/fotboll/osk/forum/2425.aspx/fotboll/osk/forum/2425.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2012-09-17 10:24
Tyckte mig se under dagen igår att folk lyssnade på varandra och respekterade olika åsikter utan att höja tonen mot varandra.

...men nu verkar vi vara tillbaka till ruta ett igen.

"Puckla på varandra så ögera blör"
AIK Saywee
2012-09-17 10:12
Kardinalen, jag skrev ärligt i mitt 8:31 inlägg vad jag kände för olika S.

Eftersom du har lite svårt för att förstå vad jag skriver, så vill jag än en gång förklara att det var styrelsen som sentomsider bytte ut Sixten och byter ut Sjögren vid årsskiftet. Varför gör det detta?

Så ställ frågan till styrelsen och undra om de är nöjda?

Är du själv nöjd med ÖSK´s säsong hittills?

Är alla andra nöjda?

Sedan misstänker jag att det är ganska många på detta forum som upprepar sig?

Du har fått ett ärligt svar, är det något mer du klurar över eller vill du fortsätta med lite tramsiga påhopp, så blir det ju upprepning ....

Jag hejar på SPORT och vill se förbättringar, det är det jag evigt tjötar om !!!
Kardinalen
2012-09-17 09:49
Saywee/

Precis. Du har alltså blivit av med Sixten och Sjögren. Två av fyra är inte så illa pinkat.....Sixten har du ju mobbat i flera månader på detta forum, från april till juni. Precis som Grixx(?) skrev nyligen på detta forum, det är verkligen inte konstruktivt och ärligt att i flera månader konstant kalla någon för "den envise". I en raljerande ton. USCH OCH FY för sådant.

PS. Så som du skriver dina inlägg, skulle du bli avstängd från Liverpools forum "fortare än koskit hinner falla". Där stipulerar man i sina forumregler att inlägg ska vara konstruktiva och att man inte ska upprepa sig. Du gör ju inget annat än att upprepa dig på detta forum. Upprepning till förbannelse.....hoppas att detta Svartvit-forum kan skärpa till sina forumregler snart så man slipper läsa totalt onödiga inlägg.
AIK Saywee
2012-09-17 09:32
Med tanke på gamla och unga kungar ...

... så undrar jag om det inte var Kalle dussin som sakta men säkert sänkte Sverige.

Gustav II Adolf, var väl en kille som hade ett "stort" Sverige, jädra dimma i Nordtyskland ;)

Jaja, Kung Ljung kommer att greja detta :)

Heja SPORT !!!
Minatankar
2012-09-17 09:22
Namn: D´Artagnan (hopplös)
Sänt: 2012-09-17 08:38
Fundering:
Är det en variant på Karl XII likfärd vi nu får beskåda resten av säsongen eller kommer ÖSK resa sig som fågeln Fenix ur sin död?
Vänligen svara den som vet.
//
Inte vet jag, men kanske t o m Karl XII reser sig ur sin grav? :-)

Örebro Kung Kobra
2012-09-17 08:48
Ikväll vill jag inte se Wowoah i laguppställningen. Han är ständigt fel i positionsspelet och är dessutom alldeles för långsam. Allt fler motståndare har upptäckt denna svaghet. På samma sätt som lejonen väljer ut det svagaste djuret i flocken som byte, valde Djurgården senast att nästan uteslutande attackera på Wowoahs kant. Alla tre målen kom till därifrån. Att täppa till den luckan i försvaret känns bra mycket viktigare än ett eventuellt målvaktsbyte.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-17 08:38
Fundering:
Är det en variant på Karl XII likfärd vi nu får beskåda resten av säsongen eller kommer ÖSK resa sig som fågeln Fenix ur sin död?
Vänligen svara den som vet.
AIK Saywee
2012-09-17 08:37
Kardinalen, ytterligare ett svar på ditt avslutande trams ...

"Du har ju lyckats rätt bra får man ändå säga. Jag förstår att du är nöjd nu..... ""

Jag har inte lyckats byta ut något S, det har ju ett annat S lyckats med.
(Det är Styrelsen som bytt ut Sixten och byter ut Sjjögren)!

Hur fan skulle jag kunna vara nöjd när alla dessa S, försöker sänka mitt ÖSK till SE?
AIK Saywee
2012-09-17 08:31
Har snabbt läst igenom och kan ha missat en hel del, men ändå, på detta vill jag ändå svara, trots att jag inte fått något tydligt svar på vilka SSSS som Kardinalen åsyftar i några tidigare inlägg...

"Namn: Kardinalen
Sänt: 2012-09-15 17:18
Saywee/
Jo, du får gärna besvara mitt inlägg om de där fyra "SSSS" du ville bli av med inom ÖSK. Jag väntar. Du har ju lyckats rätt bra får man ändå säga. Jag förstår att du är nöjd nu..... "

Vet fortfarande inte riktigt vilka 4 S du syftar på men skriver så här.

Jag har varit mycket försiktigt och är faktiskt osäker på om jag överhuvuttaget använt ordet "avgång" i samband med dessa S, deremot vet jag att jag skojat med att tåget avgår etc etc,

S som i Sixten

Han sänkte klubben sakta men säkert och jag kände lite tidigare än styrelsen att det vore lämpligt att byta ut honom, liksom många andra, men de envisa skribenterna och styrelsen vilel bara fortsätta med honom och ge honom chans efter chans efter chans, trots att vi sjönk efter så otroligt många matcher utan vinst.

Till sist tröttnade även ett annat S, S som i styrelsen och bytte ut honom, kanske under lite underliga former, men sentomsider så bestämde sig även S som i styrelsen att detta var det lämpligaste.

S som i Sköldmark

Beträffande detta S handlar det för min del mest om att jag inte vet vad han har gjort för ÖSK utan snarare vad han gjorde i Sydamerika när han avlönades av GAIS. Har faktiskt noll koll på hur duktig han är på än det ena och än det andra.


S som i Sjögren

Här har jag svårt att ha synpunkter eftersom jag inte riktigt vet hur beslutsvägarna har fungerat med den inköpsansvarige och vilka som tar beslutet om sådant och vem/vilka som bestämmer hur avtalen skall formuleras. Här är det typ röriga klubben som gör att det snurrar i min skalle.

S som i Styrelsen.

Här har det varit rörigt och tyst, men jag har lite förhoppningar om att de kan skärpa sig och att man kan förbättra sig och att det kommer in lite färskt kompetent blod.


Avslutningsvis så har alltså S som i Styrelsen, bytt ut S som i Sixten och planerar att byta ut S som i Sjögren och funderar över om S som i Sköldmark skall ta över, samtidigt som S som i Styrelsen även klurar över ett samarbete med S som i Supporteruppropet.

Så var det med detta ....

Heja ÖSK !!!

AIK Saywee
2012-09-17 08:03
@peter_tjärnqvist:Vem var snubben som som tyckte att ni hade dålig klack?

För jag är beredd att instämma och undrar om du har en svans därbak?
AIK Saywee
2012-09-17 07:54
@Inspektör Smack:Troligtvis, men inte helt säkert. Har ni redan bestämt er för SE?
AIK Saywee
2012-09-17 07:53
Kul att Bulten, Grixx och Dejmon åter skriver här, välkomna oavsett vad ni pysslat med under era uppehåll. Det blir liksom lite mer diskussioner när ni är med och alla tycker inte så himla likadant ... välkomna åter!

... själv har jag haft ett helguppehåll i SOLNA, det var ganska trevligt eftersom solen ofta stiger upp över Råsunda och vädret var perfekt :)
Örebro Dejmon
2012-09-16 22:44
Minatankar
Nej att hänvisa till sportchefen ger ju lite fel signaler i ett sånt läge :D personliga skäl är bra men verkar bara få finnas ett (max två) sånna fall per säsong i ÖSK konstigt nog.. Kanske blir överanvänt annars eller så är det så att vi i ÖSK har legat på en väldigt, nästan lite suspekt, konstant nivå i klubben? Tänker då på Kim Olsen, Paulinho (både ett och två vill jag minnas) och i våras Grahn. De har helt enkelt använt "personliga" redan denna säsong? *konspirationsteori*

Tillägg: ja och så Nordin ett år däremellan också men då hände ju nått som man nästan alltid tolkar "personliga skäl" som liksom du påpekar..


Tack förresten för du hjälpte en av mina absoluta favoriter i AS när han hade det lite tungt i ungdomsåren! :)

Nu är det dags att ta kväll för en annan! Godnatt!
Minatankar
2012-09-16 22:27
Dejmon
//
Kom på att man ibland kan svara att en spelare inte är disponibel av personliga skäl. Då ljuger man inte och de flesta tror att det gäller något inom familjen eller släkten och visar stor respekt för det.

Ser man samtidigt lite sorgsen ut när man säger det, tror alla att spelaren är på begravning hehe - men det ska man ju inte skratta åt.
Minatankar
2012-09-16 22:23
En tränare kan ju inte hänvisa till sportchefen om en spelare inte är med på träning eller till match. Det skulle ju låta ännu konstigare.

Har inte haft rollen som tränare någon gång så jag har aldrig behövt svara på en direkt fråga om någon spelare på det sätt som en tränare hela tiden får göra. Det var många år sedan jag var formellt engagerad i allsvensk fotboll och på lägre nivå är man inte så exponerad av varken massmedia eller supporters.

Men jag har hittills klarat mig genom att svara på ett sätt så att jag inte ljuger men heller inte lämnar ut en spelare. Man får finna orden vid de tillfällen behovet uppstår hehe
Örebro Dejmon
2012-09-16 22:17
Minatankar
Nej att helt enkelt hänvisa till nån annan verkar helt klart lämpligast, tycker han gör helt rätt, finns ingen anledning för Peo att snurra in sig i ev transfertjabbel.

Däremot vet jag nu att jag träffat dig tidigare vid ett par tillfällen. Så du som suttit på den post du tidigare (?) satt på borde ju kanske ha ett par vita att dela med dig av i liknande situationer? :D

Ber om ursäkt om detta är pm-matrial, eller på något sätt för utlämnande men bör det väl inte vara(?) tar bort direkt isf!

Edit: med post menar jag fotbollsmässigt då och norrut :)
Minatankar
2012-09-16 22:03
Har inte läst det och har största förtroende för vår tränare.

Inte desto mindre är han också i samma situation som alla andra tränare
med jämna mellanrum. Har du något tips till honom vad han kan säga då? :-)
Örebro Dejmon
2012-09-16 21:58
BoP
Tack.

Minatankar
Har du läst Peo's svar ang Valdet i BoP's länk? Han verkar vara en hyfsat ärlig man som även har svårt för eventuella vita lögner isåfall :)
Benny Böckling
2012-09-16 21:48
Hoppas Tomer får chansen imorn, Skåningen har slösat bort tillräckligt med poäng för oss nu.
Minatankar
2012-09-16 21:42
Som de flesta känner till så pågår det nästan hela tiden under större delen av året kontakter och förhandlingar kring spelare.

Ibland får man höra talas om dem men man håller informationen för sig själv. Dels kan det skapa oro i truppen och dels kan det skada spelaren och/eller klubben. Vet inget om Valdet men kan bara säga att sådana lägen finns det nästan hela tiden. Tänk bara på att över 50 spelare passerat klubben under 3 år...

Man ska inte fara med osanning. Men det finns ju s k vita lögner och jag vet inte vad klubben ska säga i sådana fall när spelaren t ex besöker en annan stad eller annat land, annat än att spelaren är skadad eller liknande.

Jag skriver inte detta för att berätta att jag ibland kan vara välinformerad, utan för att vi alla bör tänka på det när vi får inside information.
Örebro Bastard on Parade
2012-09-16 21:35
@Dejmon:


Han verkar vara skadad, men vet inte vad det är för skada.
Örebro Dejmon
2012-09-16 21:23
Sticker emellan med ett inlägg om fotboll (spelet på plan :)

Jättekul att william är tillbaka! Håller alla tummar för att han ska få hålla nu!

Undrar även om anledningen till att valdet rama lämnas hemma om någon vet?
Örebro Dejmon
2012-09-16 21:15
@Bastard on Parade:

Ja och jag tycker även detta är fel. Jag anser att en idrottsförening bör vara en förening i grunden och inte drivas som ett aktiebolag. Spelarinvest har ju i princip spelat ut sin roll IOM domen som gör formen ohållbar och det kommer bara bli dyrare och dyrare med polisbevakning vad jag förstått så egentligen förstår jag inte ens varför vi behöver två styrelser längre, mer än att det kanske finns endel kapital bundet i aktier e.d men om jag slapp ta hänsyn till det...
Örebro Dejmon
2012-09-16 21:05
Grixx
Skönt att veta att jag inte var ensam om att tveka då. Får försöka läsa på lite mer.

D'artanian
Jag har missat, alt glömmt, uppmaningen från uppropet om att fler bör lösa medlemskap men nu när du skriver det ter det sig rätt givet att det bör va så. Sant då att min misstanke om "baktanke" kring det hela då verkar rätt orimlig..

Mina tankar
Har editerat mitt tidigare svar till dig.
Örebro Bastard on Parade
2012-09-16 20:57
@Dejmon:


Så som det ser ut nu kan man köpa sig makt i ÖSK genom Spelarinvest AB eftersom de utser hälften av styrelseledamöterna i ÖSK Fotboll AB enligt ett aktieägaravtal (som för övrigt inte är offentligt).

Det kommer alltid finnas en risk för "kupper" så länge medlemmarna inte engagerar sig och går på föreningsstämman.
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-16 20:51
William Atashkadeh med i truppen mot Kalmar.

Å andra sidan Andreas Haddad, Patrik Anttonen och Valdet Rama samt Marcus Astvald följer inte med
Örebro Dejmon
2012-09-16 20:42
Minatankar. Givetvis missade jag massa, tar det högst upp för enkelhetens skull:

"Men jag har ändå en principiell invändning mot det du skriver om att samla 30 nya medlemmar. Menar du att nya medlemmars röst inte skulle vara lika mycket värda som gamla medlemmars? Eller menar du att man med pengar ska kunna köpa sig makten i klubben? Eller menar du att det bara är dina egna synpunkter som har rätt att framföras?"
Jag skrev inget om NYA medlemmar, jag menade att om medlemmars röster helt plötsligt ska väga mer (om jag förstått saken rätt med mer inflytande) än den sittande styrelsens t.ex. Vilket gör att helt fel personer, i mina ögon, enkelt kan skaffa sig nyckelpositioner inom klubben genom att helt enkelt dra med sig sitt kompisgäng till ett årsmöte (detta skrivet utan att veta hur röster och dylikt räknas) och "kuppa" in sig själva. Angående resterande av dina frågor här ovan så är det inget jag varken skrivit eller uttryckt så det lämnar jag därhän.

Minatankar
Tack för snabbt svar. Sitter inte vid dator så kommer tyvärr inte kunna gå igenom ditt svar på det sätt jag skulle vilja, med risk för att vesäntliga saker kommer glömmas bort under tiden jag skriver detta meddelande..

Jag är såklart medveten om att jag inte delar samma åsikter som samtliga i valfri grupp, har heller inte påstått det nånstans även om jag förstår att det är ett enkelt sätt att försvara sig mot det jag egentligen skrev.
Jag skrev att jag motsätter mig de former av nedsättande tilltalsnamn (t.ex Bagdad/floskel-sjögren/Janne, den envise, finnen osv) som en, eller flera, av INITIATIVtagarna (vad jag förstått i efterhand) använder sig av kontinuerligt för att, i princip, trycka ned/nedvärdera flera personer i vår styrelse och tidigare ledning. Observera ordet initiativtagare.

Detta gör mig även misstänksam om syftet kring det hela då det nu verkar pågå nån form av "vad-var-det-jag-sa-vendetta" runt klubben.

Jag är inte alls insatt i hur det fungerat kring tillsättande av styrelser och givetvis menar jag inte att några medlemmars röster bör vara starkare än andras. Jag läste nånstans att ni vill stärka medlemmarnas inflytande och jag tycker det är bra, så länge det står klart att det inte kan utnyttjas av maktgalningar.

Hade jag varit säker på att mitt namn inte skulle bli med på listan (utan bekräftelse) hade jag givetvis inte tagit upp detta? Nu verkar det dock ligga så mycket prestige kring detta hos vissa att jag inte alls kände mig säker på att så var fallet, därför jag frågar. Faktum är att jag inte ena var medveten om att man var tvungen att bekräfta förrän jag läste ett inlägg från dig på detta forum om saken så den informationen gick uppenbarligen inte fram till mig (och kanske flera andra) från början så mina funderingar kring detta känns/kändes befogade.

Jag talar för mig själv och inte för några 3-400 på en lista. Allt är mina egna tankar och åsikter.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-16 20:36
@Grixx:


Uppropet text kan INTE ändras. Då måste man göra ett annat upprop.

På medlemsmöten är det individerna som röstar. På aktiemöterna är det antal aktier som avgör rösten värde.
Örebro Grixx
2012-09-16 20:34
För övrigt tycker jag att det var extremt tunnsått med kommentarer angående Na-intervjun med Sixten igår. Väldigt innehållsrik med bra frågor och som jag tolkade raka intressanta svar.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-16 20:30
Dejmon // Ju flera medlemmar klubben har, ju fler som går på årsmöten,
JU BÄTTRE ÄR MEDLEMSDEMOKRATIN.

Uppropet uppmanar till att bli medlem. Är övertygad att ÖSK är glad över detta.

Uppropet är så långt man kan komma från kupp på medlemsmötet. Tvärt om minskar risken för kupp om man genererat fler medlemmar.

Medlemmarna röstar som individer på årsmötet, t ex för styrelsledamöter och för ansvarsfrihet för styrelsen. Medlemmarna har den yttersta makten i föreningen.
Annons: