sagts här, men det går baske mig inte, det mesta stämmer tyvärr, för så dåligt var det. Jag kan tycka att Lumbana trotts allt får godkänt, va den ända i backlinjen som vågade trycka till bollen i uppspelen från backlinjen, och Ibrahims inhopp var roligt att se, han presterade mer på den halvtimmen än va Rama gjort på dom matcher han spelat. När ska Sixten se det 99% av alla fans sett, att Wovven inte håller allsvensk klass längre ??
Kardinalen
2012-04-24 12:50
Rätt komiskt faktiskt när Elfsborgssupportrarna i samband med inmarschen före avspark visade upp sin lilla banderoll med texten (något i stil med): "Inget SM-guld, Inget cup-guld, har ni överhuvudtaget en klack?"......

.....och Kubanerna vecklade ut sin MEGASTORA banderoll/flagga över HELA västra STÅ.

Snacka om feltajmade Guliganer...
Leviticus
2012-04-24 12:46
Har Berger varit sjuk? Det märktes isf ganska tydligt eftersom jag undrade vad han gjorde i mitten - mår han fortfarande dåligt ?

men förstod att Grahn var avstängd som inte hör till ovanligheterna om jag inte missminner mig från 2009

Men vad gör huvudtränaren i sin mörka klädsel under matchen, händerna i fickan, inte tillsammans med sina spelare i båset utan helst utanför - för sig själv.
Örebro kenya
2012-04-24 12:36
ÖSK Fans/ Kan bero på att han inte är hundra med boll efter sin långa sjukdomsfrånvaro. Hade givetvis varit bättre att låta någon annan spela mot Sundsvall men nu har vi väl i stort sett inga fler innermittfältare. Tur kanske att Berisha är skadad annars hade väl Hagge flyttats ut till höger och Wirtanen varit given på innermitt tillsammans med Grahn och Moe.

Jag har ändå hopp kvar för Berger. Några ytterligare träningar och matcher så borde bollkänslan komma tillbaka. Vi vet ju att han har en fin fot. Går dock inte att komma ifrån att hans bolltapp igår höll på att kosta oss flera gånger om.

Den här truppen håller inte vid skador och avstängningar på innermitt och i backlinjen precis som många redan påpekade innan säsong.
Leviticus
2012-04-24 12:24
Tog, en lång sovmorgon för detta var ingen bra start på min allsvenska säsong, har man spelat bättre tidigare ?

Kanske fortfarande har jag jetleg ?
In med mer afrikaner i laget, så kan publiken få lite show

ÖSKs båda tränare kan svara på din fråga ÖSKFans
Örebro ÖSK Fans
2012-04-24 11:57
ser matchen igen. Kan någon svara på varför Berger envisas med att slå avgörande meningslösa bollar HELA tiden?
Örebro Salt&Peppar
2012-04-24 11:55
Har ni förresten sett hur spelarna halkar på konstgräset i matcherna...typ hela tiden!!

Byt matta!!
Örebro Sogen
2012-04-24 11:38
Angående att wovven sköter defensiven själv på sin kant stämmer inte, pga wovven tvingas Hagge ut på kanten och täcka upp och lämnar då farliga luckor i mitten.

Wictorsson borde få chansen helt enkelt!
Örebro Sogen
2012-04-24 11:36
Angående att wovven sköter defensiven själv på sin kant stämmer inte, pga wovven tvingas Hagge ut på kanten och täcka upp och lämnar då farliga luckor i mitten.

Wictorsson borde få chansen helt enkelt!
Örebro Sogen
2012-04-24 11:32
@kenya:


Jag tror helt enkelt att wovven var bättre 2010 han är mycket långsammare nu tyvärr men åldern tar ut sin rätt. Det är viktigt med speed när man spelar på kanten, finns inte så många åldersherrar som spelar på kanten. Gubbar som startat å spelat hela sin karriär på kanten går när dom blir gammla in mer i mitten (Ryan Giggs, Niklas Alexandersson etc).

Jag tyckte verkligen inte wovven var bäste ÖSK:are igår, släpper till på sin kant så det står härliga till. Han fick också en 1:a av NA som han förtjänade.Örebro Nutarviguld
2012-04-24 11:23
Tomer känns som en ödmjuk kille. Bara en jävla otur att bollen dimper ner som en precis pass till Ishizaki. Känns jävligt skönt att både Grahn och Kapten Wikström är tillbaka nästa match!
Annons: