/fotboll/osk/forum/2397.aspx/fotboll/osk/forum/2397.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Valderinho
2012-09-30 16:31
Måste Spelarinvest/ÖSK köpa loss Crespo. Det skulle göra ett år i Superettan mindre ångestfullt. Behåller vi "rätt" spelare kan det bli ett väldigt nyttigt år, där många av dom yngre skulle blomma ut. Holmberg, Yasin, Ibrahim m.fl.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-30 15:38
Bulten i Boo // Vadå ? Drastiskt, läs vad spelare och P-O sade i sedast går i samband med presentationen av truppenb i NA. Plasten är skitdåligt. Det drastiska gjordes innan man bytte plasten och det var att INTE lyssna på användarna (spelarna).

Man exprementerar nu med olika åtgärder för att rätta till ett misslyckat beslut. Uppseendeväckande att leverantören inte kan tala om hur plasten ska skötas utan att man är hänvisad till exprement. Hur länge ska man vara försökskanin?

Det finns en koppling mellan nuvarande plast och föregående plast, det är leverantören.

Läs vad visslaren skriver:
Namn: Boba fett78 Sänt: 2012-09-30 09:34
PeO gillar inte ryamattan som vi har och har sagt vad han tycker on den till styrelsen. Efter säsongen ska beslut tas om utbyte eller annan åtgärd.

Nu gäller det att inte dra ärendet i långbänk utan bestämma sig i rätt tid. Dom i ÖSK som dagligen använder plasten verkar ha sin åsikt klart.

Vi får se vad slipsnissarna på kontoret och i styrelsen tycker?
Örebro Bulten i Boo
2012-09-30 15:14
Det är ju bara lite drygt ett och ett halvt år sedan konstgräset byttes senast. Ska man inte invänta resultatet av den åtgärdsplan NA/Eyravallen skrev om i somras innan man vidtar en sådan drastisk åtgärd som att återigen byta ut gräset (för att kanske om dryga året senare återigen bli utsatt för nya, högljudda rop om "byt ut gräset!")?
Örebro Bulten i Boo
2012-09-30 14:40
@Minatankar:

Då förstår jag bättre. Synes som att jäv föreligger. Kan ju bli så ibland på typ bruksorter där "makten" sitter på de flesta stolar och i slutändan representeras av ett fåtal personer. Trodde nog att Örebro var stort nog för att den situationen skulle kunna undvikas. Men tydligen inte?
Minatankar
2012-09-30 14:27
Bulten i Boo (Örebro) // Jo, det finns verkligen dubbla lojaliteter.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-30 14:27
Bulten i Boo // Varför kan man undra. Men så är ju fallet. Som Saywee har berättat i över ett år är "det en hund begraven här. Och det vet han genom inside information, spelare, ledning, kanslist vad vet jag.
Det är ju helt uppenbart att ÖSK vill "tysta ned" det hela. Och som Boba fett78 skriver finns det tydligen en plan att fixa det hela. Men den är inte känd.

Vad förlorar ÖSK på att inte berätta att man anstränger sig att fixa den sketna platsen?
Örebro Bulten i Boo
2012-09-30 14:10
@Grixx:

Precis såsom Grixx beskriver det har också jag uppfattat situationen. Vad skulle ÖSK ha för intresse att i detta sammanhang agera "hemlig" måste ju vän av ordning undra. Bevisbördan ligger väl hos den som påstår det får man väl förmoda? Menar man att en koppling finns mellan ÖSK och Örebroporten? T ex att personer sitter med dubbla lojaliteter?
Örebro Conjuration
2012-09-30 13:55
Säsongens viktigaste match idag, att sätta käppar i Elfsborgs hjul är det viktigaste som finns kvar denna säsong. Vi stjäl poäng från Borås & fans från AIK, MFF & BKH kommer in hit efteråt och skriver snälla saker om oss :>
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-30 12:57
Grixx// Som jag skrivit flera gånger, detta har varit uppe på Spelarinvests möte före denna säsong.
Enligt Boba fett78 finns det nu en strategi att hantera detta. Var det Haddads öppna aggerande som tvingade fram den? Ellert är det P-O som tagit tag i det hela?

Om klubben varit öppen med problemen hade processen med byte med stor sannolikhet gått mycket snabbare. Spelarna anser mattan orsakar skador, vilka nya spelare vill välja en sådan atbetsplats?

Det jag skriver om handlar om att öppenhet är mycket effektivare än slutenhet. Jämför det västerländska samhället med t ex Nordkorea, vilket är bäst för innevånarna? Öppenhet leder till att man måste anstränga sig och sköta verksamheten bra.

Jag tycker ÖP ska förklara varför man körde över brukarna (spelarna) när man valde plastsorten. Skiter man i kvaliteten, tycker VD Cardesjö eller R Andersson att man begriper detta bättre.

Några bevis lär inte kunna levereras in överskådlig tid. Speciellt när KIF Örebros damer inte har några problem.

Detta är ett arbetsmijöproblem och ett hinder i ÖSK utveckling.
AIK Saywee
2012-09-30 12:26
Grixx, kul med lite arkivklipp

pemo, Against All Odds, Phil Collins

Idag spelar vi på Ryamattan i Borås och det kan bara sluta på ett sätt.
Örebro Grixx
2012-09-30 12:10
Ur SF för 100 år sedan:
Namn: Grixx
Sänt: 2007-12-01
rirobban// Ska vi ta en liten vadslagning på 1000 pix om Nordin? :-) :-)

Pengarna går till Kubanernas Tifo.

rirobban svarar då:
Grixx// Tro mig, det blir inget av Gerzic, oavsett om han får spela eller inte.

Örebro Retarded Jimmy
2012-09-30 11:57
@D´Artagnan (hopplös):


Ja det håller jag med dig om till 100%. Kan verka charmigt med massa ungdomar i laget kanske men de behöver nestorer runt sig för att se, lära men också känna att andra mer rutinerade kan hålla i när det blåser. Och på så sätt utvecklas i en trygg miljö.

Något som är helt omöjligt med den spelaromsättning ÖSK haft
Örebro Grixx
2012-09-30 10:51
D´Artagnan// Det är väl så att klubben är positiv till ett byte och är inte den bromsande parten....men de som betalar dvs Örebroporten vill att ÖSK ska ha mer på fötterna än tyckanden.

Det inser ju även klubben som har tittat på det. Var det ligger i läget idag vet jag inte men jag förmodar att så fort de kan visa att skadestatistiken är högre hos oss eller i vart fall att en viss typ av skador är oroväckande hög på nya mattan så kommer de att kräva förändringar av underlaget. Ganska troligt så informerar de i så fall ÖP om läget innan medierna får gotta sig.

Jag vet inte om klubben har missat något i informationen där eller är hemlig på något vis. Jag kan givetvis ha missat något så informera gärna.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-30 10:12
pemo // Tror inte man ska bara säga in med alla unga.
Unga talanger måste utbildas in i laget genom att erfarna spelare tar ansvar under matcherna. Inte som i våras när vi skröt om att ha 7 spelare födda senare än 1990 på planen samtidigt.

Läste att Uppropet har en tanke om hur man ska slussa in unga spelare, se bild 12 i bilagan.

http://osksupporterfotboll.se/rapport-fran-mote-med-foreningen-osk-fotboll/
Elfsborg IRON MAIDEN
2012-09-30 10:05
Välkomna till Borås idag
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-30 10:03
Boba fett78 // Synd att inte ÖSK är öppna med denna information. Det skulle ge ett större förtroende för alla intressenter (spelare som vill spela i ÖSK, partners, medlemmar, ...).

Nu behövs det "whistleblower" på kansliet som inte kan hålla käften när diskussionens vågor går höga. BRA JOBBAT !!!

Om P-O har pratat med styrelsen om detta innebär det att ledningen på kansliet är avvecklad ?? Fortsätt vissla !!!

LÄGG NED HEMLIGA KLUBBEN.
VI VILL LEVA I ETT ÖPPET SAMHÄLLER OCH ÖSK SKA VARA EN DEL AV DETTA:
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-30 09:52
@Bulten i Boo:Nu försökte ju Sixten förvisso att köra annat än 4-3-3 utan framgång. Vidare hade han inte heller tillgång till två rena forwards. Det hade inledningsvis inte Peo heller men körde ändå med två vikarier i Astvald & Kalle.

Anledningen till att Peo började plottra tror jag var att han ville börja bygga upp offensiven efter han tätat de värsta läckorna och det gick helt enkelt inte med Lumbana och Haginge som kuggar på det inre mittfältet. De höll alldeles för låg klass främst i passningsspelet och i att hålla boll.

Örebro Boba fett78
2012-09-30 09:34
PeO gillar inte ryamattan som vi har och har sagt vad han tycker on den till styrelsen. Efter säsongen ska beslut tas om utbyte eller annan åtgärd.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grohl
2012-09-30 09:24
Angående plastmattan:

Jag bryr mig inte om ifall den är fifa-godkänd eller inte. En enad Allsvensk spelarkör skanderar att det är den sämsta mattan. Varför ska våra spelare få spela på det sämsta underlaget? Vi ska fasen ha det bästa underlaget.
Örebro Bulten i Boo
2012-09-30 08:50
@pemo:

Känner lite likadant som du. Men, i slutändan måste man nog ändå säga att tränarbytet var rätt. När PeO kom så tog han tag i det som hade varit det mest uppenbara problemet under hö11/vå12: Vi hade inte material för det 4-3-3-spel Sixten ville spela. Framförallt var tappet av initiativet "på mitten av mitten" uppenbart. Avstånden var på tok för stora. Tyckte att PeO löste det bra genom sitt "kötta, kötta, kötta" med Haginge o Lumbana som "extra mittbackar" framför de ordinarie så att säga. Efter några förluster började också PeO olyckligtvis att plottra med uppställningarna tycker jag. Men, skador/avstängningar kanske gjorde sitt till, så jag kanske är lite orättvis i min bedömning?
Örebro pemo
2012-09-30 00:19
Saywee // Jag är glad att du orkar vara så optimistisk. Själv fick jag en rejäl törn när Gefle satte 2-1 i sista sekunden i våras. Försöker förstå så här från sidan, hur det har kunnat gått på tok. Kommer alltid tillbaka till det där med avsaknaden av en naturlig ledare på planen..
Du vet att jag inte ratade Sixten totalt och skyller allt på honom, men tyckte ändå att det var skönt när Ljung kom.
Men nu är jag mer fundersam, då jag tycker att han också har sina "favoriter" samt att han gjort lite konstiga byten när laget verkligen har behövt vinna.

Häcken 2 x 1-2 känns underligt, när de nu leder serien. I alla fall hemma, så borde vi fått poäng.

Hur man sedan kan spela så otroligt fantasilöst mot Mjällby och (faktiskt) även Gefle hemma övergår mitt förstånd.

Jag vet att det fortfarande finns teoretiska chanser, men jag vill se en "framtids-elva" på planen resten av säsongen.
Trots det kommer jag att deppa en del i morgon kväll efter ytterligare en "hedersam" förlust. In med Berg & C:o , för det är ju som Bowie skrev:
All the young do
AIK Saywee
2012-09-29 23:08
En till ...

Fotboll skall vara Fritt Från våld ...

Festligt, Folkligt och Fantastiskt :)
AIK Saywee
2012-09-29 22:34
Sov gott alla ÖSK´are, i morgon deltager vi i guldstriden och berövar ullhararna alla tre poängen, så blir det, för nu släpper all ångest och nervknutarna är borta, nu är det bara att köra på och vinna,

TVÅ-NOLL till våra eleganter

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2012-09-29 22:07
Dejmon, 16:18,

jag vet inte om du fortfarande lider, men jag skrev inget om dockor ... utan undrade mest över vad du anser/ansåg om "Thernbanderollen"

... men det kanske inte har med fotboll att göra, inte vet jag ?

I Sista derbyt på Råsunda som jag beskådade hade Djurgårdarna ett budskap att förmedla, iklädda olika sopsäckar, HATA AIK

... inte fan hjälpte detta Djurgår´n, AIK vann med tre noll, sådant skit stjälper snarare än hjälper ...

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2012-09-29 21:40
Grixx,

tränar ÖHK på Lången?

Kan man spela på Lången?
AIK Saywee
2012-09-29 21:32
Är det inte ÖHK de heter, laget i den förbjudna sporten, sett över en säsong så är det nog trots allt flest åskådare i den mittersta av Behrn´s arenor, i en nära framtid, precis så som Kalle spådde för ett par år sedan ;)
Örebro Grixx
2012-09-29 21:24
ÖIK?....hmm det är nog lika bra och en ¨gång för alla låta klubben heta ÖIK;-)

Går hockeyn upp så är det ju så att de tar över ett tag...kanske?.....det är ändå möjligt att fotbollen trots det har fler åskådare per match..
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-29 21:16
"Örebro IK är på väg att ta över i en stad där fotbollslaget ÖSK dominerat, men nu i princip är klart för Superettan.
Det känns som ett rejält regimskifte.
Halleluja."
AIK Saywee
2012-09-29 20:40
Gammelguliganen, tackar för ditt trevliga inlägg.

Fatcit, ja det är inte lätt att hitta något trevligt längre, vi har alla bara väntat på att något skall hända, men det är nog för sent nu ...

... trots allt vi skrivit och allt vi tjötat om.

Ingenting hände, eller kanske för sent, vi har möjligtvis reagerat, men agerat alldeles för sent, nu blir det troligtvis SE minst ett år :(
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-09-29 19:13
Jag skulle vilja skriva något possitivt, men det är så svårt! Konstgräset har varit en fråga länge, liksom övriga faciliteter. Om nu ÖSK:s målsättning var/är att vara en toppklubb i norden. Varför köpte man in en plastmatta som både ser ful ut och inte är önskvärd av spelarna (Läs Haddad och Alvbåge)?

Detta var ju ingen felkalkulering, man tog ju det billigaste... (Jag vet att det var ÖP)

Den håller iaf inte Nordisk toppkvalite.

Jag tror, av egen erfarenhet, att alla skadorna beror på konstgräset. Materialet är ju fast och ganska hårt. Därför blir det lätt att dra upp gamla skador och med tanke på den skadehistorik de senaste nyförvärven har haft, är det kanske inte konstigt!

Sen tror jag att Thomas Anderssons bristfälliga kunskap även spelar in. Men det har jag ingen större inblick i!

Slutligen hoppas jag att SEF går in och bestämmer vilket konstgräs som ska finnas. Det bästa är om alla allsvenska lag har samma så att spelarnas kroppar får så lite omställning som möjligt. Och att det blir estetiskt för publiken, både på arenan och på tv, vilket det inte är idag.

MVH Fatcit
Annons: