/fotboll/osk/forum/2443.aspx/fotboll/osk/forum/2443.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Kardinalen
2012-09-04 14:18
//Någon statistiknörd (Bulten!) får ta reda på vad vi snittade sist där i publik.//


ÖSK i Superettan 2005 (hemmasnitt): 5032 (näst bäst i serien, AIK etta)
ÖSK i Superettan 2006 (hemmasnitt): 5359 (bäst i serien, Norrköping tvåa)

Pessimisten i mig tror vi hamnar på 4500 i snitt kommande år NÄR vi spelar i Superettan. Hoppas också ÖSK:s ledning inte tar i så det knakar vid budgetmötet.
GAIS gnorfen
2012-09-04 12:58
Namn: Saywee
Sänt: 2012-09-04 11:49

Tack för ditt svar. Helt riktigt massor av spelare har försvunnit, några spelare som Per Hansson är jag förvånad över är kvar. Håller helt med om att detta påverkar. Men vad jag också syftar på är att den allmänna relativa skickligheten i respektive lag har till fördel för publiken förskjutits framåt. En mer offensiv spelide känns det som om flera lag har anammat. Många lag även de som ligger längre ner i tabellen spelar possesionspel. GIF Sundsvall, Mjällby m.fl. tycker jag spelar ganska så attraktivt. Utflyttningen i sig är ett avbräck, men det drabbar ju anfallspelarna också, tycker dock det känns som om vi har hyfsat med forwards i allsvenskan just nu. En intressant jämförelse kunde jag göra med ishockeyn för några år sedan. Som Frölundafan kunde jag glädja mig åt guldet NHL bojkott året. Vilka spelare! Men det blev inte direkt fler mål. Tittar man på DVDn från året hur målen gick till var det höga krav på avslutningar otroliga skott som krävdes för att få in pucken. Året efter var det en lägre nivå överlag både målvakt, försvarare och forwards. Sämre skott slank in men det blev inte fler mål för att avsluten höll lägre kvalite.
Historiskt sett har nog Gais och ÖSK hittills släppt in lite mål om man tar hänsyn till hur få poäng de har, är nog nästan en rekordlåg koefficient. Men de gör tyvärr rätt få. Målskillnaden är ändå rätt anständig. Ingert lag har ju brakat ihop än fullständigt med 0-5 och dylikt, men det kan nog komma i slutet. Mot kalmar hade det kunnat bli 5 i baken.
En bit in i andra halvlek stod det 1-9 i avslut och 0-2. När man tittade mot på Häcken mot Åtvidaberg hade de 6-7 avslut och gjorde 5 mål även om Häcken i jämförelse med andra lag tar väldigt få avslut utifrån och har högre giftighetsgrad på sina avslut är jämförelsen talande. Ni i ÖSK har otroligt mycket uddamålsförluster precis som vi.

Publikt: Visst har vi bra publik oavsett division. Men det märks att nyrekryteringen de sista decennierna och s.k. medgångssupportrar är färre än för IFK. Ifjol när Gais gjorde sin bästa säsong på över 20 år var ökningen rätt svag så det tillkommer relativt få när de går bra. När IFK går bra har de en helt annan potential. Häcken ligger bättre till enligt undersökningar i nytillskott och de satsar smart på Hisingen bland nysvenskar dvs personer som inte ärver ett lag från farsan som jag. Med tanke på hur det går för Häcken så pekar allt på att de cementerar sig som 2:a laget i Göteborg och Öis och Gais hamnar i bakvatten. Så visst har vi trogna supportrar men nyrekryteringen är mera ojämn i Göteborg om man jämför med tidigt 70-tal då jag började gå. Då var de tre allianslagen i Göteborg mycket mer jämna både sportsligt och publikt. Sedan IFK började sin uppgång från mitten av 70-talet har de dragit ifrån mycket bland nytillskott och som sagt nu konkurrerar vi ju med Häcken också.
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-04 12:47
@Roswall:


Riktiga fans som kommer även i motvind
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-04 12:46
@Karlstruum:


Håller med. Man får försöka ta det goda med det onda. SE KAN bli roligt och ett riktigt getingbo med GAIS, Bajen, Halmstad, Degerfors(?) mfl. Samtidigt svårt att bli topp två. Med Peo vid rodret som får börja om från noll och bygga upp det spel han egentligen vill spela och med stommen kvar i truppen tror jag ändå ÖSK har en topp två chans.

Varnar för Bajen. Tror de kommer på allvar nästa säsongNågon statistiknörd (Bulten!) får ta reda på vad vi snittade sist där i publik.
AIK Saywee
2012-09-04 12:43
@omega:Jämförelser handlar väl om att jämföra, eller?

Det är dock skillnad på bästa och flesta eller mesta, eller vad det kan heta, det är inte bara kvantitet det handlar om, utan även kvalitet!

Däremot ser jag ingen som skrivit att vi har bättre supportrar än Bajen, vad menar du egentligen? Snarare är vi ju lite "avundsjuka" på deras stora publiksiffror.

Tyvärr har bajenfansen infiltrerats av en relativt stor klick icke fotbollsintresserade, som inte hör hemma i en klack.

Borta bra men hemma bäst :)
AIK Saywee
2012-09-04 12:36
Karlstruum, välkommen åter efter flytten, hoppas att du har närmat dig BA :)

... och att diverse saker var eller blev ok ...

Heja SPORT !!!
Örebro omega
2012-09-04 12:35
hurfan kan ni jämföra oss med Bajen osv. Dom har Sveriges i särklass bästa fans. Det sjuakste är att ett lag som Elfsborg har mer publik/drag än Örebro.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-04 12:28
Två viktiga matcher för U21 i kväll. Dels på BA mot Elfsborg. Sedan spelar Qviding - Jönköping.
Vinner Jönköping eller Elfsborg i kväll så är ÖSK utan U21 matcher i höst. vilket är dåligt för U21 truppen och dom som inte får speltid i AS. Det verkar som ÖSK redan gett upp U21 slutspelet då man lånat ut två U21 spelare till Karlslund.

P.S Ser nu när truppen är presenterad att man tydligen lånat tillbaks de utlånade spelarna för denna match. Man utnyttjar reglerna på ett bra sätt.
Örebro Karlstruum
2012-09-04 12:20
Efter en längre tids frånvaro här efter en flytt och diverse saker så är man tillbaka. Oerhört trist men resultaten men inte direkt förvånande tyvärr.

Något som stör mig lite är hur vi kan beklaga oss så himla mycket som supportrar osv osv. Kolla bara Bajen, ligger 11 poäng efter för en kvalplats men ändå kommer 12.000 för att se på dom. Visst, Kennedys återkomst men tror ni att det hade kommit 12.000 till Behrn om Almebäck och Bedoya kommit tillbaka? Nepp, tänkte väl detta.

Ser att många tänker för ett år i Superettan. Helt riktigt och jag tror vi kommer få en riktigt bra superettanelva. Tycker vi är ett bättre lag än HBK förra året och dom går ju rätt så okej i år. Många med fortsatt kontrakt och tror att två av Wikström, Antonnen eller Wowoah förlänger och kör på ett år till fastän P-O Ljung säger att han satsar för framtiden. Rutin behövs inom laget och verkar vara bra gubbar för sin omgivning. Var ju inte alltid att Kihlen och Nordback platsade de sista två åren utan bara fanns med i truppen.

Hoppas bara att publiken kommer komma fastän det blir superettan. Visst, några 6-7 tusen lär det inte bli i snitt, men varför inte 4-5? Hoppas bara att styrelsen underräknar i budgeten och hellre tar 3000 i snitt än 5000.

Forza Svartvitt.
AIK Saywee
2012-09-04 12:08
@Roswall:


... faktiskt lite liknande GAIS, många trogna supportrar, oavsett division ...
Örebro Roswall
2012-09-04 12:04
Känns lite trist att han inte hamnade hos oss. Kennedy och Sundin, och mäktig publik. Trots missade mål. Bajen har något som vi saknar.
AIK Saywee
2012-09-04 11:49
gnorfen, ett bra inlägg från dig :)

Jag har sett fotboll live minst lika länge som dig och inledningsvis kunde man ju bara se fotboll live, fanns liksom inga andra möjligheter.

Tidigare, mycket långt tidigare än i dag, var det inte så stor rörlighet bland spelare, det var väl under femtiotalet som de första svenska spelarna började röra på sig lite i Europa?

Idag finns de bästa svenska fotbollspelarna (inkl) målvakter utanför Sveriges gränser för det mesta. Det är ganska stor rotation bland spelare och "pengarna snackar" trots att jag aldrig hört något från dem.

Du kan i allafall glädja dig åt att GAIS är ett av mycket få lag som har riktigt trogna supportrar, dvs publikt. Skillnaden (publikt) när ni spelar i Allsvenskan eller div 2 är inte så himla stor :)
Minatankar
2012-09-04 11:34
Vill göra följande komplettering till nedanstående inlägg:

En förlust kan naturligtvis kvittas mot obeskattade reserver, vilket gör att man inte behöver dra av skatten för dessa innan. När man talar om totalt eget kapital gör man dock ett skatteavdrag på obeskattade reserver.

Det viktigaste just nu är att klara likviditeten, dvs betalningsförmågan på kort sikt. Det gör man genom att kraftigt minska utgifter samt att stanna upp publiktappet
och andra inkomstsminskningar. Förutsätter att man agerar redan nu i dessa avseenden.

Namn: Minatankar
Sänt: 2012-09-03 16:37 Ändrat: 2012-09-03 16:49:09
Har kollat upp vad årsredovisningen för ÖSK Elitfotboll AB visar per 111231, vilket är officiella uppgifter.

Det finns 23.400 aktier = ca 2,3 mkr i bundet kapital,
balanserade/ackumulerade vinster på ca 2,8 mkr = fritt eget kapital,
och obeskattade reserver på ca 7,7 mkr.
När de 7,7 mkr är skattade återstår ca 5,4 mkr.

2,3+2,8+5,4=10,5 mkr.

Det innebär att uppgifterna som publicerades i Na stämmer, nämligen att det egna kapitalet täcker beräknat underskott i år.

Om årets underskott stannar vid ca 6 mkr är inte klubben på obestånd, även om det skakar om ordentligt. Det blir dock mycket besvärligt nästa år om vi då spelar i Superettan, eftersom det kommer vara svårt att krympa kostnader tillräckligt, då intäkterna beräknas sjunka med 10-20 mkr om vi spelar i Superettan och vi redan i år går mot ett stort underskott.

Viktigast nu är att få stopp på publikminskningen och tappet av sponsorer/partners som hoppar av.

Ett upprop är på gång där vi i positiv och konstruktiv anda vill påverka valberedning och styrelse till ny inriktning i några viktiga avseenden.

Gruppen som tagit initiativet till detta återkommer inom kort.
GAIS gnorfen
2012-09-04 11:28
Namn: Conjuration Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2012-09-02 17:41
Skönt att GAIS förlorade. De är ett sämre lag än oss, de åker ur iår. Det gör säkerligen vi också men kärleken är blind. Verkligheten kommer slå hårt på göteborgarna, bara drygt 2000 på läktarna idag och det ekonomiska som superettan innebär samt uteblivna derbyn från speciellt IFK.

Att tävla om uselhet känns inte så kul. Jag lider såklart också. Som Gaisare vet man att varje säsong närmast är en bonus. Vår nuvarande svit är den längsta i rad sedan 50-talet. Men jag hade inte trott att det skulle gå så uselt iår, efter fjolåret med tanke på att laget var hyfsat intakt. Känns ändå som era spelare har försökt mot Djurgården , hämtat igen 0-2 etc. Våra spelare försökte knappt mot Kalmar. Bryr mig inte om att vi har en teoretisk chans. Spelarna tror inte på det och då spelar det ingen roll. lagen framför tar minst 5 p och då krävs det 17 p helt omöjligt om Gefle ska hinnas ifatt. Nästa år?
Pja med vår ekonomi och ledning är jag djupt pessimistisk, laget kan trilla rätt igenom om man inte sanerar ordentligt. Kostnadssidan måste ned enormt. Gais tror jag inte kan studsa tillbaka, ÖSK tror jag har hyggliga chanser, möjligen med ett rehab år som ni hade förra gången.

Saywee inlägg 120903 13:16:
Vet ej hur gammal du är, själv har jag sett fotboll i 40 år, över 750 livematcher.
Mitt intryck är att försvarsspelet generellt sett var bättre förr, men anfallspelet sämre. Jag såg Blåvitt många gånger på den tiden de var riktigt bra och även bottenlagen i allsvenskan hade om inte annat ett hyggligt försvarsspel. Men de var sämre framåt. Målvakter och stabila mittbackar kändes som om det fanns ganska gott om. Å andra sidan finns det många fler kreatörer idag så det blir ett mer varierat spel som kanske gjort att fyrtornen i forntidens backlinje fått det svårt. Kanske är det nostalgi här. Fotbollen tycker jag i alla fall är roligare idag att titta på t.ex. Häcken har varit rent godis i år.

Återigen ni är nog tillbaka före oss. Bara ett under kan rädda något av lagen i år.
AIK Saywee
2012-09-04 11:11
@Inspektör Smack:En kuban kanske, men det blir mycket dyrt !
Hammarby Inspektör Smack
2012-09-04 11:07
Har ni något intressant som vi kan värva?
AIK Saywee
2012-09-04 08:26
@Conjuration:Trevligt:)
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-04 08:08
@Conjuration:


Vad bra! Då ska vi gå in där och strö salt i såren efter en förlust som de gjorde för oss. Undrar hur många millisekunder det tar innan man spärras då?

Örebro Mattias69
2012-09-04 07:29
Ser man på, det är visst inte bara hos ÖSK det förekommer grus i maskineriet.
Örebro Conjuration
2012-09-04 05:13
Saywee! Underbara nyheter för dig, AIK har öppnat sitt forum här på svenskafans eftersom Gnagarforum har bytt ägare och Svenska Fans vill inte länka till en konkurrent.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bonaventure Maruti
2012-09-04 01:15
Om man ska se någorlunda ljust på situationen som råder, så är det ju snart år 2015. Då ska vi ta SM-Guld, det har gubbarna faktist lovat...

Mot Guldet!
Örebro 'den Oumbärlige
2012-09-04 00:25
Telle// Vad roligt att jag precis i detta nu själv blev klar med en sammanställning av hela truppen och vilka som kan tänkas dra/stanna. Vi tycker ganska lika rent generellt. Kommer upp på KB imorgon bitti.
Örebro Telle
2012-09-03 23:14
ÖSK Fans //

Det är nog inte många av våra spelare som är intressanta för andra allsvenska klubbar. Och andra superettanklubbar behöver vi knappast bekymra oss om - det är få andra klubbar som kan matcha Örebros storlek och möjligheter på sikt. Möjligtvis kanske Degerfors kan locka tillbaka några av sina ex-spelare om de längtar hem och skulle trivas bättre där. (Att Samuelsson har blomstrat direkt efter återkomsten till Dif är nog knappast en slump, exempelvis.)

* Våra målvakter skulle vi antagligen få betala någon för att köpa. ("Ni får Sankan, 20.000 svart och en back starköl. Vad säger ni? Kom igen nu då. Ok, ni får 25.000 tusen då... Snälla... Någon...?")
Tomer verkar vara en bra andremålvakt, framför allt mentalt och socialt, och har redan visat att han kan gå in och stå enstaka matcher vid behov och göra det bra. Så han behåller jag gärna, så får vi se vad några år med svensk målvaktsskolning kan göra på sikt.

* På backsidan är Wovven och Wikström för gamla för att vara intressanta för andra klubbar, Anttonen för gammal och för skadebenägen, Hagge för ojämn (och dessutom har han knappt fått chansen att visa upp sig på sin bästa position. Jag när också en misstanke om att de andra klubbarna gärna ser att ÖSK behåller honom, pga hans förmåga att orsaka straffar, självmål eller vansinnespasningar till fria motståndaranfallare, men jag har inte fått det bekräftat än...), Eidur platsade inte ens i Brage och Lumbana och Wiktorsson har inte utmärkt sig tillräckligt mycket.
Kvar är Berisha, och han ser jag en risk att vi tappar. Det vi kan hoppas på är väl att han har varit skadad en hel del, och därför inte kunnat utmärka sig tillräckligt mycket.

* På mittfältet har Saied varit duktig, men är för omeriterad än så länge. Övriga mittfältare har antingen underpresterat eller varit för ojämna. Möjligtvis ett frågetecken för Ibrahim och Yasin, som även om de inte har fått chansen att visa upp sig så mycket verkar ha självförtroende nog att själva tycka att de är bra för superettan. Grahn lär knappast heller följa med ner om han kan undvika det. Och för klubbens bästa borde ÖSK göra vad de kan för att hjälpa honom - han lär knappast bli mer motiverad i superettan, och vi har redan sett hur lite en omotiverad Grahn tillför.

* På anfallsidan har William varit outstanding, men har skademeriter som möjligen avskräcker andra klubbar. Tror dock att han sticker till något av Göteborgslagen fort som en avlöning om han får chansen.
Haddad... Ja, vad ska man säga om Haddad som inte redan har sagts...?
Rama har haft en tung säsong, men har spetskompetens nog att bli en tillgång för samtliga klubbar i allsvenskan. Dessutom vill han utomlands på sikt, så han går garanterat för underpris efter säsongen.
Astvald har stor potential, men har i ärlighetens namn inte kommit upp i nivå sen 2010. Kan möjligen vara intressant för något av bottenlagen i allsvenskan nästa år, typ någon av nykomlingarna, som behöver få allsvensk rutin för en billig peng. Tror han skulle må bra av att bygga upp självförtroendet igen ett år i superettan, men förstår om han vill ha en nystart någon annanstans.
Holmberg kan bli hur bra som helst, men är kanske inte riktigt redo för allsvenskt spel match efter match än. Möjligtvis om någon annan klubb har sett hans potential och har råd att låta honom stå på tillväxt ett år. Vi bör dock göra allt för att behålla honom i så fall.
Hasani har nytt kontrakt och är inte tillräckligt bra för att någon ska köpa loss honom, och Crespo är ju som bekant bara bara här på lån.
Örebro mr olafski
2012-09-03 22:55
Räknar kallt med att Grahn försvinner till hösten och det är ju bra just nu sprider han bara negativ energi. Blev förresten klart om han hade kallat oss supportrar för ett gäng luffare? Eller var det bara någon som drev??
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Antidif
2012-09-03 22:12
Ta hand om Crespo
Örebro Conjuration
2012-09-03 21:42
Kul för Samuelsson att det går bra för han i Degerfors :) blev halvt förkrossad när han blev utlånad, han har aldrig fått chansen här på riktigt vilket är tråkigt för vi vet alla hur duktig han är. Vilket som så får vi tillbaka honom till nästa säsong och då har vi ett riktigt tungt anfallsvapen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Valderinho
2012-09-03 20:31
@örebroar´n:


Ja, tack själva som får honom i form till nästa år.
Örebro SHP Örebro
2012-09-03 20:29
Varsegod
Postat via SvenskaFans-appen
Degerfors örebroar´n
2012-09-03 20:25
Tack o tack Sjögren för lånet av P Samuelsson, 2 mål hittills i kväll
Örebro 'den Oumbärlige
2012-09-03 20:24
Förresten sa Sjögren i samband med Grahn-övergången:

- Vi har fört samtal med Tobias under en längre tid. Klubben är oerhört stolta över att kunna presentera detta nyförvärv som ytterligare stärker vårt mittfält. Med denna rekrytering har vi definitivt ett av Allsvenskans bästa mittfält.

Så tragikomiskt när man tänker på det i efterhand.
Annons: