/fotboll/osk/forum/2072.aspx/fotboll/osk/forum/2072.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro smguld
2013-04-24 09:17
Namn: Motgångssupportern Sänt: 2013-04-24 08:14 // Delar inte din uppfattning. Har under ett år följt och deltagit i denna sajt under ett par pseudonymer, och har uppfattningen att vi diskuterat väldigt många frågor. Skulle du gå in och läsa vissa dagar finner du bara diskussioner kring spelare, taktik, spelsystem, matcher, bortalag mm. Andra dagar kan du läsa om publikaktiviteter, marknadsföring, supporterkultur mm. Vissa dagar går diskussionerna heta kring organisationen, ekonomin, informationen mm. Har själv bidragit med tankar i många fler frågor än de jag nu räknat upp. Jag tycker man bäst bidrar till debatten med att också skriva. Har själv haft uppfattningen att det varit för många personliga påhopp och ordval som behöver undvikas, och jag hoppas man bidragit till en mer respektfull debatt genom att själv undvika sådant. Du kan bidra genom att skriva om de saker du själv är intresserad av. Men visst, håller med dig i viss mån att en del skribenter kan uppehålla sig för mycket vid en fråga. Det kan även gälla mig själv någon gång. Samtidigt så väljer jag medvetet att ta upp vissa frågor med jämna mellanrum, kanske med ett par månaders intervall, i förhoppningen att det någon av dessa gånger ska vara representanter från ledning och styrelse som läser detsamma och kan följa den debatt som då initieras och hur andra supportar ser på saken i fråga. Märker ändå att om flera framför viktiga synpunkter vid upprepade tillfällen och på olika sätt, att klubbens styrelse och ledning till slut tar till sig en del av detta och vidtar åtgärder.
Örebro Uppstuds
2013-04-24 08:41
@Motgångssupportern:

Håller med! Då skulle de som t ex vill älta "hemliga klubben" kunna göra det i en egen tråd och de som vill citera Eurovision skulle kunna göra det i en annan ;-D
Örebro Bastard on Parade
2013-04-24 08:31
Motgångssupportern//

Testa kontakta någon av bröderna Avenbrand. SvenskaFans hade i alla fall förrut möjligheten att ändra till ett forum med "trådar", men vill minnas att den funktionen var riktigt kass då. Det har gått ett antal år sedan dess så de borde ha haft tid att utveckla det.
Örebro Motgångssupportern
2013-04-24 08:14
Loggar in på svenskafans idag och slås av insikten om hur sällan jag numera gör det. En snabbscroll på sidan bekräftar varför. Inläggen har slutat att handla om det _jag_ är intresserad av, dvs spelartruppen och vad de utför på plan. Istället handlar det om organisation, styrelse, ekonomi och lite annat som inte är relaterat till ÖSK alls. Samtidigt tycker jag det är kul att det är ett forum med fart i, utan engagerade skribenter skulle det inte finnas nåt forum alls.

Men nån förändring måste till, annars tror jag forumet självdör ändå. Det bästa vore om möjligheten fanns att man kunde "tagga" sitt inlägg (fotboll, ekonomi, organisation, off-topic, etc) och att man som besökare sedan kan välja att visa bara de kategorier man är intresserad av. Jag tror att det skulle lyfta forumet enormt och samtidigt ge de som verkligen vill skriva och läsa om fotbollsdelen ett sätt att ta sig förbi bruset och börja bidra. Vem hanterar forumet och kan göra en sån förändring.
Örebro Bastard on Parade
2013-04-24 08:12
Uppstuds//

Ok. Då får jag väl be om ursäkt. Eurovision intresserar inte mig så jag uppfattade inte att det var citerat från deras framträdande.
Örebro Uppstuds
2013-04-24 07:22
@Bastard on Parade:

Du "får" väl diskutera "ÖSK:s information" hur mycket du vill, lika mycket som jag väl "får" uttrycka att jag är lite trött på detta ämne som det tjatats och tjatats och tjatats om i minst ett halvår nu. De små raderna:
Jag säger som det är
Nu får det vara bra
Tonartsbyte för helvete
.. var hämtade från Ravaillacz Eurovision-framträdande.. Ett försök att lätta upp tonen lite bara. Tråkigt om det uppfattades på annat sätt.
Örebro pemo
2013-04-23 23:13
Jag har ett förslag på trycket. ARBOGA , lugn och ro, bara fyra mil från ÖREBRO ! :::::::)
Får man en glass nu?
Örebro Leper
2013-04-23 22:52
@Bastard on Parade:Helt klart också ett bra alternativ!
Örebro Bastard on Parade
2013-04-23 22:38
@Leper:


I sådana fall ser jag nog hellre att man "skänker" den platsen året ut till en välgörenhetsorganisation. Det skulle ju dessutom ge bra PR och antagligen förenkla arbetet med att rekrytera nya partners. ÖSK har ju tidigare samarbetat med Röda Korset t ex.
AIK Saywee
2013-04-23 22:24
Leper, jag tycket det är synd att man hittills inte lyckats hitta någon stor finansiär som vill samarbeta ... ... Men det hinns väl inte med bland slipsarnas 40-timmars vecka?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Leper
2013-04-23 22:11
@Saywee:"Örebroar´n" är ett kul alternativ. Men då gör vi också reklam för en tidning, då ska vi ha betalt tycker jag.

Jag tänker att vi ska göra "neutral" reklam för Örebro som stad utan att ta betalt (i väntan på en ny huvudsponsor). Vårt stadvanpen tycker jag kan vara ett bra alternativ.

Tycker det är synd att en sån reklamplats som bröst/mage på våra tröjjor är helt tom en hel säsong.
AIK Saywee
2013-04-23 21:46
Leper, instämmer med dig ... ... men som jag tidigare skrivit så hade "Örebroar'n" varit ganska trevligt, men den slående texten har ju stadens allsvenska lag på sina tröjor ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-04-23 21:45
Uppstuds // Mer ordning och struktur på informationen är det inget större jobb att informera medlemmarna och aktieägarna så dom blir nöjda. VD behöver hellt enkelt bli bättre på att sköta sitt jobb. Just nu håller han inte en accepabel nivå när det gäller information. Troligen är det ett mycket större jobb att hålla reda på de 11:a spelarna på planen.
AIK Saywee
2013-04-23 21:41
Måste alla inlägg på ett debattforum vara konstruktiva? Är det inte OK för o-l-i-k-a skribenter att skriva det de känner för? Jag har ingen aning!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Leper
2013-04-23 21:40

Har skrivit det tidigare, men i alla fall, utan att bli tjatig:

I brist på en huvudsponsor med tryck på bröstet. Istället för att ha bröstet och magen på tröjjan helt utan tryck, kan vi inte ha ett tryck tills vidare med ett Örebro-tema?

T.ex. vårt stadsvapen (Örnen) eller slottet. Något med anknknytning till Örebro?

AIK Saywee
2013-04-23 21:17
BoP, 21:15, instämmer som vanligast !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2013-04-23 21:15
@Uppstuds:


Jag tycker att man får diskutera allt som är ÖSK-relaterat på forumet, så länge man håller sig till forumreglerna. Jag tolkade ditt inlägg och tonen med "nu får det vara bra" och "tonartsbyte för i helvete" att du inte tycker att jag och andra får diskutera ÖSK:s information.

Självklart kan man kontakta ÖSK, men löpande information är något som intresserar väldigt många och om varje person skulle kontakta Jan Karlsson för sådan information får vi dubbla antalet anställda på kansliet inom kort.

ÖSK är inte vilket företag som helst, även om Jan Karlsson och en del andra verkar tro det. Jag är på allvar riktigt orolig över ekonomin, eftersom det först och främst är oerhört svårt att minska kostnaderna så mycket som ÖSK måste göra. Vi vet också att storleken på truppen inte är vad ÖSK har sagt att den ska vara. Vi vet att publiksiffrorna inledningvis har varit lägre än vad ÖSK har räknat med. Vi vet också att ÖSK inte har en huvudsponsor. Det mesta talar för att ekonomin kommer vara urusel innan året är slut. Om detta inte stämmer bör ÖSK informera om läget. Informationen finns ju uppenbarligen om Jan Karlsson säger att han har informerat aktieägarna i Spelarinvest.

Bamberg-försäljningen genererade en del pengar, men jag tror inte det räcker för att rädda oss från ett kraftigt minusresultat i år.
AIK Saywee
2013-04-23 21:10
Snälla forumskribenter, det vore bra om vi slutar diskutera förbättringsmöjligheter. Det är några som inte gillar sådana diskussioner, eftersom allt är så bra som det är, kan liksom inte bli bättre, eller kan det det? Men våra diskussioner måste vara konstruktiva, annars ogillas de eller, saknar meningsfullhet? Jag vill skriva det jag ofta skriver ... ... skriv vad ni vill och känner för, skriv vad ni tycker !!! ... Men läs gärna forumreglerna och sluta mobba och hata :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro smguld
2013-04-23 21:08
Namn: Uppstuds
Sänt: 2013-04-23 20:55
//
Som mycket väl insatt i ÖSKs verksamhet kan jag informera dig om att informationen till ägarna, dvs medlemmarna och aktieägare, är högst undermålig.

Om det sedan finns supportrar som inte är medlemmar eller aktieägare och som efterfrågar information, tycker jag inte man ska blanda ihop det med medlemmarnas och aktieägarnas rättmätiga krav på att få viktig information om den verksamhet de äger och bestämmer över enligt stadgarna. Allt annat är toppstyre och "hemliga klubben". Här är jag mycket kritisk och har verkligen underlag för det jag skriver.

Men låt oss gärna lämna ämnet om det inte är intressant och om man blandar ihop äpplen och päron. Klubben har ju bestämt att sätta till en arbetsgrupp som ska se över kommunikationen så förhoppningsvis blir den bättre så småningom.
AIK Saywee
2013-04-23 21:02
Uppstuds vilken snedstuds, nu anar jag ett av dina tidigare nicknames ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Uppstuds
2013-04-23 20:55
@smguld:
Min känsla är att flera skribenter på detta forum kräver en massa "information" från "hemliga klubben" utan att ens vara medlemmar i Örebro SK fotboll. Därtill finns det ett flertal vilka "kräver" detsamma i utbyte mot deras förvisso välvilliga men ändå blygsamma insats vilken består i att pytsa in ett par hundra spänn i medlemsavgift.
ÖSK Elitfotboll AB:s verksamhet regleras av aktiebolagslagen. Det är alltså inte givet att "allt" ens kan lämnas ut till alla. Låt oss dock vara hoppfulla inför bolagets uttalade vilja att vara mer kommunikativt.
Jag är själv inte aktieägare, utan "bara" medlem så jag har tyvärr ingen uppfattning angående "vilken information anser du att vi aktieägare får?"
AIK Saywee
2013-04-23 20:43
Jädra tjat om vad som skall skrivas eller inte skrivas och vad man vill läsa eller vad man inte vill läsa ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-04-23 20:37
Einar B, schysst asså, att VBOIS har några avstängda. Men Gabriel, som är en riktig måltjyv, är ingen ärkeängel, men kan närsomhelst ställa till det...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro smguld
2013-04-23 20:33
Namn: Uppstuds Sänt: 2013-04-23 19:56 Ändrat: 2013-04-23 20:03:10 // Jag läser ditt inlägg ovan. Låt mig vara saklig och fråga dig vilken information du anser att vi medlemmar får som majoritetsägare (52 % av rösterna) i bolaget? Och vilken information anser du att vi aktieägare får? Och vilken information är det som efterfrågas som du inte anser vara relevant?
Örebro smguld
2013-04-23 20:27
Namn: Uppstuds
Sänt: 2013-04-23 20:24
//
Jag upplevde att du var tuff i meddelande mot Bastard on Parad som vet vad han pratar om och då kan jag också bli rak. Ber om ursäkt om du blev sårad. Inte meningen. Självklart ska vi hålla ihop :-)
Örebro Uppstuds
2013-04-23 20:24
@smguld:

Tack för din ödmjuka inställning till en klubbkamrat.
Örebro smguld
2013-04-23 20:16
Namn: Uppstuds Sänt: 2013-04-23 20:11 // Du tycks inte ha någon som helst uppfattning om verkligheten. Budgeten du visar är föreningens. Bolagets är 70-80 gånger större. När vi tidigare kontaktat kansliet för att få uppgift om det ekonomiska läget har man inte fått lämna ut uppgifterna.
Örebro Uppstuds
2013-04-23 20:11
Bastard on Parade//
Du "får" väl diskutera vad du vill och jag får väl diskutera vad jag vill? Eller? Budgeten finner du i länken. Om du kontaktar kansliet, gör lite egna ansträngningar kan du säkert se till att få bli uppdaterad efterhand om avvikeelser, etc.
Örebro Bastard on Parade
2013-04-23 20:04
Uppstuds//

Vad får vi diskutera då?

Och vart hittar vi information om budgeten, avvikelser från budgeten etc?
Örebro Uppstuds
2013-04-23 19:56
Jädra tjat hit o dit om brist på information till medlemmar vecka ut och vecka in. Säkert har det aldrig i historien informerats så mycket från klubben till såväl medlemmar som icke-medlemmar som nu, men det tycks som att oförmågan hos "medlemmarna" att själva söka och införskaffa sig motsvarande information minskar i nästan exakt samma grad. Varhän ska det hela månne sluta? Kanske vid att vi medlemmar förväntar oss att klubben skickar ut budbärare av kött och blod minst ett par gånger per dag till varje medlem med nyheter "uppå både datt och ditt" om läget med alltifrån Berishas blåa tånagel till Kalles nya eller sista tofsband? Jag säger som det är Nu får det vara bra Tonartsbyte för helvete
Annons: