/fotboll/osk/forum/2120.aspx/fotboll/osk/forum/2120.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-25 23:14
Tomer
AIK Saywee
2013-03-25 22:01
DaSa,

nu kom jag på nå´t positivt

Åke kommer att ta strid,
för en bättre svartvit framtid.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-25 21:30
"Valdet Rama ger upp sitt medborgarskap i Kosovo.
På tisdagskvällen gör han landslagsdebut för Albanien, berättar han för NA."
Örebro go_osk (We are on the road agian!)
2013-03-25 20:54
Två veckor kvar till säsongens första hemmamatch. Det pratas mer sport än någonsin på stan och intresset för premiärmatchen är stort. Kubanerna laddar i vanlig ordning upp på Stallyktan. Vi vet redan nu att det kommer att bli mycket folk på uppladdningen. Se länktips för mer information.
Örebro Leper
2013-03-25 20:43
@Gooey Nutballpuff:Jo, så är det nog. Det är därför jag tycker det är konstigt att vi inte löst problemet. Vi måste hitta en ny klubb till Sandqvist snart. Eller betala vad det kostar att riva hans kontrakt.
Örebro Leper
2013-03-25 19:55
smguld/
Håller med ang "VD:n vid pennan", det är klart bättre än ingenting. Det är intressant att läsa lite vad som händer på ÖSK, även om jag också kan tycka att vad Jan gör på sin fritid är ganska ointressant.

Det skulle vara kul att få läsa hur tankarna går kring arbetet med ny huvudsponsor bl.a.
AIK Saywee
2013-03-25 19:42
Deportivista,

ja "defensiva" var helt rätt ord och det kände jag till redan innan den förbannade årsstämman. Vem har hotat vem och på vilket sätt?

Vad är ansvar, handlar det bara om pengar, pengar eller pengar?

Pengar är det enda som har betydelse för de som vill styra och besluta, vilket är ganska förståeligt egentligen, men fy tusan vad tråkigt.

SM-guld i ekonomi, det är väl det det är, eller tramsar jag som vanligt?

Vad är sportsligt?

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2013-03-25 19:36
@DaSa:


Men DaSa, det måste väl ändå finnas något positivt att skriva om, jag skall klura lite och återkommer när jag kommer på nå´t ...
Örebro deportivista
2013-03-25 19:36
Jag tror tyvärr att en del av de negativa reaktionerna mot styrelsen gjorde dem extra defensiva. När man till exempel hotar om att styrelsen inte borde få ansvarsfrihet pga ett svagt sportsligt resultat så är man fel ute.

Styrelsen beviljas ansvarsfrihet för den ekonomiska skötseln, och om de inte beviljas det kan de personligen bli betalningsskyldiga vilket inte är särsklit attraktivt.

Naturligtvis så vill alla i ÖSK att det ska gå så bra som möjligt sportsligt för laget (ibland t om för mycket - vilket grumlar omdömet ibland). Jag tror dock inte att någon - vare sig i styrelsen eller som enskild medlem är villig att gå i personlig konkurs eller tvingas tömma sitt livs besparingar för att klubben har problem.

Att kräva att nya personer ska in i styrelsen är däremot naturligtvis befogat - precis som vi kan klaga på spelare eller tränare som inte presterar som vi hade velat.
Örebro smguld
2013-03-25 19:09
Namn: DaSa Sänt: 2013-03-25 18:09 // För min del tycker jag det är bättre att Jan Karlsson skriver sitt brev varje vecka jämfört med att det är alldeles tyst. Det gör inget att det är lite mindre viktiga saker med, bara han med jämna mellanrum varvar det med lite tyngre frågor. Tror att det är svårt för vem som helst att varje vecka ha något att skriva som alla blir nöjda med. Jag tycker hans ansats ändå ska uppmuntras och att vi i stället ska ge förslag på vad vi skulle vilja läsa mer om. För min del gäller det t ex överväganden som klubben gör i olika avseenden när det gäller kontakter med spelare, tränare, partners, medlemmar, aktieägare, och supportrar. Att man bjuder lite på sina tankar och planer och låter supportrar vara med lite i arbetet på vägen mot olika lösningar och mål. Att i veckobrevet testa idéer och be om respons, vore också värdefullt för att engagera läsaren.
Örebro DaSa
2013-03-25 18:09
Hur många veckor till tror ni Jan Karlssons VD brev fortsätter?! Vet inte varför han skriver dessa tråkiga uppdateringar, känns som han är tvingad att skriva ngt. Ni får gärna hojta till om det skulle stå ngt intressant i framtiden för jag tänker inte fortsätta läsa dem.

Försökte komma på ngt positivt att skriva för att kompensera mitt inledning på inlägget men kom inte på ngt:)
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-25 15:59
pemo // Jonathan Thuresson har varit reserv i A-truppen och står i U21 men han tillhör U19-truppen
Örebro pemo
2013-03-25 15:42
Vem står i U-21? Eller har vi bara ett U-19?
Här deras målvakt den vi skall hoppas på om det händer något med Oskar?
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-25 14:16
@Leper:


Risken är väl att det blivit en prestigefråga för Sankan. Det kan jag i.o.f.s förstå. Vem vill spela i en klubb där man inte är önskvärd och där fansen spottat på honom. Att hoppa in som andremålvakt (utan reella konkurrensvillkor efter det är bestämt att what so ever skall Oscar stå) för att man inte fick tag i någon annan klubb känns ju också så där.


AIK Saywee
2013-03-25 12:18
Har dock aldrig idiotförklarat Sixten,
tänker inte göra det heller,
men jag tyckte nog att han var lite envis ...
Örebro Leper
2013-03-25 12:00
Jag tror ÖSK räknat kallt med att sälja/bli av med Sandqvist, men nånstans har det blivit galet och vi har fortfarande inte lyckats bli av med honom.

Snart är enda alternativet att ÖSK får betala Sandqvist för att bryta kontraktet i förtid (vilket lär kosta en del). Jag har mycket svårt att se att han helt plötsligt blir kvar och börjar slåss om målvaktposten med Oscar.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-25 11:47
pemo // Är Anders Karlsson ett reservalternativ för reservmålvakt ? Vi kanske idotförklarade Sixten för ofta, nu vet vi genom aktieägaravtalet att styrelsen varit inblandad i många beslut som vanligen ligger i den sportsliga verksamheten. Vad Sjögren hade hand om undrar man fortfarande.
Örebro pemo
2013-03-25 10:11
Men det är väldigt mystiskt det här med Sankan. Mannen har inte gjort någon match alls i vår, men är fortfarande kvar i klubben: Hur tänker de? Är det inte dags att han får stå i helgen? Det behövs ju bara att Oskar får hög feber så är det kört. Det går ju inte att ställa en målis i serien utan någon form av matchträning. Eller går det? Himlans tur att det inte är Sixten som är tränare. Då hade han idiotförklarats för länge sedan.

Hmmm.....glömde att han redan är idiotförklarad.
Nåja, skönt med ny tränare som ser till individens bästa aoch låter alla få chansen.

Och hur är läget med Berisha och Wiktorsson?
AIK Saywee
2013-03-25 09:42
Tänkte lite på detta med olika sorts medlemmar ...

En del är väl:

Stödjande medlemmar
Kollektivanslutna medlemmar
Röstande medlemmar
Vilande medlemmar
Hedersmedlemmar
Oengagerade medlemmar
Aktieägarmedlemmar
Medlemmar som bryr sig
Guldmedlemmar
Betalande medlemmar
... och andra medlemmar

Det finns nog en hel del "olika falanger" av medlemmar ,
om vi vill dela in dessa på olika sätt ....

... jag vet inte riktigt själv var jag hör hemma
AIK Saywee
2013-03-25 09:30
@Leper:


Börjar känna och inse att Jonas kanske skall stanna kvar kontraktstiden ut, han är ju ändå en målvakt och kan hoppa in om det skulle krisa, vi kan väl låna någon om det skulle behövas.

Jag hoppas att Oscar håller tätt, är frisk och slipper kort den korta SE-tiden.

Vi kan lika gärna vänta tills nästa år med att hitta en ny andremålis, för Oscar stannar väl kvar ett tag ....
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 22:38
Leper // Eyravallen.se har lösningen för Sankan - låt Haddad fixa transfer till annan klubb.

Behöver inte Kalmar en reservmålvakt?
Örebro Leper
2013-03-24 22:04
En vecka kvar till transferfönstret stänger. Ser ut som att Sankan blir kvar. Blir han vår 2:e målis eller hostar vi upp en fet summa för att bryta kontraktet?
Örebro go_osk (We are on the road agian!)
2013-03-24 20:34
Jag vill inte smutskasta Sixten Boström, men har vi hör det här förut?

"Den här gången behövde inte domarna väja för någon kryckattack, och Boström var ganska nöjd även med spelarnas insats, trots att det blev förlust.
– Vi hade nio landslagsspelare borta, fem i a-landslag, tre i U21 och en i U19, så vi hade bara en avbytare som hör till a-truppen. Så jag tycker att vi gör en bra match även om det inte är kul att släppa in mål på slutet."
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 20:14
Grixx // Det tar flera år om medlemmarna ska driva igenom en förändring. Detta beror på att verksamheten ligger i Elitfotboll AB. Elitfottboll har sitt årsmöte före ÖSK Fotboll. Så ett beslut på ÖSK Fotboll årsmöte tar ett år innan det kan påverka Elitfotbolls årsmöte.

Risken är inte störst att en stollig falang falang medlemmar påverkar klubben negativt. Utan att en eller några stolliga aktieägare hittar på konstigheter. Där krävs det inte så många, kanske 1-3 stycken. Man behöver inte ens hålla på ÖSK för att vara stor altieägare (vilket är bevisat).

Den bästa medlemsdemokration är att så många som möjligt går på årsmötet.

Att nuvarande styrelse tar fram teknikaliteter för att stoppa bra förslag tror jag beror på att man inte vågar låta andra idéer komma fram dom kan ju vara bättre än de som gällt de senaste åren. I ett "riktigt" bolag skulle inte en styrelse kunna sitta så orubbat efter det som hänt de senaste åren. T ex är det STYRELSEN som är skylldig till den stora spelaromsättningen. Styrelsen är högsta beslutande instans vid spelarinköp resp. försäljning, man tillsätter tränare, sportchef och VD.
Örebro Grixx
2013-03-24 18:39
Tack D´Artagnan för ditt svar. Mina frågor berodde bara på en undran jag hade och som även Mina tankar mfl varit inne på. Dvs det är först när många medlemmar önskar ändring som stora rörelser kommer igång snabbt i klubbar. Därför ombads folk att bli medlemmar innan mötet. Skulle som nu mindre än 100 medlemmar av 2400 önska stora eller snabba förändringar så måste det nog till något extremt positivt/lönsamt för att få saker att ske snabbt. Jag är övertygad om att det börjar hända saker men kanske inte så snabbt eller revolutionerande som några önskat...och vissa saker verkar för tillfället låsta pga regler eller omfattning av arbetsbörda. Inget extremt fanns i uppropet, mycket lät ju klokt och ÖSK instämde i stort sett rakt över. Däremot blev det svårare att driva genom vissa förslag pga av teknikaliteter. En fortsatt diskussion kan ändå leda fram till det mesta som stod i uppropet. ...men principiellt så kunde det vara en klart stollig falang med riktigt usla grundidéer som tycker, är högröstad och som kräver ändring. Lite som det varit i vissa storklubbar där firmor ställt krav. I just det här fallet så tror jag att de flesta av medlemmarna som aldrig är på möten eller röstar men som är i klar majoritet över uppropets "påskrivare" ändå skulle hålla med uppropet. Jag kanske är mer optimistisk än jag har fog för men känner ändå som om att uppropet påverkat och påverkar ÖSK i en bra riktning och inte att det är en förlust.
Örebro Sogen
2013-03-24 18:26
Haddad säger att ÖSK fick bra betalt för Rama......... what?
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 17:21
Grixx // * Hur många skrev på uppropet? 356 * Hur många var medlemmar av dessa? Endast ÖSK vet för medlemsförteckningen är hemlig. Gissningsvis 25 %. * Hur många medlemmar har ÖSK. C a 2400 inkl de från ÖSK Ungdom som är kollektivanslutna. Innan kollektivanslutningen var det knapp 2000. * Hur många medlemmar var på årsmötet ? c a 60 varav många också är akitiägare i spelarinvest * Vilken är de stora utmaningen (utom att komma tillbaks till AS)? Få de yngre att engagera sig. Annars har vi ingen idrottsklubb längre utan ett idrottsbolag ala NHL som flytter lagen till de städer som har störst publik = intäkter
AIK Saywee
2013-03-24 16:54
Grixx, 16:47,

Typ drygt 300
Vet ej, men jag skrev på och är medlem
Vet ej, men hoppas att organisationen ÖSK kan svara på denna fråga

Eftersom jag firade en familjehögtid och befann mig i Uppland tyckte jag att en redan förutbestämd (resultatet alltså) årsstämma verkade relativt ointressant för en enkel medlem ...

.. vad är det du klurar över?
Örebro Grixx
2013-03-24 16:47
Hur många skrev på uppropet.
Hur många var medlemmar av dessa.
Hur många medlemmar har ÖSK.
AIK Saywee
2013-03-24 14:55
smguld,

många vettiga och tänkvärda inlägg från dig.

Jag vill ha ett svartvitt SM-guld för ÖSK och bada på Stortorget!

Heja SPORT !!!
Annons: