/fotboll/osk/forum/238.aspx/fotboll/osk/forum/238.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 14:50
@Saywee:
Alla blir vi äldre, eller hur? ... eller för att travestera någon som inte bryr sig om fotboll (=min morsa): Har Garphyttan ett lag i Allsvenskan? He, he.
Örebro Alltid Örebro
2017-04-12 14:48
@Saywee:
Haha, ja... har gott om tid. Men börjar ärligt bli lite jobbigt att vänta hela tiden. :)
AIK Saywee
2017-04-12 14:41
Alltid Örebro Jag har längtat efter resultat som supporter till ÖSK sedan 1960-talet, så jag vill inte stressa fram något i onödan. Men det vore ju trevligt om det händer något riktigt positivt snart. Iofs så har jag ju hela livet på mig att vänta, men det kanske inte alla har.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 14:40
@Minatankar:Jag retas med dig. Kolla smajlisarna. Det brukar du vara noga med att man skall göra.

Det finns som sagt ett problem med Axel och det är att han sannolikt är okänd för gemene spelare. Där har Axén som redan skrivits ett övertag men tyvärr har han inte lyckats omsätta sin "aura" i något vettigt på plan. Nej, en kraftfull mittback med sturigt humör (=Mellberg) skulle ge både lyskraft och förhoppningsvis jävlar anamma på bänken. Målet är ju att fortsätta med snittet två mål framåt per match samtidigt som vi måste stänga helt bakåt.
Örebro Alltid Örebro
2017-04-12 14:33
@Saywee:
Tror också Kjäll kan bli bra för ÖSK i framtiden. Men jag vill ha en tränare som ger resultat nu, inte ett långtidsprojekt som behöver ett antal säsonger på sig för göra ett namn för sig. För om vi ska vara helt ärliga, hur många toppspelare skulle vilja gå till ÖSK med Kjäll som tränare i nuläget? Och vi kommer aldrig kunna nå toppen utan tillgång till åtminstånde några av de bättre spelarna. Där tror jag Axen har ett stort övertag. Att signa andra tränaren vars främsta merit är att vara just andra ttänare skriker inte heller direkt sattsning. Tror ärligt inte äns Kjäll finns som tänkbart allternativ för ÖSK då de gått ut hårt mee att de satsar mot toppen nu.
Örebro Minatankar
2017-04-12 14:31
Namn: Darum müssen wir reden
Sänt: 2017-04-12 12:33 Ändrat: 2017-04-12 12:35:27
//

Kan du berätta varför jag skulle kölhala dig för din uppfattning?

Kan du berätta varför jag eller någon annan ÖSK:are inte skulle kunna berätta om man har fel? Är du inte själv en ÖSK:are?

Kan du berätta vad som är rätt och fel vad gäller laguttagningar, taktik och byten?
Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 14:28
@Saywee:


... och Lagardere!! Det de verkligen skulle åstadkomma (= attrahera sponsorer utanför regionen) har de helt misslyckats med. Om det inte blir uppryckning på den punkten inom 18 månader undrar jag om ÖSK inte aktiverar "§50" = ÖSKexit
AIK Saywee
2017-04-12 14:24
Tror på Axel och känner att han skulle kunna bli och vara en mycket möjlig framtid för ÖSK. Axén kan vara mysgubbe om han vill bo i Örebro. Men facit kommer i höst! När påbörjas förhandlingarna om förnyade tränarkontrakt månntro ... Jag önskar bara ett bra resultat från alla som jobbar med ÖSK, spelare, tränare, korvgubbar, supportrar, kanslister, bollkallar med flera :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Alltid Örebro
2017-04-12 14:23
@Darum müssen wir reden:
Väldigt intressant, det tror jag faktiskt skulle kunna funka. Tror inte han är omöjlig att få hit och hans namn kan attrahera spelare till Klubben. Jag skulle tycka det var ett bra namn om Axen inte presterar i år.
Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 14:18
@Alltid Örebro:


Olof Mellberg!!!
Örebro Alltid Örebro
2017-04-12 14:13
@Saywee:
Intressant... anade att den skulle komma... tror tyvärr inte våra chanser till SM guld ökar med Kjäll som huvudtränare, jag vill ha förslag på tränare som i nuläget skulle ha större chans att nå framgång med ÖSK en Axen... och som ni kan motivera till varför denne tränare skulle kunna tänka sig ta över ÖSK samt varför de skulle lyckas bättre. I min mening är inte Axel Kjäll ett seriöst förslag i nuläget och jag tror ingen kan peka på något som talar för att han skulle lyckas bättre. Att ange Kjäll som allternativ talar bara om att ni ogillar Axen å kan tänka dr vem som helst bara det inte är Axen.
Örebro Minatankar
2017-04-12 14:13
Jag har inga problem med att argumentera för det jag tror på om jag så skulle vara helt ensam om min åsikt. Och jag tar in mycket av det jag kan läsa andra uttrycka, både här och på många andra sajter.

Men jag följer numera råden att undvika diskutera med de som uppenbarligen bara är ute efter personliga påhopp och provokationer, som tycker det är jobbigt att läsa mer än två meningar och som uppenbarligen mår bra av ständiga elakheter mot andra människor. Det beteendet reagerar jag på, endera med argumentation eller genom att avstå diskussion.

Det är uppenbart att en del behöver använda pseudonym och avreagera sina frustrationer på andra människor. Och det är uppenbart att fakta och/eller andras åsikter som inte stämmer med deras ogillas.

Jag trodde att forumet var för idéutbyte, diskussion och debatt om sakfrågor och att vi alla skulle följa formreglerna. Vet att jag själv inte alla gånger gjort det när dessa nättroll får husera fritt i sina känsloyttringar. Har lättare för de som är förbannade under och efter en match än de som hela tiden gör allt för att vara elaka i sina påhopp mot andra människor. Förstår inte att de får fortsätta medverka på SvartVitt eftersom jag vet att de skrämmer bort många seriösa läsare och skribenter. Men det är väl så de vill ha det så att de får husera ensamma.

Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 14:04
@Örebro-Hjärta:Tror du någon ÖSK:are, inklusive dig själv, skulle erkänna fel? Särskilt när någon annan kräver det? Skulle inte tro det.

Eller hur MInatankar? ;)
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-12 13:56
Namn: Minatankar
Sänt: 2017-04-11 23:25

"Alla tränare, inkl Axén och Kjäll, har startat med mindre lag och fått arbeta i många år innan man fått framgångar och erbjudande från större lag."

"Även de "största" tränarna/ledarna har gått den vägen och möter förr eller senare motgångar."

Ovanstående stämmer inte alls, du tror en sak och får den att låta som en sanning.

Har du t.ex redan glömt Dala och Rolf Zetterlund? I ishockeyn i år fick vi se Mora ta klivet upp i SHL, det är fan så mycket svårare än att nå AS i fotboll. Det gjorde Mora med en ung färsk tränare som tog över den rollen när han blev skadad som spelare. Om jag inte minns fel så tog väl Stuart Baxter över direkt som tränare i ÖSK efter sin spelarkarriär, samma sak med Benny Lennartsson. Man behöver inte gå långt för att visa hur fel du har.

Kan vi bara för en gångs skull få se dig göra en pudel och erkänna att du hade fel?
AIK Saywee
2017-04-12 13:54
Länken ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-04-12 13:54
Axel Kjäll !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Alltid Örebro
2017-04-12 13:43
Om ÖSK någonsin ska vinna SM-Guld med de förutsättningar dom finns nu, rent ekonomiskt, så behöver vi ett osäkert kort som Axen. ÖSKs spel de senaste åren har varierat så mycket att i princip alla "experter" ansett att ÖSK är det mest svårplaceradd laget av alla. Det kan bli succe eller flopp. Vi kan husera i toppen eller botten. Förhoppningsvis gör vi ett bra år och huserar i toppen, då finns i alla fall chansen till guld. Med ett säkert kort som ex Pelle Olsson är jag säker på att vi inte åker ur. Jag är också säker på att vi inte kommer topp 6. För min del har vår ÖSKs brist på titlar nått ett sånt stadie att jag föredrar det osäkra kortet i nuläget... så man får hoppas å drömma lite... så bra som det kändes i början av förra sommaren har har det inte känts sen Sixten å Axen tog ÖSK till medalj. Skulle ÖSKs ekonomi bli mycket bättre, typ topp 5 i allsvenskan. Då kan jag ta en tränare som är ett säkert kort. Först då kan vi också attrahera tränare som Lenartsson, Sthare, Magnus Pehrsson, Haglund etc. Dessa fega krakar skulle aldrig ta ett lag som ÖSK i nuläget då de inte vågar träna lag som inte kan konkurera ekonomiskt. De som inte vill ha kvar Axen (jag kan vara en av er beroendd på hur säsongen går), vilken tränare skulle ni vilja ha till ÖSK och tror ni den tränaren skulle vilja träna ÖSK?
Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 12:33
@Brandao:
Nej, det vore väl konstigt om vi alla blir halleluja-överens. Det är nog snarare ganska troligt att nästan alla hårdnackat kommer stå kvar vid sina egna åsikter. Det är väl bara att inse faktum, käftas lite och slutligen ge upp missionsförsöken. Att sedan specifikt ge sig på ett par nick som att just de skulle vara extra istadiga är ju det som gör sådana här forum outhärdliga till slut. Nåja, med tanke på att ÖSK uppenbarligen de senaste (tre) åren varit ganska bra på att producera framåt men tyvärr varit minst lika "bra" på att släppa in mål, så är min åsikt den att 2015-2017 tydligt visat att vårt stora problem är att vi inte lagt ner tillräckligt mycket omsorg på att säkra upp i backlinjen. Så här i efterskott och med facit i hand är det väl rätt tydligt att Wikström pensionerades ett eller två år för tidigt. Som resultatfixerad supporter hade jag alltså hellre sett att pengar lagts på två riktigt bra pjäser på varje position i backlinjen än lull-lull i form av Ajdarevic, Besara, Broberg samt en uppsjö av halvbra mittfältare. Min åsikt i detta är givetvis inte särkilt sexig men jag anser givetvis att enbart jag sitter inne med sanningen :) (nu kommer Minatankar att kölhala mig som svar på detta, givetvis). Bring it on!
Örebro Motgångssupportern
2017-04-12 12:28
@Minatankar:

Tråkigt att du går ur diskussionen, du gjorde exakt samma sak när vi diskuterade huruvida det skulle vara ett krav på landslagsspelarna att sjunga nationalsången. För mig känns det som ett pessimistiskt sätt att tänka: "Jag verkar inte få folk att dela mina åsikter, de kommer också med argument som talar för att jag har fel. Jag drar mig ur". Var lite mer optimistiskt istället, du kan faktiskt utvecklas som människa av att vara lite mer öppen för andras åsikter och ändra dig nån enstaka gång.

Optimism är för övrigt bra, precis som du säger tenderar optimistiska människor må bättre. Men du har direkt fel när du påstår att de som tippar förlust är pessimister. Man kan vara optimist ändå, t.ex. genom att tippa 0-1 i en bortamatch mot Real Madrid där det mest naturliga hade varit 0-8. Att på slentrian tippa 4-0 är inte ett tecken på optimism, snarare ett tecken på att vara naiv.
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-12 11:43
@Brandao:


Iofs har du rätt, när han inte får medhåll eller inser att han har fel drar han som en avlöning från forumet, ibland skall han aldrig mer skriva här. Ändå vet alla att han kommer smygande tillbaks.
Örebro Brandao
2017-04-12 11:35
Det går inte att argumentera mot Minatankar, det måste ni väl ha lärt er? Det är ett öppet forum och alla har olika åsikter, precis som i det dagliga livet.. Finns inget facit hur Axén eller ÖSK som klubb ska vara och det är helt öppet att tycka som man vill..
Örebro Minatankar
2017-04-12 11:33
Namn: Motgångssupportern
Sänt: 2017-04-12 11:18
//

Det är uppenbart att jag inte heller nått fram till dig med mina tankar.

Kan bara säga att det inte handlar om stolthet. För mig handlar optimism om ett förhållningssätt i livet som jag dels tror gör att man mår bättre och dels tror gör att man ökar chansen att nå det man vill.

Går ur diskussionen.
Örebro Motgångssupportern
2017-04-12 11:18
@Minatankar:

Du pratar emot dig själv. Du inser att det är orealistiskt att tippa 4-0 i varje match och tar det inte på allvar. Samtidigt skriver du ett mastodontinlägg om hur du reagerar negativt på andras tippande och ser en stolthet i att alltid vara optimist.

Min högst personliga åsikt är att det blir lite löjets skimmer över att slentrianmässigt tippa 4-0 i varje match. Ser jag en sponsor tippa utan förnuft så är min spontana känsla att "den sponsorn kan verkligen inget om fotboll, varför är de ens med och tippar?". När tipsresultaten summeras så tänker jag att de som vinner är kunniga och de stiger i mina ögon. Att jag skulle värdera resultat mot ÖSK:s placering i allsvenskan är en tanke jag inte någon gång tänkt tidigare, att många andra skulle tänka så är för mig högst osannolikt.

Tror inte heller att spelarna känner sig extra stöttade och stärkta av att sponsorer tippar 4-0-seger i bortamatchen mot Malmö. Tror i första hand att de inte bryr sig alls, och i andra hand att personen är okunnig. Då tror jag snarare tvärtom, tippas det nederlag så knyter de näven i fickan och vill visa motsatsen.
Örebro Minatankar
2017-04-12 11:18
Namn: Benny Böckling
Sänt: 2017-04-12 10:59

”Blir tufft att övertyga dig. Du är bara för mycket ibland.

Jag tippar emot ÖSK då och då både här på sf och via diverse spel. Big deal? Ja för dig åtminstone som drar på ett sånt långt inlägg för absolut ingenting”


Tippar: Örebro-Östersund 1-3

//


Ja, vi har uppenbarligen olika behov av djup i debatten. Mig stimulerar de som får mig att tänka utanför ramarna och utanför det konventionella. För mig har detta med optimism och pessimism stor betydelse i livet och vad gäller ÖSK. Jag försöker förstå mig på hur pessimister tänker.

Men visst, föreslå du de intressanta diskussionerna. Jag deltar i a f inte i de som handlar om att såga spelare och tränare när samma personer nästa gång kan skriva att det är ointressant hur vi spelar bara vi vinner.

Nu ligger vi i toppen av tabellen och spelare och tränare är redan ifrågasatta av skribenter med stort självförtroende, fastän vi bara spelat 2 av 30 matcher...
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-12 11:12
Namn: Minatankar
Sänt: 2017-04-12 10:46

Hur orkar du bry dig om tippning, har du hört talas om jinxning? Många tippar förlust för att de är skrockfulla och hoppas/tror att det då skall bli seger istället.

Jag har en kompis som alltid spelar pengar på ÖSK-förlust, han blir glad när ÖSK vinner, förlorar de så vinner han en slant som tröst. Så här har han hållit på i flera år och tyvärr ligger han på +. Nu var det du som tog upp det, men det borde vara fler än jag som tycker att dina 4-0 till ÖSK varje match bara är löjligt.
Örebro Benny Böckling
2017-04-12 10:59
@Minatankar:

Blir tufft att övertyga dig. Du är bara för mycket ibland.

Jag tippar emot ÖSK då och då både här på sf och via diverse spel. Big deal? Ja för dig åtminstone som drar på ett sånt långt inlägg för absolut ingenting
Örebro Minatankar
2017-04-12 10:46
@Benny Böckling:


Jag tillhör som du vet de som tycker du ofta gör bra inlägg men blandar dem ibland med överdrifter och väl starka ord. Kul ändå att det senare har minskat i frekvens :-)

Jag är ändå nyfiken på hur du ser detta med tippande av matcher som ÖSK-supporter. Jag tippar 4-0 till ÖSK i alla matcher för att markera optimism och "protestera" lite mot alla pessimister. Inser naturligtvis att det inte är ett realistiskt tippande men tar det inte heller på allvar.

Om en partner/sponsor till ÖSK tippar förlust för ÖSK reagerar jag och många med mig negativt. För det första bör man väl i alla lägen tro på det lag man sponsrar? För det andra skulle jag tycka det var badwill för mitt företag om jag trodde på motgång för det jag satsar på. För det tredje skulle jag inte uppskatta om mina kunder tror jag skulle misslyckas i mitt företag. För det fjärde handlar det ju inte om att vinna något tippande bland sponsorer och supportrar. Det handlar ju om att stötta laget!

Om jag vore sponsor ett dåligt ÖSK-år skulle jag bli stolt över att komma sist i tabellen över tippade sponsorer och skämmas över att komma i topp och ha visat min pessimism. Om jag vore sponsor ett bra ÖSK-år skulle jag skämmas för att hamna i botten av tippligan med min pessimism.

Hur ser du på detta resonemang som den ÖSK-supporter du naturligtvis är?
Är mitt resonemang kring sponsorer rimligt? Är det då någon skillnad på att vara sponsor och att vara supporter?

Det finns fler än du som tippar förluster men jag skulle uppskatta om du kan ge mig ett svar där du resonerar logiskt och inte blir förbannad för att jag frågar. Jag kanske ändrar min uppfattning om du lyckas övertyga mig med bra argument.
Örebro Darum müssen wir reden
2017-04-12 10:46
Näst efter Elfsborg är vi ju också det lag som gjort mest mål i Allsvenskan hittills. Alltid något. Dessutom har vi ju (nästan) gjort två i egen kasse också, så egentligen har vi samma målskörd som Elfsborg :(
AIK Saywee
2017-04-12 10:41
Minatankar, jag som optimist, vilket även du är, kan ibland känna att det är trevligare och att man blir mer populär (?), om man "bara" tar fram det goda och roliga. Men det är så svårt att förtränga förbättringsmöjligheterna (=gnäll) och att förtränga det som varit dåligt och som kanske oroar lite i framtidens jakt på medaljer och Europaspel. Men, visst är det OK att se framtiden an. Plötsligt händer det :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-04-12 10:41
Minatankar, jag som optimist, vilket även du är, kan ibland känna att det är trevligare och att man blir mer populär (?), om man "bara" tar fram det goda och roliga. Men det är så svårt att förtränga förbättringsmöjligheterna (=gnäll) och att förtränga det som varit dåligt och som kanske oroar lite i framtidens jakt på medaljer och Europaspel. Men, visst är det OK att se framtiden an. Plötsligt händer det :)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: