/fotboll/osk/forum/2113.aspx/fotboll/osk/forum/2113.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-31 09:30
Bulten i Boo // Håller inte med dig i inlägget kl 23:31. Det är Balansräkningen som gör att man kan bli degraderad. T ex MFF har haft minus i RR men har en start BR. För att få lite perspektiv tycker jag Osynliga handen har ett bra inlägg i sin blogg, se länken. Citat: "Örebro är ett bra exempel om att de finansiella rapporterna och budgetering inte är den avgörande faktorn för företagens resultat och välmående", "Debet och kredit är inte ekonomi. Det är bokföring. Ekonomi är att hushålla med resurser."
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-31 09:19
Vi får lida några dager till när det gäller Berisha vara eller inte vara.
Transferfönstret stänger i Sverige 2 april och i Norge 5 april
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-31 09:03
Gooey Nutballpuff // Håller med dig om målvakternas konkurrenssituation. Man avvecklar vinnarmentaliteten genom att säga att Du är nummer 2 och den andra är nummer 1. Det som är så viktigt för övriga positioner i laget.
Örebro Svartvitt forever
2013-03-31 07:24
Håller med dem som tolkar det så att "framtidsinriktade investeringar i både organisation och spelare" måste betyda antingen ny vd eller sportchef. Vilka tunga avlönade poster finns annars i organisationen, förutom tränarstaben där vi nu har överkompetens?

Sen hoppas jag innerligt att Bambergs sign-on (säkert någon miljon eller två, någon som vet?) var uppdelad på hans fyra kontraktsår, så att vi förutom en tung lönepost nu slipper ut med lejonparten av den.

Vad som är klart är att Bambergs uppträdande mot klubben han representerat har varit helt oacceptabelt. Jag hoppas innerligen att inte följande scenario har utspelats:
Sköldmark: "Jo, P-O, budet vi har från norrmännen är fortfarande alldeles för lågt."
Ljung: "Han har gjort allt han kunnat för att s---a på klubben och laget. Jag vill inte se honom mer och tänker absolut inte spela honom. Sälj!"

Sen hoppas jag verkligen att Berisha blir kvar. En spelare som han kan vara skillnaden mellan att gå upp eller inte. Säljs han måtte man se till att få ordentligt betalt.
Örebro malge
2013-03-31 01:59
fattar inte är kontraktet med sandqvist brytet? Eller varför värvas Bergström in? Förövrigt sjukt kul med elitserien nästa år.
LTJD
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-31 01:14
Jag har aldrig förstått målvakternas mystiska konkurrensituation. Men jag är väl den enda verkar det som. Det är viktig med förtroende för en målvaks som blir utsedd som förste målvakt! - Varför är det viktigare än att en innerback får samma förtroende? Det är viktigt att man har en förste målvakt så backlinjen lär sig honom! -Är det så jävla svårt att lära sig två olika målvakters stil när man i övrigt skall lära sig 22 andra spelares stil? Vi har kontrakterat honom som andremålis! -Vilken annan spelare skulle gå med på att bli kontrakterad som reserv? Och vad om den sk förstemålvakten underpresterar (Alvbåge 2011) eller om du dominerar på träning? Då ska liksom det inte spela någon roll? Det är viktigt att förstemålvakten står alla matcher! -Ja jättebra. Så får fansen tokångest om han bli skadad eftersom andremålvakten inte stått en A-match på tre säsonger. Dessutom måste man värva en ny "reserv" var tredje säsong eftersom ingen spelare orkar med ovan villkor. Jag tycker målvaktsteorierna är rent ut sagt löja! Den bäste ska stå! Den som är i form skall stå! Presterar du inte så bänken nästa! (dock skall man kunna göra fler dåliga matcher än en innan man petas) 50-50 skall gälla i konurrensvillkoren! En andre målvakt skall kunna stå några matcher per säsong. Får fansen ångest av det har man för dålig reservmålis helt enkelt. Man utvecklas av speltid också! Glöm aldrig det!
AIK Saywee
2013-03-31 01:12
Välkomna till ÖSK, Erik och Ludwig,
tack för de allsvenska målen, Daniel :)

Kul att truppen snart kanske blir spikad,
för jag vill se en lagbild innan premiären !

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2013-03-31 00:02
Vilken härlig festkväll/eftermiddag det blev i Behrn Arena, grabbarna fixade så att festen inte tog slut allt för tidigt, vi fick både förlängning och straffar, valuta för slantarna :)

ÖREBRO !!!
Örebro Bulten i Boo
2013-03-30 23:31
@smguld:

Jo, tror att jag kan tolka dina tankar, tror att de är rätt lika som mina tankar. Genom mitt eget arbete har jag med åren fått en viss erfarenhet, om jag blygsamt får skriva det att läsa mellan raderna i den typen av officiella meddelanden.
Tycker att ÖSK ändå visar goda tecken på att vara handlingsaktiva vad det gäller att anpassa kostnadsnivån till de nya omständigheterna, i klartext: att få balans i resultaträkningen (RR). Genom försäljningen av Bamberg blev man av med en stor lönekostnad och det är gott nog. Balans i RR måste vara absolut prio ett. Jag är inte så bekymrad om det är så att det i sommar inte finns något utrymme för nyförvärv, dvs ökade löpande kostnader. Det visar isf på att försäljningen av Bamberg var än mer riktig.
Den positiva effekten på Balansräkningen som försäljningen innebär är också viktig. Hoppas att ÖSK såg till att få riktigt bra betalt!
Situationen med Sandqvist känns inte bra. Antagligen uppbär han en hög månadslön vilket medför en stor löpande kostnad till i princip ingen nytta när han uppenbarligen inte ses som ens andremålis för säsongen som kommer. En lösning är välkommen om än den enbart fyller syftet att "klara av den löpande ekonomin och budgeten"...
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-30 23:31
Åter till ståplats. (Sekt. E) // Du lever i forntiden. ha det bra där.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2013-03-30 23:02
Vafalls. menar ni att vi fixat in spelare i laget som inte vunnit champions league? Hemliga klubben, varför har inte karbonkopior från ledningsmöten funnits på nätet?/ mvh besviken.
Örebro smguld
2013-03-30 22:55
amn: Bulten i Boo
Sänt: 2013-03-30 21:48
//
Är tveksam till Sköldmarks uttalande om att försäljningspengar skapar något större utrymme för investeringar. Tror tyvärr att det snarare handlar om att klara av den löpande ekonomin och budgeten.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-30 22:03
@Matta:


Han har varit rena rama rundningskonen i matcherna mot ÖSK tidigare. IFK hade ö.h.t ingen bra backlinje alls i fjol eller 2011
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-30 21:59
@DaSa:


Framtidsinriktade investeringar inom organisation måste innebära en ny VD eller sportchef.

Hoppas bara att ankomsten av Lund inte innebär att Berisha är på väg bort.
Örebro Bulten i Boo
2013-03-30 21:52
@Valderinho:

Bra grabbar! Adrenalinpåslaget verkar vara i rätt riktning, dvs PÅ! För fasen, vi håller på samma lag. Nu kööör vi !!!!!
Örebro Bulten i Boo
2013-03-30 21:48
Klokt ekonomiskt agerat från ÖSK känns det som. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Dock känns följande lite otydligt: "Detta ger oss ytterligare möjligheter att både på kort sikt förstärka med två spelarnamn samt även framtidsinriktade investeringar i både organisation och spelare, säger Magnus Sköldmark".
Bamberg-pengarna räcker alltså till att såväl värva Bergström och Lund (nåja, låna den sistnämnde) samt till ny/nya spelare till sommaren och därtill till att "investera i organisationen"? Tyder på att övergångssumman är relativt hög samt att Bamberg stod på en rätt väl tilltagen månadslön?
Örebro smguld
2013-03-30 21:32
Eyravallen.se spekulerar över om Berisha är på väg från ÖSK. Om så är fallet tycker jag det verkligen är olyckligt. Ska man vinna SM krävs det att man behåller de bästa spelarna. Anledningen att man nu spelar i SE är framför allt den att man tidigare tappat ett koppel av de bästa spelarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2013-03-30 21:05
Spontant känns väl Lund som inte så mycket att hurra för, men jag hoppas jag har fel. Skönt dock med en till keeper! Pajas Bamberg är jag glad över att aldrig mera behöva se.
Örebro hemvändarn
2013-03-30 20:54
Breddvärvningar som jag tycker båda är ok. Bamberg lär har öppnat utrymme i lönebudgeten framöver med så kort tid av transfere fönstret och sportklubbens kommentarer så blir det väl knappast innan serien börjar.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2013-03-30 20:53
@DaSa:


Jag fick samma känsla att vi har fler nyförvärv att vänta :).

Vi får se om någon/några nyförvärv dyker upp de närmaste dagarna innan fönstret stänger.
Örebro DaSa
2013-03-30 20:41
" Detta ger oss ytterligare möjligheter att både på kort sikt förstärka med två spelarnamn samt även framtidsinriktade investeringar i både organisation och spelare, säger ÖSK:s spelaransvarige Magnus Sköldmark till klubbens hemsida." Låter som att det skall komma fler nyförvärv?! För ett lån och ett korttidskontrakt är väl inget för framtiden:) Kan det vara så att vi får en ny sportchef också?!:)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Matta
2013-03-30 20:33
Lund är en riktig kämpe med bristfällig teknik, enligt IFK Göteborgs SvenskaFans-sida. Låter som om vi lånat en ny Haginge.
Örebro casse
2013-03-30 20:17
Skönt att blivit av med Bamberg! Men frågan är vad tanken är med Lund? Känns som en mittfältare av rang hade varit ett bättre enl mitt tycke.

#Tillsammanstillbaka
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-30 18:58
Hoppas ÖSK väntat ut Daniel Bambergs och Haugesund tills dom halat upp en stor pengapåse.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-30 18:54
@D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang):


Med Haginge, Ayanda Nkili och Erik Lund alla tre med vana från högerback positionen hoppas jag Ayanda Nkili kommer att testas på mittfältet. Tror det skulle förbättra mittfältet.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2013-03-30 18:20
Välkommen Lund och Bergström till världen finaste sportklubb!
Örebro Grixx
2013-03-30 18:00
Vi köpte Bamberg och lämnade tillbaka honom mot en slant.

Bamberg är alltså pantad ;-)
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-03-30 17:56
Och välkommen Erik och Ludde!
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-03-30 17:55
Enligt PEO var budet för bra för att tacka nej till. Känns kanske inte som en helt genuin kommentar. Eller? Vad kan vi ha fått? Skönt hursomhelst att det lösts sig och att vi nu kan gå in i superettan utan gnäll...
Örebro Conjuration
2013-03-30 17:44
Tror att Bamberg är för dyr att peta ned till reservlaget när vi nu spelar i superettan. Sedan verkade han vilja bort härifrån till varje pris. Tycker ÖSK gör rätt som säljer. Mittfältet ser lite tunt ut dock om vi åker på något oförutsett.
Annons: