/fotboll/osk/forum/2353.aspx/fotboll/osk/forum/2353.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Miroslav kuba
2012-10-27 22:35
Granen lämnar ÖSK vill inte spela i Superettan haha vilken AS klubb vill ha han egentligen så kass som han har varit ??? Jag är inte det minsta bitter över att se han försvinna !!!
Örebro ÖSK Fans
2012-10-27 20:39
Kolla Nanscy mot psg på tv4 sport....vilket fint konstgräs dom verkar ha!! inga granulat kulor som ryker där inte....man ser knappt att det är konstgräs. Snygga ränder dessutom!
Örebro Bulten i Boo
2012-10-27 20:36
Detta är mycket OT, jag vet, men sitter och tittar på invigningen av Nationalarenan och kan bara småle åt Hitlers dröm om en inomhusarena i Nûrnberg för 400.000 åskådare/deltagare (för allehanda nazist-upptåg). Uppdraget gick till Albert Speer. Alla byggnadstekniker och ingenjörer kontrade med att det var fullständigt omöjligt att bygga något sådant. "Skiter jag i", sa Hitler, ungefär, "jag skiter i om det är omöjligt, den ska byggas ändå!". Hur som helst så kom ett krig emellan Hitlers (omöjliga) dröm och ett eventuellt verkliggörande av densamma. Men, ca 70 år senare så ser vi nu iaf en inomhusarena i Solna rymmandes, nåja, 60.000 åskådare/deltagare... sex-sju gånger färre än Nûrnberg-drömmen, men ändå...
Örebro widemarsh
2012-10-27 20:25
Blåvitt// Paulinho och ÖSK kom överens om att gå skilda vägar, ÖSK betalar ingen lön och han ingår inte i truppen. Däremot är han fortfarande registrerad för ÖSK, tills kontraktet går ut. Se länk.
IFK Göteborg Blåvitt - i med och motgång
2012-10-27 18:35
Är Paulinho fortfarande officiellt en ÖSK-spelare? Enligt fotbolltransfers spelar han fortfarande hos er och har kontrakt säsongen ut och enligt engelska wikipedia är han med i er trupp och står under "Excluded from 1st team duty due to contract issues", alltså ungefär "Utesluten från A-laget på grund av kontraktsfrågor". Stämmer det?
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-27 16:44
Peo inför matchen mot IFK Göteborg.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-27 15:54
Kollar på Bundesligamatchen Freiburg - Dortmund på Eurosport 2. De spelar trots att det vräker ner snö och att bollen knappt studsar eller rullar. Uppstår en del komiska situationer.
Örebro _Adde_
2012-10-27 15:50
BoP// Jo visst, därför hamnade han där. Han togs in som spetsspelare och visst gjorde han 8 mål förra säsongen. Men jag tycker inte han har levererat, vet att många andra tycker det. Bra att man ser saker på olika sätt.

Jag tycker att man ofta stirrar sig blint på antal mål han gjort, men jag hävdar att han genom sin brist på "fotbollstänk" stannat upp otaliga anfall som eventuellt hade kunnat leda till så mycket mer. Dessutom har han inte haft fysik för allsvenskan vilket jag tycker är helt oacceptabelt! Det tyder på bristande proffessionalitet i mina ögon.
Örebro Bulten i Boo
2012-10-27 15:50
Häcken-KFF 1-2 med några minuter kvar känns ju heelt rätt! Jag vill ju se svenska lag med framgång i CL och vem vill se Häcken-Bàrca på Rambergsvallen i februari-dimma och frost? Hoppas på Elfsborgs-torsk imorron (korrigering: spelas på måndag) och AIK-vinst, för februarimatchen mot Bàrca vill jag helst se på Friends Arena (eller "Frösunda") !! :-) ps. Har ju följt bygget av den imponerande arenan till och från jobbet i tre år nu, så kvällens invigning känns onekligen lite epokgörande. Tänk att Sverige nu får en fotbollsarena som tar 50.100 åskådare för match på gräs och i lägst +15 graders temperatur ÅRET OM!! Hade givetvis helst sett att det var ÖSK som spelade sina CL-matcher mot Bàrca där (när februarifrosten ligger tung över BA och vi flyttar våra matcher dit och kör 200 bussar från Örebro) och om inte annat så kan man iaf drömma om det... ds.
Örebro Conjuration
2012-10-27 14:10
Det känns verkligen overkligt att vi spelar i superettan kommande säsong, för mig existerar bilden av ÖSK enbart i allsvenskan. Kommer bli konstigt att ställa om sig till vintertid fast fotboll efter en lång allsvensk sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-27 13:27
I dagens pappers NA analyserar man på två helsidor hur ÖSK kunde ramla ut genom att man tittar och bedömer nyförvärv från 2011 och 2012. Det är sammantaget 24 st man tittar på. 11 får godkänt. Bäst betyg får Kalle. Rama får väl godkänt iom de även väger in säsong 2011
AIK Saywee
2012-10-27 12:38
En scout är alltid redo !!!
Örebro Grixx
2012-10-27 11:54
Saywee// Sorry...rättade till den konstiga ordalydelsen nu...hoppas jag;-)
Örebro Grixx
2012-10-27 11:48
Retarded Jimmy// Jovisst, det går det inte att kalla det en exakt kopia mellan spelarna men grejen är att talang inte är så lätt att träna till sig medan kondis osv fixar man rel lätt.

Emras övergång finns det många berättelser om och bla en där sportchef hör fel och tror sig förhandla om en annan spelare...vad som är sant får väl ansvariga skriva om i framtiden. Emra gjorde i vart fall några snygga saker i HBK och folk var besvikna som vanligt i ÖSK att vi gett bort spelare.

När Emra var här senast så var han ensam om att rädda klubben kvar i Sv. cupen mot just HBK....vi var annars helt utspelade av dom i den matchen. En viss Bedoya tog slut fort efter mycket löpande i onödan. Många av spelarna i matchen var sådana som en del tyckte borde vara med i AS-startelvan. En klar obalans blev det och många yra hjärnor sprang omkring utan att tänka.

...så otroligt synd att han inte tränat stenhårt och skaffat sig en hårdhet i kropp och vilja för att vara en toppspelare. Han tycker säkert att han tränar bra men ser inte själv att det behövs mer....

...men det kan finnas tusen andra anledningar till varför han inte når dit han borde kunna nå.
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-27 11:28
11
AIK Saywee
2012-10-27 11:26
Grixx, jaadu jag hade ju för mig att jag tidigare läst något om Taaler (som alla andra från ÖSK?) men vet inte om det fortfarande gäller i under pågående bantning eler kommande förändringar.

Vem kan tänkas ansvara för eventuell scouting utanför Norden månntro?
Örebro Grixx
2012-10-27 11:16
Saywee// Hej, jag förmodade bara att du läst den infon som kommit i ämnet från ÖSK och det som kommit fram i forumet genom bla dina frågor. Det enda namn som nämnts är Arvi Taaler som får lön som anvarig för scoutningen i Norden.

Tidigare jobbade han ju inte heltid med detta utan hade andra uppgifter också och det var väl det som blev en kontrovers i klubben 2011 när han tyckte att han borde jobba heltid med detta för klubbens bästa.

Det gick ju så långt att han var på väg ut ur klubben pga detta men sedan blev man överrens. Vad klubben hade för planer innan har man inte framfört vad jag vet.

Kanske ville man inte ha så stor satsning på detta med en avlönad heltid, kanske hade man ett annat namn eller kanske fanns det ett annat tänk med att sprida lönemedel till flera scouter som skulle avlönas?

När vissa namn dykt upp på spelare så har det varit tips från diverse personer med ÖSK-anknytning eller anställdas kontaktnät. Tidigare har det nämnts ett löst hållet scoutingnät där tips kommer in men hur och om det finns någon fastlagd ersättning för arbetet det är jag undrande över. Det med biljetter brukar ju vara sådant trams som alla klubbar har som billig ersättning för allt möjligt.

Det har ju ibland talats om en del andra klubbars scoutarbete när det gått bra för dom klubbarna men oftast så handlar det om stora övergripande ideer men sällan om upplägget i detalj.

För klubbens del så ska det ju göras omorganisationer och folk måste sluta eller gå ner i tjänst pga minskade inkomster i Superettan. Vad är viktigast nu att göra. Vissa saker kan ju låta väldigt viktiga men en del saker som känns lite beige är ändå saker som måste göras och avlönas. Intressant och svårt arbete.

Kan folk tänka sig att gå ner i tjänst eller sänka löner i den omfattningen som behövs så finns kompetens kvar. Måste folk gå så försvinner kanske några viktiga kuggar i organisationen. Jag undrar var den stora skillnaden i arbetsbörda mellan AS och S1 ligger. Sådan jätteskillnad är det ju knappast.

Lönemässigt så har spelarna mindre lön men hur styrt dettta är i kontrakten vet jag inte. Vissa matchers minskade säkerhetspådrag är knappast några enorma pengar...men många bäckar små.
AIK Saywee
2012-10-27 09:49
Namn: Grixx Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2012-10-26 19:07
Saywee// Jag förmodar att du vet namnet på den person som får månadslön för scoutning i ÖSK. Jag antar att det bara handlar om en person. Resten är väl "löst" folk som tipsar och möjligen får biljetter för besväret...eller?

Grixx, jag vet inte riktigt vem som har scoutingansvaret för tillfället och hur man jobbar med scouting i ÖSK, eller tänker jobba med denna ständigt viktiga del i framtiden.

Många tips ges ju via detta forum, men inte tror jag att det blir några gratisbiljetter, för detta?

Har för mig att Taaler skulle han en roll i scouting, men som vanligt vet man aldrig riktigt hur det fungerar ... för tillfället.

Scouting är oerhört viktigt, hela tiden, oavsett säsong eller ej, allt kan hända och ju fler som finns i ett "nätverk" ju bättre, men någon måste kanske ha det yttersta ansvaret och förmedla/samordna det som borde förmedlas/samordnas.

Vad innebär egentligen scouting?
Örebro ÖSK Fans
2012-10-27 09:23
Axén få hit dina favoriter Reuben Ayarna och Nordin G så får vi super1ans bästa mittfält..det duger gott i allsvenskan också!!
AIK Saywee
2012-10-27 08:51
4
Ljungskile Oskar
2012-10-27 06:22
SuperEttan har ett forum här på Svenska Fans för er som missat det. Joina gärna diskussionen om landets näst bästa serie!

Hemsidelänken finns längst ner på Sverige-sidans vänstermeny.
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-27 00:25
@Grixx

Nordin dominerade dock i Rynninges division och blev vald till seriens bäste spelare innan han kom till ÖSK. Vilken division Emra skulle dominera i dag skulle jag nog låta vara osagt.

Sägs att dagen Emra såldes för xx miljoner (har glömt beloppet) var Halmstads kassörs lyckligaste dag. Han skrattade hela vägen till banken och skrek "Prisa Gud".
Och det var ändå under en period han tränade elitmässigt

Örebro Grixx
2012-10-26 22:55
Den dagen Emra bestämmer sig för hårdträning så är han ett namn att räkna med. Han är bara 25 år och har alla möjligheter i sin egen hand. Talang har han så att det räcker och blir över.

Utan att göra några övriga liknelser så kunde man för några år sedan se en viss Nordin med mycken talang....men otillräckligt tränad för AS.

Örebro Retarded Jimmy
2012-10-26 22:23
@Bulten i Boo

Älskar din humor :))))))))
Örebro Bulten i Boo
2012-10-26 20:50
Någon som känner till Emras nuvarande status? En fulltränad Emra vore väl inte fel i Superettan?
Örebro D´Artagnan (hopas på snabbt avancemang)
2012-10-26 20:17
Saywee // Berras var en av mina favoriter men hans situation hade inget med kvotering att göra. Det hade mer att göra med en dålig coach
Örebro Grixx
2012-10-26 20:01
BP har extremt svårt att bli ett fast allsvenskt lag och väldigt svårt att dra publik...trots sin stora satsning på ungdom och lokala förmågor. De borde springa i åttor runt AIK och DIF men har inte en chans.
AIK Saywee
2012-10-26 19:33
D´Artagnan,
troligtvis har jag inte fattat, men jag gillade Berra, det var en artist, tror inte att han var jättedyr.

Tror du att alla från Kräcklinge börjar gå på BA om någon spelare därifrån skulle spela i ÖSK?
Örebro Grixx
2012-10-26 19:16
D'Artagnan// Publikintresset kan bli väldigt stort pga lokala stjärnor men förlitar man sig för mycket på dessa så minskar intresset ändå pga att man inte klarar av allsvenskan utan spelar i S1 istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grixx
2012-10-26 19:07
Saywee// Jag förmodar att du vet namnet på den person som får månadslön för scoutning i ÖSK. Jag antar att det bara handlar om en person. Resten är väl "löst" folk som tipsar och möjligen får biljetter för besväret...eller?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: