/fotboll/osk/forum/2293.aspx/fotboll/osk/forum/2293.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-11-20 12:24
Telle,

EXAKT !!!
Örebro Telle
2012-11-20 11:50
Jag försvarar inte dagens uttalande i NA, för det lät mest som en bitter kommentar från en dålig förlorare. Men ÖSK har väl knappast världens bästa track record på att vårda relationen med de mindre klubbarna i regionen?

Traditionellt har de varit väldigt ovilliga att betala för sig, och har väl knappast heller på andra sätt visat någon större ödmjukhet gentemot de andra klubbarna. Tvärtom har man väl snarare sett det som en självklarhet att alla lokala talanger bara ska vara tacksamma om de får chansen att spela i ÖSK.

Jag har fått för mig att det har blivit bättre de senaste åren, särskilt sen en del ÖSK-spelare har gått åt motsatt håll också, men då och då verkar det fortfarande gnissla en del i samspelet mellan klubbarna. (Berger-affären är väl det tydligaste exemplet på slutet.)
AIK Saywee
2012-11-20 11:27
@bison:


Detta var väl inte hela sanningen ..................
AIK Saywee
2012-11-20 11:26
@Saywee:


Godmorgon RJ (10:29), har du skrållat eller sovit gott :)
AIK Saywee
2012-11-20 11:17
Mattias69, 10:40,

det dära Åshöjdentramset är ju bara larvigt, Forward var riktigt nära att få spela i samma division som ÖSK. "med mycket mindre medel" !

Jag tror att Forward vill uppåt, liksom alla här i livet, men det är inte lika lät när inte pengarna snackar ...?
Örebro Mattias69
2012-11-20 10:40
@Minatankar:Instämmer. Det var det jag menade med att jag tyckte att det är patetiskt att gråta ut i NA och säga typ "att nu har ÖSK varit stygga mot oss igen". Vi vill väl alla uppåt här i livet och Axel Kjäll har väl säkert större ambitioner än att vara huvudtränare för en division 1-klubb. Eller drömmer man i Forward om att göra en resa likt Åshöjdens BK med samma folk med på hela resan?
Örebro Retarded Jimmy
2012-11-20 10:29

Nu är det nära med Nkili
Örebro Eyra
2012-11-20 10:18
bison/ Kanske vore intressant att värva Kjäll som spelande tränare. Mittbackar kan ÖSK aldrig få för lite av :)
Örebro bison
2012-11-20 10:12
Var det inte så att när Kjäll gick till Trelle så hade vi en stabil besättning i mittlåset.
Det jag menar är att det är lättare at släppa en spelare som man inte tycker håller om man har bättre alternativ än om man bara har "kassa" spelare på samma position.
Örebro Eyra
2012-11-20 10:10
Silly: Elfsborg intresserade av Bedoya..
Ska han bli en sån där som man tvingas se i alla möjliga lagtröjor.
AIK Saywee
2012-11-20 09:43
Kardinalen, 09:31,

"Svar: Kjäll var nog inte tillräckligt bra. Som spelare."

... så kan det delvis ha varit, men ÖSK har behållit (stavning?) flera spelare genom åren som inte ha varit tillräckligt bra, det låg nog något annat bakom kulisserna, vill jag tyvärr minnas, men vill också i nuläget inte rota bakåt i tiden ...
Kardinalen
2012-11-20 09:31
@Saywee:

Svar: Kjäll var nog inte tillräckligt bra. Som spelare.
AIK Saywee
2012-11-20 09:14
Minatankar, tackar för lite förtydliganden, för jag blev minst sagt förvånad när jag läste ditt inlägg.

Men åter, beträffande Kjäll, så undrar jag fortfarande lite över varför han inte var önskvärd i ÖSK, då han bestämde sig för TFF, men vi skall kanske inte rota i gammalt groll?

Undrar dock om "detta" fortfarande sitter i hans ryggmärg, verkar som att han inte litar fullt ut på ÖSK ...

Vi har tydligen samma allergi mot politiska eländen ...

Frihet under ansvar :)
Minatankar
2012-11-20 09:03
Namn: Saywee
Sänt: 2012-11-20 08:46
//
Håller med dig vad gäller en rad andra konsekvenser av olika politiska system. Det jag nämnde innebär emellertid att individen inte lever fritt. Därav exemplet. Jag är allergisk mot alla företeelser som inskränker individens frihet.

En klubb i division 5 får finna sig i att spelare och tränare ibland vill utvecklas i en division 3-klubb. En division 3-klubb får finns sig i att klubbar i högre divisioner lockar spelare och tränare. ÖSK, MFF m fl får finna sig i att det finns massor av klubbar som lockar spelar och tränare. Detsamma gäller för BK Forward. Det var detta jag försökte uttrycka.

Däremot är det bra med ett gott samarbete med nära relationer så att alla upplever sig som vinnare i långa loppet. Då skulle man slippa läsa en sådan artikel som idag finns i Na.
AIK Saywee
2012-11-20 08:46
Minatankar, delar kanske för första gången inte alla dina tankar.

Till att börja med, sätt dig in i situationen att det hade varit omvänt, att många talanger i ÖSK hade gått till Forward, hur hade du då tänkt?

De klubbar som har stora pengar (ex MFF) vet att det är relativt billigt att köpa en talang från ett kvartersgäng, jämfört med en AS/SE spelare som verkar lovande.

De som kan scouta scoutar, dvs kan sådant här, men där ligger väl ÖSK lite i lä fortfarande, beträffande scouting alltså, eller?

Annars hade vi väl inte behövt ett uppror, förlåt upprop?

Att du blandar in "politik" i detta känns märkligt, men för mig är kommunism och kapitalism lika främmande eländen!
Minatankar
2012-11-20 08:32
Har uppfattningen, i det fall representant för BK Forward är rätt citerad i Na, att uttalandet ter sig mycket märkligt. Att spelare, tränare och ledare med jämna mellanrum lämnar lag och klubbar gäller för båda könen i alla åldrar.

Menar man att vi inte ska leva i ett fritt samhälle där individen själv avgör var hon eller han ska engagera sig? Ska inte lag och klubbar kunna ta kontakt med andra klubbar och spelare för att visa sitt intresse för specifika spelare? Allt annat hör för mig hemma i gamla Sovjet, Nordkorea eller Kuba.

Det gäller att välja en inriktning och position i klubbens ungdoms- och seniorspel som fyller ett behov bland spelare, publik och andra intressenter. Och det gäller att vara så pass duktig och intressant att man lockar dessa till sin klubb och att stanna kvar så länge de kan utvecklas i den.

Visst kan jag förstå besvikelsen om ett lag och en klubb mister en värdefull spelare eller tränare. Men sådant hör ju livet till och uppmuntrar man inte individer till utveckling i och utanför klubben så lär man inte attrahera några med talang och ambitioner att engagera sig.

Med de övergångsregler som finns mellan klubbar och de ekonomiska förutsättningar som råder, hör det också till "spelet" att både spelare och klubbar i första hand ser till sig eget bästa. Ibland vinner man mer än andra i detta spel, ibland förlorar man. Hur skulle det annars gå till?

Däremot tror jag ÖSK och alla andra klubbar i närområdet skulle vinna på ett ännu mer utvecklat samarbete där man kommit överens om frågor kring utveckling av talanger och kring övergångar. I långa loppet ligger det i ÖSKs intresse att alla parter känner att de har ett positivt utbyte av ett samarbete.

AIK Saywee
2012-11-20 08:25
ÖSK Fans, 07:39,

"Bara för att Kjell säger en sak kan det betyda en annan......"

Kan det vara på detta viset?
AIK Saywee
2012-11-20 08:10
"Är ÖSK inblandat får man tänka sig för lite mer ..."

Är Kjäll rätt citerad ?
AIK Saywee
2012-11-20 08:08
Mattias69, jag förstår att man gråter ut på väster och tycker faktiskt lite synd om den örebroklubben och deras fans, för de jobbar bra med ungdomar, men när slantarna så småningom börjar snacka, då är det svårt att sätta emot, då drar de duktiga talangerna åt olika håll till klubbar som har massor av pengar, "typ".

Vi skulle säkert känna samma "frustration och sorg", om det varit det omvända, eller vad tror du?
Örebro Mattias69
2012-11-20 08:00
Stod ju också i tidningen hur ordföranden (?) i Forward grät ut och beklagade sig över hur ÖSK agerade. Om de inte tog spelare som bosman så norpade ÖSK talangfulla tränare från Forward. Någonting i den stilen. Tyvärr finns inte artikeln på nätet, men lite smått patetiskt var det i varje fall.
AIK Saywee
2012-11-20 07:53
"- Det lutar åt ett håll, så mycket kan jag säga, men jag vill ha klart med någon eller några detaljer innan jag kan gå ut med det. Är ÖSK inblandat får man tänka sig för lite mer oavsett vad beslutet blir, det måste gå till på ett visst sätt, säger Axel Kjäll"

Intressant, han har inte bestämt sig på riktigt ännu, men jag anar verkligen vad som kommer att ske ...

... om han är rätt citerad förstås!
AIK Saywee
2012-11-20 07:49
ÖSK Fans, ja jag vet detta mycket väl
(att man inte finner alla sanningar i media)
men har ju som första skribent hälsat Axel välkommen till ÖSK :)

Fast endera ljuger Kjäll,
eller så har NA citerat fel,
för det finns väl inte flera alternativ?

Jag litar "nästan" på dig, men inte 100 :)
Örebro ÖSK Fans
2012-11-20 07:39
Saywee

Kom igen saywee, till och med du vet att allt som skrivs i media inte stämmer..Bara för att Kjell säger en sak kan det betyda en annan......

Stilla dig och lita på mig!
AIK Saywee
2012-11-20 07:38
Saywee, nu räcker det !!!

Nu kan ni skrålla, ignorera, bemöta eller hitta på något roligt eller intressant :)
AIK Saywee
2012-11-20 07:37
Här blev det dubbelfel, var inte meningen, men drar till med ett ..

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2012-11-20 07:33
"Axel Kjäll säger att han med 90 säkerhet kan lämna ett besked om sin framtid redan under tisdagen"

... jag trodde att det redan var bestämt, efter att ha läst ÖSK Fans inlägg igår, men det verkar ju inte så, om han är rätt citerad alltså ...

Sillröra !!!
AIK Saywee
2012-11-20 07:20
@D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang):


Undrar när detta blev klart och varför ÖSK valt att inte informera om detta på officiella, utan väntat tills flera andra hann före med information?

Detta är ju något som många funderat över en längre tid, det kan ju knappast skada att berätta att man fått lite Bedoya-slantar, snarare tvärtom, eller?
AIK Saywee
2012-11-20 07:16
En grej till från pappers NA ..

"Tar de inte spelare så tar de tränare"

"När vi försöker bygga upp något så raseras det hela tiden,
och det är jobbigt"

Det handlar om stadens goa västergäng som länge fostrat talanger ...

... men ofta råkar ut för att pengar talar.
AIK Saywee
2012-11-20 07:06
Mera pappersskvaller från NA som verkar ha valt att kolla lite sillygrejer via Hässleholm angående Nkili ...

"- Är han inte helt hundra klar, så är det väldigt nära i alla fall, säger Hässleholms tränare Bo Nilsson till NA"

Är han rätt citerad månntro?
AIK Saywee
2012-11-20 06:56
Inte tusan drömde jag i svartvitt i natt, får dagdrömma lite istället :)
Annons: