/fotboll/osk/forum/269.aspx/fotboll/osk/forum/269.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bastard on Parade
2017-03-24 15:16
@Bengt-Erik Gårdefors mustasch:


Fast han har inte skrivit något om enskilda spelare. Han har skrivit väldigt kortfattat (eller pratar vi om olika artiklar?) och allmänt om att ÖSK nog tar för små risker med kontrakt eller helt enkelt inte har haft tillräckligt attraktiva spelare för att kunna sälja dem.

Vilka alternativ ÖSK hade angående kontraktslängd för enskilda spelare är ganska irrelevant när man generaliserar överlag. Alla klubbar har ju samma problem. Vissa klubbar värvar spelare på kortare kontrakt ändå ifall man bedömer att spelaren kan bidra sportsligt. Andra väljer att gå vidare med andra alternativ som kan bidra både sportsligt och dessutom vara en bra investering. ÖSK har överlag varit dåliga på detta och så har man även haft oflyt med timing och skador i många fall också.

Jag förstår inte dina invändningar om att ÖSK skulle kunna ha Allsvenskans bäst betalda spelare. Alla vet ju att så inte är fallet. Det är enkelt att kolla upp ÖSK:s personalkostnader, det är enkelt att kolla upp pensionsavsättningar och något idrottskonto för elitidrottare har väl inte införts trots att det har diskuterats i över 15 år. Vi kan ju enkelt kolla om spelarna har egna aktiebolag också.

Det man vet är att ÖSK har lägre intäkter än de flesta konkurrenterna och att personalkostnader också är lägre. Vi vet också att ÖSK tappar många spelare som bosman-fall eller med kontrakt som går ut inom 6-månader.

Det är en ganska rimlig slutsats att man därför också tar lite mindre risker och att det kan ha inneburit att klubben har gått miste om transferintäkter.

Det han missar är dock avtalen som har funnits med Spelarinvest. Det har gett intäkter under flera år som har påverkat driften och avtalen kan ha inneburit att ÖSK har begärt för hög prislapp då de endast har fått behålla 30% av nettobeloppet. Skulle Spelarinvests andel återinvesterats i nya spelare skulle det inte ha varit ett problem, men de har ju först haft en långdragen tvist med Skatteverket och sedan kom förbudet mot tredjepartsägande. ÖSK har alltså inte haft ett incitament att sälja intecknade spelare till marknadsmässiga priser om det har inneburit att man inte har kunnat hitta en värdig ersättare för den andel som blir över.
Örebro Brandao
2017-03-24 14:58
Haha va fan!! Nu börjar man bli lite avundsjuk på Djurgården, vilket lag dom kommer få!!

Nu ser man hur viktigt det är att sälja dyrt!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-03-24 14:35
Drogba såg jag kopplas ihop med något lag i USA häromdagen. Inte i MLS, utan i USL, eller vad den näst bästa ligan nu heter.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro adde787
2017-03-24 14:34
@Loppan i Axens skägg:


Kanske annars Berbatov, Robbie Keane eller Lass Diarra
Örebro Nicknamn i ribban
2017-03-24 14:34
Yasin gjorde mål borta mot Australien igår. Byttes in tidigt i andra halvleken.
Postat via SvenskaFans-appen
Loppan i Axens skägg
2017-03-24 14:31
@adde787:

Drogba haha
Örebro Pedretti - Admin
2017-03-24 14:16
@adde787:


Djurgården sägs ju ha nobbat Chamakh förut men det kanske är på g ändå.
Örebro adde787
2017-03-24 14:11
Djurgården pratar också om att värva en MR X som ska vara det största affischnamnet i allsvenskan. Vem skulle det kunna vara? Kollade runt också vilka spelare som finns tillgängliga och de jag hittade var Emanuel Eboué eller Marouane Chamakh.
Örebro Lekiller
2017-03-24 13:30
[QUOTE=Nicknamn i ribban]Enligt Osynliga Handen ser det ut som att vi sålde spelare för knappa 12 miljoner i somras. Borträknat Rinne borde vi då ha fått runt 4 miljoner för Crespo, Kalle och DG. Vi ska tydligen ha lagt en dryg miljon på spelarköp. Omoh och Sköld fick vi väl lösa från sina respektive kontrakt? Tänker jag rätt? [/QUOTE] Mårtensson kan nog kanske räknas i de där 4 millarna också. Köptes sent på året och kostnaden kan ha lagts på 2016.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-03-24 13:27
BoP // Det skrattretande består i att osynliga handen inte har en aning om vad enskilda spelare tjänar och vilka alternativ ÖSK hade avseende kontraktslängd. Det kan ju vara så att ÖSK:s bäst betalda spelare tjänar bäst i allsvenskan, och att spelare flyttar till ett annat land för att komma närmare en tjej de träffade i somras? Spelaren kan då ha ett idrottskonto hos Skatteverket, och dela upp inkomsten över fem år för att minska skatten. Eller ha ett eget aktiebolag. Jag fantiserar, poängen är att mkt som vi inte känner till spelar in i spelares val av klubb. Jag håller dock med er om att klubbens riskprofil varit låg, egentligen sedan 2005. Exemplet IFE är ju intressant. Jag gissar att ÖSK:s akademi behöver bli väldigt mkt bättre för att vi ska kunna skriva femårskontrakt med andra lovande spelare än nuvarande stjärnspelares lillebrorsor. Parat med en trygghet för spelaren om att man får gå vidare från klubben, som nämnts av andra.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-03-24 13:24
Gården jobbar på Kujovic. Får de honom då är de en stark kandidat på pappret.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-03-24 13:15
Enligt Osynliga Handen ser det ut som att vi sålde spelare för knappa 12 miljoner i somras. Borträknat Rinne borde vi då ha fått runt 4 miljoner för Crespo, Kalle och DG. Vi ska tydligen ha lagt en dryg miljon på spelarköp. Omoh och Sköld fick vi väl lösa från sina respektive kontrakt? Tänker jag rätt?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2017-03-24 12:40
@Bengt-Erik Gårdefors mustasch:


Man behöver inte ha insyn i enskilda förhandlingar för att allmänt diskutera hur man kan påverka ett transfernetto. Det är en ganska klassisk Risk vs Reward-situation. Om klubben tar små risker så kan man i allmänhet inte heller se fram emot stora belöningar.

”Kanske har man tagit för små risker när det kommer till att skriva spelarkontrakt och har på så sätt gått miste om potentiella transferintäkter. Alternativt har spelarna som man har haft i truppen inte varit tillräckligt attraktiva för att kontrakten ska upplevas värda att köpa loss av andra klubbar.”

Vad är skrattretande i detta? Tror någon att vi skulle ha fått 0 kronor för Astrit Ajdarevic om han skulle ha haft kontrakt som gäller över säsongen 2019? ÖSK skulle givetvis ha haft ett bättre förhandlingsläge gentemot Häcken och Elfsborg om inte spelarna redan hade fått skriva under sina personliga avtal som bosman.

Sedan har vi haft mängder av spelare som helt enkelt inte har varit tillräckligt bra för att bli köpta av spelare. Felrekryteringar sker av varje klubb. Kanske har ÖSK genom åren varit lite snabba med att komma överens med spelaren om att riva kontraktet. Jag tänker till exempel på Armend Alimi som väl i princip gjorde klart med en ny klubb i samma veva som avtalet med ÖSK hävdes.

Rent allmänt kan man givetvis säga att det är bättre för ÖSK att ha en riktigt bra spelare kontrakterad över 4 år jämfört med 2 år, speciellt om spelaren är i en bra ålder. Sedan blir det självklart svårare att kontraktera en spelare över 4 år, men det är en annan fråga som Den Osynliga Handen inte ens har nämnt. Det finns en korrelation mellan transfersumma och kontraktslängd och det är inte alls skrattretande att påpeka det eller prata om andra allmänna strategier etc.

ÖSK måste bli bättre på att identifiera spelare med vidareförsäljningspotential och se till så att man har bra kontrakt med dessa spelare. Det låter enkelt, men det är givetvis otroligt svårt. Det handlar bland annat om att kunna erbjuda tillräckligt bra kontraktsvillkor och visa att spelare kan gå vidare till bättre klubbar även om man har ett långt kontrakt. ÖSK måste visa att spelare inte behöver lämna klubben som bosman. Rinne-affären är viktig på så sätt, men det tar tid att bygga ett rykte om att man är bra på att förädla spelare och även lyckas sälja spelare.

Elfsborg värvade Isam Jebali förra sommaren på ett 3.5-års kontrakt. De har nu förlängt avtalet med 2 år efter att han presterade bra i höstas. Elfsborg är duktiga på att vara proaktiva och belöna spelare som har presterat bra. Så här kommenterade Andreasson förlängningen:
"Vi har fört diskussioner med honom ett tag, och är överens nu. Han har gjort det väldigt bra i Elfsborg, och det här kan väl ses som en form av belöning. Det skapar trygghet både för honom och för klubben, säger Stefan Andreasson."

Jag vill minnas att Bedoya pratade lite om hans kontraktssituation med Ekwall och Lundh när han hade utgående kontrakt. Det är flera år sedan så jag minns inte alla detaljer, men jag har för mig att Bedoya sade något om att han skulle ha kunnat tänka sig att skriva på ett längre kontrakt men att klubben inte ville ta en så stor risk.
Örebro Alltid Örebro
2017-03-24 11:26
@Jonas r:
Tycker klubben är på rätt väg men det går lite för sakta, det behöver komma lite resultat snart. Tror också på Ayas i år, tror även Igbo kan dra in lite pengar om han presterar den här säsongen.
Örebro Jonas r
2017-03-24 11:18
[QUOTE=Alltid Örebro]Håller med helt och hållet! Det är bra att ÖSK fått ordning på ekonomin och varit försiktiga. Men vill vi ha ett stabilt topplag så är det dax att ta lite risker. Inte så pass stora att de äventyrar klubbens existens, men tillräckligt stora för att vi ska ta oss frammåt. Känns som om vi trampat vatten ett tag nu och tror klubben skulle tjäna på en satsning som lockar publiken till arenan och resulterar i Europaspel. Detta bör ske innan hockeyn fått ordning på sitt och börjar prestera resultat. När det sker blir ÖSK nr två i stan och det kommer bli svårt att locka nya besökare samt sponsorer då. [/QUOTE] håller med om detta med risker men tyck också klubben har ett nytt tänk de syntes ju föregående år på försäljningen av Rinne. klubben värvar några fåtal spelare på långa kontrakt Ayaz brendan Alfred är några ex på vad klubben hoppas på potentiella försäljningar. Ayaz skulle kunna säljas redan i år är säker på att han kommer explodera denna säsong!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Alltid Örebro
2017-03-24 11:04
@Matta:
Håller med helt och hållet! Det är bra att ÖSK fått ordning på ekonomin och varit försiktiga. Men vill vi ha ett stabilt topplag så är det dax att ta lite risker. Inte så pass stora att de äventyrar klubbens existens, men tillräckligt stora för att vi ska ta oss frammåt. Känns som om vi trampat vatten ett tag nu och tror klubben skulle tjäna på en satsning som lockar publiken till arenan och resulterar i Europaspel. Detta bör ske innan hockeyn fått ordning på sitt och börjar prestera resultat. När det sker blir ÖSK nr två i stan och det kommer bli svårt att locka nya besökare samt sponsorer då.
Örebro Matta
2017-03-24 09:55
Tycker också artikeln från Osynliga handen är intressant. Tror ändå att deras analys - att bristen på överskott ÖSK:s spelaraffärer kan bero på försiktighet - verkar rimlig. ÖSK har lärt sig värdet av ekonomisk försiktighet den hårda vägen. Och det är som alltid, den som vågar ta risker har möjligheter till större vinster men riskerar också större förluster.

Jag tycker att klubben har gjort rätt sett till sin historia, men samtidigt kommer en klubb med ÖSK:s förutsättningars knappast kunna bli ett stabilt topplag med mindre än att man blir mer riskbenägen. Den försiktiga ekomiska strategin och den höga ambitionen att återkommande spela i Europa rimmar inte riktigt, tyvärr.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Alltid Örebro
2017-03-24 08:52
@Laul32:
Får beställa in en tankbil med vatten från någon grannkommun. Förbudet gäller bara Örebro kommun.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-03-24 08:51
Osynliga handen är ju intressant, framför allt hur stor andel av intäkterna som kommer från respektive källa. Men det blir skrattretande när handen spekulerar i att ÖSK borde skriva längre kontrakt med högre löner. Det kan ligga något i detta, men bara den har direktinfo från förhandlingarna kan ju säga något vettigt om saken. Jag gissar att vi inte hade en chans att få Igbo på fyra år, som exempel.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2017-03-23 23:45
@malge:


Vi är inte riktigt uppe i så många än men vi är på god väg.

Lönen är här. Lägg den på ÖSK!
Örebro malge
2017-03-23 22:48
@öörebrooo:

6 st vad jag hört
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-03-23 22:37
Hur ser den fotbollsekonomiska profilen ut inför allsvenskan 2017. Först ut Örebro
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-03-23 22:12
Vet inte om den här länken varit uppe, då får ni nöja er med repris

Rinne på besök och Erik tar ett snack med honom
Örebro Laul32
2017-03-23 21:33
Vattningsförbud i Örebro. Hur fan blir det med vår matta, ska vi drass med att bollen fastnar osv..... värdelöst i så fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ö.S.K Krille
2017-03-23 20:32
Det är bara att köpa! Vem kan tacka nej när Micke Danielsson tar emot oss i sin hemstad!?
Örebro Vinnartradition
2017-03-23 20:24
På Kubanernas Facebook-sida finns en hälsning från Mikael Danielsson:

- Imorgon är det lön. Det är dags på riktig, köp era biljetter och kom till Eskilstuna.

Gör som Micke säger och köp din resa till Etuna på:
http://kubanerna.tictail.com/products/resor
Örebro Columbus
2017-03-23 20:11
Kom på att buss rimmar på puss...

...kan inte Kubanerna hyra 'Snö' att skriva en limerick om resan till E-tuna? :)
Örebro öörebrooo
2017-03-23 20:01
Hur många bussar är fyllda hittills till etuna?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinter
2017-03-23 19:11
@Pedretti - Admin:

Jag tror nog, faktiskt att ingen på vårt forum räknar med att vi ska "köra över" AFC i bortapremiären. Det finns, som Alex säger inga lätta matcher i allsvenskan. Om man kommer till match med inställningen "det här vinner vi lätt", ja sannolikt förlorar man då.
Hammarby Årstaviken
2017-03-23 19:08
@Bastard on Parade:Haha kan så vara!

Mycket möjligt att Alec kan få ut ngt av Batan, men "stukat självförtroende" är dock hans minsta problem.
Killen flyger fram o uppträder som han är världens stjärna.
Ingen supporter fattade nåt när han fick förlängt. Verkligen alla längtade efter en ny VB.
O Dansken såg direkt när han kom att han inte håller o bad han söka sig till en ny klubb.
Men som sagt, det kan kanske funka.
Annons: