/fotboll/osk/forum/2280.aspx/fotboll/osk/forum/2280.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Minatankar
2012-12-05 10:55
Namn: ÖSK Fans
Sänt: 2012-12-05 10:45
Daniel Sjölund vore en jättevärvning!! Bra ålder med rutin och säkert på uppgång när han kommer till ny klubb...

Frågan är om inte ÖSK bör göra en spektakulär värvning för att visa för sponsorer, publik att vi ska ta oss tillbaka direkt!!!
//
Jag tycker inte det är spektakulärt att både gasa och bromsa när man driver företag, oavsett bransch. Det är mer uppseendeväckande att inte behålla de bästa spelarna och värva in spelare som inte har goda förutsättningar att lyfta laget.

Konkurrensen i SE kommer antagligen att vara skarpare än vad många tror.

Mycket bra att man nu rekryterat tre mycket kompetenta tränare och att man vill satsa vidare på lokala, unga spelare. Men man gör både spelare och tränare en otjänst om man inte kompletterar det med spetskompetens på några viktiga poster, som t ex mittfältet.

Tror inte att det finns många, inkl tränare, ledning och styrelse, som inte vill rekrytera 2-3 spelare av hög klass. Frågan handlar mer om att skaffa pengarna, t ex genom att göra det kapital som finns inom Örebro Spelarinvest AB tillgängligt för offensiva investeringar.

Skattedomen, som innebär att förluster i det bolaget inte är avdragsgilla, har man känt till länge. Nu är det antagligen för sent att kunna använda pengarna inför denna, viktiga säsong, eftersom det krävs en helt ny konstruktion för aktieägarna.

Detta är en av de viktiga frågorna bakom kulisserna.

AIK Saywee
2012-12-05 10:53
@ÖSK Fans:


Håller verkligen med dig i detta, det vore verkligen bra, kanske en hemåtvändare, eller en mycket väl scoutad och populär lirare?

Det får dock inte bli lika illa som förra säsongen när den spektakuläre Grahn motsvarade förväntningarna och sina egna spektakel och vantrivdes i gamla fina ÖREBRO!
Örebro ÖSK Fans
2012-12-05 10:45
Daniel Sjölund vore en jättevärvning!! Bra ålder med rutin och säkert på uppgång när han kommer till ny klubb...

Frågan är om inte ÖSK bör göra en spektakulär värvning för att visa för sponsorer, publik att vi ska ta oss tillbaka direkt!!!
AIK Saywee
2012-12-05 10:42
ÖSK Fans, 09:25,

"tränar ösk nu?"

(gillar inte att du skriver ÖSK med små bokstäver)

... försökte även svara på din fråga, genom att leta på officiella sidan som tidigare hade ett "kalendarium eller agenda eller vad det kunde heta", men hittar inte om de tränade 09:25, det blev för svårnavigerat helt enkelt, eller så har jag inte tillräckligt med ork att leta bland all dagens data och information ...

... jag tror de flesta advents- eller julpysslar "nu", spelare, tränare, kanslister, styrelsemedlemmar, fans och andra supportrar.

För det gör jag, julpysslar alltså, men tittar in lite då och då på SF och hoppas på att bomber skall ansluta till SE´s eleganter :)

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2012-12-05 09:41
ÖSK Fans, 09:25,

ja kommunikationsdött totalt, men det finns förmodligen inget att officiellt kommunicera om?

Fast det borde ju ändå vara viktigt att berätta lite om "när" saker och ting kan tänkas ske eller åtminstone vara klara.

Tänker på detta med tajming, vi står under 2012/2013 inför många förändringar. Det har vi varit vana vid beträffande spelartrupper (de senaste åren), som bytts ut snabbare än man kunde ana, men nu sker många förändringar även i ledningen, tränare har bytts ut och några börjar jobba i januari, sportchefen byter jobb och den försäljningsansvarige sommarpraktiserar fortfarande. Detta kanske komplicerar verkligheten lite till inför denna säsong, men styrelsen består, till mars 2013 om ingen ytterligare, har förmågan att kliva av efter fiaskot?

Truppen skall bantas och efter att 4 nyförvärv kanske skall in, en i varje lagdel, skall 8-10 bort ur "dagens trupp" (?)

Snart är julen över och 2013 års tidiga fotbollssäsong börjar på allvar !!!
Örebro ÖSK Fans
2012-12-05 09:25
Saywee

Ja nu är det tystare än någonsin...mina kontakter har inte hört ett smack =( ska det bli samma visa som vanligt?

tränar ösk nu?

s
AIK Saywee
2012-12-05 09:00
Krille, 08:41,

inget nytt precis från NA´s fotbollsexperter,
men å andra sidan handlade det ju om en summering.

Tror nog att de läser på SvartVitt ...

Passar på med lite närkegnäll,
tajmingen mellan ljud och bild blev nästan lite småkomisk, det verkade som att de pratade långsamt i bild, men betydligt fortare i ljud.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-12-05 08:41
NA-tv: ÖSK-året - andra delen.
AIK Saywee
2012-12-05 08:12
Eyravallen96, 23:24,

vore till och med trevligt om det hände något med truppen,
alltså inte bara rykten.

Om fyra skall in, vilket verkar rimligt, en i varje lagdel, så undrar jag dessutom hur många som skall ut ... för jag förstår inte hur den dagsaktuella ÖSK-truppen ser ut. Det enda jag har läst är att truppen skall bantas till 19-20 spelare. Hur många ingår i "dagens" trupp?
Örebro Eyravallen96
2012-12-04 23:24
Vore kul om det börja lossna lite på ryktesfronten. Har varit väldigt, väldigt tyst hittills. Känns som att vi borde förstärka med i alla fall en spelare i varje lagdel. Viktor Noring eller Oscar Jansson kan jag tänka mig som ny keeper även fast jag helst skulle se Rinne som konkurrent till Tomer. På mittfältet ser jag gärna Kristian Haynes, som jag skrev för ett par dagar sedan. Haris Laitinen eller Brandeborn är andra alternativ. Ser gärna att vi köper loss/lånar Crespo. Vi borde nog ha fyra anfallare att välja mellan med tanke på Williams skadehistorik om han nu blir kvar ens. Nkili värvas väl till ytterbacken, eller?
AIK Saywee
2012-12-04 20:16
DaSa, med flera ..

... vi får hoppas att Guldgruvan kommer åter och förtydligar lite kring sitt inlägg om Riddez, som startade några spekulationer.

Inlagd sill är billig på COOP´en, sillyinläggen är däremot inte lika billiga ;)
Örebro Trivseltorsten
2012-12-04 20:12
Styrelsen, var vänlig o fjäska in er hos Daniel Sjölund. Örebro universitet är ju en åländsk koloni så det skulle bli perfa :)
Örebro DaSa
2012-12-04 19:48
Om nu ÖSK skulle vara intresserade av Riddez så kommer det att betyda att vi kommer att ta in två nya backar, har för mig att det var snack om en ny back och ny mittfältare?! Samt kanske en ny målis om vi blir av med Sankan.

Sen tror jag att det blir svårt att få hit Riddez rent ekonomiskt, han sitter säkert på ett guldkantat kontrakt med DIF och lär ju inte vilja bryta det utan ersättning. Men om DIF köper ut honom så kanske han kan tänka sig en lägre lön i ett år i ÖSK (för att sedan få den höjd om han spelar upp oss).
Örebro DaSa
2012-12-04 19:45
Vet inte om jag tolkar Brandeborn artikeln som det är kört, det är nog kört för Degen om de inte hostar upp ett rejält sockrat bud jämfört med det som de har erbjudit. Är väl egentligen bara ÖSK, Hammarby och Giffarna som kan ses som lag som troliga att slåss i toppen. Självklart kommer ngt av de nämnde lagen floppa och ngt annat överraska men om man skall tolka Brandborn så borde det vara ngt av dessa lag i SE som han kan tänka sig att gå till.

Borde inte vara omöjligt att övertala honom om nu ÖSK vill ha honom. Han kommer antagligen få mycket speltid, han slipper flytta (då han tydligen bor i Örebro) och kommer att få ett kraftigt lönelyft. Personligen skulle jag aldrig ha gått till polska ligan än den har förbättrats senaste åren. Är Brandeborn långsiktig så skriver han ett 3-4 årskontrakt med ÖSK, spelar upp oss i allsvenskan nästa säsong och gör sedan en säsong i AS för att sedan gå som proffs 23-år gammal.

Annars så tycker jag att vi skall sikta in oss på en annan gammal Degerforsare, Johan Bertilsson!
AIK Saywee
2012-12-04 19:12
4
Örebro Svartvitt forever
2012-12-04 13:10
Telle 12.58//

Ha ha ha...! :)
Örebro Visionen
2012-12-04 13:08
Ang. Haddad

Vem vet BP kanske är på gång att göra en omvänd 'Almebäckare'! Vilket kort o gått innebär (för den som ej vet) ta en skadebenägen och ratad spelare och ge honom den hemliga kuren (en investering i att lösa skadebekymret) och sedan skörda frukten och njut av smaken!

Nu sitter BP gubbarna och gnuggar händerna och poängterar 'kunde ÖSK, så kan vi'!

DaSa//
Ang. de sjukt snygga glidtacklingarna
Jag misstänker att du tänker på att ytterbacken tacklar 'inifrån - ut' och 'stjäl' bollen i samma veva från den anfallande spelaren (rätta mig om jag har fel). Denna glidtacklings-teknik vill jag gärna tillskriva Micke Danielsson då om jag inte missminner mig satte den i system på vallen. Micke D lärde (då de inte gjorde det innan) Patrik och Axel denna. Även Riddez fick till dessa men om han fick dem via träningen här eller om han hade det med sig från Assyriska lämnar jag osagt. Men vilken jäkla brytning! Ytterbacken glider in - bollen blir typ klistrad till foten - anfallande spelare faller - ytterbacken reser sig rättvänd med bollen - sätter igång kontringen! Allt i samma rörelse, fantastiskt fotbollsgodis!

Ang. Riddez som värvning
Jag minns killen som långsam, svagt huvudspel, teknisk, bryt- och passningssäker (kortpassning) samt målfarlig. En omskolad yttermittfältare helt enkelt. Men kom ihåg att på den tiden hade vi två hungriga spelare till vänster i form av en Riddez som DIF hade ratat och som hade förpassats till Assyriska (lägre seriesystem) som visste och ville visa mer för fotbollssverige samt en Näfver som ville bli fotbollsproffs!
Enligt Djurgårdare så har Riddez inte bjudit på något särskilt på plan under den tid han har varit där nu, men att han är en viktig kugge i omklädningsrummet. Ledarmaterial.
Jag ser Anttonen som en bättre fotbollsspelare (allroundkunnig) än Riddez och skulle bli ytterst förvånad om vi såg Riddez hos oss nästa säsong.


Inom kort är det jul-igen, vad får vi under granen/i fotbollsstrumpan?

Tillsvidare

Sköt om er och håll tankarna positiva! Just nu (kvällstid) är det svart-vitt där ute!
Örebro Telle
2012-12-04 13:01
Minatankar //

Kloka ord 10:13, för övrigt.Örebro Telle
2012-12-04 12:58
Minatankar 11:35 // "Över 500 visningar på 4 timmar av den mycket läsvärda artikel som Svartvitt Forever skrivit! Imponerande."

Ett tjugotal av visningarna under förmiddagen står dock Jan Folke för, nu när han sitter och knepar på nästa Powerpoint-presentation...

"Kära medlemmar. Vi i styrelsen har blivit kritiserade och personförföljda på nytt, den här gången av Svartvitt Forev... Nej, hur f-n var det han stavade nu igen? Äh, typiskt, jag får gå in och kolla på SF-forumet en gång till..." ;)
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-12-04 12:17
Det ser ju ut som att det inte blir någon Brandeborn i ÖSK.

Man undrar vilken mittfältare som ligger närmast nu?
Minatankar
2012-12-04 12:01
Namn: Svartvitt forever
Sänt: 2012-12-04 10:11
Mina Tankar, Saywee, ÖSK-Karl, Telle//

Jag rodnar...
//

Du får skylla på solbränna :-)
Att rodna bygger annars ofta på att man är ödmjuk, så fortsätt du hehe

Örebro Lekiller
2012-12-04 11:57
Brandeborn intresserar Polska topp klubbar och har tackat nej till 2 superettan klubbar. ÖSK en av dem?
Postat via SvenskaFans-appen
Minatankar
2012-12-04 11:35
Över 500 visningar på 4 timmar av den mycket läsvärda artikel som Svartvitt Forever skrivit! Imponerande.
Örebro Butterix
2012-12-04 11:28
Fantastiskt, Svartvitt forever!

Håller med om att tecknen var så klara från porokara-gate och framåt att även en blind mormor måsta ha insett klubben snarare förfall ... eller kanske av vissa personer ledda fram till stupet.

Snubben på Gefle Dagblad ler nog snett idag. Den sär goda mackan han blev bjuden på som Press-representant lär han ju inte få här i Örebro i år i alla fall.
AIK Saywee
2012-12-04 10:27
Minatankar, 10:13, (du har pm-svar)

som vanligt bra tankar, men jag undrar om vi inte skall avvakta Guldgruvans kommentarer om det nya Riddez-ryktet tills han förklarat lite om sina eventuellt säkra källor och deras trovärdighet ...

... för det är både trolltider och snart även juletider och önskningar och gissningar bara snurrar i skallarna, Det är spännande som attan och klubben är som vanligt lite småhemlig.

Vad är det i "paketen" ???
Örebro ernot
2012-12-04 10:19
mycket bra skrivet svartvitt forever!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-12-04 10:19
Svartvitt forever, 10:11,

du behöver verkligen inte rodna, din artikel/krönika är så förbaskat bra skriven, därför att den främst innehåller så många sanningar, jag kan inte hitta ett enda fel.

Felfritt filosoferat, så beundransvärt att du gav dig tid, att du bryr dig om vår klubb. Hoppas att ledning och styrelse får möjlighet och tid att läsa detta och att begrunda och fundera om det finns något som kan förbättras.

TACK, ett stort TACK !!!!!
Minatankar
2012-12-04 10:13
När det gäller nyförvärv resonerar jag så här;

Har man givit tränarna och sportchef ansvaret för den sportsliga s k operativa verksamheten, måste man lita till deras bedömningar av nyförvärv, så länge tränarna/sportchefen visar resultat. De måste, beroende på målsättningar, strategi mm, få chansen i 1-3 år att visa på resultat.

Samtidigt tar de flesta tränare och sportchefer hänsyn till det sportsliga i första hand, vilket också är deras uppgift. Därför behöver fotbollsutskott/vd/styrelse också väga in marknadsmässiga och ekonomiska faktorer. Den strategi och policy som läggs fast för rekryteringarna är synnerligen viktig och intresserar mig.
Hur ser dessa ut och på vilka grunder bygger de?

Har man t ex tagit till sig de internationella och vetenskapliga undersökningar som visar att det är mycket mer framgångsrikt att satsa på att behålla de bästa spelarna, jämfört med att rekrytera nya? Det finns många andra viktiga tankar att väga in när det gäller strategi och policy kring rekryteringar och att bygga lag.

Supportrarnas förslag på nyförvärv, bl a på detta Forum, har ofta ett stort värde, eftersom många är välinformerade och snabba med aktuell information. Samtidigt väger många supportrar in viktiga aspekter i sina förslag.

Om man ska värva Riddez och andra spelare eller inte, har att göra med 5-10 olika aspekter. Man behöver t ex väga in balansen i laget både sportsligt, kontraktsmässigt mm, liksom skaderisk, typen av fotboll man ska spela, PR-värdet, relationer i truppen, referenser vad gäller spelarens personlighet och fotbollskvaliteter mm.

När man köper ett hus eller en bil gör man oftast noggranna undersökningar. När man ska investera miljoner i en fotbollsspelare (övergångssummor, lön och andra ersättningar), krävs det minst samma ambitiösa kartläggningar av flera personer.
Örebro Svartvitt forever
2012-12-04 10:11
Mina Tankar, Saywee, ÖSK-Karl, Telle//

Jag rodnar...
AIK Saywee
2012-12-04 10:01
Är fotbollstransfers.com uppdaterad?

Enligt den sidan står Samuelsson som lån,
men enligt dagens pappers NA, så kan man läsa ...

"Peter Samuelsson har redan återvänt till Örebro SK."
Annons: