/fotboll/osk/forum/2274.aspx/fotboll/osk/forum/2274.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-05 21:47
@gbgdeg:


Nu är det väl så att samtliga spelare i degens A-trupp knappast är födda på Kga sjukhus. Ni värvar i er tur nedifrån eller från utlandet och får släppa uppåt i näringskedjan. Precis som ÖSK fått göra i många år. Almebäck, Nordin, Bedoya, Alvbåge för att ta några exempel på sistone. Get used. Det är så det fungerar. Hur bitter man än är.Minatankar
2012-12-05 21:05
Namn: Telle
Sänt: 2012-12-05 21:00
//
Ja, vi är många och de övriga är mycket engagerade och kompetenta både inom fotboll och mycket annat. Och flera av de förbättringar vi skrivit om i de tre punkterna har kommit till stånd eller påbörjats.

Måhända hade det skett utan Uppropet och det är inte viktigt. Det viktiga är att det sker. Jag tänker i första hand på att man har tre nya och mycket kompetenta tränare, att man har en uttalad satsning på unga spelare från närområdet, att man avser att byta spelunderlaget, att man jobbar för att snabba upp och tydliggöra beslutsprocessen och att man gjort vissa förbättringar vad gäller information och kommunikation.

Nu jobbar vi med att punkt 2 i Uppropet också ska genomföras. Det handlar om att se över hela organisationen med de olika juridiska personerna, om öppenhet, inflytande mm.
Örebro Telle
2012-12-05 21:00
Minatankar 11:40 //

När jag ändå är igång och skriver...

Jag vet att det är många personer och medlemmar som ligger bakom uppropet och dess grundidéer, men du får klä skott för berömmet idag... :)

Grymt bra jobbat, alla ni som lagt ner så mycket tid och kraft hittills.
Örebro Telle
2012-12-05 20:40
gbgdeg //

Jealous, much...? ;)
Örebro Telle
2012-12-05 20:39
Minatankar 17:30 //

Instämmer helhjärtat. Stoltheten man kände som supporter som kulminerade 2010, när ÖSK plötsligt spelade sig ur situationerna och faktiskt spelade ut många av motståndarna, var en känsla jag gärna får igen.

Det var skönt att för en gångs skull heja på ett lag som togs på allvar i media för sin spelidé, och inte minst när man pratade med folk från andra håll i Sverige när man kom in på ämnet fotboll.

"Jaha, ÖSK? Ja, de har spelat riktigt fin fotboll i år" var inte en mening man brukade få höra ofta innan. Eller efter... :)
Degerfors gbgdeg
2012-12-05 19:33
Hasani Samuelsson
Berger Johan Bertilsson brandeborn
Wiktorsson

Heja rödvitt
Minatankar
2012-12-05 18:38
Namn: colona
Sänt: 2012-12-05 18:25
//
Tack för tipset. De flesta på detta forum torde ha varit inne där flera gånger eftersom vi pratat om hans information många gånger. Tycker att den blivit bättre. Han varvar lite lättsamt prat med intressant information.

Samtidigt är det kommunikation som i första hand efterfrågas, dvs att man på möten, i mejl eller chatt utbyter information i form av frågor, svar, synpunkter, ideer etc. De gånger Jan Karlsson, Rose-Marie Frebran eller Björn Åqvist medverkat i sådana möten, t ex på hemsidan, i Na eller på öppet medlemsmöte, har det varit uppskattat. Efterfrågan på kontinuitet i sådan kommunikation är hög.
Örebro colona
2012-12-05 18:25
Saywee
Sänt: 2012-12-05 10:42//
Gå in på ÖSK:s hemsida och läs under rubriken : VD vid pennan.
Där skriver Jan K varje vecka en hel del om vad som pågår i klubben.
Minatankar
2012-12-05 17:30
Två spelare jag tror och hoppas på är William Ataschkadhe och Armend Alimi.

William har visat när han är frisk att han har många kvaliteter. Inte minst är hans förmåga att hålla i bollen i trängda situationer mycket värdefull. Han drar på sig 2-3 spelare eller söker själv upp dem (jmf Nordin). Därmed skapas ytor till medspelare som han har tekniken att finna. Han klarar dessutom av att genom dribblingar skapa sina egna målchanser.

När det gäller William handlar det om, som alla vet, att han blir frisk och skadefri. Därför är han en chansning men också en mycket spännande sådan. Det borde, tycker jag, finnas underlag i forskning och bland specialistläkare hur stor chansen är att han blir fri från sina gamla skador.

När det gäller Alimi delar jag uppfattningen med dem som anser att han är en stor och kreativ bollbegåvning. Samtidigt kan vi alla konstatera att han inte presterat som vi önskat och förväntat oss under den gångna säsongen.

Vad det beror på vet jag inte. Kanske är han inte van vid tempot och styrkan i den svenska fotbollen och behöver en säsong att acklimatisera sig. Det kan ju också gälla det sociala, som behöver stämma för att man ska vara i balans och i form. Eller så handlar det om att spela honom på rätt plats i laget och ge honom självförtroende. Detta borde våra tre tränare kunna bedöma. Men vem vet, han kanske redan är avpolleterad i planerna för nästa säsong, liksom kanske William. Samtidigt har väl båda kontrakt över nästa år och då har klubben ett ansvar för det.

Synd om de ändå lämnar klubben eftersom dessa två spelare tillhör de få inom truppen som kan göra det där lilla extra som skapar spelaröverläge och målchanser. Risken finns att det i truppen blir för många spelare som i stort lever på sin fysik, som naturligtvis är oerhörd viktig på elitnivå. Men underhållningsvärdet minskar kraftigt.

Jag tillhör dem som inte tycker det räcker med vinster och spänning. Jag vill se den vackra, tekniska och överraskande fotbollen också. Jag ser hellre att ÖSK kommer 3:a i allsvenskan och spelar ut HIF efter noter, än att man kommer 2:a genom enbart kämpafotboll. Det enda som kan få mig att acceptera det sista är ett SM-guld, under förutsättning att man därefter spelar den tekniska och underhållande fotbollen igen :-)

Många bedömare säger att det bara är kraftfotbollen som gäller i SE. Jag ser gärna att ÖSK bevisar motsatsen.

Örebro pemo
2012-12-05 16:39
Telle, du kan var lugn. Sammy flytar man inte ostraffat. Men att se en två-stegare av Hagge? Nu är du ute på djupt vatten.
AIK Saywee
2012-12-05 15:01
pemo

jag var bänkkamrat med en liten, men samtidigt stor man för vårt län, en hel match på Behrn Arena för ett par, kanske tre år sedan.

Attans vad han pratade, hela matchen igenom, men han var faktiskt kunnig och är är ÖSK ganska trogen som publik.

Han sparkade ut länsstyrelsens byråkrater från sina kontor i slottet, för han tyckte att slottet även kunde vara till för örebroarna, till för folket i den gamla fina staden.

All heder till denne store anhängare av ÖSK!!!

Tänker på ÖSK-bandyn´s gamla ramsa ..

Slottet, Svampen, Marjasin
Kämpa ÖSK vinn!
Örebro Telle
2012-12-05 14:06
NA ur borgen? Vad trist. Jag är väl fortfarande lite för ung för att få säga "det var bättre förr" med tillräcklig trovärdighet, men NA-borgen utan NA känns lite vemodigt.

Och NA-sporten har orange ramfärg istället för blå?

Var är det som händer egentligen? Vad blir det härnäst?

Kommer styrelsen börja ta sitt ansvar? Kommer Grahn be om ursäkt? Hagge göra tvåstegsfinter? Astvald vinna närkamper? Shit, min världsbild rasar samman...

Snälla, nån, säg åtminstone att Wovven kommer spela vänsterback minst 28 av 30 matcher nästa säsong, oavsett resultat, så att någonting känns tryggt. Jag klarar inte av att hantera så här många förändringar på en gång... ;)
Örebro pemo
2012-12-05 14:00
RJ // Alla tidningsföretag inom Promedia ser över sina hyreskostnader. Inget är heligt längre. Och det krävs inte lika mycket utrymme att göra en dagstidning i dag som för 20 år sedan. Behöver man stora mötelokaler för info och utbildning, så hyr man hellre det ute på stan.

Snart får även VLT se sig om efter ett mindre hus.

Detta har ju inget med ÖSK att göra, men det är i alla fall ett riktigt svar. Inga spekulationer på något vis. Tro mig.

Sen tror jag inte att man behöver värva Sjölund, utan mer koncentrera sig på att bygga upp lite förväntningar på befintlig trupp. Var lite fräck och stick ut hakan.
Tala om för alla i SE att Behrn Arena är vår borg, och där hämtar man inga poäng.

Sen kan väl ÖSK vara först med att köra lite "NHL-stuk " efter matcherna. Dvs att alla spelare är tillgängliga för media och får svara på frågor om matchen. Även om det nu bara är NA som står i kö, så kan det i alla fall bli en bra tradition.
Förstår inte varför fotbollsspelare skall vara så mystiska.

Varför inte en ny slogan: Vi skjuter mest! Och bäst. Vårat gäng tre poäng ( f´låt det där sista. uselt ) Vi skall alltså bli superettans svar på Petter Northug.
Då blir det folk på vallen.
" All or nothing " Small Faces
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-05 12:49
Lite OT:

NA flyttar från borgen. Dessutom har hemsidan plötsligt fått helt nytt utseende
AIK Saywee
2012-12-05 12:25
Minatankar, du väcker åter mina tankar och jag hoppas att man även synar för- och nackdelarna med att delar av ÖSK är ett bolag, med tanke på snutarnas slumpmässiga fakturor.

Vem/vilka bestämmer att det är en högriskmatch? Kommer det hit en massa jönsiga typer från Skåne och strular, så bedömer någon/några att det är en högriskmatch och så småningom kommer sådana att kosta skjortan, även för sådant som sker på sta´n, det är ju sjukt!

Problemet är de skånska fansen, men ÖSK betalar notan, jädra idioti.
AIK Saywee
2012-12-05 12:01
Silence Is Golden, The TREMELOES

GFG (kuppen) !!!
AIK Saywee
2012-12-05 11:47
@ÖSK Fans:


Man kan inte köpa hjärta och framgångar med enbart pengar,
det finns viktigare saker i livet även inom "fotbollen" ...

... pengarna eller livet, kommunikation, trivsel, laganda etc etc ?
Minatankar
2012-12-05 11:40
amn: ÖSK Fans
Sänt: 2012-12-05 11:27
//
Jag tror inte att man kan få aktieägarna att satsa på spelare där vinsterna är skattepliktiga men förlusterna inte avdragsgilla. Det förekommer knappt i andra sammanhang och strider mot tidigare skattepraxis. Domen lär vara komplicerad vad gäller motivering mm och jag känner inte till den i detalj.

Inom ramen för Uppropet har vi när det gäller punkt 2 ( se länk) begärt att man ska utreda för- och nackdelar med de olika juridiska personerna ur en rad olika aspekter. Det är svårt att särskilja enskilda frågor eftersom allt hänger samman.

Det finns dock två frågor som man troligen kan driva separat. Den ena är det förslag som några medlemmar skickat till ÖSK Fotbolls årsmöte vad gäller att ha samma ordförande i föreningen som i ÖSK Elitfotboll AB, för att öka tydligheten vad gäller ledarskapet. Det andra är att likvidera Örebro Spelarinvest AB och låta aktieägarna bli ägare direkt i ÖSK Elitfotboll AB.

Samtidigt ingår i hela kartläggningen att också ifrågasätta ÖSK Elitfotboll AB.
Det är endast 4 eller 5 fotbollsklubbar i Sverige som har den konstruktionen och med t ex nya kostnader för polisbevakningar, kan det vara bättre att driva verksamheten enbart i föreningsform, eftersom en förening får dra av kostnaden men inte ett affärsdrivande aktiebolag. Denna fråga är samtidigt under rättslig process tror jag, dvs ÖSK och kanske andra klubbar har överklagat rådande dom.

Det finns många aspekter att ta hänsyn till, inte bara ekonomiska. Det handlar om stadgar, bolagsordningar, aktieägareavtal, valberedning, representation, årsmöten, öppenhet, inflytande, föreningsdemokrati, SvFFs tillståndsgivande för att driva fotboll via aktiebolag mm. Har försökt sedan länge att denna kartläggning ska komma till stånd med medverkan av medlemmar och aktieägare som inte ingår i de tre styrelserna. Vi får se om styrelserna tar initiativet till detta eller om medlemmarna på årsmötet bestämmer så enligt det förslag som skickats in även i denna fråga - se länken.AIK Saywee
2012-12-05 11:34
4 skall kanske in och 8-10 skall bort?

Det börjar bli bråttom, för snart skall julskinkorna inhandlas, avsvålas, griljeras, avnjutas och sedan skall de bantas bort, bland spelare och supportrar i första hand, därefter börjar "allvaret".

Kan vi få lite info från ÖSK, eller blir det som vanligast?

Nu menar jag inte att man skall detaljerat beskriva vad som händer i eventuella "förhandlingar", med de som skall bort (8-10) eller de som eventuellt skall in (4?) kanske vill veta hur de skall satsa inför/under nästa år?

Jag undrar snarare lite mer vad som verkligen är på gång,
när skall vår återtågstrupp/kuppenguldtrupp vara spikad?

Det kan väl inte vara så svårt att skriva om, vad man planerar alltså ....

Heja SPORT GFG (kuppen) !!!
Örebro ÖSK Fans
2012-12-05 11:27
Minatankar

Går det att fixa fram pengar från spelarinvest på något annat sätt? eller är det kört där?(för kommande säsong)
AIK Saywee
2012-12-05 11:15
Minatankar, 10:55,

jag vill av hela mitt hjärta, att UPPROPET kan bidra till en svartvit framtid som jag önskar (och önskat) och hinner uppleva :)

SE är ingen given promenadseger, vi måste kämpa och ge järnet, i alla matcher, tränarna tar ut bästa elva, spelarna jobbar tills domaren blåser av och supportrar och fans ger stödet hemma som borta ...

... alla vi tillsammans är ÖSK !!!
Minatankar
2012-12-05 10:55
Namn: ÖSK Fans
Sänt: 2012-12-05 10:45
Daniel Sjölund vore en jättevärvning!! Bra ålder med rutin och säkert på uppgång när han kommer till ny klubb...

Frågan är om inte ÖSK bör göra en spektakulär värvning för att visa för sponsorer, publik att vi ska ta oss tillbaka direkt!!!
//
Jag tycker inte det är spektakulärt att både gasa och bromsa när man driver företag, oavsett bransch. Det är mer uppseendeväckande att inte behålla de bästa spelarna och värva in spelare som inte har goda förutsättningar att lyfta laget.

Konkurrensen i SE kommer antagligen att vara skarpare än vad många tror.

Mycket bra att man nu rekryterat tre mycket kompetenta tränare och att man vill satsa vidare på lokala, unga spelare. Men man gör både spelare och tränare en otjänst om man inte kompletterar det med spetskompetens på några viktiga poster, som t ex mittfältet.

Tror inte att det finns många, inkl tränare, ledning och styrelse, som inte vill rekrytera 2-3 spelare av hög klass. Frågan handlar mer om att skaffa pengarna, t ex genom att göra det kapital som finns inom Örebro Spelarinvest AB tillgängligt för offensiva investeringar.

Skattedomen, som innebär att förluster i det bolaget inte är avdragsgilla, har man känt till länge. Nu är det antagligen för sent att kunna använda pengarna inför denna, viktiga säsong, eftersom det krävs en helt ny konstruktion för aktieägarna.

Detta är en av de viktiga frågorna bakom kulisserna.

AIK Saywee
2012-12-05 10:53
@ÖSK Fans:


Håller verkligen med dig i detta, det vore verkligen bra, kanske en hemåtvändare, eller en mycket väl scoutad och populär lirare?

Det får dock inte bli lika illa som förra säsongen när den spektakuläre Grahn motsvarade förväntningarna och sina egna spektakel och vantrivdes i gamla fina ÖREBRO!
Örebro ÖSK Fans
2012-12-05 10:45
Daniel Sjölund vore en jättevärvning!! Bra ålder med rutin och säkert på uppgång när han kommer till ny klubb...

Frågan är om inte ÖSK bör göra en spektakulär värvning för att visa för sponsorer, publik att vi ska ta oss tillbaka direkt!!!
AIK Saywee
2012-12-05 10:42
ÖSK Fans, 09:25,

"tränar ösk nu?"

(gillar inte att du skriver ÖSK med små bokstäver)

... försökte även svara på din fråga, genom att leta på officiella sidan som tidigare hade ett "kalendarium eller agenda eller vad det kunde heta", men hittar inte om de tränade 09:25, det blev för svårnavigerat helt enkelt, eller så har jag inte tillräckligt med ork att leta bland all dagens data och information ...

... jag tror de flesta advents- eller julpysslar "nu", spelare, tränare, kanslister, styrelsemedlemmar, fans och andra supportrar.

För det gör jag, julpysslar alltså, men tittar in lite då och då på SF och hoppas på att bomber skall ansluta till SE´s eleganter :)

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2012-12-05 09:41
ÖSK Fans, 09:25,

ja kommunikationsdött totalt, men det finns förmodligen inget att officiellt kommunicera om?

Fast det borde ju ändå vara viktigt att berätta lite om "när" saker och ting kan tänkas ske eller åtminstone vara klara.

Tänker på detta med tajming, vi står under 2012/2013 inför många förändringar. Det har vi varit vana vid beträffande spelartrupper (de senaste åren), som bytts ut snabbare än man kunde ana, men nu sker många förändringar även i ledningen, tränare har bytts ut och några börjar jobba i januari, sportchefen byter jobb och den försäljningsansvarige sommarpraktiserar fortfarande. Detta kanske komplicerar verkligheten lite till inför denna säsong, men styrelsen består, till mars 2013 om ingen ytterligare, har förmågan att kliva av efter fiaskot?

Truppen skall bantas och efter att 4 nyförvärv kanske skall in, en i varje lagdel, skall 8-10 bort ur "dagens trupp" (?)

Snart är julen över och 2013 års tidiga fotbollssäsong börjar på allvar !!!
Örebro ÖSK Fans
2012-12-05 09:25
Saywee

Ja nu är det tystare än någonsin...mina kontakter har inte hört ett smack =( ska det bli samma visa som vanligt?

tränar ösk nu?

s
AIK Saywee
2012-12-05 09:00
Krille, 08:41,

inget nytt precis från NA´s fotbollsexperter,
men å andra sidan handlade det ju om en summering.

Tror nog att de läser på SvartVitt ...

Passar på med lite närkegnäll,
tajmingen mellan ljud och bild blev nästan lite småkomisk, det verkade som att de pratade långsamt i bild, men betydligt fortare i ljud.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-12-05 08:41
NA-tv: ÖSK-året - andra delen.
AIK Saywee
2012-12-05 08:12
Eyravallen96, 23:24,

vore till och med trevligt om det hände något med truppen,
alltså inte bara rykten.

Om fyra skall in, vilket verkar rimligt, en i varje lagdel, så undrar jag dessutom hur många som skall ut ... för jag förstår inte hur den dagsaktuella ÖSK-truppen ser ut. Det enda jag har läst är att truppen skall bantas till 19-20 spelare. Hur många ingår i "dagens" trupp?
Annons: