/fotboll/osk/forum/2568.aspx/fotboll/osk/forum/2568.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-07-21 18:40
@Supersobra:


Vi har nog varit ganska ärliga, han är bra , liksom Alvbåge, på lite medialt trams hit och dit ... spelar gärna dataspel ... fast jag vet en som är sämre som fotbollsspelare ... tror jag ...
AIK Saywee
2012-07-21 18:36
@ Ösk-groda:


Det är ju Per Olsson som är en demontränare, hehe, iallafall idag :)
AIK Saywee
2012-07-21 18:35
Bulten, nu är du också petad eller heter det petig ;)

Instämmer annars, det blir nog jiddralven fortsättningsvis, utmärkt !
Örebro Ösk-groda
2012-07-21 18:33
läste lite på IFK fusk forum.......de var inte så glada över Stahre......jag som trodde han var en demontränare .....!! :-)
IFK Göteborg Supersobra
2012-07-21 18:32
Ni har myglat riktigt bra om Gerzic. Sämre fotbollsspelare finns nog inte.
Örebro Bulten i Boo
2012-07-21 18:09
@Saywee:

Är jag o Alven petad? ;-)
Skämt åsido. Om nu Gefle hade sju skott på mål och fem gick in så är ju inte hans räddningsstatistik såå speciellt bra i den här matchen, 29%. Blir väl Alvbåge i mål i nästa match kan man tänka. Bra för oss som bottenkonkurrent?
Örebro Bulten i Boo
2012-07-21 18:06
Pelle Olsson har nog en viktig poäng i att den här segern för Gefle var mycket mer värd än de tre poäng den gav. Med detta resultat, 5-0 i ryggen kan man spela med ett annat självförtroende framöver. Man vet vad man kan. Det här var för övrigt Gefles största allsvenska seger nånsin. Blir mycket svårt för ÖSK att klara kontraktet (liksom för GAIS om de förlorar nästa match, den mot MFF). Troligtvis att snarare blåvitt, Syrianska och kanske giffarna är det/de lag vi ska ha efter oss när serien är slut, förutom GAIS då förstås...
AIK Saywee
2012-07-21 17:59
Fel i mitt förra inlägg, jag, menar 7-0 (känns de önskade siffrorna igen?)

Skott på mål - statistiken blev ju 7-7

AS 2012 är otippbar och vi kommer att rocka fett :)
AIK Saywee
2012-07-21 17:55
Bulten, och Alven är petad, tänk om han hade stått mellan stolparna, hade kunnat bli 8-0 :)
Örebro Karlstruum
2012-07-21 17:52
Vilken slakt, vilket effektivitet. När ska vi få studs in? Helt obegripligt att IFK inte spelar med David Moberg-Karlsson från start. Maken om spetsegenskap med sin kvickhet och ungdomliga frenesi. Han skulle gärna jag låna in till ÖSK men IFK lär väl inte vilja låna ut någon till en bottenkonkurrent.

Tänk OM Wikström hade satt sin superchans i första halvlek när han med vänstern sköt 15 meter över fem meter från mål, tänk om Hagge fått sätta någon av sina chanser när det stod 1-1 senast. Hade det varit Gefle med sin effektivitet hade det varit 2-3 mål extra i detta dubbelmöte. Känns som att vi måste springa många mer meter, måste gå in med många mer procent i närkamperna för att få något med oss. Dags att fler visar det än Hagge, Lumbana och Berisha och då gärna våra kreativa spelare.

Åh vad jag längtar till Åtvidabergsmatchen..
Örebro Bulten i Boo
2012-07-21 17:44
Jag tippade blåvitt lite skämtsamt sist i allsvenskan inför säsongen. Har tittat på slutet av Gefle-blåvitt nu, 5-0 och helt otroligt känns det inte att mitt tips ska slå in...
AIK Saywee
2012-07-21 17:33
@GamlaFina:


Jag missförstår dig iallafall inte i dagsläget, för Grahn är hittills mycket överskattad, välavlönad och samlar gärna på kort ...

... nej, mina vänner, mycket bättre hade jag hoppats på.

Hur länge är han så kallat skadad och var?
Örebro GamlaFina
2012-07-21 17:30
Frågan är om han själv vet vart han blev skadad. Missförstå mig inte, tycker han ska spela på mitten men när det finns plats. En diva tar oftast för mycket plats både på planen och i omklädningsrummet. Har vi råd med det i läget vi är i?
AIK Saywee
2012-07-21 17:26
Självklart kan Grahn spela fotboll, annars hade väl inte ÖSK värvat honom dyrt.

Gamlafina, jag funderar också lite över var han blev skadad, är det någon som vet? Det kan ju inte göra så ont att bli tunnlad, men det kan svida i psyket?
Örebro GamlaFina
2012-07-21 17:19
Vi vet Grahn kan spela fotboll men att sätta tillbaka han i mitten för han hellre vill spela det... Då kan förtroendet P-O har fått av laget kastas i sopporna. Man spelar där tränaren säger. Skadad är han ju inte, bara sur av att bli tunnlad i torsdags, var väl precis efter han gick ut
AIK Saywee
2012-07-21 17:15
Om vi vinner mot GAIS, GIF Sundsvall, Göteborg, Gefle och Syrianska vore inte helt fel :) 15 pinnar mot bottenkonkurrenter ....

Heja SPORT!!

Karlstruum, spamma på du bara, det är ingen som har dött av tidigare :)
AIK Saywee
2012-07-21 17:10
Ni vet att jag är en optimist, ibland lite galen och hopplöst optimistisk, fast jag har ju viss realism i kroppen och knoppen.

Eftersom vi ligger sist i tabellen, så behöver vi ju trots allt räddningsplankor.

Som tabellbitare har jag klurat och klurat, men blir inte klok på alla dessa oväntade och knepiga resultat, årets AS innehåller ju så många "överraskningar".

Jag trodde tidigare att G-lagen och Syrianska skulle kunna bli lag som ligger efter oss, när allt skall summeras senare i höst, men vem vet? Faktiskt ingen, men vi kan ju hoppas, tro och önska ....

Heja SPORT !!!
Örebro Karlstruum
2012-07-21 17:04
Inte min mening att spamma. Men sätter mig för att kolla på andra halvlek av Gefle - IFK i väntan på dagens middag. Precis i detta nu så gör då Orlov 2-0 och det är inte ett resultat som gynnar oss direkt. Men då kanske IFK Gbg också kan dras in i bottenstriden om vi får med oss ett par segrar inom snar framtid.

På tal om Jakob Orlov, mötte han en del i ungdomsåren. Sinne för mål den grabben, men trodde inte att han skulle bli en så stor succé i Allsvenskan. Men väldigt roligt för honom, Gefle kan ta hand som sina fynd från de lägre divisionerna.

Någon som ser Gefle - IFK? Mattan ser ju nästan ut att vara sämre än BA:s matta, hur är det möjligt?
Örebro Karlstruum
2012-07-21 17:00
Sawyee:
Förhoppningsvis kan vi göra detta. Anser inte Wiktorsson som en jätteung talang. Ser honom mer som en etablerad superettanspelare med potential för att bli en väldigt bra allsvensk spelare med kanske en förhoppning på att sälja till utlandet vad det lider. (Läs: de sämre holländska, norge, danmark)

Hazee:
Han skulle kunna passa bra, sett lite för lite om honom. Men känns som en talang som kanske inte fått ut den potential han har besuttit/besitter. Inte att såga ditt förslag men ett väldigt bra förslag, men ser honom mer som en man för Gefle & kanske GAIS nu när Celik drar.

Svarvitt forever:
Hoppas att kunna ge oss alla lite bra diskussioner iaf. Har mycket åsikter och tankar, men alla är långt ifrån rätt. Om det någonsin finns rätt och fel i diskussioner?
Örebro Svartvitt forever
2012-07-21 16:21
Välkommen Karlstruum! Vi har fått in en ny och kunnig röst här på forumet. Kul!
AIK Saywee
2012-07-21 15:40
Kan vi inte låna tillbaka Samuelsson från degen?

Vad gäller vid lån egentligen?

Fast jag vet ändå inte om det är en bra idé ....
Örebro Sogen
2012-07-21 15:24
Igboanike i dif är ett givet lån/köp
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hazee
2012-07-21 15:13
Han fungerar rätt bra som renodlad anfallare också och har gjort det bra borta i Portugal. Men som sagt bara ett förslag även om det finns bättre fiskar i vattnet. Återkommer om det senare när jag "scoutat" någon bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-07-21 15:09
Karlstruum,

tror du att vi kan "slussa" in några unga talanger i ÖSK?

Om en timme startar VBOIS mot ÄFF på Påskbergsvallen, det blir nog min närmaste elitfotbollsmatch i dag ...

... för denna underbara dag kan man inte sitta inne och uggla :)

Kusten är klar !!!
Örebro Karlstruum
2012-07-21 14:34
Hazee:

Är inte han mer av en ytter? Då ser jag nog hellre att Yasin eller Ibrahim får chansen bakom Rama och Bamberg än Bärkroth. Platsar han inte hos IFK så tycker jag inte han ska gå in och vara en avgörande faktor hos oss till hösten. Jag skulle gärna vilja en rutinerad anfallare som vågar och kan hålla uppe bollen i anfallet som kan lira tillsammans med våra snabba spelare. Har inget förslag just nu på rak arm men en värvning i klass med Kim Olsen hade ju inte smakat kattskit direkt.

Nej, dags att bege sig ut i den fina vädret och kolla lite fotboll. Ha en fin lördagseftermiddag kära svartvita kamrater.
Örebro Hazee
2012-07-21 14:07
Nicklas Bärkroth på lån från IFK Göteborg? Vore det något?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Karlstruum
2012-07-21 14:04
Minatankar: Tack ska du ha, :).

Lekiller: Yes, som du ser med mitt lag så är det två andra ytterbackar än vad vi har i dagsläget även om jag gillar Vovven óch Antonnen, främst Antonnen, i uppspelsfasen. Men det går lite långsammare, inte samma explosivitet osv osv. Dags att släppa fram Wiktorsson och kanske peta ner Hagge där han vill spela. För innermittfältare har vi ju gott om så där behövs han inte egentligen, iaf enligt mig.
AIK Saywee
2012-07-21 13:58
I jul vill jag klä Grahn med en stjärna i topp och kanske hänga några kulor från mittfältet. Det är bara att tända ett eller annat ljus, så glittrar det :)

Heja SPORT !!!
Örebro Karlstruum
2012-07-21 13:57
Boba fett78 :

Eller varför inte ut med Antonnen (gillar han som fan i uppspelsfasen) men backlinjen måste vara stabila bakåt. Och det skulle Hagge och Wiktorsson vara anser jag som läget ser ut just nu. Tycker Vovven har gått bort sig alltför ofta och mycket i år, även till viss del förra året, och åldern börjar ta ut sin rätt där. Lumbana har ändå löpkapaciteten och längden för att vinna första och andrabollar för att efter vunnen boll direkt leverera den till Grahn.

Mitt lag i dagsläget skulle se ut såhär.

Målvakt: Sandkvist, har ändå höjt sig men känns ju inte helt stabilt. Tror han kan höja sig ett par snäpp med lite mer självförtroende.

Högerback: Hagge, vill väl vara ytterback egentligen? Grym löpare och vår egna Maicon fast med inte riktigt samma teknik kanske. Stabilt bakåt också.

Mittbackar: Wikström/Berisha, kommentarer överflödiga, passar väldigt bra ihop och Berisha är ett stort utropstecken. Oroande att han byts ut var och varannan match bara.

Vänsterback: Wiktorsson, mötte honom själv förra året och jävlar vilken fin fot han har. Krossar med sin vänster ut till högermittfältaren med precision varje gång. Ge han förtroende och han kan också bli ett utropstecken.

Def innermitt: Lumbana/Grahn, Lumbana ska springa sönder och vinna första/andrabollar. Direkt efter vunnen boll ska han ge över den till Grahn som kommer att växa med mer boll och lite mer självförtroende. Kan även ta jobbet defensivt, det har han faktiskt visat i många matcher i våras.

Yttrar. Rama/Bamberg, underbart skönt att se Bamberg i laget fyra matcher i rad. Är lite väl feg men håller allt som oftast bollen inom laget, värdefullt för att laget ska få andrum. Grym fot. På andra sidan yrvädret Rama, blir bättre och bättre utan Sixtens onda öga mot sig.

Anfallare/släpande: William/Ny Astvald/Holmberg, Blir inte William frisk måste vi ta in en ny direkt. Haddad räknar jag inte med då han bara är skadad tyvärr, en mycket bra anfallare annars. Astvald och Holmberg slåss om den andra anfalls/OM-platsen. Där är det dagsformen som avgör men tror främst på Astvald sen en Holmberg som joker och som kommer vara given i nästa års ÖSK.

Vi har även Berger, Alimi som mycket väl skulle kunna komma in, men man glömmer nästan bort dom då de har varit skadade mycket. Alimi kanske kan ta en plats bredvid William/Astvald och göra det med bravur, då kanske det inte behövs en förstärkning där? Berger är en terrier likt Lumbana fast med bättre fötter, men hans sjukdom verkar ha sinkat honom mycket. Sen Yasin och Ibrahim kan jag inte säga så mycket om, sett dom alldeles för lite. Men någon av dom kanske blommar ut framåt hösten och blir höstens stora joker. Lushtaku säger ni, bu säger jag. Visst, gör sina poäng ohc det är bra, men känns ändå som att han är en spelare för en toppklubb i Superettan.
AIK Saywee
2012-07-21 13:53
Instämmer också till vissa delar angående Grahn, men jag trodde tidigare att han var lite mer allround som spelare, dvs klarade av lite olika roller, men det kanske inte är så?

Tyvärr är jag fortfarande lite besviken på det stora förvärvet, härföraren och frälsaren, det blev inte så bra som jag trodde helt enkelt.

Men, när han blivit frisk, kanske han kan kämpa för ÖSK i höst, på rätt position?

Hoppas, hoppas ....
Annons: