/fotboll/osk/forum/2772.aspx/fotboll/osk/forum/2772.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sogen
2012-05-09 12:53
Munken Har du glömt Moe? Jag tycker Moe ska gå in före Alimi eller istället för Wowoah om man hellre vill ha lite mer längd i mitten. I min bok är Moe given!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Magnus "munken" Karlsson
2012-05-09 12:50
Saywee:

Det ok att scrolla och inte läsa, det är ju själva meningen med scrollatiraljen på musen :)

Jag kan hålla med om att "ingen sympati" är kanske ett för hårt värdeord. Men min poäng kvarstår, som spelare måste det finnas självinsikt och förstå varför man är utanför laget. Detta är ingen nyhet eftersom i trupper om 22-25 man är det bara 11 som spelar och merparten står utanför laget. När det blir offentlig gnäll på detta sättet är det att säga till övriga truppen att jag är större än laget. Jag kanske är gammalmodig, svensk och Sosse, men jag anser att enheten är viktigare än individen. Klubbmärket består spelare kommer och går.
AIK Saywee
2012-05-09 12:48
Munken, nu har jag läst lite till och instämmer i att Berger, som är "eftersjuk", fortfarande bör vila, tills han blir frisk. Att Sixten inte sett detta är mycket förvånande, men han bryr sig väl inte om sådana viktiga saker.

Detta skriver jag allra mest för min omtanke om Emil och hans närmaste.

Heja SPORT, spela friskt !!!
AIK Saywee
2012-05-09 12:44
ÖSK´s vision kanske borde uppdateras och om vi förlänger ytterligare några år med Sixten t.o.m, 2015, så kommer inte jag att lägga en enda krona på eller för klubben.

För då kunde det ju lika gärna stå i den officiella visionen, "ett lag i Sverige som spelar frekvent i division två", publiksiffrorna är kring 200-300 och Forward tog allsvenskt guld ;)
GAIS Grönsvarta makrillen
2012-05-09 12:41
Ni bör sparka Sixten innan krisen går för långt.
Eran trupp är bättre en den plats ni parkerar på nu.
Ni måste hitta en tränare som kan förvalta den spelartrupp ni har.
Ni har bra spelare.
Tony Gustavsson eller Jens Fjällström tror jag hade kunnat lyfta erat lag.
AIK Saywee
2012-05-09 12:37
Munken, det finns säkert flera bra grejer i ditt inlägg, men jag orkade bara med inledningen, sedan skrollade jag..

Du har ingen sympati för Rama, därför att Cabrera gnäller i pressen, detta förstår jag bara inte!

När Sixten väl börjar kommunicera, ger han sig på Örebrosupportrar och kallar dessa medgångare.

Detta är en bedrövlig såpa, jag kan bara önska att Rama hamnar i en klubb där han kan trivas, för detta är ju under all kritik, eller vad fan det kan kallas.

Jag hejar på Sport och vill klubbens allra bästa, så är det bara !!!
Örebro D´Artagnan
2012-05-09 12:29
Att göra som Sixten gjorde efter Djurgårdsmatchen och skylla förlusten på Rama. Då startar man splittring inom föreningen. Det tycks var det som Sixten ofta gör.
Den som själv vill bedöma orsaken till målen mot DIF kan ju titta på fotbollskanalen.se Där ser man den nakna sanningen. Rama är inte oskylldig men det finns andra man kan fundera över. Dessa båda spelare spelade alla 90 minuter mot KFF.
Sixten är en dålig ledare !!!
Oddevold *Mackan*
2012-05-09 12:20
@Jan-Stefan (Signa Barsom idag):


Sixten Boström har använt Alejandro Beodya som högerback, Armend Alimi som vänsterytter och Nordin Gerzic som centertank. Jag bara väntar på att han drar upp Chensinski som högerytter eller använder Josef Ibrahim som mittback.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-05-09 12:18
Bra inlägg Karlsson!
Örebro Magnus "munken" Karlsson
2012-05-09 12:15
Nu tänkte jag ge mina reflektioner om Ramaaffären, samt startelvan mot Norrköping.

Om vi börjar med Rama har han i dagsläget ingen sympati hos mig. När man gnäller ut i pressen (Agenten) och klagar över att man blivit petad är inte detta okej. Sådana saker skall hållas internt oavsett vilken eventuell agenda man har. Jag förstår petningen till fullo eftersom han har varit en säkerhetsrisk och är direkt ansvarig för 3-4 baklängesmål efter idiotiska bolltapp på egen planhalva. Med det sagt konstaterar jag att han är i vissa stunder gudomlig framåt men det räcker inte om man inte jobbar för laget och tar sitt ansvar när det går tungt för klubben.

Om vi går vidare till kommande startelva är väl alla härinne som var på matchen senast ense om att det skall spelas 4-4-2. Längst fram anser jag att det är givet att Petsson får chansen från start tillsammans med William. Det blev en helt annan tyngd och vi hotade på ett helt annat sätt i andra halvleken. Kalle står på tillväxt, och är första inhoppare. Fortfarande känns han lite tunn och klarar inte närkampsspelet till fullo. Tipset är att lära av Rasmus Jönsson som med likartad kropp har en fantastisk balans.

Vidare anser jag att Berger skall få vila lite, han är verkligen inte i form och behöver ett break. På sikt ska han spela eftersom det är definitivt en framtidskille. Istället för Berger tycker jag alimi skall starta, så får vi se honom på sin favoritposition på innermittfältet istället för att harva på kanterna. Wovven skall fortsätta på vänsterkanten. Det blir en helt annan defensiv säkerhet med honom och Wiktorsson på plan. (låter tråkigt, men face it, vi ligger sist och det skall gnetas och försvaras). Med denna vänsterkantscombo får vi även ett klassiskt yttersammarbete med Wiktorsson som kommer på överlapp mest hela tiden, vilket vi såg prov på i senaste matchen (speciellt andra halvlek). Högermittfältet anser jag vara den öppnaste platsen, men jag är av tycket att vi skall pröva något nytt. Asvald har kört fast och vi borde spela in någon annan. Vem av Kushtrim/Josef/Achmed som startar jag jag tycka dagsformsen får spela in.

I backlinjen skall Wirtanen plockas bort, Haginge skall flyttas ut på kanten. Även om Hagge inte har den bästa uppsspelsfoten är den i alla fall bättre än Tommys. Om Berisha är spelklar skall hann spela, annars tyckte jag Boris skötte det helt ok mot Elfsborg.

Tomer ut, Sandqvist in, dags att röra om i grytan + att Tomer är bara för flängig för min smak.

Således, baserat på ovan tycker jag att startelvan skall se ut som följer.

Sankan
Hagge-Boris-Wiken-Wiktorsson
Kushtrim-Alimi-Grahn-Wovven
Petsson-William

Så hissa eller dissa, jag bryr mig inte, men detta är i alla fall mina åsikter och jag hoppas med alla mina tummar och tår att det vänder nu.

Heja Sport!!
AIK Saywee
2012-05-09 12:13
Snälla Saywee, sluta nu, kan vi inte diskutera fotboll på detta forum?

Vad är det, förresten, fotboll alltså, spelas det fotboll i Örebro ...

Heja SPORT :)

Jag går och badar, det är iallafall plusgrader i Kattegatt och regnar som tusan, men vad gör det, jag hejar på Sport och alla boråsare och diöttebörjare ser mig kanske som en kämpe, hoppas att jag överlever.
Örebro ÖSK Fans
2012-05-09 12:13
Damma av Barsom. Vi behöver Hjärta, kämpa och rutin nu!! att ge så unga spelare som vi har i start11an är inte rimligt!
Minatankar
2012-05-09 12:10
Nu finns artikeln om ÖSK på webben.

Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-05-09 12:10
Valdet Rama har varit fullständigt usel i år, var är världen på väg när folk här tycker att han blivit orättvist behandlad? Spelar väl för fasen ingen roll om du lyckas göra din gubbe en gång, göra en rusch mot mål och bli av med bollen (två gånger per match,max) när ditt defensiva arbete är så undermåligt att Wovven framstår som en mycket sämre fotbollsspelare än han egentligen är.
Att man vidare även representeras av Oliver Cabrera är som grädde på unket mos. Kanske inte var en tillfällighet att han till slut blev petad av sin tidigare tränare? Vill du inte kämpa för laget utan enbart för dig själv Rama är du välkommen att testa lyckan någon annanstans. ÖSK behöver kämpar i det läge vi är nu.
AIK Saywee
2012-05-09 12:08
Ulf Lundell har så rätt så rätt ...

.. men fortfarande lyssnar jag på Mayall och gillar verkligen inte "låttiteln" ...

SOMEDAY AFTER A WHILE (YOU´LL BE SORRY)

Fast det är skön, sen sextiotals vit blues :)

Heja SPORT, KÄMPA !!!
AIK Saywee
2012-05-09 12:03
Egentligen är det Sixten som delat upp Rama i två delar !
Örebro pemo
2012-05-09 12:00
Saywee// Ja, ja tänkte att Forward går säkert upp i SE och det kan ju vara kul att se dem också! ;)

men det är skönt med fotbollsprat. Rama delar verkligen upp oss i två delar.
Vem som har rätt ligger nog i betraktarens ögon.

Sen funderar jag på det där med placera spelare i fel roll.
Jag tycker att Wiktorsson klarade av vänsterbacksspelet väldigt bra.han får gärna spela klart där. Och tack vara Sammy så gick han på offensiven ganska ofta också, då han visste att någon täckte upp.
Och då är vi framme vid Rama igen.

Sen vill jag bara förtydliga bytet mot KFF. jag hade väl hellre sett Yasin ( när nu inte Rama ville ) än Kushtrim. men det är en "osedd" önskan bara. Kuthrim gjorde ett bra inhopp senast han gick in ( EIF? ) och visade lite vilja.

Men bästa hörnorna slog Berger. En av dem höll ju på att gå in direkt.
Är det någon som tänkte på det? ÖSK sköt väldigt mycket mot KFF och deras målvakt var ju inte klistret själv med handskarna. En taktiskt sak?

" Norrköping? Det är en djävla stad" citat från U Lundell
AIK Saywee
2012-05-09 11:51
Jan-Stefan, jag gillar dina funderingar och frågor, och Sixten är en gåta, ingen vet snart varken ut eller in, har är en teoretiker, en filosof, men nu behöver vi krigare, kämpar, sådana som orkar hela matcherna, blod, svett och tårar.

Fungerar inte Sixtens envisa, egna och prestigefyllda idé eller teori eller filosofi i praktiken, är det ingenting värt, inte ett jädra dugg faktiskt.

... men gärna lite bättre, tydligare och ÄRLIGARE kommunikation :)

Heja SPORT, ge inte upp !!!

AIK Saywee
2012-05-09 11:44
pemo, 22:47,

"Just nu funderar jag på hur jag gör nästa år i superettan, men jag kommer nog att åka in till örebro i alla fall."

... sluta fundera, det finns bara ett ÖSK och en väg, eller är det två, E18/E20 ?.

A HARD ROAD, John Mayall
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-09 11:38
När man undrar "Hur kan man ha Wowoah istället för Rama?" ställer man fel fråga.

Frågan kan egentligen delas upp i flera innan man kan avgöra om beslutet var riktigt. Dagens fotboll är väldigt rollinriktad och det måste man ha i åtanke.

1: Varför använder Sixten Wowoah istället för Rama i den rollen som Sixten ansett nödvändig?
2: Hade Rama klarat den rollen bättre?
3: Vilken var rollen?

Ponera att Sixten ville stabilisera lagen och få in en spelare som kan hålla i bollen utan att slå bort den. Sedan ge ytterback och mittfält defensivt stöd.
Är det då fel att välja Wowoah? Jag vet inte. Däremot kan jag tycka kanske att man borde ha bytt roll på den positionen till en renodlad offensiv sista 30 och då tagit in Rama.

Men innan man diskvalicerar en viss spelare på en viss position måste man först fråga sig vad rollen är där. Sen kan man som sagt alltid anse att en annan typ av roll bör finnas där (eller inte alls) eller att en annan spelare klarar rollen bättre.

Tycker det spelar viss roll

AIK Saywee
2012-05-09 11:21
Nej inte Siggi, fast det vore ju inte fel ändå, tror jag ....
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-05-09 11:16
Saywee // Siggi Jonsson?
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-05-09 11:14
*Mackan* // Vart är världen på väg när vissa tycker att Valdet är så jäkla bra?

Visst, Valdet är säkert bäst i ÖSK En mot En. Den här matchen mot Kalmar ville nog ÖSK ha lite längre anfall än att - Valdet får bollen, försöker göra en dribbling, misslyckas och spelet vänder.

Till skillnad från matcher med Valdet, tappar inte Samuel bollen så fort han får en spelare mot sig. Samuel är helt kass och bedrövlig på hörnor så jag börjar gråta. Men han är kanske den bästa spelaren i ÖSK på att få fast bollen, vilket är viktigt om man vill etablera längre anfall.

Jag måste ju ändå säga att, Om Valdet nu är så bra, vore det inte världens enklaste sak att stå rätt i en så dålig serie som Sveriges Allsvenska? En utav Europas sämsta ligor och spelare som inte är kreativa och försvarar sig.
AIK Saywee
2012-05-09 11:12
Kan det inte vara en idé att damma av någon riktig kämpe några omgångar ?
AIK Saywee
2012-05-09 11:10
Click, jag märker att du är förbannad, men kolla med Edit om du inte borde ändra lite, jag är ingen forumsnut, utan hatar sådana, men jag vill bara tipsa om att du kan få hur mycket skit som helst, för ett speciellt uttryck.

I mycket håller jag med dig, men som skrivet, inte i allt.
Oddevold *Mackan*
2012-05-09 11:09
Sogen//

Hårdhudade kämpar. Det ger oss William och Haginge. Kanske också Wiktorsson och Samuelsson. Väck med resten?
Örebro Click
2012-05-09 11:04
Sixten måste vara en usel tränare,17 matcher utan vinst, borde vi inte sparka han nu? Vilken annan klubb skulle acceptera det? Tycker att en tränare som spelar sina spelare på fel positioner och sänker deras självförtroende till botten har inget i klubben att göra. ÖSK har bra spelare som används på fel sätt. Tror helt seriöst att vi skulle legat på övre halvan av tabellen med en tränare som kan motivera! Jag tänker i alla fall fortsätta stötta laget och spelarna. Det är inte deras fel att en liten finsk dvärg styr klubben mot havets botten just nu. Kan någon berätta om Oliver Cabrera? Vad som hände med Pokora affären?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-05-09 11:02
Rama, Cabrera, Sixten, det verkar inte finnas några framtida vinnare i denna trio, prestigen och den märkliga kommunikationen (även den tysta symboliska) kommer att sabba för ekonomin :(

Jobbar man fortfarande med trivselgrejen i vår kära klubb?
Örebro Sogen
2012-05-09 10:56
Rama är inte mobbad, kritik för sitt usla försvaspel ska han ha. Han ska också klara av att hantera kritik, vi behöver inga gnällspikar vi behöver håtdhudade kämpar för att hänga kvar. Klarar man inte av att bli bänkad har man inget i ÖSK att göra. Sälj Rama och sparka sixten!
Postat via SvenskaFans-appen
Oddevold *Mackan*
2012-05-09 10:50
För att förstå saker och ting rätt:

Många menar att Bostrom gör rätt som väljer Samuel Wowoah före Valdet Rama som vänsterytter?

Var är världen på väg....
Annons: