/fotboll/osk/forum/2084.aspx/fotboll/osk/forum/2084.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Svartvitt forever
2013-04-16 00:13
abdel sidou//
Jag uppskattar vanligen dina kloka inlägg, och jag kan förstå din frustration över den dåliga publiksiffran. Men jag är övertygad om att du skjuter över målet när du drar likhetstecken mellan dem som inte går på matcherna och de som riktat viss kritik mot ÖSK-ledningen. Jag vet själv att de som engagerat sig t ex i Uppropet också går på matcherna och stöttar klubben.

De du syftar på är marginalpubliken, som går då det är fint väder och det kommer storlag. Det är en helt annan kategori. Överhuvud taget tror jag att när du skriver här om denna fråga träffar du fel målgrupp. Skriv en insändare i NA i stället.
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2013-04-16 00:11
Telle// Då bemöter jag det med att om fotboll ska ses som en produkt där folk vill bli underhållna snarare än "känna och leva" ÖSK. Varför blir de då provocerade av bolagiseringens organisatoriska utförande och att VD behandlar dem som konsumenter? Må så vara att fotboll bara är en produkt, men med en publik som känner så och agerar enligt det så kommer man inte till allsvenskan. Jag lägger ju in den brasklappen. Att visst, må så vara att folk faktiskt inte "brinner" utan bara konsumerar, men då kan vi ju också glömma allsvenskan några år framöver och det får man acceptera då. Men det sambandet vet jag att folk i allmänhet inte accepterar. Det visar sånt snack som att ÖSK måste tillbaka första året för att "bevisa" sig inför örebroarna och visa att man inte ska spela andra fiolen bakom ÖHK o.s.v. Och accepterar man inte det sambandet så är man dum, eller orealistisk eller likgiltig inför hur det går med klubben. Det ger helt enkelt den ekonomiska verkligheten. Och är man likgiltig, då tycker jag man har missat vad fotboll är. ÖSK är fortfarande lika mycket pappa/mamma till ÖSK Ungdom ute på Ekäng som alltid förr även om det sedan länge är en fristående förening och medlemsföreningen är lika mycket en socialt viktig folkrörelse som nånsin förr, om folk brinner och gör den till det. Men visst, man får väl göra sig till passiv konsument utan känslomässig anknytning om man vill, men då undrar jag varför så många säger sig vara ÖSKare när så få lever upp till det. Saywee// Ditt inlägg fångar vad jag menar att fler borde känna eller iaf ställa upp på för att kunna kalla sig ÖSKare. Jag förstår att du inte bara gillar att se fotboll live i allra största allmänhet för att det är estetiskt tilltalande att se någon sparka en boll från långt håll i skruvad bana in i krysset.
AIK Saywee
2013-04-16 00:05
För mig är det naturligt att gå på ÖSK´s matcher hemma och borta när möjlighet ges, dvs att jag inte behöver åka 50 mil tur och retur för en relativt vanlig hemmamatch. Men om det "gäller" ja då ställer jag upp.

Ligger jag nedbäddad i hög feber är det också kört, eller om det finns "något" i familjen som är mycket viktigare.

Idag blev min första hemmapremiär i årets SE, sedan planerar jag jobb på Östkusten i början på nästa vecka och klämmer in FFF på Västkusten i början av maj och försöker se de hemmamatcher jag kan, då jag är i Örebro, det är för mig en självklarrhet oavsett vad jag tycker om "VD och ledningen". För jag gillar att se fotboll live, så är det bara.

Bidrar även ekonomiskt, genom att förutom medlemskapen i ÖSK och Kubanerna, även shoppa korv, godis och eller Kaffe. Idag blev det dessutom några sedlar i tifohinken.

Detta med att vara publik eller stödja ÖSK har ju lite olika aspekter, dels det ekonomiska, men även som inspiration för varandra och inte minst spelarna som borde tända till mer, ju mer publik som bidrar till stämningen.

Tyvärr känner jag alltför många som har tappat lusten, enbart på grund av kontinuiteten i ledning och styrelser. Det tycker jag är riktigt tråkigt.
Örebro Conjuration
2013-04-15 23:59
Herregud. Precis som i fjol så har vi "bara" måndagsmatcher, jag kan inte se en enda match. Varför tilldelas bara vi måndagsmatcher? Även derbyt mot Degerfors på BA är på en måndag nästa månad. Seriöst? Tillfällighet? Samma visa som förra året, vilken galning har skapat ekvationen fotboll + måndag = ÖSK Jag minns även att jag störde mig på detta förra säsongen, att vi blev förvisade till måndagar och fick som svar att "vi vill ha måndagsmatcher". Det är ingen tillfällighet att måndagar är veckans sämsta dag. Avgå måndag, kontakta lördag istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Telle
2013-04-15 23:59
Har jobbat extremt mycket under våren, så jag har inte haft mycket tid över att skriva här på länge, även om jag försökt läsa i kapp då och då. Kan dock inte låta bli att skriva några rader...

Grym första halvlek ikväll. Kändes nästan som första gången sen 2010 som hela laget rörde på sig och löpte så mycket som krävs för att spela den fotboll man vill spela egentligen. Särskilt kul att se både Haginge och Yasin så aktiva framåt, två spelare som annars är ganska lätta att hacka på i vanliga fall.


Abdel: Misstänker att du provocerar lite extra med avsikt, då du brukar skriva väldigt kloka inlägg i vanliga fall. Själv har jag däremot svårt att se att man kan anklaga folk för att inte vilja gå på fotboll:

Fotboll är en produkt numera. Det ÖSK egentligen säljer är underhållning, som konkurrerar med väldigt många andra olika sorters underhållning om folks pengar, tid och engagemang. Föredrar kunderna en annan sorts underhållning, dvs en annan produkt, är det inte för att de är dumma i huvudet eller tycker fel, utan för att ÖSK i det här fallet inte erbjuder en tillräckligt bra produkt.

Om folk stannar hemma och ser matchen på TV är det för att ÖSK inte gör det tillräckligt lockande att se matchen live istället. Man kan inte skälla på dem för det, lika lite som du ser Ericsson eller Samsung gå ut offentligt och förolämpa allmänheten för att de föredrar att köpa en i-Phone istället, eller Volvo skriva till Mercedes-ägare att de är dumma svikare som köpte något annat än just Volvo. De försöker tillverka bättre mobiler eller bilar istället, eller så marknadsför man dem bättre i förhoppningen om att locka köparna nästa gång. (Eller så byter man ledning och VD, även om just det kanske inte alltid är rätta medicinen.)

Varför är tänket annorlunda i ÖSK:s fall? Varför är det en självklarhet att deras kunder snällt ska fortsätta att gå och betala dyrt för en produkt som bara blivit sämre sen förra året? Vill kunderna hellre lägga pengarna och tiden på något annat är det väl ändå deras fria val?

Lär av hockeyn istället. De utvecklar matcharrangemangen varje år, och skapar ett mervärde för publiken som går dit, med pausunderhållning, intervjuer och fantastiskt inramning, som man inte får om man inte går dit live. ÖSK:s matcharrangemang har däremot sett mer eller mindre likadana ut i bra många år. För oss som sitter på gamla läktaren och köper kaffe bakom betongtrapporna i pausen är det faktiskt en rätt sunkig inramning, rent ut sagt. För mig är det en självklarhet att gå dit ändå, men jag har full förståelse för de som inte gör det, utan föredrar soffan, värmen och expertkommentatorns analys i pausen. (Och kanske en öl som bonus, dessutom... :)

Som andra redan har skrivit tror jag dessutom att många är besvikna på sättet klubben åkte ner på, trots de goda förutsättningarna som rådde efter 2010. Ska man betala i stort sett allsvenska priser för att se superettan-fotboll, när man anser att klubben "får skylla sig själva" som åkte ur, vill det till att det man får för pengarna är jäkligt bra för att det ska kännas prisvärt.

Som sagt, sälj en bättre produkt så kommer kunderna, inte förr.

Med det sagt gillar jag ändå ditt engagemang starkt, Abdel. Och vem vet, kanske blir någon tillräckligt provocerad för att gå och se nästa match live...? :)
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2013-04-15 23:21
Aspen// Jag fattar. Och må så vara att Janne K är en sopa, men med mer besparingar än dom som gjorts skulle vi absolut inte kunna tala om att aspirera på någon allsvensk plats. Nästan alla spelare har lönesänkningsklausuler som trätt i kraft och resten har gått med på sänkningar förutom dom som redan tjänar förhållandevis väldigt lite. Realiteten blir Norrköping för några år sen minus satsningarna. Om folk på allvar faktiskt tycker att klubben nu måste förtjäna deras intresse över tid så dröjer det innan det blir allsvensk fotboll i Örebro igen. Med så här låga publiksiffror så behöver spelare säljas av i sommar, för om publiken inte kommer blir det ekonomisk spekulation att behålla spelarna och kallt räkna med att gå upp. Och ekonomisk spekulation kommer inte förekomma i den här klubben, det är det enda man kan vara 100% säker på. Om folk inte fattar det så visst, okej. Man kan inte klandra nån p.g.a. bristande begåvingsnivå. Men om folk inte är dumma så bryr dom sig ju helt enkelt inte. Är det på riktigt bara ett par tusen som bryr sig tillräckligt mycket för att acceptera att när klubben förtjänar oss som minst behöver den oss som mest och som förstår tillräckligt mycket för att acceptera att allsvenskt spel under rådande förutsättningar blir praktiskt omöjligt med ett åskådarsnitt på 4000 och att de som fotbollsintresserade örebroare har en roll att spela i detta samband? Finns som sagt inga ursäkter för att kalla sig ÖSKare samtidigt som man p.g.a. sårad fåfänga i sin roll som medlem eller avog inställning till hur VD:n sköter driften aktivt bidrar till att driva klubben i fördärv. Som smguld skriver är det tråkigt att folk inte vill ta ansvar för den gemensamma nyttan i samhället genom att engagera sig. Är man missnöjd med ledningens agerande påverkar man valberedningen i den riktning man vill eller röstar mot valberedningens förslag. Man går inte runt och kallar sig ÖSKare och sen visar missriktat missnöje mot ledningen genom att inte finnas där för spelare, funktionärer, resterande fans o.s.v. på matcherna. Då är man helt enkelt ingen ÖSKare. Alla så kallade ÖSKare som inte hade förhinder, men ändå inte dök upp ikväll är som sagt smutsiga, osolidariska, fåfänga skitar. Stå upp och leverera för klubben eller så får vi hålla till på superettanivå helt enkelt. Man kan inte tappa förtroendet för ledningen p.g.a. att klubben drivits ur allsvenskan och sen hantera det genom att aktivt bidra till att den omöjligt kan komma tillbaka. Då är man antingen korkad eller likgiltig inför klubbens framtid. Det är dom två alternativen som finns. Med 4000 i snitt blir det inte "kanske tal om försäljningar". Det blir försäljningar med säkerhet. Så ser verkligheten ut om man behåller en så här bra trupp i superettan för att man vill ge sin publik en snabb återkomst. Det faller liksom om publiken inte ställer upp på att dem själva är premissen för den snabba återkomsten till där dom vill vara. Väldigt mycket har gjorts inom klubben sen i somras för att vända skutan uppåt, men inget har gjorts på läktaren. Med den sportsliga ledning och den tillspetsning av talangverksamheten som finns nu har vi fått fina frön sådda, vi behöver bara se till att komma ner på matcherna och bidra så får vi skörda frukterna utan att behöva fundera över det. Oerhört lättförtjänt välgång för oss som gillar ÖSK om vi bara är lojala och ställer upp på detta framtidsprojekt. Men nej då. Folk är sårade, känner inget förtroende. För de bästa spelarna säljs ju bara av hela tiden. Så dom tänker att det blir nog bättre om jag aktivt bidrar till att framtidsspelarna måste säljas nu också. Vilket ansvarstagande, vilket bidrag...(Förutom av de ständigt lojala kubanerna, ni är fantastiska. Jobbba på!)
Örebro Bastard on Parade
2013-04-15 23:20
abdel seidou (signa ALLA!) //

Jag skulle tro att vi har en kärna på ca 2500-3000 personer som kommer i vått och torrt om det inte finns några förhinder. Bra publiksiffror på Vallen kräver något speciellt, tyvärr. Jan Karlsson tror, och har räknat med, att publiken kommer oavsett vad som händer. Han har övervärdet hur stor (eller liten) den trogna kärnan är.

ÖSK måste helt enkelt agera för att få folk till Vallen. Det räcker inte med att skriva #tillsammanstillbaka i olika sociala medier, speciellt inte när det inte genomsyrar hela organisationen.
Örebro smguld
2013-04-15 23:14
Jag upplever att de är många som bryr sig i ÖSK men är s k framgångssupportrar. Man är inte beredda att ta ansvar, engagera sig som medlemmar och aktieägare, gå på möten och inte ens på matcher.
Och man är inte med och stöttar i motgång när klubben som bäst behöver det.

Detta gäller inte enbart ÖSK och fotboll, utan tyvärr inom de flesta samhällsområden. Och det är ett stort problem som man skulle kunna prata mycket om men kanske inte på en fotbollssajt.

Ska jag säga något ändå så upplever jag att det är alldeles för mycket egoism i samhället. Självklart betalar jag lite mer för att stötta närbutiken än tjänar några kronor för att åka till stormarknaden. Lika självklart stöttar jag mitt fotbollslag även i motgång.
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-04-15 23:14
Bastard on Parade 22:50//

Klockrent inlägg, det går ju inte att tvinga folk till BA och betala för att vändkorsen skall snurra. Största felet förutom allt du beskriver så bra är de på tok för höga biljettpriserna för SE. Jan Karlsson och styrelsen måste inse att inte ta publiktillströmningen för given och att man tappat förstaplatsen i Örebro. Tror inte de förstått hur bittra folk är på uppträdandet förra året och uttalanden till medlemmar.

Dax att kliva ner från de höga hästarna, går inte ÖSK upp direkt kommer det se mycket illa ut ekonomiskt sett. Tror på något sätt ändå att det var bra för ÖSK på lång sikt att ÖHK gick upp. Det gör att man måste tänka i andra banor och inte ta publiken för given.

Sedan att de inte hade klart med ny huvudsponsor innan man släppte den gamla gör ju inte ekonomin bättre. Bara att hoppas de inte måste sälja spelare i sommar.
Örebro Karlstruum
2013-04-15 23:08
Hasani som tredje mittback körde vi faktiskt med borta mot MFF förra året när vi redan var ute ur allsvenskan. Även då med bra resultat. Vill även ge kubanerna en stor eloge. När vi spelade som sämst, mellan minut 60-70, så började kubanerna höras som mest. Triggade igång laget igen och Sundsvall orkade inte fortsätta sin press. Riktigt bra och roligt och det hördes bra genom datorn. (Bor i Trollhättan, hade träning plus ett nyfött barn hemma så tar inte åt mig Abdel) ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-04-15 23:07
abdel seidou (signa ALLA!) // du fattar inte vad BoP menar. Han konstaterar bar att VD är överoptimistiskt som vanligt. För att få mer publik måste man göra sig intressant för fler än kärntrupperna. Det är svårt och tar tid. I kväll slapp vi i alla fall frysa. 1:a halvlek var riktigt bra.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-04-15 23:01
Vi får hoppas att publiken kommer tillbaks med poängen och värmen.

Den sportsliga delen av klubben gör sitt jobb på ett bra sätt. Ovanligt med två byten i backlinjen. Hasani som 3:e mittback sista 10 min var också en ny variant som kan bli användbar när motståndarna trycker på och slår inlägg.
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2013-04-15 23:00
BoP// Vi snackar om bättring inom veckor, inte månader, om det ska kunna bli allsvenskt spel redan nästa år. Ekvationen att säga sig gilla ÖSK eller vilja ha möjligheten att se allsvensk fotboll i staden och sen tro att man kan spela "sårade flickvännen-kortet" och börja gå på matcher igen först när man blivit tillräckligt trugad med från klubbens håll för att man ska vilja "förlåta" nån sorts oförrätt går inte ihop. Speciellt inte om ofärrätten är att missförhållandena inom klubb lett till degradering. Det går helt enkelt inte att räkna hem. Logiken finns inte där. Så kontentan av det du säger blir då alltså att folk inte fattar vidden av att sluta gå på matcher i det ekonomiska läge som en degradering innebär eller att nästan ingen faktiskt bryr sig på riktigt om hur det går för klubben. Eller iaf bryr folk sig alltså mer om en person i ledningen och vad denne gjort som kan ses som sårande mot en själv än vad man bryr sig om klubbens välgång? Ja, det kanske är så? Hmm... Vi får väl vara ett superettalag några år till då... Det känns ju rimligt. Folk är ju sårade... För alla kan väl inte vara så korkade så att dom bara helt enkelt inte förstår?
Örebro Bastard on Parade
2013-04-15 22:50
Mycket skön vinst. Första halvlek var riktigt bra. Kul att se Oscar Jansson briljera. Jag har faktiskt varit lite osäker på honom ända tills idag då han knappt har behövt agera i tidigare matcher. Vissa egenskaper har man ju sett tidigare, men han har aldrig satts på prov i luftspelet tidigare. Idag var han riktigt stabil i luften, styr backlinjen som om han har 20 års erfarenhet av toppfotboll, bra utrusningar och några riktigt bra räddningar!

Angående publiksiffran så är det ju naturligtvis riktigt tråkigt, men är någon annan än Jan Karlsson förvånad? Förtroendet hos marginalsupportrarna försvann helt under förra säsongen efter mängder av felbeslut på ledningsnivå. Den enda förklaringen styrelsen har lämnat till förra årets fiasko är att man drabbades av "tunnelseende" och vi har en VD som snackar om energiläckage när han syftar på medlemsengagemang. Det går bra att lägga massa energi på att skaffa nya partners och bearbeta tidigare partners, men när man glömmer bort den viktigaste kunden (för att tala språk som Jan Karlsson förstår) så är man illa ute.

Spelarna förtjänar verkligen ett bättre stöd, men så som ÖSK har agerat de senaste åren så måste de vinna tillbaka förtroendet och börja om på ruta 1.
Örebro Conjuration
2013-04-15 22:44
@Osvaldo:


Kvällskurs är min ursäkt ;)
Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2013-04-15 22:42
Osvaldo// Det finns ingen ursäkt, ingen kollektiv iaf. Tyvärr ser det ut som att det enda som finns är en vacker mellanstor stad full av en massa illojala skithögar som vill "konsumera underhållningsprodukten" i allsvenskan men som tycker att dom är för bra för ÖSK när laget spelar i superettan.
Örebro Osvaldo
2013-04-15 22:39
Boende långt långt från Eyravallen är det kanske inte min sak att klaga. Men publiksiffran är ett underbetyg till majoriteten av örebroarna. Plasten ligger grön och grann, Sportklubben spelar; dessutom bra och underhållande. Vad är ursäkten till att inte pallra sig iväg till Vallen?
AIK Saywee
2013-04-15 22:35
Bedrövlig publiksiffra, tror att det kom 3512 personer,
skittråkigt glest på läktarna :(

... men OJ OJ OJ OJ OJ OJ OJ

Oscar Jansson !!!
Örebro Conjuration
2013-04-15 22:19
Att se Bedoya i Helsingborgs matchsammandrag mot MAIF gör ont i själen.
Örebro Eyra
2013-04-15 22:16
Instämmer alla andra;
Jansson, otroligt bra idag.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-04-15 22:15
@"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT):Ja du har en poäng

Örebro abdel seidou (signa ALLA!)
2013-04-15 22:13
Usch. Nu tänker jag göra mig osams med folk. Länge sen jag var så här arg! Nu gäller det att folk tar sig i kragen och ser till att gå ner på match samt dra med sig vänner och bekanta. För jävla usel publiksiffra! Om man bor i Örebro, var hemma i stan ikväll och valde att pissa på vårt lag bara för att matchen råkade gå på tv och sommaren inte är här än kan man lika gärna slutat kalla sig ÖSKare över huvud taget! 3500 på plats idag, mot en förväntad toppkonkurrent. Ska det vara så här så kommer budgeten inte vara i närheten av att hålla och då är varken bra spel eller segrar under våren värda ett smack. För då blir det framtvingade panikförsäljningar i sommar och störtdykning ner genom tabellen i höst. Jag är besviken och förbannad på att man inte ens ska kunna glädjas efter en spelmässigt så här bra säsongsstart. Den genomsnittlige supportern tänker väl inte på sånt i detta läget utan går blåögt runt och gläder sig åt poängen utan några bekymmer i sinnet. Men usch va uselt! Min hälsning till den genomsnittlige örebroaren är; Du är en stor skit! Du klagar och gnäller, tar dig rätten att ställa orimliga krav fast att du inte hjälper till med någon stöttning alls. Du går självgod runt och tycker att du är en högst delaktig äkta supporter när allt går bra. Sen pissar du på laget när det går emot och stödet behövs som mest genom att bua åt dom eller inte dyka upp över huvud taget. Hade vi 2000 sista hemmamatchen förra året eller? Fy fan! Man skäms! Ni som var på plats idag samt exilare av olika slag och tillfälligt invalidiserade behöver inte känna er träffade. Resten kan gå och spola ner er i toaletten, för ni är som sagt skit! En sista chans får ni att ta ert ansvar nästa hemmamatch. Annars får man helt enkelt konstatera att supporterbasen för ett allsvenskt lag inte finns här, om man inte redan spelar i allsvenskan d.v.s. Det här handlar inte om bristande marknadsföring även om den också måste bli bättre och mer inriktad mot relationsbyggande sett i ett långt perspektiv. Det handlar om att ställa upp och vara lojal. Är du intresserad av att Örebro ska ha ett allsvenskt fotbollslag? Jaha, put your money where your mouth is då för fan!
Örebro Conjuration
2013-04-15 22:12
@Gooey Nutballpuff:


Jag älskade Hagge before it was cool
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-04-15 22:11
Förövrigt tror jag ÖSK klarat sig kvar i AS om man plockat hem Oskar Jansson, vilket vad jag förstått var vad han önskade själv. Hade varit en viss skillnad mot den skotträdde. Även fast den största skillnaden ligger på ledarsidan.
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-04-15 22:05
@Gooey Nutballpuff:Tycker ÖSK borde köra med fri entré upp till 12-13 år i samtliga matcher. Se till framtiden istället och vad klubben tar in på godis och souvernier. Tror inte det är många matcher det kommer över 5.000 på annars. Hammarby kanske drygt 7.000 och Degerfors 8.000. Finns ju ett annat lag i stan nu som entrépengar skall räcka till. De har ju dragit igång årskortförsäljningen och det är inga småpengar vi talar om.

smguld/
Läs mitt inlägg 15:25 idag.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-04-15 22:02

F.ö älskar jag Hagge. Vilken härlig energispelare! Som högerback har han verkligen kommit till sin rätt.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-04-15 22:01
@bison:


Ja precis. Glömde skriva det. Är väl första matchen jag ser där han verkligen sätts på prov och vilket fall har jag inte sett honom vad han egentligen kan. Flera bra räddningar och många viktiga utboxningar. Jättebra faktiskt
Örebro bison
2013-04-15 21:58
Jansson är ju bra på riktigt, vilken pondus i straffområdet. Speciellt med tanke på hans ålder.
Örebro bison
2013-04-15 21:57
Ja publiksiffran var kass, men matchen direktsändes på TV, det spelar också in.
Örebro smguld
2013-04-15 21:51
Jag blir inte bara besviken på publiksiffran. Jag är mycket förvånad och dessutom orolig för framtida matcher. Vi möter ett förmodat topplag och med 10-15 grader varmare väder än förra matchen och efter att ha vunnit inledningsmatchen. Helt ologiskt!

Hade med mig en vän och sitter på norra läktaren. Han såg sig om och uttryckte; "Konstigt, jag är över 60 år och är nästan yngst på hela läktaren."
Var är "ungdomarna" under 40? Varför bjuder man inte in grupper av ungdomar för att fylla tomma läktare, skapa stämning och väcka intresse för kommande matcher. Satsas det mer på marknadsföring av matcherna nu när allt färre kommer? Klubben förlorar sexsiffriga belopp på varje match när publiken sviker.
Eller är det klubben som sviker publiken?

Vad händer om 5-10 år när alla gamlingar på läktaren inte orkar ta sig dit längre?
Det behövs massor av ÖSK-aktiviteter bland ungdomslag och i skolor! Vad gör man idag?


Annons: