/fotboll/osk/forum/2774.aspx/fotboll/osk/forum/2774.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:56
Kenya //

i praktiken är vi helt överens.

Visst funkar han som ytter, men han har en tendens att ständigt gå inåt i banan, vilket är en rest från 4-4-2. Han har inte funkat defensivt i ytterrollen vilket är anledningen till att jag vill se honom som anfallsspets i en 4-4-2 uppställning utan defensivt ansvar.

Sixten vet ju hur Rama spelar så varför sätter han då Rama i ett defensivt ansvar när det tidigare visat sig att det inte funkar?

Det är en av många anledningar till att jag anser att Sixten inte funkar.
Örebro ÖnSKar
2012-05-08 19:55
GreatBlondino/ Jag kan acceptera Kalmarmålet, det blev mål rätt snabbt efter att Haginge skadade sig. Men jag blev upprörd att William inte fick straff, när han gick upp och skulle nicka in ett inlägg och då får en lagom knuff i ryggen för att inte kunna nicka in bollen. Några minuter senare visar de på storbildstv:n att Mjällby får straff, för en exakt likadan situation, ända skillnaden var att Mjällbyspelaren inte skulle ha nått bollen.
Örebro kenya
2012-05-08 19:54
Blondino/ Två fel gör inte ett rätt.

Skönt att inte Crespo gör succé. Hade varit tungt att "tappa" ännu en stjärnanfallare till AIK. Å andra sidan är han ung och kommer säkert knäcka mig i framtiden.
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:50
Sawyee, du kan koppla av, jag har ju redan gett er lösningen: gräs, passion och gemensam aktion ;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:50
Sawyee, du kan koppla av, jag har ju redan gett er lösningen: gräs, passion och gemensam aktion ;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro kenya
2012-05-08 19:48
Håller absolut med om att värvningsansvarig/scouterna ska ha kritik för att man inte har bättre koll. Rama fick väl nån chans som ensam anfallare men det föll tyvärr inte väl ut. Hade kanske fungerat bättre som anfallare i ett 4-4-2.

Tycker dock att han fungerat alldeles utmärkt som ytter i vårt 4-3-3 rent offensivt. Han får komma rättvänd och kan välja att gå utsida för inlägg eller inåt för skott. I den rollen måste man dock ta ett större defensivt ansvar än om man spelar topp. Det är här det inte fungerat.

Man kan kritisera Sixten för att han inte ändrat formationen efter spelarmaterialet. Det köper jag. Men man måste även kunna kritisera Ramas inlärning för inte har det blivit bättre trots över ett år i klubben på samma position.
AIK Saywee
2012-05-08 19:48
kubajonte, det handlar inte om gafflande, jag loggar ur nu, för jag förstår att det är smartast, fegast och önskvärt?

Går en sväng vi d havet och funderar, men att ÖSK krisar, det är ju ett faktum, jag vet bara inte hur jag själv kan rätta till alla förbaskade problem, för det är inte bara ett, eller två, det är alltför många :(
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:45
Jimmyc //

Jo, MFF har fattat hur man gör. Sen ligger ni högre i tabellen också. ;-)

Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:45
Släpp kalmarmålet, för ingen klagar väl på offfsiden som GBG fick vid sitt 3-2 mål mot ÖSK ;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro kenya
2012-05-08 19:41
I derbyt blåser domaren av för huvudskada trots att AIK fortfarande hade en offensiv möjlighet. Trodde man tagit bort den regeln efter att ha sett vår match mot Kalmar.
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:40
Kenya //

Rama kommer från en anfallarroll i en utpräglad 4-4-2 miljö från Nürnberg och förväntades ta Porokaras roll som ytter i ett 4-3-3 system. En position som var ovan för Rama. När han kom så sa man från officiellt håll att han kunde spela var som helst, Något som inte stämde och något som scoutansvariga borde ha vetat.

Jag håller med om att Rama är dålig defensivt. Sätt honom då inte i defensiva roller. Förra året behövde han inte det eftersom mittfältet kunde täcka mer, men det klara man inte i år. Då hamnar Rama på mellanhand.

Rätt använd är Rama en av Allsvenskans bästa anfallare.

Ang "name.dropping" så var det för att visa att anfallare skall ha fokus på att göra mål. När det gäller Raul så kan jag inte uttala mig om han utvecklat defensiva egenskaper i Schalke, men i Real Madrid gjorde han inte många knop defensivt.
AIK Saywee
2012-05-08 19:39
Många har försökt att tysta mig på olika sätt, men detta ger mig bara mer kraft att på olika och kanske onödiga sätt, försöka uppleva ett guld med ÖSK.

Jag kan bara inte ge upp, så är det, rätta tlll det som är fel och jobba, jobba, jobba :)

Heja SPORT :)

Det är det jag vill, vad ni än tror och tycker ......
Örebro kubajonte
2012-05-08 19:38
@Saywee:


Fasen gafflar du om ?
Örebro kubajonte
2012-05-08 19:37
jahopp Rama vill bort , kan ju knappast vara chockerande för någon, Alla visste väl om att han såg ösk som en mellantur efter sitt misslyckade försök i bundesliga, trist att det inte funkar men för min del så är det knappast nån nyhet då jag hela tiden var säker på att Rama lämnar i sommarn och lika bra är det behöver spelare med hjärta och vilja , en rama som redan redan var svag bakåt och numera inte lyckas framåt är inget sportklubben har nån nytta av för stunden , så Bye bye Rama gl in the future
AIK Saywee
2012-05-08 19:35
Jag vet mycket mer än ni vågar läsa, men jag har ett stort förtroende och vill inte ange några så kallade säkra källor, som så många ofta tjatar om, så det blir inget !!!

Det blir bara an massa spekulationer och jag får så inihelvete mycket skit och måste svara på en massa töntiga frågor , så jag skiter i detta, så är det bara !!!

Vänta och se vad som kommer att hända.
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:30
Till skillnad från VD Jan Karlssons tomma floskler så ser min lösning ut så här:

1. Ut med plasten och rulla ut riktigt gräs under EM-uppehållet. ÖSK var en föregångare när det gällde plast och har förhållandevis lång erfarenhet - men verkar ändå vara den som får det att fungera sämst, både vad gäller kvailté och skador. Rulla ut plasten någon annanstans i stan.

2. Behåll Sixten(!) men ersätt Mosander eller komplettera med en eldsjäl/motivator. Har ingen koll på Mosander men inte har det blivit bättre sen han kom. Boström/Axen kändes som en betydligt mer dynamisk kombination, mestadels på gott.

Tycker att Boström påminner lite om Lagerbäck, dvs sur, tvär, envis men också kunnig och kompetent. Det Lagerbäck saknade hade däremot Tommy Söderberg (och Axén?), dvs passion, eld samt fantastisk förmåga att få ut det bästa av spelarna.

För inte verkar stämningen vara på topp och även man plockar in Grahn delvis för hans attityd så räcker inte det om fundamentet saknas, tror tvärtom att det kan bli hävstång för det negativa. Eonomiskt torde det bli billigare än att sparka Sixten.

Kanske skulle man omorganisera i samband med detta, dvs flytta på Sixten till en mer övergripande roll och inte så aktivt coachande då hans fingertoppskänsla med spelarrelationer verkar lämna en del övrigt att önska.

I samband med detta är det också läge att dra ett streck och börja med blankt papper, dvs ge alla spelare en chans med dessa nya förutsättningar. Sen är det upp till var och en att bestämma hur man vill ha det. Är man inte beredd att gå in 100% så är en professionellt hanterad försäljning bara till allas fördel.

3. Sätt målet officiellt och tydligt för säsongen - kan det vara något annat än att hänga kvar? Bjud dessutom in till dialog med supportrarna nu och gör målet till gemensam sak för hela klubben och stan genom att tex köra gemensamt tifo eller sänk biljettpriset vid någon enstaka match för att visa vilja och få extra stöd. Det håller inte att som Sixten kräva stöd samtidigt som man som supporter har känslan att man näst intill igoneras och blir bjuden armbågen.

Alltså: Gräs! Passion! Gemensam aktion! (Nästan en hejaramsa!)
AIK Saywee
2012-05-08 19:28
@Sunnanlid:


Det är lugnt, för Sixten är bättre än mig ;)

Var ärlig istället och skriv vad du tycker !!!!
Jimmyc
2012-05-08 19:26
KCMarten

Det var det jag menade med mitt inlägg sent igår kväll, ÖSK saknar spelare som har klara roller och de verkar inte accepteras av spelarna i egna laget, hade jag haft Rama i mitt lag hade jag sett till att han var en av dem som låg och fiska och inte hade haft defensiven som prio 1-2 eller 3. Eller defensiven, som anfallare kan man styra pressen och skära av ytor men - Enough is enough.

Alla lag har den typen av spelare, vi har Durmaz som gärna fuskar lite i defensiven men hur många hemjobb måste man göra för att väga upp de 4 målen han gjort redan i år? Ranegie kommer visserligen hem på fasta situationer men i övrigt jobbar han inte ihjäl sig i defensiven. Jag hade blivit förbannad om man använt den spetsen man trots allt framåt till förmån för defensiven.
Örebro ÖnSKar
2012-05-08 19:21
Var det någon mer än jag som lyssnade på Sjögren på radion i eftermiddags? Lyssnarna hade möjlighet att ringa in, tyvärr var det ingen med riktigt intressanta frågor som ringde. Men en del intressanta uppgifter om skadeläget kom fram. Det lät som Haddad hade varit med fullt ut på träningen idag och att Berisha skulle vara med på U21 matchen ikväll. Någon som såg träningen? Även Anttonen var på bättringsvägen, det kanske finns lite hopp.
Örebro kenya
2012-05-08 19:11
KC/ Han är en ytter. Precis som Porokara.
Det handlar inte om att sjunka ned på egen planhalva. Det handar om spelet utan boll. Sätta press på motståndarlaget täcka ytor. Letade reda på Mathias Ekdahls krönika här på svenskafans som förklarade det väldigt bra. Läs den och du förstår vad jag menar.

Tänker inte kommentera din namedropping mer än att du kan inte ha sett mycket av Schalke och det jobb Raul lagt ner under sina säsonger i Tyskland.
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:05
Kenya //

Klaga inte på Rama. Han är en utpräglad anfallare och klubben visste mycket väl vad man köpte när man plockade in honom.

Utpräglade anfallare som inte har ansvaret defensivt finns det gott om. Exemplen du nämner har då jag aldrig sett i eget straffområde. Ronaldo? Messi? kom igen, de lämnar ju aldrig offensiv planhalva.

Listan på anfallare som aldrig är längre bakåt än mittplan kan göras lång: Ribery, Torres, David villa, Robben, Higuian, Raul och många fler. varför?

Jo, därför att de kan lita på att det finns en backlinje och ett mittfält som täcker upp så att de kan göra sitt jobb, nämligen göra mål.

Ge inte Rama försvarsuppgifter. Låt honom gå framåt och utmana. På det sättet gjorde han åtta mål förra säsongen. Han gör inga mål i försvarsspelet.

Kräver man att Rama skall jobba med försvarsuppgifter blir hans offensiva spel lidande och hans självförtroende sjunker. Då får vi precis vad vi ser nu, en Rama ur slag som tappar motivation och slutar leverera och till sist vill flytta.

Och han är nog inte den enda spelare som tappat självförtroendet för att han spelar på fel plats. Sixten verkar ha satt i system att aldrig spela spelarna på deras naturliga positioner. Så det lär finnas flera spelare som vill bort. Förmodligen en stor anledning till lagets nuvarande tabelläge.

Man kan ju fundera på varför Paulinho hellre ger upp fotbollskarriären än spelar under Sixtens ledning. "familjeskäl" jo, pyttsan. Förmodligen samma "familjeskäl" som skickade hem Grahn från Finland.
Örebro Sunnanlid
2012-05-08 18:54
@Eyrafältet:När inte ens Saywee, som är bäst på allt i hela världen, kan göra någonting så känns det tungt. :(
AIK Saywee
2012-05-08 18:53
Eyrafältet, välkommen till det svartvita forumet :)

Vi måste ut på hundkyrkogården och göra mål !!!

Hur kan vi agera, vad menar du, vad skall vi göra, vi är ju totalt maktlösa i vårt eviga gnäll, när vi vill att klubben skall bli ett topplag i Norden och vinna det dära jädra SM-guldet 2015.

VAD FAN KAN VI GÖRA ????
Örebro Eyrafältet
2012-05-08 18:45
Det funkar inte längre att sitta vid datorn och gnälla, vi måste AGERA!

Det är dags att på något sätt agera och demonstrera istället för att sätta upp banderoller och klaga på forum.
AIK Saywee
2012-05-08 18:43
Jag börjar alltmer tröttna på den hemliga klubben och den helige Sixten :(

Hur fan kan man återfå optimismen?
Örebro Valderinho (Avgå Sjögren)
2012-05-08 18:36
Säger bara en sak. Låt Bunjaki ta över efter Sixten, och det snarast.
AIK Saywee
2012-05-08 18:34
Att Sixten och Rama inte är överens är ingen överraskning för mig, det har jag ju försökt förklara tidigare och attans vad skit jag fick för mina antydningar.

Det är sådant där som sker bakom kulisserna som man inte vågar skriva alltför mycket om och jag vill lova att jag TROR mig veta flera grejer.

Enligt många här måste man ju ha en säker källhänvisning och det är där jag fegar ur ibland.
Örebro kenya
2012-05-08 18:27
Vi hade behövt släppa Rama i sommar för att få pengar i vilket fall. Att hans värde och intresse från andra klubbar sänkts är ingen annan en hans eget fel.

Lär dig spela försvarsspel och gör jobbet för i h*elvete. Även Ronaldo och Messi spelar försvarsspel så kom inte och snacka om att han ska ha en fri roll och få göra vad han vill. Vi hörde det från Kihlen, Nordback mfl att "vissa" inte gjorde jobbet för laget redan förra året. Undrar vem/vilka de mena?

Sen är jag självklart besviken att det blir så här för han är exceptionellt bra offensivt med allsvenska mått mätt när det stämmer för han.
Örebro Svartvitt forever
2012-05-08 18:20
Varför är jag inte förvånad? Boström håller på att sänka värdet på våra bästa spelare. Jag avskyr Cabrera, men han har rätt när han frågar vilken allsvensk tränare som går ut och förödmjukar en spelare och ger honom skulden för en förlust, och sen petar honom som en markering. Det är inte ledarskap. Man får baske mig känslan att han medvetet provocerar Rama. Jag skulle reagera exakt likadant som Rama i hans situation, inte en match till under Boström.
Boström måste bort! Nu! Liksom halva styrelsen.
Örebro Luffaren, Avgå SJÖGREN
2012-05-08 18:14
Det var inte längesen alla här inne trodde att harmonin var superb i truppen, ack så fel ni hade.
Annons: