/fotboll/osk/forum/2767.aspx/fotboll/osk/forum/2767.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro go_osk (Spela Haginge som högerback)
2012-05-11 16:39
Mötet medförde hur som helst postiv energi. På söndag lovar jag att första trepoängaren kommer.

Pengar talar Astrit dalar, money talks Astrit walks.
Oddevold *Mackan*
2012-05-11 16:23
Godzilla//

Ja, Alimi är intressant. Men jag tycker han sett så himla temposvag ut det lilla han fått synas i Allsvenskan hittills. Frågan också är hur ansvarsfördelningen defensivt skulle se ut med honom och Grahn tillsammans på mitten.
Örebro Pennybridge
2012-05-11 16:22
MEN om jag ska avslöja en sak från mötet..

..angående alkoholpolicyn.. om Sixten (och lennart) haft fakta inför kalmar-matchen så hade en viss spelare inte suttit med på bänken eller fått göra ett inhopp efter sin krogkväll i lördags.. men dom visste inte om detta förns i efterhand.

SEN får ni spekulera hur mycket ni vill.. Men det var en fråga som till exempel som jag är mer än nöjd med svaret på.
Örebro Pennybridge
2012-05-11 16:13
Mötet i Juni är en fortsättning i dialogen med Kubanerna OCH självklart alla svartvita supportrar.

Media stängdes ute efter gemensamt beslut av kubanerna och ÖSK.

Som någon nedan skriver.. ALLA är välkommna på träningarna för att prata med sixten, lennart osv..

Förstår om exil-supportrar hade svårt att närvara.. men alla i och runt Örebro hade faktiskt möjlighet att närvara igår om man ville och kunde ta sig tid.

Sixten har absolut inte lurat oss supportrar.. fakta är fortfarande att vi ligger sist i tabellen, men däremot kan man få en viss förståelse när man får fakta att 7 av 11 i startelvan mot Elfsborg var födda på 90-talet och egentligen skall mer lära än prestera detta år.

Mötets innehåll har aldrig varit hemligt.. många på t.ex. facebook som talat om vad som sades till viss del.. MEN som jag skrev tidigare så har vi i Kubanerna (styrelsen) kommit överens om att vi inte har skyldighet att vidarebefodra informationen.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-05-11 15:58
Mackan: jag skulle personligen vilja se Alimi/Grahn på innermittfältet.
Det finns potential hos Alimi som kommer till sin rätt på mittmitten. Det är mina fem spänn i varje fall.
Örebro worldfarm
2012-05-11 15:44
Heja Sport. Krossa Peking!
Bla bla bla bla bla bla bla.
Trevlig helg!
Örebro KCMarten
2012-05-11 15:38
ÖSK-Karl //

Tveksamt.

Frågan om de ens tycker att SE är ett problem..
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-05-11 15:30
"Tyvärr är det så att Sixten och Sjögren själva förstår att de sitter löst och försöker få stöd av Kubanerna. Vissa sväljer detta med hull och hår utan att ana någonting. Jag vidhåller att det enda mötet som skulle vara intressant är ett möte med styrelsen. Detta för att få svar på hur de tänker hantera situationen om inte åskådarsiffrorna blir bättre och laget börjar vinna. Det är egentliga som är intressant."

KCMarten/
Ja, jag tänkte likadant som dig, några har de ju uppenbarligen lyckats "lura" också. Det mest sorgliga är ju att de tydligen bokat in ett nytt möte i juni, så då kan man sluta hoppas på att de är borta efter Norrköpings-matchen. Frågan är om styrelsen ens agerar om/när SE är ett faktum?
Örebro go_osk (Spela Haginge som högerback)
2012-05-11 15:29
Mycket snack om mötet som vi i Kubanerna tog initiativ till. Ni som inte hade möjlighet att närvara eller som har ytterligare frågor kan ju alltid gå ner på träningen och fråga, alternativt maila.

Enligt mig så var det väldigt givande, trots att frågorna till en början var väldigt lama. Givetvis kan inte Sjögren och Sixten stoppa huvudet i sanden och somna om, snarare tvärt om, nu gäller det att prestera!
Örebro KCMarten
2012-05-11 15:13
Pennybridge //

Initiativet från Kubanerna var bra och jag kritiserar inte Kubanerna.

Men jag vägrar låta Sixten och Sjögren komma undan med att de agerade på inbjudan av Kubanerna för att sedan stoppa huvudet i sanden och somna om.

De har ansvar för kommunikationen med alla fans. inte bara några. Om de då väljer att delge information till vissa fans d.v.s Kubaner som kan komma på ett möte, så får de nog faktiskt att anstränga sig för att försöka få ut den till övriga också.

Dessutom är det ju otroligt att Kubanerna måste säkerställa att media lämnas utanför för att få en saklig diskussion med S & S. Bedrövligt, även om det var ett Kubaninitiativ att så gjordes. Med en fungerande mediapolitik kan man ju få media att bli ett språkrör. Prata med de politiska partierna de vet hur man gör.
Det finns inte en politiker oavsett färg som skulle utlämna media vid ett möte med väljarna även om de är förbannade.

Nu tror S & S att de kommunicerat med fansen och allt är bra.

De har fel, Inget har förändrats förutom att de lyckats splittra fansen och vissa av oss är mer förbannade än tidigare.
Örebro Trivseltorsten
2012-05-11 15:08
Stso/ Nåväl, än finns förhoppningsvis tid för bättring. Sen har han väl spelat i oroliga klubbar i Turkiet (?) så vore väl inget nytt =) Ösk är en walk in the park jämförelsevis
Örebro Pennybridge
2012-05-11 15:01
angående träffen igår..

..Kubanerna tog initiativet till mötet, men ÖSK var lika intresserade och Sixten pratade redan inför säsongen om att få träffa oss.

..vi valde att stänga ute media av den anledningen att det skulle vara en öppen och ärlig dialog.

..Kubanerna har i efterhand valt att INTE publicera något från mötet av den anledningen media inte skall utnyttja detta. OM man som privatperson vill avslöja vad som sades så är det upp till varje individ, men kubanerna känner att det är fel att vara källan om "uppror uppstår."

Det som sades är inget hemligt i sig.. det var raka svar från både Sixten och Lennart. MEN som sagt, media skulle inte "få kött på benen"..

Mötet var en inbjudan från Kubanerna och alla som ville var välkommna, så alla hade chansen att få lyssna.

Jag tänker inte fortsätta denna diskussion, men förklarar bara att inget protokoll kommer publiceras men inget är hemligstämplat mellan närvarande och ÖSK heller.

Så vill ni veta får ni ta reda på vilka som var där =)
Örebro KCMarten
2012-05-11 14:57
Det jag hänger upp mig mest på är att vi lever i 2012 men klubben verkar vara kvar på 60-talet i sin medlemskommunikation.

ÖSK´s supportrar finns inte bara i Örebro. Det finns Kubaner i många Svenska städer, inte minst här i Stockholmsområdet. Hur sjutton skall vi få information?
det räcker inte med en hemsida som hellre pratar U21 än A-laget.

Jo, intressant nog finns det massor av bloggar fotbollssidor, Medlemssidor, mobilappar m.m och andra sätt man kan kommunicera på. Det märkliga är att allt detta sköts och hanteras av fans på ideel basis. klubben ger blanka f*n i att driva detta.

AIK,DIF, MFF, Blåvitt och andra klubbar har fattat detta för länge sedan och försöker hålla en rak kommunikation med ALLA fans. varför? Därför att de vet att de har fans i andra städer. så möjligheterna finns om man vill.

ÖSK måste förstå att för att bli en stor klubb måste man se bortom länsgränserna. Man kan inte kalla till ett möte och tro att man på det sättet har fått ut sitt budskap.

Sen vänder jag mig fortfarande mot att alla som ville kunde komma, men att man samtidigt kom överens om att hålla tyst med vissa saker som sades på mötet.

Det är ju banne mig horribelt. Inte nog med att man inte fattar hur fel det är att hålla inne med information 2012, utan man kräver även att fansen gör det.

Det dunkelt sagda är dunkelt tänkt.

ÖSK-Karl //

Tyvärr är det så att Sixten och Sjögren själva förstår att de sitter löst och försöker få stöd av Kubanerna. Vissa sväljer detta med hull och hår utan att ana någonting.

Jag vidhåller att det enda mötet som skulle vara intressant är ett möte med styrelsen. Detta för att få svar på hur de tänker hantera situationen om inte åskådarsiffrorna blir bättre och laget börjar vinna.

Det är egentliga som är intressant.
Örebro pemo
2012-05-11 14:55
Saywee // nej, det var väl inte riktat till dig direkt, utan mer till den halvan som aldrig tror något gott om ÖSK. för hur jag en försöker, när jag läser här, så finns det alltid två läger. Ett som vet precis hur bra allting är. Och den anddra som vet motsatsen. Fast oftast ( båda lägren ) så är det kanske mer önsketänkande och ev en hel del egen erfarenhet.

Ja, jag tror att Sixten säger sanningen. Men det är hans sanning. Om han vill värva en ny vänsterback och har koll på en kille, så tycker han säkert att det inte spelar någon roll om han också är en duktig mittback. Så det där med att placera spelare i fel position håller inte riktigt på elitnivå.

förhoppningsvis så kan alla utvecklas. Jag tror tex att om Kim hade varit kvar långsiktigt i ÖSK, så hade han blivit en perfekt mittback.

Sen tyckte säker Bagdad-Bob att han också sa sanningen. men han var väl inte ÖSK:are?
Örebro kubajonte
2012-05-11 14:40
Surt och grinigt ? Ja men då har man kommit rätt, Trevlig helg på er alla (o)glada öskare , vem är argast idag då när kommer en sammanfattning av kubanerna ang mötet igår ? aja Saywee verkar ju inte ha kommit igång riktigt här än, jag får titta in senare helt enkelt.

Hejsan Svejsan
Örebro Stso
2012-05-11 14:36
Trivseltorsten

Tror du att Labinot Harbuzi vill gå till en sån kaosklubb som Ösk just nu är? Tveksamt va?
Örebro Trivseltorsten
2012-05-11 14:27
Kan vara något? Liknar Nordin till spelsättet...
Örebro Svartvitt forever
2012-05-11 14:06
Angående Östmans krönika, så säger han en del klokt, men samtidigt: Så oerhört lätt det är att rationalisera. Nu är det tydligen att sluta leden som gäller. Rama är egoist. Bäst att bli av med honom. Så fortsätter vi med Sixten mot framtida segrar. Visst, vi har ju bara vunnit en gång med honom på de 17 senaste matcherna och inte vänt ett underläge på flera år.

Men det är nog egoister som Ramas fel. Så är det. Glöm bort att han gjorde åtta mål och fyra assists förra året och var skillnaden mellan fast mark och kval. Glöm bort att hans artisteri ensamt var ett dragplåster till Berhn Arena. Glöm bort att MFF-fansen skapat en särskild fanklubb för honom och önska honom dit. Nej, bort med sådana individualister, för de jobbar inte hemåt och passar inte in i kollektivet

Därför kan de bli uthängda av tränaren efter en förlust, en tränare som om man tror honom själv aldrig har haft något ansvar för en förlust. Det har varit domaren, spelarna, fansen. Nu marcherar vi tillsammans mot Superettan, medan styrelsen sitter på händerna och hoppas.

Det här gör mig mycket trött. Och att man efter en träff med tränaren och sportchefen plötsligt tror att allt nu kommer att gå mycket bättre. Som någon skrev tidigare: Enough is enough" borde i första hand gälla tränaren och sportchefen.
Oddevold *Mackan*
2012-05-11 14:05
Vilka vill ni se på innermitten mot Peking?

Jag utgår från att de blir två stycken och att man fortsätter på det 4-4-2-system som ändå såg någorlunda intressant ut i andra halvlek mot Kalmar.

Jag tror och hoppas att Grahn och Saeid får chansen. Trots den sistnämdes "hjärnsläpp" mot Djurgåden så tycker jag han varit bättre än Alimi och Berger denna säsong och bör få chansen igen.
Örebro kenya
2012-05-11 13:43
svartvitthjärta/ Ja, jag hoppas kunna publicera den inom kort och den kommer säljas på ÖSK-shopen. All eventuell vinst kommer gå oavkortat till en kurs jag kommer att hålla i där jag tar upp hur man ska bete sig på idrottsanläggning som supporter. Där fokus kommer ligga på hur man på enklast möjliga sätt påverkar domaren att ge fördelar för det egna laget. Du är mer än välkommen!

Hoppas du ser ironin och att du förstod redan från mina tidigare inlägg att jag inte tror jag kan påverka enskilda individer. Det var snarare en fundering om varför publiken på Behrn Arena är så intetsägande till skillnad från andra arenor. Vi kan ju om vi vill! Kim Källström lär ju fortfarande bli utbuad i Örebro efter utvisningen på Paul Oyuga exempelvis.

Finns ju förhoppningsvis mycket känslor för klubben hos publiken (inte bara här på forumet) Varför inte visa det utåt. Gärna med stöttning åt det egna laget! Vad är det som håller folk tillbaka? Tradition?
Oddevold *Mackan*
2012-05-11 13:08
Riktigt bra krönikor av Petter Östman. Hoppas han publicerar mer alster framöver.
Örebro D´Artagnan
2012-05-11 13:04
Vi är ju många som i flera år på många möten hört SC Sjögren och tränare Sixten.
Vi alla bli mer och mer besvikan ju längre tiden går. Glappet mellan uttalade ord och verklighet ökar hela tiden. Senast var den 12-3= 9 placeringar.

Nu gäller det att undvika S1, för då kommer MYCKET större problem att uppenbara sig.
"Enough now - lets go Forward"
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-05-11 12:56
Verkar ändå som att mötet gick bra samt att en fortsatt dialog är på gång mellan supportrar och ledning. Mycket bra anser jag.

Förövrigt tänker jag scrolla,scrolla,scrolla en del framöver. När saker går åt helvete behövs stöd, knappast ältande. FRAMÅT ÖSK!
AIK Saywee
2012-05-11 12:53
Kan någon förklara för mig, ärligt alltså, vem eller vilka som bestämde att det skulle vara mediafritt och i så fall varför?

Loggar ur ett tag ....
AIK Saywee
2012-05-11 12:49
Godzilla, vad klumpigt, vore väl hemligare i Nordkorea ;)
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-05-11 12:45
ÖSK försökte boka S:t Petersplatsen så att alla som ville närvara kunde få plats men det var tydligen redan upptaget.
Själv väntar jag med spänning på en sammanfattning av kubanerna!
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-05-11 12:39
KCMarten//

Håller med dig om allt du skrivit om mötet. Naturligtvis så känner sig Sixten och Sjögren desperata. Då ordnar de ett möte för att förhoppningsvis köpa sig tid och visa sig duktiga inför sina chefer. Men som du och flera påpekat så är ju problemet att vi inte vunnit på 17 matcher, dessutom haft en extrem spelaromsättning. Det kan inget möte i världen ändra på, det är fakta. Jag är även trött på att höra floskler om positiv energi och annat från Jan Karlsson o Sjögren.

Sedan detta att Sixten vill ha en engagerad publik, det får han per automatik om ÖSK börjar vinna. Inte lätt att vara engagerad när t.ex Kalmar tar ledningen efter 5 minuter och man vet att under Sixtens alla år så har laget bara vänt underläge en gång. Dessutom blir engagemanget ännu mindre när man ser alla tomma stolar, snart är publiksiffrorna nere på 4.000, detta på ett stadium som tar 14.000. Då hjälper det inte hur mycket man vrålar. Sixten borde fråga sig varför engagemanget sjunkit så oerhört att det nästan är som på gamla trätiden.
AIK Saywee
2012-05-11 12:35
mupptupp,
hur kontrollerade man att ingen/inget media kom in, eller någon som kan tänkas läcka till media? Lokalen buggades kanske, vilka bestämde att det skulle vara mediafritt?

Nja, du pemo, det kanske var lite sovlet över det hela ändå ....
Örebro 'den Oumbärlige
2012-05-11 12:32
Tydligen stängdes media ute, men bloggar är väl också media 2012? :)
Örebro 'den Oumbärlige
2012-05-11 12:31
*Mackan*// Jag vet hur ÖSK tänker och jag kan tänka mig att man på mötet kom överens om att inte avslöja att som sades. Det är iofs vanligt. Efter tjafset i måndags och så vidare är det i klubbens intresse att kommunicera med fansen på västra. De som sitter på övriga läktaren är kanske inte lika akuta att blidka, så länge det inte handlar om företagsfolk.

Det som sades är inget du och jag inte kan gissa oss fram till Mackan, det finns ju inte mycket som går att säga.
Annons: