/fotboll/osk/forum/2549.aspx/fotboll/osk/forum/2549.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK Fans
2012-07-30 15:01
Att ni ens diskuterar Gudjonsen till ÖSK får mig att skratta!! Vad ska han Till ett Bottenlag som ÖSK att göra?!!? Grabbar andas och Var realistiska....

Messi klar för ÖSK på torsdag...
Örebro D´Artagnan
2012-07-30 14:59
D´Artagnan // Jag är för en rättvis bedömning av organisationens kapacitet.När det gäller både Almebäck och Alvbåge krävdes det ingen scouting eller förhandlingsförmåga.

Enligt vår ordförande gå värvningar till enligt följande:
1) Scouting
2) Fotbollskommiten utvärderar och avger rekommendation till styrelsen
3) Styrelsen godkänner.

4) Därefter tillkommer säkert förhandlingar med spelaren. Dvs lasta upp pengar och sälja in ÖSK hos spelaren. Har detta varit Sjögrens främsta uppgift?
Minatankar
2012-07-30 14:48
D´Artagnan
//
Jag tycker att man ska ge uppskattning till den som är ansvarig, dvs sportchefen, för att nya spelare kommer till klubben på samma sätt som denne person får kritik när spelare lämnar klubben.

Det viktiga är inte hur exakt detta gått till. Sportchefen har en organisation till sitt förfogande. Ibland är sportchefen mycket inblandad, ibland lite.

Självklart är det viktigt att sportchefen lyfter andra personer som är inblandade, t ex Arvi Taaler, och inte tar åt sig äran av andras goda insatser. Men det upplever jag aldrig att Lennart har gjort. Tvärtom har han fått mycket skit för andras tillkortakommanden.

Till syvende och sist är det det samlade resultatet som räknas och då har det skett många bra värvningar under Lennart Sjögrens tid liksom många dåliga.

Enligt min uppfattning har han varit ganska kringskuren av att styrelsen lagt sig i sådant som vd och sportchef ska sköta.Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-30 14:26
Minatankar//

Håller med dig om att Sjögren har gjort några bra värvningar genom sina år som sportchef. Sedan har det ju tyvärr också kommit och gått en del floppar genom åren.

Jag hoppas att Sjögren lyckas med att hitta en anfallare som håller bra klass. En anfallare som P-O har på sin önskelista.
Örebro D´Artagnan
2012-07-30 14:22
Minatankar // Kan man kalla Almebäck för en värvning? Han bad väl om att få komma och visa upp sig efter att blivit ratad av BP och efter provspel hos VSK. Normal värvning med scouting o dyl var det inte. Efter provspelet var väl det Sixten som rekommemderade honom. Styrelsens insats var väl synnerligen marginell.
Minatankar
2012-07-30 14:00
Grixx
//
Vad menar du med "Den enda brasklappen är väl Grahn. Där är jag väl lite mer tveksam, trots att det är en dyr historia." ?

Förstår inte varken kopplat till min skrivning eller annars heller :-)
Minatankar
2012-07-30 13:57
Namn: ÖSK KRILLE (GFG)
Sänt: 2012-07-30 11:44
Jag vågar inte tro på att Eidur kommer hit, för ens det är officiellt.

Om Sjögren lyckas med att värva Eidur hit, så ska han ha cred för det. Då har Sjögren gjort en riktigt snygg avslutning.

//
Lennart och styrelsen har lyckats med flera bra värvningar under årens lopp,
t ex Almebäck och Bedoya.

Tyvärr har deras politik, som både sportchef och styrelse har ansvar för, inte varit framgångsrik efter 2010 i flera viktiga avseenden.

Positivt att man ändå satsat på unga, lokala spelare som t ex Kalle, Mohammed och Berger liksom värvningarna av t e x Berisha och förhoppningsvis även Alimi, som ännu inte visat fullt ut om han blir en stor tillgång eller inte.
Örebro Johanzzon
2012-07-30 13:25
En sån spelare som Eidur tackar man inte nej till om chansen dyker upp.
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-07-30 13:15
Gillar diskussionerna som varit idag!

Att värva Mellberg är absolut möjligt, det handlar bara om att lista ut hur...

Det som bevisligen har varit dåligt skött förut är ju värderingen av spelare. Att erbjuda Nordin och Astrit så lite pengar för att skriva på, mot att ge Grahn nu eller Kim då så mycket i lön, säger ganska mycket.

Om vi bortser från prestationer på planen bidrar ju spelare med så mycket mer. Värdet av att ha en Mellberg i omklädningsrummet och på träningen måste verkligen tänkas på. Likväl som att mediebevakningen ökar och det blir mer intressant för andra spelare att komma (eller stanna). Nu menar jag dock inte att klubben blint ska köpa Mellberg, eller Eidur för den delen, men väg in alla aspekter kring spelarna.

Vänta... Är inte Zlatan och Mellberg kompisar? Hur mycket är det värt?!
Örebro Grixx
2012-07-30 13:03
Minatankar// Instämmer givetvis i det mesta.

Den enda brasklappen är väl Grahn. Där är jag väl lite mer tveksam, trots att det är en dyr historia. I dagens läge så hade det inte varit aktuellt med ett sådant kontrakt men då man skrev så såg man honom som en av viktig pusselbit...i det spelet man ville ha. Som läget varit i de 2 senaste matcherna han varit med i så har det gått mer än uselt...men jag har hoppet kvar där.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-30 12:41
Personligen så ser jag gärna Eidur i ÖSK. Får se om det blir så.

Hur som helst så måste ÖSK få in en anfallare så snart som möjligt. Gärna innan Mjällby-matchen.
Minatankar
2012-07-30 12:07
Namn: Grixx
Sänt: 2012-07-30 11:58
//
En del av förklaringarna tror jag/vi oss veta, andra får man spekulera om.

Jag är inte helt säkert på att man haft en uttalad värvningspolitik. Hur som helst tvivlar jag på att man arbetat konsekvent och med framförhållning. Det är så lätt att skylla på tillgång, konkurrens, agenter, pengar mm. Den som lyckas med något letar inte i första hand förklaringar till sina misslyckanden utan nya vägar för att lyckas.

Vidare är det min uppfattning att man varit alldeles för försiktiga med pengar när man försökt behålla duktiga spelare men även vid vissa försök till rekryteringar.
Även om man inte haft så många miljoner att investera och även om man måste undvika att hamna i ekonomiska trångmål igen, så behöver man satsa för att vinna.

De satsningar man gjort har i flera viktiga avseenden varit för sena (Nordin), för små (Astrit) eller för stora (Grahn).

A och O är att den som ska köpa eller sälja en spelare visar stort engagemang, positivitet, självförtroende och målmedvetenhet. Dessa affärer skiljer sig så tillvida inte från andra affärer i samhället och näringslivet.
Örebro Grixx
2012-07-30 11:58
Minatankar, 10.28// Till viss del är det så klubben tänkt....stundtals. Frågan är kanske varför det inte fungerat.

Om problematiken med kontraktstid så har det funnits förklaringar men det har nog blivit så att ÖSK inte jobbat speciellt hårt på problemet. Kanske för avvaktande för att man inte sett vidden av problemet och vad det kan leda till ...eller för lite pengar som gett för liten organisation och personal som trollar med knäna och stöder varandras sysslor.

Är det en ren pengafråga så är det möjligen svårt att hantera men är det en felbalans i organisationen så är det en del omprioriteringar att göra. I vart fall så har man i media sagt att man har misslyckats att i god tid komma igång med kontraktsförlängningarna...och har en del att lära av det.

Vilka spelare man vill ha till laget så har de talat om vikten av närscoutning och att fylla på med klasspelare utifrån. Priset på svenska spelare har varit ett dilemma men bra och relativt billiga bosmanspelare från europa och annorstädes går det att gödsla med. Så en felbalans blir det med dom yttre förutsättningarna och till viss del även när kraven på klasspelare ökade då vi plötsligt var ett topplag.

Nu har man från klubben både försökt att äta kakan och ha den kvar genom att plocka in billiga skadedrabbade "klassspelare" som förväntas vara på bättringsvägen. En chansande strategi som i ganska stora stycken har gått hem.

....men för många sådana på en position är ju inte spec lyckat om/när det blir bakslag.

Angående scoutning så är det bästa sättet att hitta bra spelare när det görs djupt och noggrant men det kostar på att betala löner. Nu finns det väl någon form av ett löst "scoutnät" som tipsar och Thaler som på avlönad heltid ska dra lasset. Det blev väl en liten soppa när han hoppade av tidigare och ÖSK hade en annan idé...men de fick krypa till korset där och han kom tillbaka.

Undrar hur mycket pengar andra klubbar lägger på scoutningen och hur deras upplägg/avtal ligger med inblandade scouter. Provspelare verkar komma och köra en turne över sverige med olika allsvenska lag genom diverse agenters försorg, möjligen är det ett sätt som är mer ekonomiskt för klubbar med begränsad ekonomi än att bygga upp scoutningsverksamheten?

...och Eidur skulle vara fantastiskt...men det var ju det där med skador.

...och skulle vi hitta tillbaka till det fantastiska spelet vi hade för något år sedan tex mot H-borg så är vi tillbaka på spåret.
Örebro Urban,numera tjuv
2012-07-30 11:51
Fast vad vi om Eidur i dagsläget? Någon som vet hur han presterat (ja, jag vet att han varit skadad. Men före det) ?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-07-30 11:48
Om Sjögren fixar Eidur till ÖSK har gjort tidernas kalasvärvning och en mycket värdig avslutning som sportchef i ÖSK. Men det känns som en önskedröm.
Minatankar
2012-07-30 11:47
HIF2011 //
Bedoya är både offensiv och defensiv. Förstår att du förträngt matchen vi talar om. :-)

Efter 22 minuter hade vi 4 mål inne. Det blev bara 3-0 men vi borde ha fått 5 godkända av de 7 som var inne.

Spelarna i HIF uttryckte att ÖSK-spelarna "pissade på dem" och Conny Karlsson uttryckte att man mötte ett mycket bättre lag. HIF fick knappt låna bollen.

Samma år spelade ÖSK ut Elfsborg på nästan samma sätt.

Detta var den bästa fotbollen ÖSK någonsin presterat och vi som inte är lika bortskämda med detta kommer minnas det livet ut.

Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-30 11:44
Jag vågar inte tro på att Eidur kommer hit, för ens det är officiellt.

Om Sjögren lyckas med att värva Eidur hit, så ska han ha cred för det. Då har Sjögren gjort en riktigt snygg avslutning.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-30 11:40
HIF2011//

Bedoya är offensiv innermittfältare i första hand. Men kan även spela defensivt på mittfältet.
HIF2011
2012-07-30 11:34
Är han offensiv spelare eller defensiv? nej har inga minnen av den matchen haha;)
Örebro Tvetov Nato
2012-07-30 11:29
@rirobban:


Smygtränade han med ÖSK? På riktigt?

Känslan jag får när man läser Arnors svar är att han inte vill vara taskig och svarar diplomatiskt. Men om chansen finns på riktigt vore det helt fantastiskt.
Någon som har koll på hur han presterade innan skadan i AEK?
Örebro rirobban
2012-07-30 11:23
Eftersom Eidur Gudjohnsen ska ha provspelat för ÖSK i vintras (i smyg), så antar jag att en övergång är närmare än vad vi tror. Och kommer han och håller sig hyfsat skadefri, då kommer vi klättra i tabellen :)
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-07-30 11:07
Nu snackar vi...
HIF2011
2012-07-30 10:51
nu ska tydligen Bedoya vara klar snart för oss. någon här inne som vet var för speltyp han har? vilken pos spelar han ens på mittfältet? .. hoppas ni håller er kvar i år =)
Örebro Stelig
2012-07-30 10:31
blir detta med Eidur av så var det nog bra att ha Sjögren iallafall.. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Minatankar
2012-07-30 10:28
Jag ser gärna att ÖSK vartannat eller vart tredje år värvar ett mycket känt namn typ Olof Mellberg eller Eidur Gudjohnsen för att hela tiden bygga på ÖSK.s goodwillvärde och naturligtvis sportsliga värde. Vidare tror jag på en ännu större satsning på talanger i regionen kompletterat med några väl scoutade nyförvärv från andra svenska regioner och från andra länder, typ Berisha.

Jag skulle vilja se en sådan värvningspolitik och att man håller sig till den.

Detta är fråga om tre saker förutom att spelarna vill spela i ÖSK;
1) En uttalad strategi från klubben
2) Att man skaffar sig den organisation och de kontakter som krävs för att genomföra planen.
3) Pengar.

Jag skulle vilja se att man inte bara tar detta som självklara ord utan att man har en mycket kvalificerad plan som man konsekvent håller sig till. Det skulle i så fall ge höga effekter inom 5 år och vara ett realistiskt sätt att vinna SM på, till skillnad från nuvarande politik som innebär att man byter ut hela lag, inkl de bästa spelarna.

Till bilden hör naturligtvis att binda upp de viktigaste spelarna i nya långtidskontrakt minst 2 år innan det nuvarande löper ut.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-07-30 10:06
Eidur Gudjohnsen till ÖSK? ”Möjligt” enligt pappa Arnor.
Örebro Grixx
2012-07-30 08:52
Mörk säger till NA att uppgifterna om Bedoya är väldigt överdrivna och att H-borg är en av många spår. Alternativ ska finnas i skandinavien som övriga Europa.

Att Bedoya inte spelade i söndags ville han inte gå in på.

Pokerface måste Mörk ha vid alla affärer och håller tyst om det gagnar affären och läcker om det är bättre. Vi får väl se om han och Bedoya vill ha slantar direkt eller om H-borg är perfekt som fönster för en större vinstlott. Bedoya kan ju allsvenskan och vet att han passar bra in.

Hans landslagsplats lär kanske inte vara så aktuell om han ska harva i en lägre division och det lär vara en aspekt han värderar in. Rent lönemässigt kan det fortfarande vara bättre där han redan är gentemot lönen i tex H-borg.
Örebro Conjuration
2012-07-30 02:11
Ja iofs, bra poäng där Kajanus. Bra även för AS
Örebro Kajanus
2012-07-30 01:52
Jag hoppas Bedoya hamnar i Helsingborg, det vore kul att återse honom i Allsvenskan och jag unnar honom ett bra lag att få göra comeback i.
Örebro Dejmon
2012-07-30 01:33
Har ÖSK haft kontakt med HeIF om Sundin eller inte, förhandlas det? nån här som vet? Och hur skulle han passa in isåfall? Helsingborgarna säger han inte direkt är nån frälsare men en bra anfallare med allsvenska mått mätt.

Kan han panga in en 5-10 mål för oss i höst eller göra nått annat vettigt?
Annons: