/fotboll/osk/forum/2658.aspx/fotboll/osk/forum/2658.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-06-02 22:10
Telle, 21:56,

och vad gör vår " tränare" då ?

Dagens match för mig på, ursäkta tjatet, Påskbergsvallen, var en mycket engagerad Halda Kabil, trodde att han skulle hamna på läktaren, men det gick bra efter en tillsägelse, men han verkade bry sig om vad som hände eller inte hände och tjötade verkligen inte på sina egna grabbar så att det störde ...

Han var liksom med i matchen, eller hur jag skall beskriva det.
Örebro Telle
2012-06-02 21:56
Saywee // Så klart vi gör. Jag kan redan höra Alec klaga på domarinsatsen vid det andra målet... :)
AIK Saywee
2012-06-02 21:33
Telle, vi börjar med att vinna över GAIS med två-noll :)
Örebro Telle
2012-06-02 21:29
either/or //

Kan bara instämma i det du säger. Visst håller jag med om att vi första hand måste rädda kontraktet på kort sikt i år. Och visst, är Hammar eller någon annan tränare bättre lämpad för den uppgiften än Rolle är det självklart en bättre lösning i så fall.

Men blir det ändå Roland Nilsson ska det trots allt bli spännande på sikt att se vad det blir av det, det är nog det jag menar egentligen. Som sagt, får vi bara bukt med skadorna är jag övertygad om att även han kan greja ett nytt kontrakt. Det är 18 matcher kvar att spela - visst ska vi väl kunna vinna minst tre matcher mer än Gais och Gefle på de 18 försöken?
Örebro Telle
2012-06-02 21:21
Grixx //

Nej, att besluta sig för att byta tränare är inget man ska ta lätt på. Det är ett stort beslut som kan få konsekvenser på många sätt, inte minst ekonomiskt.

Styrelsen var ju oenig om att förlänga med Sixten eller inte redan i fjol, om man ska tro ryktena, så jag antar att han fortfarande delar styrelsen i två läger.

Ska man sen besluta vilken väg man ska gå, om man ska tänka kort- eller långsiktigt, och vilka namn som ska diskuteras, är det klart att man behöver tid på sig för att fatta ett bra beslut. Och det finns förmodligen lika många viljor och tankar om saken som det finns styrelsemedlemmar, så jag kan verkligen förstå att processen måste få ta tid.

Jag tycker dock ändå ändå att man har väntat alldeles för länge med att starta igång processen. Det har varit väldigt tydligt väldigt länge varthän det barkar, därför borde man från styrelsens håll vidtagit förberedande åtgärder för länge sen.
Örebro either/or
2012-06-02 21:20
@Telle:


Jo visst är Roland Nilsson ett stort namn. Och en del av mig kan inte låta bli att tänka "wow vad coolt!" om Roland Nilsson tar över ÖSK. Men tänker jag ett steg till så tror jag kanske att en lite mer "osexig" tränare, men som är bra på att svetsa samman och peppa laget, är att föredra i nuläget. Och sen efter säsongen, oavsett om vi finns i allsvenskan eller superettan, så kan man ta ett större grepp om vilken tränare man vill ha på lång sikt. Jag tycker inte att ÖSK ska värva så många spelare under transferfönstret. En stabil målvakt och eventuellt en stark defensiv mittfältare hade varit önskvärt. Hittar man dock inga klockrena spelare på de positionerna så bör man ha det trupp man har idag menar jag. Att röra om för mycket i truppen tror jag kan vara direkt skadligt för chanserna att klara sig kvar. Därför tycker jag inte att ett stort tränarnamn för att kunna locka spelare känns särskilt viktigt. Jag tillhör också gruppen som faktiskt tycker att ÖSK har tillräckligt bra spelare för att klara kontraktet utan kval, men är rädd för att vi kan ha halkat för långt efter viktiga konkurrenter för att fixa det...
AIK Saywee
2012-06-02 21:20
Vad tjafsar vi om egentligen, är det inte dags att börja fira .... ?

Faktum är ju att ÖSK Fans påstår (?) att hans kontakter är tydliga med att Sixten sparkats för ett tag sedan och Brädan påstår (nästan?) att Roland är klar ...

Jag blir fanimej snurrig, vem eller vad skall man tro på?

Spekulationsspektakel och vem blir den lycklige att gissa rätt?
Örebro Telle
2012-06-02 21:12
Det är i varje fall jä-ligt skönt att ryktena om en ny tränare är i gång ordentligt, oavsett vem det blir. Även om man bara tar in en prao-elev blir det i varje fall en förändring. Inget illa ment mot Sixten, han har verkligen försökt vända trenden på alla sätt han kan, men det behövs en ny röst nu. (Eller rättare sagt, det behövs en röst, punkt. Någon som skriver lappar har vi redan...)
Örebro Grixx
2012-06-02 21:08
Telle// Som sagt det var tiden jag jag talade om.....

Att besluta om tränarbyte är en annan fråga som är bredare och där inte alla är speciellt eniga...när vi talar om seriösare nivå.
Örebro Grixx
2012-06-02 21:05
D´Artagnan// Vill man hitta fel så hittar man.

I ett läge där man startade för några dagar sedan till nu så är det helt ok OM man kommit till skott och diskuterar vilkor redan....att det på den korta tiden kommit till den rutan är inget annat än att det i princip gått på räls tidsmässigt.

Vad som skett tidigare är en annan sak men det var inte det jag pratade om.
Örebro Telle
2012-06-02 21:03
Saywee // Rolle spelade ju i IFK Göteborg större delen av åttiotalet också.

either/or 20:37 // Håller med till viss del i ditt resonemang. Malmö hade en grym trupp som var guldtippade även 2008 och 2009, men då kom man "bara" sexa respektive sjua under Rolles ledning. Har för mig att missnöjet var ganska stort att resultaten inte blev bättre då. Och i Köpenhamn hade han enligt uppgift i danska medier svårt att sätta sig i respekt hos vissa av stjärnspelarna, med följden att han och truppen aldrig riktigt gifte sig ordentligt.

Å andra sidan var han väldigt uppskattad i Gais, en klubb som kanske är mer lik Örebro i fråga om förutsättningar och resurser än vad Malmö och Köpenhamn är, och han var ju närmast helgonförklarad i Coventry. Han har onekligen en grym meritlista som spelare (och ja, jag vet, det gör honom inte automatiskt till en bra tränare, men det borde göra det lättare att vinna respekten i omklädningsrummet i varje fall) och han har ändå tagit ett SM-guld. Även om det tog tre år. I ÖSK har vi försökt i 104 år, och har inte lyckats ännu... :)

Tror inte heller att han är den samlande kraft vi behöver i vårt nuvarande krisläge, men jag kan inte låta bli att tänka att att han ändå är ett namn med den lyskraft som jag själv har efterlyst tidigare. Ska man värva spelare under sommaruppehållet, eller sponsorer och nya spelare under vintern, oavsett i vilken division vi spelar i då, är Rolle onekligen ett sexigare lockbete än Hammar.

Och rent krasst, får vi ett nytt namn, oavsett vilket, tror jag vår nuvarande trupp fixar kontraktet, bara Haddad, Anttonen och Berisha får vara skadefria. Jag tror att Rickard Nilsson också skulle fixa det. Det enda som behövs är en ny röst som kan motivera, tagga och kicka igång spelarna igen, och få dem att känna sig lite duktiga. Vi har kvalitet i laget för att komma åtminstone 11:a eller 12:a i varje fall, bara den nuvarande låsningen bryts upp.

Sen återstår det ju förstås att se om det ligger nåt i ryktet eller inte... :)

D'Artagnan och Grixx // Håller med D'artagnan och den Oumbärlige där. Spikar styrelsen en ny tränare nästa vecka har de visserligen jobbat snabbt sen mötet i måndags, men de skulle ha börjat processen och haft det där mötet för länge, länge sen...
AIK Saywee
2012-06-02 21:03
Apropå mitt tidigare inlägg om rörlighet,

så är väl vår kära klubb lite känd för rörighet,
sådant kan faktiskt avskräcka, vem som helst ...

... fast inte vi som tror och hoppas på klubben under vår livstid :)

Heja SPORT !!!
Örebro either/or
2012-06-02 20:54
@Urban, Sjukvårdsbiträde:


Nä det är självklart inte så jag menar. Rolle skulle säkert tycka att det vore klart intressant att flytta de 65 milen till Stockholm och träna topplaget AIK. Men han kan eventuellt tycka att det är klart mindre lockande att flytta de i och för sig 15 milen kortare till Örebro och ta över ett lag som är på god väg att åka ur allsvenskan. Avståndet + att Örebro som stad (tyvärr!) inte är jätte attraktiv + (framför allt) tabelläget gör att jag är tveksam till att Roland skulle ta jobbet. Men jag kan ha fel!
AIK Saywee
2012-06-02 20:52
Urban, 20:41,

rörligheten är ju naturligtvis något större idag än under 1900-talet, men det ligger något i detta.

Hur ser boendet, familjesituationen, reslusten och ekonomin ut, etc etc, vad är meningen i livet som tränare?

Det är så lätt att glömma bort sådana petitesser, när man som supporter önskar och hoppas ...

Heja SPORT !!!

GOK :)
AIK Saywee
2012-06-02 20:46
either/or, 20:37,

vi tänker nog lite lika om detta, jag tror i så fall (om Rolle tar över) att det lutar åt en kortvarigare lösning, tills man hittat rätt i framtiden, det är ju så många aktörer som är ifrågasatta.

Fast man kan aldrig veta någon om framtiden och han är alltid välkommen.

Men 2015 närmar sig, så det är dags att jobba, jobba, jobba !!!

Heja SPORT :)
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-02 20:41
@either/or:Fast med det resonemanget skulle ju ingen tränare ta ett lag utanför sin hemstad
Örebro D´Artagnan
2012-06-02 20:39
Grixx // Man kan inte med bästa vilja i världen säga att styrelsen varit väl förberedda på denna situation. Därför är det ad hoc lösningar som gäller.

Jämförelse med att det gått som på räls, stämmer bra om man med det menar som för SJ. Skit i underhället, vi fixar problemet när det uppstår. Vi vet att styrelsen stucket huvudet i busken under en längre tid.
Örebro either/or
2012-06-02 20:37
@Saywee:


Roland Nilsson är skåning och bor säkerligen någonstans i Skåne, troligen i Malmö-trakten, eftersom att han har tränat MFF och sedan FCK. Så jag ställer mig också frågande till varför han skulle flytta 50 mil norrut till Örebro för att ta över ett lag som med stor sannolikhet kan åka ur Allsvenskan. Men vi får väl se!
AIK Saywee
2012-06-02 20:37
Urban,

det är naturgräs av absolut bästa kvalitet så här års.

Men träningsmöjligheterna under den långsamma våren på Västkusten bedrivs med mycket "fys" och annat också förstås ...

... klimatet är orättvist i vårt långa land vid Nordpolen :(

De unga BOIS´en var mycket pigga idag och Gabriel Altemark Vannemyr satte tre i nätmaskorna.
Örebro either/or
2012-06-02 20:33
Det här med Roland Nilsson är ett helt obekräftat forum-rykte va? Känns inte så troligt tycker jag. Men oooooom det skulle ligga nån som helst sanning i det, visst det är ett stort namn, men jag är mycket tveksam till om Roland är den typ av tränare vi behöver. Enda fokus är att klara kontraktet just nu, och Roland Nilsson är inte den typen av "jävlar anamma, nu kör vi" tränare som ett lag i motgång kan behöva. Självklart krävs också taktiskt kunnande, men jag tror faktiskt att det viktigaste nu är att få in en tränare som kan svetsa samman laget, peppa, och få spelarna att tro på sig själva. För mig känns inte Roland som en sån tränare. Han var ofta ganska ifrågasatt i MFF. Tog visserligen guldet 2010, men det var med ett mycket bra spelarmaterial. Fick sparken i FCK och har fått kritik i Danmark för dålig kommunikation med spelarna (om jag förstått det rätt).

Jag har sågat varenda förslag till tränare hittills men kan inte komma på nåt jättebra eget förslag. Svagt av mig...Men faktum är att jag nog hellre hade sett Jonevret eller Hammar än Roland Nilsson. Trots att jag helst inte vill ha någon av de två heller. Tror dock att ett kontrakt resten av säsongen för Hammar eller Jonevret passar bättre för den position ÖSK befinner sig i. Men verkar väl som att ingen av de två vill träna ÖSK.
AIK Saywee
2012-06-02 20:32
Telle,

tackar för svar, Rolle pysslade väl med något i GAIS också, det är väl det du menar med Ullevi?

Varför funderar jag, jo, jag vet inte Rolles nuvarande boende och övrig situation,med familj, gårdar, eller annat av privat intresse, men varför skulle han välja att långsiktigt flytta in i landet, typ Örebro, som har väldigt långt till alla kuster?

Jag tänker på, vill han slå sig ned i Närke på gamla dagar eller, jag blir förvirrad till vilken koppling han har och hur mycket tid han kan tänkas vilja lägga ned på resor, under typ en långsiktigt kontrakt, cirka fem år eller?

Hur gammal är han egentligen, jag gissar att han blir en kortsiktig lösning om det är det som är/blir lösningen.

MEN, vill han stanna längre i gamla fina Örebro och Närke är han verkligen välkommen :)

För vem vill inte det?!?!

GOK !!!
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-02 20:22
@Saywee:


Och jag antar att vi talar naturgräs eller?

Örebro Telle
2012-06-02 20:21
Saywee 19:34 // Han har tränat Köpenhamn, inga mer, och inte spelat i något nordiskt lag alls. Om man inte räknar Helsingborg och Malmö förstås... Och han spelade ju på Ullevi ett antal år också, så det kanske kan räknas som forn-nordiskt...

Urban 19:47 // Kanske inte ett av Hamréns bättre uttalanden. Att ändra hela allsvenska spelschemat för att Anders Svensson ska få vila lite känns väl lite väl bra.

När man tidigarelade serien 2010 rejält, för att Göteborgs danska målvakt som typ enda allsvenska spelare skulle vara med i sitt lands VM-trupp (och dessutom bara som reserv), förstörde det ju hela säsongen för många lag, med uselt publiksnitt, dåliga planer och dåligt spel under våren och kaotiskt spelschema resten av säsongen.

Vill man åstadkomma en förändring är det kanske bättre att väcka liv i den gamla debatten om höst-vår-säsong istället. (Inte för att det blir så mycket bättre, men ändå... :)
AIK Saywee
2012-06-02 20:13
Urban,

apropå underlag för att spela fotboll på, så besökte jag i eftermiddags Påskbergsvallen i Varberg och jag vill lova att jag under 50 år aldrig skådat ett så välskött och utmärkt underlag, vill även citera speaker´n som hälsade oss välkomna (på ett ungefär alltså, för jag kommer inte ihåg exakt)

"Välkomna till Varberg och Europas finaste matta", helt fantastisk matta ...

... och om ni inte redan vet det, så vann Varbergs BOIS med 4-1 över Jönköpings Södra lag :)
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-02 19:47
Hamrens förklaring till alla överbelastningsskador i svensk fotboll
AIK Saywee
2012-06-02 19:34
Vilka nordiska lag har Rolle spelat i och vilka nordiska lag har han tränat?
AIK Saywee
2012-06-02 19:22
@Marta (hane):


Det var precis detta jag och mina köttben klurade över, det kan kanske bli flera rockader (stavning?) ....
AIK Saywee
2012-06-02 19:20
@ÖSK Fans:


Vem ?
Örebro Grixx
2012-06-02 19:04
'den Oumbärlige// Kan vara så men behöver inte vara det.

Konkurrensen med andra lag är också mindre för lediga bra tränarnamn men du får väl fortsätta att spekulera...det är ju ditt jobb;-) Fast ju mer underbyggt och undvikande av floskler desto bättre.

Framtiden får väl ge svar hur läget var i sökandet.


Urban, Sjukvårdsbiträde// Låter tveksamt men visst, man borde nog sökt brett för att vara proffsig....men samtidigt att man hade en deadlinje för en första runda med förslag. Det kan ha funnits ett antal riktigt bra namn redan där som man började arbeta med.

edit: SF gjorde en dubbel av allt i inlägget;-)
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-02 18:34
Undrar om ÖSK också kollar tillgängliga tränare i Finland?
Annons: