/fotboll/osk/forum/2066.aspx/fotboll/osk/forum/2066.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-13 15:23
@Kardinalen:
Ta Adam Eriksson som värvades från Fagersta (där storheter som Hivs m fl bor). Placerades på ett gymnasium i Örebro. Efter viss tränares ointresse för utveckling ungdomar (uttalade bl a på SI-möte "Jag har inget att gjöra med ÖSK Ungdom)hamnade han 1 år i Karlslund och flyttade inför 2013 till Göteborg där han är ordinarie på GAIS mittfält. Titta på Pontus Jakobsson, mittback i dag på BA. Utsågs som bäste spelare i div 2 men som var ointressant för viss person i ÖSK, denna person ville bara köpa färdigutvecklade spelare. Listan kan göras mycket lång. Om Du läst Eyravallen.se de senaste åren har Du fått bra kontroll på hur ÖSK Ungdom hanterades. Det som nu Alexander Axén, m fl duktiga ledare håller nu på att fixa till. T ex kan Du läsa om U17 framgångar. Låt oss nu glöma det tragiska hösten 2011 och våren 2012 när ÖSK körde i diket och hylla den nya sportsliga teamet.
Örebro DaSa
2013-05-13 15:20
Sen vill jag se Nilsson på mittfältet ikväll då han känns som ett bättre alternativ än Nkilli när vi skall dominera en match.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2013-05-13 15:04
Jag tror att Sixten var en duktig fotbollsstrateg, men en betydligt sämre kommunikatör. Båda egenskaperna behövs. Men det är ju historia nu. PEO & Co känns såhär långt väldigt spännande, duktiga och välbalanserade. Lite som laget skulle kännas om vi bara fick in en dominant på mittfältet. Väldigt OT så känns det inte som att "allt var bättre förr" enbart ska tillskrivas gammelkommunister.

Idag känns det nästan som Allsvenskan. Den där känslan man har inför en riktig drabbning mot ett lag man verkligen verkligen vill spöa. Kul att det verkar bli en inramning värd en riktigt fajt. Hoppas laget känner sig inspirerade av stödet och nerven från läktarna.

Sport!
Örebro zxcv
2013-05-13 15:03
Hur många gödseldrängar och blöjraggare kommer idag, nån som vet?
Örebro Kardinalen
2013-05-13 15:00
Aspen/

Kan du utveckla det där med ungdomarna?
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-13 14:45
@Svartvitt forever:
Det värsta var hur ungdomarna som värvats till klubben värderades och hanterades. Ungdomar som övertalats flyttas till Örebro med ny skola och allt. Alexander Axén håller nu på att återupprätta ÖSK ära bland lovande ungdomar
Örebro Svartvitt forever
2013-05-13 14:32
Kardinalen m fl//

Även jag hörde till de "Sixtenfrälsta" de första åren. Men även när framgångarna kom kunde man inte undgå att lägga märke till Sixtens totala oförmåga att förända en matchbild när det inte gick vår väg. Och hans brister när det gällde kommunikation med spelarna blev snart övertydlig, det var inte bara fråga om lösa rykten. Därför var flera av oss inte förvånade när det började rasa iväg.

Era inlägg påminner för mig en hel del om gammelkommunister som vill skriva om historien och tycker att allt var bättre förr. Glöm en hel höst 2011 med bara en vinst, glöm hela våren 2012 utan en enda vinst, glöm allt det. Alla farhågor (som dessutom tyvärr besannades totalt) kallar vi "drev" så är den saken klar.

Om jag uppfattas som elak så ber jag om ursäkt. Nu har jag skrivit av mig för att helt kunna fokusera på årets match. :)
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2013-05-13 14:29
Det här kan bli en fin dag.

Heja Sport!
Örebro jappel
2013-05-13 14:11
@Kardinalen:

Jag har en känsla av att det kommer vara lapp på luckan idag!!!
endast ca 350 sittplatsbiljetter kvar till försäljning på hela arenan!!
Västra stå går kanske alltid att knöka in en eller annan till på...men det kommer bli trångt... Härligt med ett derby värt namnet :)

Hoppas nu att detta får våra spelare att tända till sådär lagom som det krävs för att banka Degen ordentligt.
Forza ÖSK!
Örebro Einar B
2013-05-13 13:43
Sixten är det bästa som hänt ÖSK på många många år!!

Nu Degen.
Orkar inte scrolla ner men hur går biljettförsäljningen?
Lite tråkigt bara att dom också har BA som hemmaarena nu för tiden....
Maj och man kan fortfarande inte spela på sin hemmaplan. Konstgräs????!!!!

Kom igen nu ÖSK! Mot serieledning!
Örebro Kardinalen
2013-05-13 11:34
Sixten Boströms officiella/inofficiella höjdpunkter som tränare:- Tog ÖSK till en tredjeplats i Allsvenskan.

- Har börjat säsongen bra med HJK Helsingfors. Inte lätt att få det jobbet, då krävs det kompetens. (Visserligen ska dom vara i toppen, giganter inom finsk fotboll som dom är, med det är ju inget självspelande piano att leda en liga.)

- Ryktades, bland annat på detta forum och i NA, vara en av finska fotbollförbundets huvudkandidater till förbundskaptensposten för ett par år sedan.

Hyvää Sixten!!
Örebro Kardinalen
2013-05-13 11:26
@Pete Zahut:

Nja, Sixten tog ÖSK till en tredjeplats i Allsvenskan. Därmed är han en bra tränare. Hur enkelt som helst.

Inte ska man behöva jämföra Sixten med hypotetiska resonemang kring vad en annan ÖSK-tränare kunna göra med samma spelarmaterial/förutsättningar? En tredjeplats är en tredjeplats.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-05-13 11:18
Skönt att vi åtminstone är två som ger Sixten lite credd, Kardinalen. En viss person kommer att hugga som en kobra inom 24 timmar...
Men nu: krossa Degen! KOM IGEN ÖSK!!!
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-13 10:58
VD skriver om plastgräset:

Sedan närmar sig tillfället för byte av konstgräs på Behrn Arena, detta sker under sommaruppehållet i juli. Vårt engagemang i val av underlag tillsammans med KIF Örebro DFF som största hyresgäster på arenan har gradvis intensifierats under senaste månaden. Det vi som brukare av underlaget koncentrerar oss på är givetvis hög spelkänsla och att mattan håller spelkänslan under lång tid. Det är också viktigt att underlaget samtidigt är skonsamt för hög träningsbelastning, där bidrar ett högkvalitativt kontinuerligt underhållsarbete till positivt utfall, där det självklart ställs krav på nära och frekventa dialoger mellan brukare (fotbollsklubbarna) och förvaltare (Örebro kommun).
Örebro DaSa
2013-05-13 10:54
mina tankar/ Skall svara på dina inlägg senare, har haft fullt upp. Angående kvällens match så är den sjukt viktig ur ett ekonomiskt perspektiv. Ikväll är arenan fylld med supportrar som antagligen inte kommer att sätta sin fot på arenan igen om det inte bjuds på fotbollsunderhållning ikväll. Spelar ösk fin fotboll så tror jag att det kommer att komma mer publik resten av sommaren. Drömscenariot är att vi vinner med 4-2 där sista två ösk-målen kommer på öt:)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-05-13 10:44
@Kardinalen

"Sixten har ju inte fått det kredd han förtjänar (på det här forumet), så enkelt är det. Vi spelade "positiv, underhållande fotboll" under både Dalas och Mats tid. Men, det var med Sixten som folk i fotbolls-Sverige omvärderade ÖSK som klubb. Det var Sixten som tog ÖSK till den näst bästa ligaplaceringen någonsin."

Att Sixten tog ÖSK till en bra placering en säsong går ju inte att blunda för. Men annars hur bra han var som tränare är väl till stor del en subjektiv uppfattning. Jag delar inte din uppfattning att han är/var en bra tränare generellt sett och skulle kunna rabbla upp en hel lista på varför jag inte tycker det. Däremot finns det också några punkter på den vita listan, som tex att han framförde en vackrare, men ofta ineffektiv, fotboll

Sensmoralen är att kanske inte alltid en bra enstaka placering per automatik gör en person till en bra ledargestalt, tränare och taktiker lika lite som en dålig säsong gör en tränare till det motsatta.

Vi saknar ju också jämförelsereferenser som är omöjliga att skapa. T ex vad hade Peo nått för resultat med exakt samma spelamaterial och förutsättningar åren 2009-2011?
AIK Saywee
2013-05-13 10:28
Dagen D är här !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kardinalen
2013-05-13 10:24
Sådär, nu börjar det likna någonting. Av 21 stycken (biljett)läktarsektioner så är 7 stycken slutsålda. Ytterligare 5 stycken finns det ett begränsat antal biljetter kvar till.
Örebro Kardinalen
2013-05-13 10:12
Jag undrar vad Örebro SK FK har fått betala till kommunen för att under söndagen sätta upp alla dessa skyltar som promotar derbyt i diverse strategiska gatukorsningar?

Om inte, är det: "reklam som (inte) kan köpas för pengar....."
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-13 10:08
@Kardinalen:


Man kan lära sig av att blicka bakåt. Men man når nya mål och framgångar genom att blicka framåt.
Örebro AsAboveSo1908
2013-05-13 10:05
KÖTTA!
Örebro Kardinalen
2013-05-13 09:58
Tycker personligen ÖSK hade en bättre trupp 1990, 1991, 1994, 1995, 1996, 1997 och 1998 än vad vi hade under 2010.
Örebro Kardinalen
2013-05-13 09:55
@Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS):


Aaah, vadå "blicka framåt"? Referenser till nutid får man genom att kolla bakåt i backspegeln.

Sixten har ju inte fått det kredd han förtjänar (på det här forumet), så enkelt är det. Vi spelade "positiv, underhållande fotboll" under både Dalas och Mats tid. Men, det var med Sixten som folk i fotbolls-Sverige omvärderade ÖSK som klubb. Det var Sixten som tog ÖSK till den näst bästa ligaplaceringen någonsin.

Men, nejdå. När någon skriver på forumet att: "- jag har hört att Sixten delger laguppställningen via ett papper på anslagtavlan", då kommer drevet igång med vissa särskilda forumister i spetsen. Jag skulle bli förvånad om han i-n-t-e hade satt upp laguppställniungen på anslagstavlan (jämsides med att meddela spelarna muntligt).
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-13 09:27
ÖSK-Boldt // Axén kommer att klassa dig som Degerforsare, Stackars dig!!
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-13 09:25
Intressant läsning (tycker jag) - Idrottsforskare: Varannan svensk talang missas
Örebro Pete Zahut
2013-05-13 08:59
@Uppstuds:


Man tränade på naturgräs på den tiden ;)

Örebro Matta
2013-05-13 08:51
Vill bara tacka Kubanderna (eller vilka det nu är) som satt upp en massa svartvita plastband i centrala Örebro. Höjer definitivt derbyatmosfären!
Örebro ÖSK-Boldt
2013-05-13 08:20
Riktigt irriterande att vi funktionärer måste ha våra röda kläder på oss. Känns helt fel. Men dom på plan borde kunna kämpa ändå. Nu jäklar kör vi.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Erik Wärlegård
2013-05-12 23:54
ÖSK-vänner! Väderprognoserna ser lovande ut inför morgondagen! Det är fortfarande hårt tryck på biljetter till derbyt. Vi vill passa på att påminna om några viktiga saker inför imorgon: 1. Klä dig Svartvitt. (Övriga klassas som Degerforsare av Axén) 2. Köp förköpsbiljett via webbiljett.se 3. Ladda upp inför matchen. Stans pubar ska vara Svartvita imorgon. 4. 19.15 ställer vi oss alla upp och sjunger inmarschlåten gemensamt. Klockan 19.20 är det 90 minuters stöd som gäller. Sitter du? Sjung med i Kubanernas ramsor. Står du? Sök dig mot mitten av Västra Stå och bidra till största klacken på många år. Nu gör vi det här tillsammans. Stolthet, hjärta och passion sedan 1908! #tillsammanstillbaka
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Uppstuds
2013-05-12 23:50
@"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT):


Haha. ÖSK gick ju runt på extremt få spelare 1994. I princip inga skador eller avstängninga alls. Jo, jag får upp precis samma spelartabell som den grodan kopierat in. Otroligt egentligen. En av spelarna, Mikael Fahlén spelade bara en match, så egentligen gick de runt på fjorton, eller snarare 13,3 typ, för den som spelade näst minst matcher, Lennart Sjögren spelade bara 7. Otroligt egentligen att på en hel säsong gå runt på, som det faktiskt var 13 spelare! Otroligt!
Annons: