/fotboll/osk/forum/2085.aspx/fotboll/osk/forum/2085.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Bastard on Parade
2013-04-13 17:25
Valderinho//

Jag vet faktiskt inte. Hörde lite snack om att de hade visat ÖSK - Värnamo, men vet ej om det stämmer.
Örebro Valderinho
2013-04-13 17:21
@Bastard on Parade:

Kan man se alla Superettan matcher? Gratis..? Låter ju som ett kap i så fall!
Örebro Valderinho
2013-04-13 17:15
3-0 nu. Målvaktstavla..Degerfors åker ur om dom inte får tag i någon forward. Vår Samuelsson kan dom ju glömma..(Hur mycket än Degen tjatar om att han sitter på bänken).
Örebro Bastard on Parade
2013-04-13 17:10
@Miroslav kuba:
Om du har konto hos Svenska Spel så kan du se stream på deras hemsida. edit: Man kan se matchen under fliken Sport - Oddset Live - Webb-TV.
Örebro Uppstuds
2013-04-13 17:09
@Valderinho:
Lyckades förhandla till mig 99 kr/mån i fyra månader :-)
Örebro Valderinho
2013-04-13 17:05
Det är inte bara en eller två gånger som Degerforsförsvaret ger bort bollen i uppbyggnadsfasen, utan mer än 5 gånger. Då vinner man inga matcher..
Örebro Valderinho
2013-04-13 17:03
Nej. Jag kan se alla Superetta matcher..199kr/månaden på Csport.
Örebro Miroslav kuba
2013-04-13 16:59
@Valderinho:

Vart ser ni matchen? TV4 sport?
Örebro Miroslav kuba
2013-04-13 16:58
En undran vilka lag är största hotet för ÖSK denna säson? Förutom Hammarby . Är det som vanligt dom gamla AS lagen Sundsvall GAIS eller finns det någon obehaglig överaskning ? Landskrona nämns oxå som ett topplag av vissa .
Örebro Valderinho
2013-04-13 16:57
Det är väl inte synd om Degerfors. Kastar man skit på andra förtjänar man skit tillbaka. Sen har dom en flagga som det står "Kuken" på. Moget..

2-0 speglar väl inte matchbilden, men tycker Gais är betydligt rakare och det går snabbare när dom kommer till anfall. Gais hade en riktig bra period där dom pressade Degerfors rejält, men Degerfors har växt in i matchen ju längre matchen gått. Men tycker dom spelar runt bollen och Rennie slarvar något kopiöst i passningar och avgörande moment. Flyttar man upp ytterbackarna som Degen gör och sen tappar bollen är det förödande mot två snabba forwards när man dessutom har två rätt stabbiga backar i Jakobsson och Antonnen..
Örebro Miroslav kuba
2013-04-13 16:51
@Uppstuds:

Det är aldrig synd om Degerfors :) Även om det kanske hade varit bra om dom hade kunnat sno poäng av GAIS idag
Örebro Uppstuds
2013-04-13 16:45
Stackars Degerfors. Dominerar spelet, men ligger under med 2-0..
Örebro Pitten Hansson
2013-04-13 16:21
Läs
Örebro Uppstuds
2013-04-13 15:05
@Saywee:

SvFF:s disciplinnämnd tycks finna att Djurgårdens IF som arrangör har brustit i ansvar vad gäller säkerheten, alltså i viss mån är "skyldiga" och utdelar därför ett straff. Vad jag förstår så kommer Djurgårdens IF inte att överklaga detta straff och därmed bör man väl se det som att de erkänt sin "skuld". När det gäller "kastarna" så är det väl en civilrättslig process som inletts. Jag kan inte rubriceringen, förseelsen kanske är för "mild" för att rubriceras som "allmänfara"? Jag är inte jurist.

Om det efterhand kan klarläggas vilka "kastarna" var/är så bör väl Djurgårdens IF kunna rikta skadeståndskrav gentemot dessa enskilda personer med hänvisning till den ekonomiska skada man lidit av händelsen. Någon forumist-jurist här kanske kan klarlägga vad som gäller?
AIK Saywee
2013-04-13 13:24
Straffa de skyldiga, inga andra !
Örebro Uppstuds
2013-04-13 13:11
@Saywee:

Ja, precis som att du eller jag borde straffas om vi, säg från publikplats skulle kasta äpple/äpplen på Robert Gustafsson när han uppträder på Privatteatern ... vilka dessutom träffade så illa att föreställningen behövde brytas...

Vem/vilka ska betala kompensationen till publiken vilken inte fick se klart det hela? Många av dem hade rest i busslaster från rikets alla hörn, Karlskoga, Lysekil o Härnösand för att nämna några...
AIK Saywee
2013-04-13 13:01
@Uppstuds:


Kan så vara, för det är ju de som kastat in föremål, som är de skyldiga !
Örebro go_osk (We are on the road agian!)
2013-04-13 13:00
SUPPORTERUPPLADDNING PÅ STALLYKTAN INFÖR ÖSK-SUNDSVALL PÅ MÅNDAG

Säsong 2013 premiär kan nu skrivas in i historieböckerna. Utan att slå oss själva allför hårt för bröstet så kan vi konstatera att det var mycket som var bra. Listan kan göras lång, men för att sammanfatta den kort så var det riktigt bra uppslutning på Stallyktan inför matchen, helt okej stöd från Västra trots en relativt låg publiksiffra och en stabil insats av spelarna.

På måndag så gör vi det igen, fast lite bättre.

Sundsvall, en av de främsta utmanarna till återtåget, kommer då på besök till vår stad. Matchen blir garanterat betydligt tuffare än den mot Värnamo så det innebär att stödet från läktaren kan vara det som fäller avgörandet. Medelpadingarna ska lämna vår stad med NOLL poäng i bagaget!

Inför matchen så samlas vi i vanlig ordning på Stallyktan.

Portarna slås upp kl. 15:00.

På menyn står:

ÖSK-burgare 80:-
Närkingska Fish and Chips 80:-
Stor stark 39:-
Cider 39:-

Utöver det så bjuder Stallyktan på snacks och tilltugg.

Dra ditt strå till stacken och ta med dig polarna till både Stallyktan och Västra Stå så att vi gemensamt kan fortsätta återtåget.

#Tillsammanstillbaka – Örebro SK!
Örebro Uppstuds
2013-04-13 12:36
@Saywee:

Händelserna synes ju vara polisanmälda, så svaret på din fråga kommer väl att ges i den civilrättsliga process vilken nu rimligtvis vidtar, eller?
Örebro Svartvitt forever
2013-04-13 12:35
Conjuration//
Visst, matcher ska inte avgöras bakom skrivbordet. Men i det här fallet straffas den oskyldiga parten. Eftersom man bröt matchen för att uppta den vid senare tillfälle, vore väl det minsta man kan begära att Djurgården får åka ner till Listerlandet, plus en saftig böter.

Den här favoriseringen undergräver alla mindre klubbars förtroende för SFF, vilket blir ödesdigert i längden.

Om vi sen tar Danmarksmatchen för några år sedan, anta att domaren hade beslutat om fortsatt spel, Sverige hade missat sin straff på grund av att man tappat rytmen och Danmark till slut vunnit, hade vi då tyckt att det varit sportsligt rättvist? Våld får aldrig löna sig, på eller utanför planen. Där måste man markera mycket starkare. Enligt mig.
AIK Saywee
2013-04-13 12:30
Kommer de som kastade in föremål undan straff, eller ?
Örebro Conjuration
2013-04-13 12:25
Jag tycker det är rätt beslut att matchen fortsätter spelas. Matcher ska inte behöva avgöras bakom skrivbordet, vet att det är kontroversiellt eftersom alla matcher som avbryts och sedan återupptas på det här viset innebär en stor omställning och förlorad momentum.

Det bästa vore ifall man i framtiden utrymmer hela arenan och spelar klart matchen med tomma läktare. Två flugor i en smäll.
Örebro Uppstuds
2013-04-13 12:21
Så här lyder Disciplinnämndens beslut i dess helhet:

"Disciplinnämnden beslutade vid ett extrainsatt sammanträde 12 april att matchen Djurgården – Mjällby AIF ska återupptas från den tidpunkt och med det målresultat som gällde då matchen avbröts. Återupptagandet av matchen kommer att genomföras utan publik. Tidpunkt för återupptagande av matchen kommer att fastslås enligt gällande bestämmelser.

Som påföljd för de inkastade föremålen åläggs Djurgården att betala böter om 15 000:-."

Djurgården kommer väldigt lindrigt undan, Mjällby "straffas". Bara resan till o från Stockholm kostar bra mycket mer än Djurgårdens pengastraff. Därtill tappar Mjällby mycket värdefull tid som annars skulle kunna ägnas åt träning och taktik. Kanske kommer nu matchen att klämmas in 2-3 dagar innan nån annan match vilken man då inte hinner förbereda sig tillräckligt till träningsmässigt och taktiskt.

Näe, namninsamling mot detta borde startas (hur gör man?). Nästa år kanske det är ÖSK som drabbas? När vi, tillbaka i allsvenskan får finna att bortamatchen mot Djurgårn avbryts efter Kalle Holmbergs 1-0-mål efter en halvtimme och de föremål som därefter kastas in; tandborstar, nallebjörnar, laxkotletter, etc.

Vem vet, Thallinger o co kanske då t o m beslutar att matchen ska spelas om från början och från ställningen 0-0. Vi känner ju till hans "kärlek" till ÖSK. Djurgården får böta, säg 2.500 kr och ÖSK får ingen kompensation för ytterligare en resa till och från Stockholm. Givetvis får inte heller alla supporters som rest till matchen någon kompensation för att de bara fick se 30 minuters spel mot förväntade 90...
Örebro malge
2013-04-13 11:23
Dubbel
Örebro malge
2013-04-13 11:23
Klacken kortet fanns ju för 10-15 år sen. Ståplatsbiljett och matchtröja för runt 5-600 kr för folk under 18 år. Om jag inte minns helt åt skogen
AIK Saywee
2013-04-13 10:34
Även jag håller med det flera skriver om straffet (DIF-Mjällby), oavsett det kastades in päron, äpplen eller flaskor!

Jädra idioter, rent ut skrivet.

De enda som skall pekas ut, dömas och straffas är väl de som bryter mot reglerna som gäller på arenorna, inga andra!!!

Jag blir toktrött på allt daltande med dårarna, oavsett vilken klubb det handlar om.

Tycker i detta fall synd om de riktiga djurgård´s fansen, faktiskt, som inte fick se en hel match pga, att några vill vara mediala, som snarare borde uppsöka vård. Dessutom är det synd om de i klubben som får stå ut med dessa icke fotbollsintresserade huliganer.

Jag har absolut nolltolerans mot all typ av våld och sabba för alla som gillar fotboll och för klubbarna.

Är det emot reglerna, att rusa in på plan, att kasta in föremål eller att tända bengalerna, får man väl för tusan stå för konsekvenserna och inte fega ur eller gömma sig bakom luvor eller smyga undan.

FEGA KRÄK !!!
Örebro Bastard on Parade
2013-04-13 10:26
Jag har för mig det var gratis inträde för ungdomar under 16 år (eller i varje fall kraftigt subventionerat) när jag började springa på vallen för drygt 15 år sedan. Tror det hade bra effekt på lite längre sikt.
AIK Saywee
2013-04-13 10:24
Himla tur att det inte är SE-match för ÖSK idag, för alla dessa "vädersupportrar", vill nog helst dra täcket över sig idag och blunda tills koltrasten blåser igång våren/sommaren.

Måndag kommer att bli perfekt, hela eftermiddagen kommer nog att bjuda på underbart uppladdningsväder, för det viktigaste är ju hur vädret är ett antal timmar före match, dvs när "vädersupportrarna" bestämmer sig, för det ena, eller för det andra, eller inte alls.

Hur vädret blir under själva matchen, har INTE så stor betydelse, för sådant tänker kanske inte "vädersupportrarna" på, för då har de redan (kanske igen?) bestämt sig och sitter där på BA :)

Alla till BA på måndag för att supporta ÖSK !!!
Örebro Bulten i Boo
2013-04-13 10:23
@Svartvitt forever:

Håller med! De som "straffas" mest är Mjällby samt de delar av publiken som skötte sig och som bara fick se 37 minuters spel när de betalat entré för 90 minuter. Kanske t o m en del som rest från Listerlandet med omnejd? Lindrigast undan kommer Djurgården och "kastarna".. Det är inget annat än en skandal om detta beslut inte ändras.
Örebro smguld
2013-04-13 10:13
Namn: ÖSK Fans
Sänt: 2013-04-13 09:17
//
Mycket bra idé. Inte behöver man betala bensinen när man provkör en bil. Men det får man göra när man ska "provköra" fotboll, teater, bio mm.

Om man bjuder in grupper gratis till en match, t ex ungdomslag, för att väcka deras intresse, kommer alltid en del av dem tillbaka till kommande matcher och betalar inträde. Och de drar med sig andra åskådare.

Andra grupper man kan bjuda in är t ex damfotbollsspelare, studenter,boende på annat håll i länet, flyktingar, missbrukare,handikappade m fl. Får man inte nya åskådare gör man i alla fall en social insats som sprider PR och stärker klubbens varumärke.
Annons: