/fotboll/osk/forum/2567.aspx/fotboll/osk/forum/2567.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Urban,bidragstagare
2012-07-24 23:41
@rirobban:


Wiktorsson saknar rutin i AS som mittback. Han har mest tränat vä back hela säsongen. Han fick en halvlek som mittback i U21 tidigare och det gick inte särskilt bra. Jag vet inte på vilka grunder han plötsligt skulle hoppa in som mittback när t ex Haginge med större rutin från positionen finns tillgänglig. Liksom Boris med viss vana,
Örebro Karlstruum
2012-07-24 23:29
D'artagnan: Det jag mest tänkte på med den listan är att man kanske kan få låna in/köpa billigt Patrik Ingelsten. Verkar vara helt under isen men med P-O:s hjälp finner han kanske formen och glädjen för fotbollen igen. Då är han en riktig klassanfallare. Sen såg jag också att Simon Nurme har hållt nollan i vart tredje match (5 nollor). Säger kanske lite om vår värvning Chensinski? Han är ju en skön prick, men han håller ju inte riktigt, tyvärr. För inte skulle väl forumet vilja ha Nurme som förstemålvakt?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brodd
2012-07-24 23:26
Hoppas på detta lag mot Åtvid. Chencinski Anttonen,Wiktorsson,Wikström,Wovoah Bamberg,Haginge,Lumbana,Rama Holmberg Astvald
Örebro Brodd
2012-07-24 23:11
Örebro D´Artagnan
2012-07-24 23:06
Varför inte flytta hem?
Örebro rirobban
2012-07-24 23:00
Rent självmord om man ställer upp med samma mittförsvar och målvakt som mot Åtvidaberg hemma. Nej jag tycker Wiktorsson och Wikström vore de absolut bästa valet i denna match!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-24 21:17
Kanske en inlåning av Marcus Pode från Mjällby skulle vara något?

Pode är i frysboxen i Mjällby och vill ha mer speltid.
Örebro Urban, stämplar
2012-07-24 20:57
Har en känsla av att Lumbana får kliva ned. Peo drog ju även ned honom tidigare när Berisha fick utgå för några matcher sedan.

Hade varit roligt om ÖSK kunde ställa upp med någon forward snart i sina matcher. Jag förstår inte hur man ska kunna klara kontraktet utan forwards

Örebro Hertig_Karl
2012-07-24 20:50
Var nere och såg U21 idag. Förlust med 2-1 mot Jönköping södras dito blev det. Örebros mål gjordes av Simon Leonidsson (stavning?). Berger, Yasin och Ibrahim spelade ca en halvlek var. Wirtanen blev tvungen att byta efter en sträckning eller liknande.
Örebro D´Artagnan
2012-07-24 19:04
Startelva:

Sandqvist
Anttonen/Haginge, Wiktirsson, Wikström, Wowoah
Bamberg, Lumbana , Haginge/Berger , Rama
Kalle eller Grahn
Astvald

Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-24 18:51
Ajajaj, Berisha missar Åtvidmatchen alltså. Då vill jag att Haginge flyttas upp och att Grahn spelar som defensiv mittfältare, samtidigt som Kalle Holmberg intar den släpande anfallar-rollen.

Lumbana gör sig bäst som defensiv mittfältare. Enligt mig.
Örebro D´Artagnan
2012-07-24 18:25
Berisha missar matchen på fredag
Örebro Sunnanlid (2013)
2012-07-24 17:54
@Saywee:Tack! Stort like på den!
AIK Saywee
2012-07-24 17:50
Sunnanlid, du har alltid så intressanta, konstruktiva och djupgående diskussioner ;)
Minatankar
2012-07-24 17:49
För mig finns det tre viktiga aspekter när det gäller fotboll utan någon rangordning;

- att man får ta del av underhållande, spännande och teknisk fotboll
- att det finns profiler i laget som lockar och skapar stämning på sta´n och arenan
- att man når sportsliga framgångar och vinner matcher

Allt detta behöver man ha med både när man rekryterar och när man marknadsför ÖSK. Har inte sett något av detta sedan 2010.

Kanske kan Berisha bli en "hjälte" men det behövs också lokala profiler som t ex Nordin. Vi får hoppas att det ovanstående kan åstadkommas inom ett par år.
Örebro PELLE LKPG
2012-07-24 17:39
Enligt Kapten Blod blir det ingen Berisha mot Sockna.
Blir det Boris eller Hagge som ersätter?
Grahn som central mitt och Kalle som nr 10?
Eller har PO någon överraskning?
Till Saywee.. Jag har ställt mig samma fråga om bostadsort.
Men vi kan väl säga olyckliga omständigheter har fört mig hit.
Örebro 'den Oumbärlige
2012-07-24 17:29
PELLE LKPG // Han missar tyvärr matchen. Se länk. Här är nog elvan Peo kör med utifrån detta:

Sandqvist
Anttonen, Lumbana, Wikström, Wowoah
Bamberg, Grahn (om han är frisk), Haginge, Rama
Kalle
Astvald

Möjligtvis att Hagge byter plats med Lumbana, men det tror jag inte. Och om Grahn är fortsatt skadad så kanske Berger får chansen från start.
Örebro Sunnanlid (2013)
2012-07-24 17:25
@Saywee:


Nämen så du säger! Inte finns det väl några som håller på med sånt här. :(
AIK Saywee
2012-07-24 17:16
Matthias69, jag har inte heller hittills lyckats med att besöka Kopparvallen och det blir inte så i år heller. Däremot klurar jag över hur länge Behrn har namnrättigheterna på stadens fina arenor? Tänk om vi så småningom kunde besöka hemmamatcher på "Guldvallen"?

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2012-07-24 17:12
PELLE LKPG, troligtvis köper du på plats, det brukar oftast vara på det viset ...

... men varför i herrans namn bor du i Linköping, när alla vill bo i Örebro?

Heja SPORT !!!
Örebro Mattias69 (välkommen P-O Ljung!)
2012-07-24 16:51
På fredag blir det första bortamatchen för i år. Tyvärr har det inte blivit någon bortaresa först nu p.g.a. arbetet. Men nu ska man äntligen kunna pricka av Kopparvallen från listan över obesökta arenor.
Örebro PELLE LKPG
2012-07-24 15:43
Funderar att ta mig till Kopparvallen för första gången och ge mitt stöd till ÖSK. Har bara bott i LKPG i drygt 40 år så det är kanske på tiden.

Om man vill stå i borta klacken. Ska man köpa förköp eller på plats?

För övrigt tror jag att våra mittbackar håller tätt bakåt och lyckas göra ett framåt.

Är det någon som vet hur Berisha mår.
Jag har inte sett några rapporter i NA, Eyravallen eller Kapten Blod.
Örebro Lekiller
2012-07-24 15:15
Vad det gäller Ibrahim och Yasin så handlar det ju om ta chansen och visa framfötterna i allt man gör. Se på t.ex. Berger och nu Boris. De fick inte heller spela mycket men när chansen dök upp så tog de den. Sen att Berger nu tappat sin startplats är en annan sak. Det ja menar är att det gäller att vara på tårna och ha lite flyt att chansen dyker upp. Visst krävs det att man har en tränare som tror på en också och man måste få chansen. Var nere och såg en U21 match för ett tag sedan och ja kan ju inte påstå att Yasin och Josef visade upp några superstyrkor som borde ge dem en startplats i ÖSK direkt. Visst, det har funnit lägen under säsongen där de borde ha fått mer speltid och det är synd att de inte fått det. Läget ÖSK är in nu där de slåss för sin överlevnad är ett tufft läge att slänga in dem i också. Tror dock både Yasin och Ibrahim kommer att få chansen av PEO nästa säsong oavsett vilken serie ÖSK spelar i. ÖSK reservlag/u21 har ju innan denna säsong varit obefintligt men nu något som man säkerligen kommer se bra resultat av i framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hazee
2012-07-24 14:24
Grixx (Örebro) // Haha jo så kan det nog vara ;) tycker det är synd att de inte fått chansen, varken av Sixten eller Peo. Men det är nog som du säger chansen kanske kommer. Bastard on Parade (Örebro) // Förstå mig rätt, jag menar inte att de borde ha en startplats i nuläget. Sixten såg inte Yasin eller Ibrahim som startspelare. Därav värvningen av Bamberg. Under Peo har de inte ens fått spela en minut? (rätta mig om jag har fel) vilket jag tycker är synd då båda är offensiva spelare som är perfekta att ta in vid underläge osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan
2012-07-24 14:24
Det skrivs om misskötsel. Den som tror att misskötseln upphörde när hästsvansen åkte ut har fel. Det som räddade klubben då var Spelarinvest. Där tunga initiativtagare inte finns kvar längre, enligt ÖSK-Karls många inlägg.
Jag vill ta upp ett aktuellt fall som inte är bra.

Ibrahim önskar sig nu till annan klubb enligt dagens NA. Yasin undrar jag hur han tänker nu, men trivseln i ÖSK har varit låg under Sixtens tid.
Jag med flera andra har varit fundersam över dessa två talanger som värvades från Forwards RESERV bänk och placerades direkt i en allsvensk trupp. Det är uppenbart att det inte fanns någon realistisk plan att utveckla dom.

Första året spelade de endast ett fåtal matcher i ÖSK U. Varför? Dom borde spelat i stort sett alla matcher där för att få matchträning och fått kompletterande inhopp på 20-30 minuter i AS. Det borde varit en förutsättning för värvningen och klargjorts innan dom skrev på.
Vilken plan hade sportchefen för dom? Var det Sixtens inställning som stoppade spel i ÖSK U? Den speltid dom fick i AS var ryckig (in och ut ur truppen). Speltid fick man ofta vid tillfällen när laget låg under och det var en kvart kvar.
Under våren berömde sig Sixten för att satsa på ungdomarna då han hade sju födda senare än 1990 på plan samtidigt. Klart att vi förlorade, så utvecklar man inte ungdomar, utan man spelar in dom succesivt med erfarna spelare när matchen inte gäller att överleva i AS.

En sådan här hantering kan påverka rekryteringen av ungdomar under lång tid. Detta kallar jag ett fall av misskötsel när man är på svensk elitnivå.

Tror inte P-O har samma synsätt som Sixten hade om han hade något. Utan P-O tillämpar samma metodik som Hammar gjorde. Han kör med ett fåtal erfarna som han känner till vad dom kan prestera. Runt dom försöker bygga ett lag med nytt spelsätt kring. Med så tätt som det är mellan matcherna hinner han inte bygga på bredden utan måste prioritera AS nästa år.
Örebro Bulten i Boo
2012-07-24 13:53
Hur skulle det gå till att man slutade hålla på det lag som man slutit till sitt hjärta sedan decennier? Att börja hålla på t ex ÅFF skulle ju bara vara ett självbedrägeri, en egen-lögn. Åtvid, blåvitt, MFF, AIK, Helsingborg kan man hålla på när de är i Champions League-spel (eller motsvarande Europa-cup o dyl som var innan), men att t ex hålla på nåt av dessa lag när de spelar MOT ÖSK!?!?! Aldrig, då är jag hellre död...
Örebro Grixx
2012-07-24 13:48
Saywee// Me too..
Slår kanske en signal mot kvällningen och tjötar en stund:-)
AIK Saywee
2012-07-24 13:47
Historian är det som är sant, det som har hänt, framtiden handlar om min obotligt galna förhoppning om att ÖSK skall ta de dära jävla gulden som de en gång i tiden sjöng om :)

Nej du käre Grixx det är andra som gräver mer historiskt och påpekar vad än den ene och än den andre skrev. Små forumpoliser eller liknande och berättar vad man skall skriva och inte skriva ...

... kan jag få gå och bada nu, eller skall vi tjöta vidare :)
AIK Saywee
2012-07-24 13:43
Grixx, jag håller i övrigt med dig mycket det du skriver (12:03), men resultatet är ju delvis avhängigt de som kan bidraga med prestationen som leder till resultatet, dvs spelare, tränare, organisationspersoner, publik (?) och supportrar ....

... jaja, jag går och badar :)
Örebro Grixx
2012-07-24 13:40
Saywee// Jag menade snarare det att när dessa personer suttit så har det största tiden gått väldigt bra för ÖSK...och dåligt en mindre tid. Även om det obestridligen har begåtts misstag.

Vad man kallar tiden eller gruppen är mindre viktigt och står envar fritt att välja... det är nog Saywee som gräver i det historiska...

Inget fel i det historiska då det i mitt yrke ofta poängteras vikten att kunna sin historia för att förstå sin omgivning och samtid.
Annons: