/fotboll/osk/forum/2817.aspx/fotboll/osk/forum/2817.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Fatcit (feta-citat)
2012-04-30 13:47
Alternativ finns, men jag grämer mig fortfarande att vi var för snåla för att värva Albornoz.

Ingen har kontaktat Mikael Nilsson iaf!
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 13:43
Sogen/

Då får jag väl på din uppmaning vara tyst framöver då. Ifrågasätt sedan inte varför forumet sakta är på väg mot sin död när du m. fl. ständigt skapar dålig stäming med utfall mot era supporterkamrater.
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 13:40
Sogen/

Vad är det för jävla attityd du har mot mig?

Jag VET att orsaken till att Grahn åkte hem från Finland inte var familjeskäl. Det räcker så! Jag har säker källa. Varför skall jag berätta mer och bränna både min källa och Grahn m.fl.? Jag trodde detta redan varit uppe för diskussion då jag sällan besöker detta forum där påhopp ständigt förekommer när en sansad diskussion försöker föras. Hade jag vetat att detta inte var känt skulle jag tagit ett annat exempel.

Det jag är ute efter är klubbledningens sätt att föra oss supporters bakom ljuset och jag ifrågasatte hur klubben egentligen mår.
Örebro Fatcit (feta-citat)
2012-04-30 13:24
Vi är i toppen bland aktiva forum här på SvenskaFans... Både när det går bra som när det går dåligt.

Det borde enligt mig vara ett mått på intresset och potentialen som finns i Örebro.

Att klubben inte lyckas bygga upp intresset i staden, attrahera media att skriva om ÖSK eller att ens få nya spelare att signa kontrakt eller gamla att förnya - beror på inkompetens.

Sitter och kollar på "Flyers vs Rangers Road to winter classic". Där snackar vi att profilera hjältar!
Örebro Sogen
2012-04-30 13:17
Milton Berätta konkret eller var tyst, antingen vet du nåt och då berättar du eller så vill du bara vara Allan ballan och låtsas veta nåt å då öre bara pinsamt
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Andy King
2012-04-30 13:12
Det är något sjukt med ÖSK. Känns inte bra någonstans. ÖSK-Karl hade så rätt så rätt innan säsongen.
Örebro Grohl
2012-04-30 12:55
Får jag se något som liknar ett strukturerat spel mot Djurgårn på torsdag så lovar jag att inte skrika om Sixtens avgång. Ser det ut som tidigar måste han fan bort
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 12:47
Det spelar egentligen ingen roll och det är inte sakfrågan som är intressant utan att han faktiskt blev hemskickad men att ledningen aktivt gick ut och ljög och angav familjeskäl som orsaken. Det tycker jag visar på dåligt ledarskap.
Örebro kubajonte
2012-04-30 12:44
Hemskickad ? Ljuga ? , vad vet du som inte vi andra vet ?
Örebro Sogen
2012-04-30 12:37
blir hemskickad?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 12:00
Går att säga mycket om vad som är fel just nu. Vet dock inte var jag skall börja och nöjer mig istället med att konstatera att jag inte tror på det vi gör just nu. Oavsett hur det går kommer dock klubben vara laget i mitt hjärta.

Jag blir dock fundersam till vad som försigår när Grahn på försäsongen blir hemskickad från Finland samtidigt som klubben kommunicerar ut att han åkt hem av familjeskäl. Redan där börjar ledningen ljuga oss supportrar rakt upp i ansiktet. Hur mycket mer är det vi inte känner till?
Örebro Stso
2012-04-30 11:18
Mycket intressant! Tack för era svar. Då har vi alltså, på ett ungefär lagt ner 360 miljoner på tre läktare? Verkar ju helt sjukt.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-04-30 10:43
Howlin W//

Är själv i byggbranchen, det du beskriver är normalt det självklara. Men i Örebro är det ett kommunalt bolag Örebroporten som äger arenorna. Skulle vara mycket intressant att se Uppdrag Granskning se hur upphandlingarna gått till på de senaste projekten, fotboll, ishockey, bandy samt friidrottshall.
Elfsborg Howlin W
2012-04-30 10:37
Stso

Jag kan berätta hur det blev så billigt att bygga Borås Arena. Vi hade en man i Elfsborgs styrelse som tyckte att den första offerten på cirka 190 miljoner var alldeles för mycket. Han satte sig och gick igenom varenda upphandling på varje balk, varje säck betong, varje skruv, precis allt som behövdes för att bygga arenan. Därefter gjorde han ihop med byggaren en ny upphandling på varje enskild pryl och kunde få ner priset med cirka 70 miljoner kronor. Så gör vi i Borås, inte bara vad det gäller byggande av Arena, utan i allt. Varför ge byggföretag och andra mer än vad dom ska ha! Alla kostnader ska hämtas in någonstans och det gjorde Bosse Bygg.
Örebro KCMarten
2012-04-30 10:36
Stso //

Norra läktaren kostade 160 milj att bygga enl uppgift.

Men det är bara vad jag hört, så någon annan får gärna bekräfta eller dementera.
Örebro Stso
2012-04-30 10:26
Ang. arenafrågan. Det är för mig helt obegripligt hur Borås Arena kunde kosta 117 miljoner och Behrn Arenas båda kortsidor 200 miljoner. Vad kostade den nya läktaren med fjärde våningen osv?
Örebro Bastard on Parade
2012-04-30 10:21
@ÖSK KRILLE (GFG):


Det säger inte särskilt mycket om konkurrenssituationen eftersom Sixten alltid har tagit ut formsvaga spelare så länge de finns med i hans förtryckta startelva.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-04-30 10:10
När Berger inte är i form, tycker inte jag han ska spela. Han gör inte sig själv rättvis, samtidigt som laget får lida för det.

Det kanske säger en del om konkurrenssituationen i så fall. När spelare som inte är i form ändå får spela.
Örebro KCMarten
2012-04-30 10:06
Man får inte glömma bort att tränare är individer.

Ett tränarbyte ger effekt om den befintliga tränare inte klarar av att leverera. Ett bra exempel är när en tidigare framgångsrik tränare inte ser nedgången hos sina tidigare spelare utan förlänge håller fast vid dem och inte klara att ersätta spelare som inte håller måttet längre.

Ett vanligt exempel på det är ju Tommy Svensson som alltid höll fast vi sina favoriter.

Sixten har naturligtvis inte riktigt samma förutsätttningar men tendenserna är tydliga. Han ställer sällan eller aldrig över en trotjänare trots usla insatser, se t.ex Wowoah. Samma sak med Haginge som alltid skall spela.

Om det dåliga rersultatet beror på andra orsaker än tränaren så är det klart att ett tränarbyte förmodligen inte hjälper, men precis som Markus Avenbrandt skriver så gör Sixten obegripliga saker hela tiden, vilket knappast hjälper. Det är dessutom knappast något nytt.

Återigen, fråga Chelsea om tränarbytet hjälpte..

Frågan är dock om vi inte sålde bort vår Allsvenska plats redan förra året när man förlängde med Sixten. Det kan redan nu vara försent att göra något åt det. Klart är i alla fall att man sumpat bort hela försäsongen.

Något måste göras. Det är solklart. Även om jag vill byta ut Sixten så är det fler saker som måste fixas i ÖSK:s organisation om man vill vara kvar i Allsvenskan. Sjögren bör t.ex också bytas ut. Attityder måste förändras och målsättningar måste anpassas till rådande förhållanden. SM guld 2015 framstår idag som ett skämt. just nu känns faktiskt BK forward närmare SM-Guldet, med den positiva atmosfär som finns i den föreningen, än ÖSK.

Ser man på ÖSK´s omvärld blir man än mer bekymrad. Det byggs nya moderna arenor på flera ställen i landet. Man bygger lagen smart och ökar omsättningar och attraktionskraften hos flera av de andra Allsvenska klubbarna.
Behrn Arena, som bara för ett par år sedan framstod som rätt ny känns redan omodern och Örebroportens girighet har gjort att tänkbara nyförvärv lär tänka sig för innan man väljer att spela för ÖSK p.g.a av det usla konsträset.

I ljuset av nya arenor på Hisingen i en nära framtiden, upprustade Kopparvallen, Friends arena, Stockholmsarenan, Swedbank stadion i Malmö, Guldfågeln arena i Kalmar, nyrustade idrottsparken i Norrköping samt Gamla Ullevi m.fl så känns Behrn Arena sådär och inga andra planer finns idag vad jag vet att utveckla Behrn arena ytterligare än att ev höja taket på södra läktaren.

Nej förutsättningarna för att bli ett storlag i Sverige har nog missats rejält.
Vår arena, vårt lag och vår klubbledning luktar Superettan lång väg.

Öreskå - 66
2012-04-30 09:47
Angående tränarbyte//

Visst skulle det kosta att ta in Stuart Baxter, men att åka ned till superettan kostar mer. Sedan säger jag inte att han ska bli en permanent tränare under de kommande åren. Utan en tillfällig lösning som Hammar var för ett par år sedan. Ge honom fria tyglar och låt honom vara själv eller ta med en egen andretränare. Sedan kan fotbollsutskottet jobba på i lugn och ro med att fixa fram en ny tränare tills nästa säsong.

Jag har även inte något emot om vissa av styrelsen tog sin Mats ur skolan och lämnade sina uppdrag. In med fotbollskunnigt folk, tex Nordahl. Inga ryggkliare.

När vi ändå är i farten, byt ut Sjögren och Sköldmark mot Erhlingmark.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-04-30 09:33
KOM IGEN NU ÖSK. KÄMPA!!
Örebro kenya
2012-04-30 08:54
Glömde att lägga till en grej i mitt inlägg från igår.

Även fast Sixten har denna förlustaura runt sig så måste spelarna ta sitt ansvar. Göra sitt yttersta för klubben, precis som bl.a. Mikael Danielsson gjorde när de höll ett spelarmöte och fick skutan att vända under Lundineran. En sån krigarmentalitet eftersökes som man hade då mot AIK borta där Mambo Mumba och Gustav Andersson knoppa in ett varsitt.

Om inte tränaren använder rätt metoder för att få fram denna mentalitet. Plocka fram den hos er själva! Gör det för klubbmärket, fansen eller för all del, gör det för egen skull - prestera och bli såld vettja!
Örebro # brorzan
2012-04-30 08:25
Tränarbyte brukar kanske inte ge någonting, men det är väl under förutsättning att tränarna är lika och jobbar på samma sätt.

Om man kan byta ut en tränare som sätter spelarna på fel positioner mot en som sätter dem på rätt positioner så borde det ge en positiv effekt.
Minatankar
2012-04-30 08:01
Om ÖSK har rätt tränare och rätt spelartrupp vill jag inte kommentera nu. Samtliga är under kontrakt och anser man att förändringar behöver göras så får det naturligtvis ekonomiska konsekvenser, precis som det får när man avstår från beslut.

Viktigare är att se klubben över tiden. Utvecklas den? Tillför man ny kompetens och positiv energi? Har man en strategisk plan som leder till visioner och mål?
Har man en öppen dialog med publik, supporters, medlemmar, aktieägare, sponsorer/partners, klubbar i regionen, kommunen, massmedia m fl?
Har man den kreativitet, snabbhet och det mod som krävs i en nationell och internationell konkurrens? Har man resurser att genomföra en rad nödvändiga projekt?

Tur och otur kan alla ha. Över tiden ger emellertid andra faktorer utslag. Därför måste klubben betraktas ur många aspekter. Och då är det ett gemensamt ansvar som alla med ÖSK-hjärta har, både på och utanför klubben. Alla kan inte gå omkring och skylla på varandra. Både fram- och motgångar behöver man dela.

Den supporter som säger att han/hon ska sluta se matcherna p g a dåligt spel eller uteblivna resultat, bör inte ha större krav på spelarna att kämpa än vad man har på sig själv. I annat fall är man ingen riktig supporter. Man stöttar sitt lag i fram- och motgång.

Forskning visar att tränarbyte sällan ger positiv effekt över tiden. Det är något som styrelser och ledning tar till för att visa handlingskraft. Ca 25 av 27 spelar i truppen är ganska nya, så de lär inte ha hunnit tröttna på tränarrösten. Förklaringarna och lösningarna ligger i första hand på andra plan.

Det måste skapas utrymme för sådana diskussioner på alla möten som genomförs, på hemsida och på olika debattforum. En sluten organisation som inte lyssnar på sina kunder kommer sakta men säkert gå motgångar till mötes.

Örebro Salt&Peppar
2012-04-30 07:43
D'artagnan//

Där ser man och visst han är ju en "freshman" till tränaryrket. Det var inget allvarligt menat förslag, men nog tror jag att han kan ha potential i framtiden. Ska bli intressant att följa pöjken i tränarrollen ;)


Sen tycker jag som Uddling i hans krönika, Alimi ska inte användas på kanten, utan centralt.
Örebro D´Artagnan
2012-04-30 06:43
Salt&Peppar//Jag såg deras 1:a seriematch på BA. Tyckte hans caoching var klen. Per fick gå fram och beordra förändring som resulterade i kvittering och vinst
Örebro Salt&Peppar
2012-04-30 01:43
Om de ger Sixten sparken så vill jag se...............

.......Axel Kjell ;)

Nej seriöst lite väl tidigt kanske men gillar vad jag sett hos gossen när han tagit klivet in i tränarrollen.
Örebro D´Artagnan
2012-04-30 00:04
Som läget nu är i klubben blir styrelsen en starkt bidraganade orsak om vi åker ur AS:
- valet att förlänga med Sixten var en stor risktagning (därav 4-3 i styrelsen)
- väntar man för länge med att byta tränare blir uppförbacken brantare för en ny tränare
- brist på fotbollskunnande och kraft i styrelsen (glömmer aldrig hur Folke hanterade styrelsen på senaste årsmötet)
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-04-29 23:45
D`Artagnan//

Skönt, finns bara två tränare i AS de senaste ca.15 åren förutom Sixten jag absolut inte vill se i ÖSK, Tony Gustavsson o Lundin.

J-S E/
Håller med, att vi förlorade kvalet till AS under Roy mot Mjällby var rena rånet chans och spelmässigt.
Örebro Jan-Stefan Eriksdotter
2012-04-29 23:44
Roy Hodson het som Englands nya FK. Och han har tränat ÖSK ;)

För övrigt (har sagt det förr, jag vet) anser jag att han är den bäste som tränat ÖSK. Iaf under den tid jag följt ÖSK. Han om någon kunde koka soppa på spik.
Annons: