/fotboll/osk/forum/2821.aspx/fotboll/osk/forum/2821.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-04-28 20:54
pemo, försvarar du ÖSK i absurdum oavsett hur olika "aktörer" kan tänkas köra klubben ner i träsket?
Örebro lires
2012-04-28 20:32
mackanblåvitt. jag säger bara john alvbåge. hahahahaha. ärligt talat, allsvenskans sämsta målvakt.

vad är det för fel på finnen vi har som tränare. det är ju han själv som trycker ner dom.

ge mig fler kramar. :)
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Nu tar vi Guld!)
2012-04-28 19:59
@Mackanblåvitt

Vi var inte stensäkra på guld..
Örebro Sunnanlid
2012-04-28 19:52
@Mackanblåvitt:Det finns så mycket annat att håna er för. Att det är tyst i den frågan handlar nog snarare om att ÖSK-supportrar inte bryr sig om överskattade köpelag.
IFK Göteborg Mackanblåvitt
2012-04-28 19:21
Kommer ihåg hur ni hånade oss efter 2 raka förluster. Vilka är det som är tysta nu?
Örebro pemo
2012-04-28 19:21
Ja, jag vet att jag försvarar ÖSK in absurdum, men att älta antalet matcher utan seger från förra året, då vi nästan bytt ut halva laget, tycker jag är väldigt kontraproduktivt. Med det lag vi har i år så har vi ju faktiskt vunnit några träningsmatcher, så helt under isen är vi inte.

Första halvlek mot ÅFF var ju som den var. I andra var vi en bröstmuskel ifrån oavgjort. Att vi sedan spelade för poäng i Mjällby var väl inte så konstigt.
Mot HeIF tycker jag att alla verkligen kämpade. Första halvlek hade inte motståndarna ett skott på mål. Och då var det trippelvinnarna från 2011.

IFK G hade vi vänt ett underläge och fick oavgjort. Visserligen tack vare domaren, men dom är ju också en del av matchen.

Spelet mot Elfsborg var inte bra. Det håller jag med om. Fick en känsla av att ÖSK spelde på säkerhet i första. Sedan måste man också berömma Elfsborg för hur de "spelade av " matchen. Men lika lite som jag räknar IFK som förlust räknar jag inte den straff som vi inte fick senast.

Så, för att kräva avgångar och nya spelare redan anser jag inte vara rätt väg.
Däremot vore det på tiden att ÖSK inser värdet av större öppenhet, så att övriga folket släpar sig till hemmamatcherna. Jag är helt övertygad om att ifall ÖSK släppte laguppställningen ( eller i alla fall truppen ) dagen före, så skulle det öka intresset. Det finns alltid publik som vill se vissa spelare.

Puh! Jag hade tänkt hålla mig borta från forumet tills det var dags för KFF hemma, så se detta som ett förvirrat undantag.

Lita på att jag sitter med ÖSK-tröja och lyssnar på radion i morgon i alla fall.
Med en puls på 160, och om det går åt skogen så går jag ut på gatan och skriker lite.
Sedan förbereder jag mig för nästa match, som jag hoppas lika mycket på.
ÖSK i vått och tort
Örebro widemarsh
2012-04-28 17:21
Alvbåge gör en jättetabbe, tappar in en lös frispark som går mitt på mål.
2-1 till blåvitt, med en man mindre nu.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-28 16:48
Och Astvald skadad. "Framåt lutar det åt att Kalle Holmberg får chansen från start på Astvalds högerkant."
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-28 16:47
Sixten:

"Våra unga spelare behöver tid och stöd. Inte att bli nedtryckta. Man önskar att det letades lite mindre fel"

"Mittfältet mot Elfsborg hade sammanlagt 20 allsvenska matcher på nacken. Anders Svensson, ensam har 266."

"Jag vill egentligen inte prata om sånt. Ur min mun låter det bara som bortförklaringar. Det är det inte, men man får ha rimliga krav"
Örebro Artwork
2012-04-28 16:33
Kalle förlänger!!!
AIK Saywee
2012-04-28 15:50
Marta, typ, eller om idéerna inte får några röster ....
Örebro Marta (hane)
2012-04-28 15:17
Det beror väl även om på rösten börjar få slut på idéer.
AIK Saywee
2012-04-28 14:59
OM, jag skriver OM det blir förlust, vilket jag verkligen inte förväntar mig av de svartvita eleganterna i morgon ..

... då känns det väl lämpligt att man förändrar något, endera den helige Sixtens spelidé, eller den helige Sixten själv, eller alla fantastiska nyförvärv, eller kanske rentav hela laget.

MEN. vem skall i så fall spela in dessa under pågående säsong?

Det är fanimej inte roligt att var optimist och stå ut med alla hån.

Finn fem fel om ni kan ....

Kom igen SPORT, vi i OU längtar så efter en vinst :)
Örebro D´Artagnan
2012-04-28 14:37
@Minatankar:

Det beror väl på vad rösten har att säga. Man kan säkert tröttna efter några veckor om man inte förstår eller tror på budskapet.
Örebro D´Artagnan
2012-04-28 14:36
*Mackan* Instämmer - energifattigt, lojt, fanatsilöst (gäller inte alla men flertalet) var är speliden
Örebro Artwork
2012-04-28 14:25
Skulason var nära ÖSK i vintras!
Minatankar
2012-04-28 14:17
Mackan// Håller med dig. Det finns alltid förklaringar till hur det går i en match. Det är alltid många faktorer som påverkar och ofta är det djupa psykologiska faktorer.
T ex är det bra att veta hur många av spelarna som blir triggade av att möta ett topplag och tänker positivt, och hur många som tappar självförtroende och blir negativa, speciellt när ett par av de ordinarie är avstängda som mot Elfsborg.

Det är få spelare som vara med 2010 och som har erfarenhet av att ha spelat ut både Elfsborg och Helsingborg. De nya och unga kan ha alltför stor respekt för dessa lag och hur som helst ingen erfarenhet av att slå dem.

Varje spelare har naturligtvis själv ett stort ansvar både för sin mentala och fysiska kapacitet. Men när man väl tränat och tagit ut laget är det tränarens viktigaste uppgift att vid sidan av taktik och bra byten coacha laget med positiv energi.
Oddevold *Mackan*
2012-04-28 14:07
Minatankar//

Intressant. Något är dock fel då vi vårat lag uppträder så energifattigt och lojt och inte ens visar någon vilja en på hemmaplan (ja, min subjektiva åsikt). Givetvis skall man inte behöva ha någon som skriker åt en att kämpa men för mig så tycks det som att Sixten har oerhört svårt att motivera spelarna.
Minatankar
2012-04-28 13:56
Mackan// Det är riktigt att det ibland blir ett självändamål att byta röst/tränare när man haft samma i flera år, både inom fotboll och i andra sammanhang.

Det är ju bara det att det knappt finns någon spelare i truppen som varit med i flera år. Av 27 spelare är ca 25 så pass nya att de rimligen inte hunnit tröttna på en röst.

Oddevold *Mackan*
2012-04-28 13:43
dO//

Ligger nog mycket i det. Men tror att det är på andra plan (motivation, ny röst, mer flexibilitet) som det behövs en ny tränarröst.
Örebro 'den Oumbärlige
2012-04-28 13:35
*Mackan*// Samtliga tre budgetvärvningar. Säger inte att Sixten är felfri, och du vet vad jag tycker där :) Men har svårt att se någon annan tränare göra underverk med nuvarande beslutshierarki...
Oddevold *Mackan*
2012-04-28 12:53
den Oumbärligt//

Jag vill minnas att Sixten varit på plats för att titta på både Sigurbjörnsson och (flera gångar) Wiktorsson så hans ord har nog vägt tungt när det gäller båda dessa värvningar och Samuelsson. Tre spelare som inte fått någon speltid alls i år (frånsett ett par korta inhopp av den sistnämnde). Måste vara frustrerande och mot Göteborg hade vi bara Grahn och Chencinski med från start av de nya trots att så många spelare värvats.

Klurar lite på laget mot Giffarna. Att både Grahn och Wikström går in från start är ju givet. Gissar att det blir Lumbana och Alimi som ställs åt sidan igen. Frågan är istället vilka ni helst ser som ytror med Astvald (skadad?) och Rama så svag senast.

Jag röstar på Kalle till höger och att Rama ges en ny chans till vänster.
Oddevold *Mackan*
2012-04-28 12:47
either/or//

Du har rätt, jag överreagerade. Du har inget att be om ursäkt för. Jag editerar mitt gamla inlägg.
Örebro 'den Oumbärlige
2012-04-28 12:45
Jag undrar hur någon ska lyckas med truppen, att ledningen bara köper in massa spelare utan att ha vidare koll och sen låter tränaren få koka soppa med massa olika och okända kryddor.

ÖSK:s ledning och hur det funkar för den sportsliga biten med spelarförvärv, försäljningar etc. är totalt genomrutten. För mig personligen är det där stora problemet ligger, det är där man måste börja få struktur och vinnarskallar.
Örebro either/or
2012-04-28 12:43
Mackan/
Har lite svårt att förstå vad du ser som personangrepp på dig personligen i vad jag skrev. Jag tyckte vi bara utbytte åsikter. Men om du upplever det så så ber jag självklart om ursäkt. Det var inte min mening. Jag kunde säkert ha valt mina ord bättre.
Örebro either/or
2012-04-28 12:37
KCMarten/

OK, jag tycker personligen att den här säsongens 5 matcher bör bedömas utifrån de förutsättningar som gäller denna säsong, inte utifrån den extremt svaga avslutningen 2011. Särskilt på grund av att det varit så stor omsättning på spelare i ÖSK om vi tittar från sommaren 2011 fram till idag. Som sagt, ett byte av tränare efter säsongen 2011 hade jag helt accepterat och till och med önskat för både klubbens och Sixtens skull. Nu bör man dock avvakta innan man gör något stort med tanke på den turbulens ett tränarbyte mitt under säsong medför. Särskilt i och med att Sixten inte bara är tränare i ÖSK utan i mångt och mycket hela arkitekten bakom det ganska tydliga spelsystemet laget har. Det finns självklart även en gräns för mig där jag tycker att klubben bör kunna agera i tränarfrågan även mitt under säsong, men där är vi inte ännu. Men jag respekterar att du ser det på ett annat sätt.
Oddevold *Mackan*
2012-04-28 12:36
Either/Or
Just nu är Åtvidaberg Sveriges fjärde bästa lag. ÖSK är allvenskans sämsta lag. Vad vi kan vi använa annat än taballen för att avgöra detta? En sjättedel av serien är redan spelad så tycker att man kan börja dra slutsatser.

BIB//

Hoppas verkligen att det blir två segrar. Men Giffarna är bra denna säsong (såg dem mot AIK) och Djurgården på Stadion är aldrig en enkel nät att knäcka.
Örebro KCMarten
2012-04-28 11:54
BiB //

Ja, just nu är det svårt att veta vad man skall tycka ;-)
Örebro KCMarten
2012-04-28 11:49
either/or //

Poängen är att det inte är att paniksparka någon efter en svit på 14 matcher med endast en seger. Det är en logisk följd efter en rad misslyckade matcher.
Hade vi sparkat Sixten efter förlust nr 2 förra hösten hade det varit panik. Nu är det en konsekvens av en lång negativ utveckling.

Sen är det viktigt att inte glömma bort att Sixten inte är ensam. Hela organisationen måste skärpas till.

Örebro Bulten i Boo
2012-04-28 11:47
*Mackan*// Marginalerna är små. Två raka segrar och vi är uppe på banan igen. Men, men man ska ju inte sälja björnen innan skinnet...ähhh... menar tvärtom, ja, alltså svårt att jubla över segrar som ännu inte tagits ;-)
Annons: