/fotboll/osk/forum/22.aspx/fotboll/osk/forum/22.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro humble stumble
2017-09-23 12:34
@Nubbli:

Herregud. Sparka omkull spelare om det så blir rött kort?!? Dels: Är det en sådan fotboll vi förordar? Dels: Varje anfall från motståndarna är potentiella målchanser. Ska vi "sparka omkull" anfallare som går mot vårt mål "om det så blir rött kort" tjugo-trettio gånger per match? 3-2-målet slog Eddahri in från en positon inom straffområdet. Du menar att han skulle ha "sparkats omkull om det så ger rött kort" i det läget? I det fall du menar i ett tidigare läge, se mitt resonemang ovan (20-30 gånger per match)..
Örebro Nubbli
2017-09-23 11:50
[QUOTE=humble stumble]Om man ska strö ytterligare salt i såren så var det 2 poäng vi förlorade på slutet mot Elfsborg, så snarare 2 3 3 förlorade poäng i slutskedet i de matcherna, eller? För rättvisans skull bör man väl dock ändå nämna att vi tagit en del sena poäng, AFC borta, Kalmar borta, Blåvitt borta och MFF hemma är de som jag på rak arm kommer på. 1 2 1 2 = 6 [/QUOTE] Jag skiter högaktningasfullt i vilka poäng vi tagit sent. Det får gärna vara i 30 matcher. 2-2 borta mot IFK är att man kämpar till sista sekund. Om man sen förlorar med 2-1 så är det väl hatten av. Men de 8 poängtappen ovan är jävla ofog som inte passar i mitt ÖSK. Jag är och kommer aldrog vara nöjd med annat ån vinst och SM guld. Vi är med och tävlar av den anledningen. Gällande 3-2 målet senast, han skulle ha sparkats omkull om det så blir ett rött kort. Det hade mest troligt gett oss 1 poäng. 1-0 målet kanske skulle ha lösts utan för straffområdet... Hur spelar MFF...? Välkomna till Behrn Arena ni kan dra åt helvete så får övriga lag gärna känna...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro humble stumble
2017-09-23 11:21
@Aspen.:
Om man jämför med hockeyn så har jag i det fallet fått uppfattningen att det är under försäsongsfasen som man bygger fysiken. Under spelsäsong är matchandet så intensivt att blandningen mellan vila/återhämtning och uppbyggande träning måste väl-kalibreras. Blir det för lite av vila/återhämtning kan den träning som välvilligt är ämnad att bygga upp snarare förvandlas till nedbrytande. Träningen efter försäsongen syftar alltså i först hand till att bibehålla den fysik/kondition man byggt under försäsongen. Kanske kan fotbollen lära därav? Ett problem kan vara att försäsongen numera är väldigt kort. Matchandet börjar redan i februari och tävlingssäsongen med Svenska cupen börjar i mars. Den tid som anstår till tuff uppbyggnadsträning blir därmed månaderna november, december och januari varav november går bort i lagstadgad semester. Därtill försvinner väl i det närmaste halva december i form av jul- och nyårsledighet. Kvar till träning blir tjugo dagar i december och tjugofem i januari?
Örebro Aspen.
2017-09-23 10:40
Kalle H har i en intervju sagt att Pekings träningar är tuffare. Axén har sagt att han inte vill ha långa träningar för då klarar inte spelarna att hålla fokus.

Slutsats: ÖSK ska träna hårdare. Vilket redan vara på gång enligt NA. Bra att vi fått in en tränare med bakgrund i Peking
Örebro humble stumble
2017-09-23 08:01
@Nubbli:

Om man ska strö ytterligare salt i såren så var det 2 poäng vi förlorade på slutet mot Elfsborg, så snarare 2+3+3 förlorade poäng i slutskedet i de matcherna, eller?
För rättvisans skull bör man väl dock ändå nämna att vi tagit en del sena poäng, AFC borta, Kalmar borta, Blåvitt borta och MFF hemma är de som jag på rak arm kommer på. 1+2+1+2 = 6
Örebro Isotop Knall
2017-09-22 22:26
@Lekiller:
Har också reagerat över att det tycks vara mycket dötid på träningarna och där spelarna går runt och lallar. Att man fysisk bryter ned spelare totalt i varje träning är naturligtvis något man sällan gör eller bara gör under en begränsad period (om man tränar på det sättet). ÖSK har ju haft som filosofi att man skall träna så att man alltid är i form. Emellertid tycker jag att man alltid skall hålla matchtempo så mycket som möjligt under träningar. Alltså alltid hålla tempot upp och kapa dötiden. Under Jürgen Klopp så förekom det att spelare kräktes under första träningarna i Liverpool, det är full fart hela tiden Ungefär som när jag gjorde lumpen. Många hävdade att lumpen kunde göras (motsvarande utbildningen) på halva tiden med bättre effektivitet och högre tempo
Örebro pemo
2017-09-22 22:17
Columbus // Nu får du det till att Eddahri "bara" gjorde två mål. Han var faktiskt AFC:s farligaste spelare hela matchen. Kolla bara hans inlägg till fösta målet.

Nä, han var matchens behållning.
Örebro Columbus
2017-09-22 19:00
@pemo:


1) Det är matchsponsorns representanter som väljer ut spelaren. (Kanske de har en kunnig ÖSK:are bredvid sig på läktaren som de kan rådfråga om de känner behov av det).

2) Troligen hade Sponsorn redan valt matchens spelare före matchminut 83, då Eddhari gjorde det första av sina två mål.
Örebro Lekiller
2017-09-22 16:03
[QUOTE=Nubbli]Jag håller med. Astrid gick ner i vikt när han kom till AEK. Finns fler exempel. Om vi ska bli bättre som klubb och kunna slå andra lag måste vi vara lite snabbar, lite starkare och lite mer uthålliga... Ellos, Gif och Afc... 7 POÄNG PÅ RENT JÄVLA OFOG! [/QUOTE] Jättesvårt att säga vad som är rätt och vad som är fel i denna fråga. Göteborg är väll den klubben som utåt sett kört på med hårda träningspass under säsong med resultaten att spelarna känt sig sega och trötta när det sen väl är dax för match. Att man skall köra stenhårda pass hela tiden är ju en filosofi som är på väg bort helt. Svårt att jämnföra sporter också. Hockey är ju en mycket mer tung å fysisk sport vilket medför att spelarna är byggda på ett helt annat sätt än hur en fotbollsspelare måste vara byggd. Tror för ÖSK del att det är något annat som felar än just fysiken i de flesta fallen. I matchen mot Malmö körde man ju på och avgjorde ju matchen i 90 . Inte fan tappar man så mycket i fysik så att man 5 - 6 dagar senare tar slut helt efter 70 min.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2017-09-22 16:02
Visst är det konstigt. Att ett lag kan spela så bra mot serieledarna men sedan tappa totalt mot jumbon? För det var ju samma killar som var på planen.

Det är väl därför som man fortfarande har hoppet om tre poäng till innan serien är slut. Visserligen såg jag matchen mellan AFC och GIF och fick lite dåliga vibbar. Normalt skulle AFC ha vunnit den matchen med 3-4 mål. Så mycket bättre var de.

Hur kan Björnqvist få pris som matchens lirare när Eddahri var outstanding?

Jag kan älta hur mycket som helst efter gårdagen, men det skulle i alla fall vara kul att få höra vad som hände vid bytet med Arvid och Omoh.
Att Omoh hade en varning och var lite ur balans ( när andra gult ? ) kan ju vara grund för byte. Men varför Arvid?

Är Almebäck borta för hösten? Sträckning i ljumsken brukar ju inte vara något att leka med. Får vi se Ayaz på plan något mer i år?

Se där, nu har jag gnällt klart för denna match.
Tror jag.
Tar helg och tittar på de andra lagen och hoppas att resultaten går vår väg.
Nu krossar vi Sirius på måndag.
Örebro Nubbli
2017-09-22 13:34
[QUOTE=Brandao]Jag står fast vid att ÖSk är för dåligt tränade. Idag skriver också Brändh det i sin krönika. Alldeles för mycket lek på träningarna. Går man och kolla på hockeyns träningar är det en sjuk skillnad! Såklart kan man inte jämföra dom olika sporterna men båda handlar om styrka och kondition. ÖSK tenderar att spela sjukt bra i perioder medans man går ner sig totalt i andra? Är det för man inte orkar hålla uppe spelet? Sluta med massa trams på försäsongen, ut och spring skiten av er! [/QUOTE] Jag håller med. Astrid gick ner i vikt när han kom till AEK. Finns fler exempel. Om vi ska bli bättre som klubb och kunna slå andra lag måste vi vara lite snabbar, lite starkare och lite mer uthålliga... Ellos, Gif och Afc... 7 POÄNG PÅ RENT JÄVLA OFOG!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-09-22 12:57
@Sieverto:

Örebro Sieverto
2017-09-22 12:24
@Brandao:

Suck. Hur kan du ens uttala dig utan att kolla träningar eller veta hur en elitidrottare behöver träna? pontus Jansson berätta nyligen att de tränade 2 hårda pass i veckan och resten går till taktikgenomgångar.
Håll dig till ditt jobb och din "expertis där"
Örebro Misterister
2017-09-22 12:21
Ähh fan alltså... den allmänna höstdepressionen har börjat slå till. Jag saknar de där ÖSK-höstarna som lätta upp det allmänna mörkret och fyllde själen med lite glädje och ljus.

Jag vill ge Axel och laget en ärlig chans första halvan av nästa säsong. Nåt annat vore inte schysst. Hoppas nu att Axel förmår att styra upp laget. Som andra redan påpekat, spelar vi stundtals faktiskt bra, även igår faktiskt. Men någonstans brister det betänkligt. Om det beror på dåligt taktiskt kunnande, dåligt fysisk kondition, dålig motivation eller bara på att vi helt enkelt inte har tillräckligt bra spelare, vet inte jag.

Det har ju sett ut så här sedan vi tog oss tillbaka till allsvenskan. Skillnaden, som tidigare har räddat oss har varit att en av våra värvningar plötsligt hamnat i ett stim och gör mål på allt. Tex Pode, Broberg och Crespo när han var frisk. I år är det väl ingen som klivit fram på det viset.
Örebro Brandao
2017-09-22 11:25
Jag står fast vid att ÖSk är för dåligt tränade. Idag skriver också Brändh det i sin krönika.

Alldeles för mycket lek på träningarna. Går man och kolla på hockeyns träningar är det en sjuk skillnad! Såklart kan man inte jämföra dom olika sporterna men båda handlar om styrka och kondition.

ÖSK tenderar att spela sjukt bra i perioder medans man går ner sig totalt i andra? Är det för man inte orkar hålla uppe spelet?

Sluta med massa trams på försäsongen, ut och spring skiten av er!
Örebro pemo
2017-09-22 10:49
Oj, går åren så fort? 2014 ? Nåja, jag vet att det tog nästan knäcken på mig. Men sen fixade väl firma Crespo/Pode en underbar höst. Ja, Sobralense hade väl också en fot med i det hela ? För det var väl den hösten?

SE 2005 var ju ett otroligt mörker.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-09-22 10:34
[QUOTE=pemo] För er som tyckte det var sämsta hemmamatchen på länge. Kom ihåg HBK hemma för två år sedan. [/QUOTE] En liten korrigering är att det var 2014 vi tappade 1-0 till 1-2 hemma mot HBK. Håller med om att mörkret då var värre. Men för mig slår inget Boden borta 2005 och Qviding borta 2006 under superettanåren.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2017-09-22 10:24
Jag håller på ÖSK och kommer väl att göra så fortsättningsvis också. Men man sätts verkligen på hårda prov som supporter. Men visst ska vi klara oss kvar i år också, men sen måste ÖSK börja prioritera försvaret inför 2018. Vi kan inte släppa in mest mål i hela allsvenskan år efter år. Det måste in en riktig försvarsgeneral. Med längd, styrka och bra fötter.

Om gårdagens match finns det mycket att säga. Det har de flesta gjort, men jag vill bara kompletterar med några synpunkter.

Planens absolut bästa spelare fanns i AIC med nr 10. han hade allt som Besara har och dessutom hade han fart och kämparglöd. Han ensam tog tre poäng. Blir han kvar i allsvenskan efter denna säsong ifrågasätter jag starkt synen på spelare.

Sen vill jag försvara Arvid som inte fick bort bollen vid tredje målet. Ser man fotboll lite större, så var det faktiskt Sema som klantade till det och försatte Arvid i en svår situation.

I övrigt håller jag med tidigare skribenter om inställningar, rörelse, byten osv.

Vad finns det då att lyfta fram? Ja, Ring fortsätter att spela bra. Brendan tar mer och mer ansvar. Rogic gör sig betydligt bättre på kanten i hop med Ring än som innermittfältare. Omoh slarvar, tappar och är lite småful men bidrar trots det med betydligt mer än många andra i laget.

Jag skrev tidigare om att jag ville ha bort gåfotbollen i ÖSK. Matchen i går var ju ett tydligt bevis på hur illa det egentligen är. Vart har all fart tagit vägen?

Nu har Axel tre dagar på sig att fundera ut vad som fattas. Omoh och Almebäck borta nästa match. Mårtensson tillbaka. Kan vi hoppas på någon radikal ändring?

Brorson går ju in istället för Micke. men får Sema trots allt starta? Eller får Sköld en sista chans på en lite ovan plats som ytterspringare? Och då hjälper Kennedy mer.?

Det sistnämnda tog Axel upp i tältet för matchen. Att Kennedy skulle få mer hjälp av Besara. Men det såg jag inte mycket av i går. Han får fortfarande jaga ensam och slås om höjdbollar med mittbackar som är halvmetern större än honom. Suck

Oavsett resultat mot Sirius, så kommer jag att sitta på Behrn nästa söndag och hoppas likt förbannat på bra spel och vinst.

För er som tyckte det var sämsta hemmamatchen på länge. Kom ihåg HBK hemma för två år sedan. Då var jag redo att klippa årskortet.

Ursäkta att det blev lite långt.

Örebro Benny Böckling
2017-09-22 09:59
Blir bara mer och mer förbannad och irriterad ju mer jag tänker på gårdagens match. Alla ser att ÖSK tappar allt spel vid 60 min spelat. Det dröjer 76 minuter innan Axel slår till med att slänga in valp-Arvid på innermittfältet. Där har han mig veterligen aldrig spelat i seniorsammanhang. Givetvis är det också Omoh, den enda offensiva kraften som ska ut. Jag ger blanka fan i om Omoh ser trött ut i matcherna för han är ändå ALLTID ljusår bättre än Sema som av nån anledning jämt ska vara kvar på banan. Fair om Axel vill täppa till lite på mitten och få in lite energi men ge då Petteri chansen nån gång. Eller för all del Hagge som hade passat fan så mycket bättre att slänga in för att kötta på mitten istället för Brorsson. Ångest och depression efter Bajen och Giffarna. SM-guld efter MFF. Nu är det bara depp igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2017-09-22 08:58
Pubiksiffran i går var 4000. Hur många av oss kommer på nästa match?
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-09-22 08:12
De fans som vill ha en ursäkt från klubben får nöja sig med att ÖSK straffar ut sig själva med den här inställningen. Marginalpubliken försvinner, ekonomin körs i botten. Alla legosoldater lämnar då för nya utmaningar. Kvar i laget blir undermåliga örebroare. Aldrig mer en värvning utan att ÖSK har information om spelarens karaktär. 1-0 mot Sirius och alla hardcorefans är nöjda igen?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Columbus
2017-09-22 02:15
Jag har hållit på ÖSK i en massa år och denna förlust mot AFC är en av de tyngsta jag varit med om. Det är inte en av de tyngsta förlusterna vare sig rent resultat-/ eller tabellmässigt, men oförmågan att som lag ta tag i det och fortsätta spela (lagom) offensiv fotboll resten av matchen, för att det hade varit det BÄSTA att göra, var beklämmande och dystert att skåda.

Spelar det verkligen roll att "AFC är ett bättre lag än vad 12 poäng i tabellen" visade före dagens match? Vi hade 30 poäng och AFC hade 12 poäng. Man ska ha respekt för alla motståndare, men tabellen ljuger inte. Spelare i ÖSK: vad vad det som fick er att backa hem så mycket mot detta imponerande bottenlag? Vad var det för mirakel AFC-spelarna utförde som fick er att bli rädda om poängen?

Sista 30 minuterna sjunker vi ned totalt. Hela laget och tränaren borde veta att vi ÄR dåliga på att försvara en ledning med att sjunka djupt med laget. Trodde verkligen Kjäll att det skulle lyckas denna gång 24 matcher in i serien? Eller var det spelarna som själva tog initiativet då de ute på planen insåg att ”försvar är bästa försvar” då det märkte av AFC-spelarnas imponerande superspel? Laget, och Kjäll, berömde sig själva efter Malmö-matchen att de lyckades passa sig ur kniviga situationer på egen planhalva. I matchen efter mot Djurgården krossades ÖSK då man INTE lyckades med det. DIF mosade då ÖSK:s backlinje i första halvlek med hög, intensiv press.

I våras gjorde jag en koll på ÖSK:s trupp och konstaterade att endast två (OJ och Haginge) fanns i laget om man gick ynka 3 år bakåt i tiden. Spelarna i dagens trupp skrattar hela vägen till banken och tänker inte på ÖSK något mer sedan den dag de lämnat klubben....de bryr sig inte om att ÖSK hamnar i skiten sportsligt och ekonomiskt bara för att de inte ville anstränga sig tillräckligt.

På de fyra senaste matcherna är det två matcher som verkligen stuckit ut. Borta mot Sundsvall gjorde spelarna den kanske lojaste och initiativsvagaste fotbollsmatch jag sett ÖSK göra. Och nu hela tre matcher senare så gör man en riktig jävla taktisk/mental blunder mot ett förvisso strålande fotbollslag som AFC som ju verkligen kan konsten att spela skjortan av alla motståndare…
Örebro Columbus
2017-09-22 01:28
...å nästa säsong kommer OJ eller någon annan spelare som vanligt säga till ÖSK-tv, (om vi då spelar i Allsvenskan, vill säga), att: -"Jag blir besviken om det inte blir 10.000 åskådare imorgon".

Siffran 7.800 lyser då på tavlan och ÖSK:s spelare kliar sig i håret varför det inte kom fler människor på matchen....
AFC Eskilstuna Carl XII
2017-09-22 00:30
Nu är ni i fint sällskap. Inte bara MFF som har negativ statistik på oss i AS.
Örebro Örebro-Hjärta
2017-09-22 00:24
@Sieverto:


Du har inte en djävla susning om vem jag är, Karl, Övertorniå ? Ta gärna detta via pm, Minatankar hade ju också ett gammalt nick på mig, om ni nu känner mig så väl, slå en signal ;).....

Tycker bara det är djävligt tragiskt hur ÖSK utvecklats eller snarare avvecklats i stan.

Frågar dig samma sak, vad är det för fel att gilla i stort sett all form av sport och därmed följa och önska framgång till de olika sporterna i Örebro?
Örebro Sieverto
2017-09-22 00:09
@Örebro-Hjärta:

Jaså? För när jag såg ÖHK förra säsongens i deras 236 (kan vart 237) omgångar så spelade det inte som ett lag men jag tror det kan berott på att de sparkade 37 personer och ersatte med femtioelva nya. Men vem vet i år kanske de kommer topp 8 och då blir det ju djäkligt spännande.

Hoppas vi kan krydda till styrelsen med någon ifrån Övertorneå.
Jag vet vem du är "Karl" och jag vet hur du behandlar dina medarbetare men det finns ingen anledning att komma in här och trolla speciellt inte efter dina hån mot både avlidna människor och människor inom Örebro.
Örebro Örebro-Hjärta
2017-09-21 23:41
@Vinnartradition:
Funderar inte mycket på musiken, är bara en djävligt skön stämning på hockeyn vilket jag gillar, kul också att klämma en bärs eller två ihop med fans från motståndaren utan det minsta bråk. Jag fattar inte varför det ska tjafsas slåss mm i fotbollen, gör du? Själv vill jag följa både ÖSK och ÖHK live, men jag är inte så djävla dum att jag gör mig till självplågare o sitter o fryser när ÖSK skämmer ut sig i jämförelse med stämningen på Ishockeyn. Är det så förbannat svårt att fatta för dig? Jag gillar båda sporterna lika mycket, får jag välja vilken som för kvällen passar mig bäst ? Jag vill se Örebro vinna oavsett sport och går som exempel hellre på innebandy en kväll nu när Örebro spelar i högsta ligan i jämförelse mot en match om ÖSK ska komma på plats 10 eller 12 i AS. Kan du förklara varför jag inte skall göra det? Ps. Vad fan menar du med att vi är ÖSK och kommer alltid igen, vakna för fan, klubben har inte på 110 år vunnit ett djävla skit, förklara till vad vi kommer igen? Det är ju snarare så att ÖSK måste börja prestera om de vill ha mer publik mot t.ex ÖHK ikväll, eller?........
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-09-21 23:11
Det var ändå rätt skönt att se Haghighi i AFC:s mål göra lugna ner er-gester till lagkamrater/publiken när han höll på att drälla in ett bakåtpasskott i slutminuterna. Det är för mig obegripligt om ÖSK förlänger med Sema. Det kanske vore bra att åka ur nästa år (tror inte vi lyckas i år), för att få ekonomin körd i botten och då få till en ordentlig satsning på akademin. Oscar är en fin lagspelare, men han håller verkligen inte hög allsvensk klass. Fy vad dyster jag är. Dags att söka jobbet som marknadschef i ÖSK för någon här? Hur når vi 100 mkr i omsättning, idéer?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinnartradition
2017-09-21 23:00
@Örebro-Hjärta:


Fan vad otippat att du valde hockeyn före fotbollen. Var ljus- och ljudeffekterna lika häftiga som vanligt och dränkte den dånande housemusiken stämningen lika effektivt som förra säsongen i spelavbrotten?

Vi är ÖSK, vi kommer alltid igen!
Örebro Aspen.
2017-09-21 22:52
Ett stort ansvar villar på Axel Kjäll att han inte bytte spelare som uppträdde menlöst och oengagerat tidigt i 2:a halvlek. Hoppas han lär av denna match.
Det sämsta man kan göra är att inte göra någonting!!!
Annons: