/fotboll/osk/forum/2064.aspx/fotboll/osk/forum/2064.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-03 10:51
Namn: Conjuration
Sänt: 2013-07-03 01:38
//
Bra idé. Tycker dock att du tar i lite.
Själv skulle jag vara nöjd med 245 mkr.
AIK Saywee
2013-07-03 10:01
Ur dagens papper-GT, iofs ingen nyhet men ändå ... Rubrik "Nordin Gerzic kan lämna IFK:"jag vill spela" och ur texten - Jag vill spela. Får jag inte det får jag kolla på alternativ. Detta innebär väl att han kanske letar efter en ny arbetsgivare, vilket väl innebär att arbetsgivaren har lite fördel i förhandlingar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Mr. Milton
2013-07-03 09:09
Som jag tidigare nämnt var det verkligen synd att Crespo försvann. Det skall nu bli intressant att se hur ÖSK agerar. Anser klubben att vi klarar oss med tre forwards med backup från Astvald/Holmberg eller förstärker vi? Personligen anser jag inte att vi skall använda Astvald/Holmberg då det i Holmbergs fall innebär att vi skall börja rotera i ett väl fungerande lag vilket aldrig är bra (även om Kalles nivå inte har varit som förväntad). Vad gäller Atsvald anser jag att han tyvärr inte platsar i truppen längre. En extern rekrytering är alltid spännande men kostar också pengar. Ett tredje alternativ som jag är nyfiken på är hur tränartrojkan tänker kring att flytta upp en junior som fjärde forward. Fördelarna med detta både kortsiktigt och långsiktigt är uppenbara men den primära frågan är om de är redo att klara denna utmaning? Att agera fjärde forward i Superettan anser jag att någon av våra löften Murad/Lipovac/Springfeldt borde vara kapabla till. Det skulle som sagt vara extremt intressant att få höra hur våra tränare resonera kring en intern lösning. Skulle dessa mot förmodan inte hålla finns fortfarande möjligheten att då lösa Crespo från AIK till nästa säsong, förutsatt att han inte gjort succé hos de svartgula. Edit: Stavfel
AIK Saywee
2013-07-03 07:24
Om vi blir av med ytterligare en lönepost så blir väl truppens storlek som man hade tänkt sig. Det behövs nog inga nya lirare för att nå AS, det går ju som tåget. Vi kan nog vänta tills vinterfönstret med värvningar, det är väl ingen panik nu, eller har jag missat något? För att därefter etablera sig i AS kan det behövas lite förstärkningar kanske, men jag tror inte att skillnaden mellan AS och SE är speciellt stor. Sedan bygger vi vidare några år och så tar vi det där efterlängtade guldet !
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Conjuration
2013-07-03 01:38
@Leper:


Vi säljer Erik Wärle för 250 miljoner till Dortmund som behöver en ersättare till Mario Götze.
Örebro Telle
2013-07-02 23:47
@Leper:
Det här är inte rätt plats att gå in i detalj på hur en ekonomisk lösning ser ut för en övergång, av samma skäl som att många brukar propagera här att man inte ska avslöja för mycket detaljer om övergångar innan de är offentliga - eftersom det här är ett öppet forum för vem som helst att läsa, inklusive personer från andra klubbar. Om minatankar har en personlig relation till Nordin är det högst förståeligt att han inte vill gå in på för detaljerad nivå här, eftersom det exempelvis kan misstolkas som att han känner till vilka summor som Nordin eventuellt kan ha diskuterat. Slutligen är det inte minatankars ansvar att komma med en skräddarsydd lösning som går ihop på kronan och öret, utan den nuvarande styrelsens, förutsatt att de inser fördelarna med en Nordin-affär. Vi har en (eller rättare sagt två...) styrelser, och inte minst en avlönad sportchef samt VD, varav åtminstone de två sistnämnda har betalt för att lösa den typen av problem för klubbens räkning.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-02 23:10
Jag har tidigare skrivit att man bör hyra honom i sommar för att öka sannolikheten till AS-spel nästa år. En sådant lån bör innehålla en köpoption i det fall vi når AS. Jag skrev då att Nordin eller annan publikdragande spelare kan finansieras genom att ett par av de lånespelare man hade kan försvinna under sommaren (vilket blivit fallet), att Nordin drar in mellan en halv till en miljon i merintänkter på alla hemmamatcher, genom att frigöra kapital från Spelarinvest och genom riktade erbjudanden till partners/sponsorer. I den stund vi når AS ökar intäkterna med ca 20 mkr och då frigörs mer kapital.
Örebro Leper
2013-07-02 23:05
Minatankar//

Du får gärna vidareutveckla hur du tänker att vi ska finansiera ett ev, köp av Nordin!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-02 22:48
Jag har i tidigare inlägg skrivit i stort hur man kan finansiera honom.
Örebro Leper
2013-07-02 22:44
@minatankar (för sm-guld):


Okey, jag förstår. Eftersom du pläderar så för Nordin trodde jag att du också hade en ekonomisk lösning.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-02 22:29
Namn: Leper
Sänt: 2013-07-02 22:24
//
Hur man skriver kontrakt och hur de läggs upp med lön, engångsbelopp, kapital- och pensionsförsäkringar mm är en sak för spelare, agent, säljande och köpande klubb.

Vad man satsar på befintlig trupp och nya spelare är en lednings- och styrelsefråga och har med en massa saker att göra som ingen annan har insyn i.

Har förklarat nedan varför jag inte lägger mig i det. Du får kalla det att jag slingrar mig och använder klyschor om du vill. Det är i alla fall min hållning i frågan.
Örebro Leper
2013-07-02 22:24
@minatankar (för sm-guld):


Nu tycker jag att du slingrar dig lite.

Du pläderar för att ÖSK ska värva Nordin, men hur den ekonomiska lösningen ska se ut har du inte. Du skyller på "inte att jag som supporter ska yttra mig om sådana detaljer".

Förstår inte heller vad du menar med "speciellt inte som jag har kontakter med Nordin och man kan komma tro att jag lägger mig i det jag inte har att göra med."

Utveckla hur du tycker att ÖSK ska finansiera ett ev. förvärv av Nordin och vad du tycker att det kan kosta. Gärna konkret och utan klyshor.

Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-02 21:40
Namn: Leper
Sänt: 2013-07-02 21:08
//
Kul att du tror på honom. Bra fråga och har tankar och idéer. Men tycker inte att jag som supporter ska yttra mig om sådana detaljer, speciellt inte som jag har kontakter med Nordin och man kan komma tro att jag lägger mig i det jag inte har att göra med. Hoppas du förstår.
Örebro Leper
2013-07-02 21:08
@minatankar (för sm-guld):


Bra, kämpa på!
Jag gillar ditt engagemang, även fast jag ifrågasätter dina idéer ibland.

För att tjata vidare om Nordin... Jag tycker det vore jättekul om Nordin kommer tillbaks till oss. Men det jag och kanske vissa andra tycker är att det i så fall inte får kosta ÖSK någon större peng.

Vad tycker du är rimligt att ÖSK ska betala för Nordin, i lön och ev. övergångssumma? Hur ska konkret den ekonomiska lösningen se ut enligt dig?

Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-07-02 20:52
His loss!
Örebro Pete Zahut
2013-07-02 19:54
@Brus-Nilsson (Svag signal):


Attans!
Örebro Brus-Nilsson (Svag signal)
2013-07-02 19:37
Anders Svensson har förlängt ett år till med Elfsborg.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2013-07-02 18:46
Den där Alan Pulido verkar intressant. Men frågan är om det inte är allsvenska klubbar som gäller?
Örebro Valderinho
2013-07-02 17:23
Gerzic kan ju glömma att få speltid nu när även Farnerud börjar matchas allt mer. Sobralense har mer och mer slinkigt förbi Gerzic i takt med hur undermåligt han spelat och dom två har konkurrerat med varandra. IFK.G har även värvat Vibe och vi vet alla att Gerzic inte är någon kantspringare så ligger Gerzic sist i stegen att få speltid. Vill Gerzic ha tillbaka spelglädjen och få mer speltid borde han överväga att lämna Göteborg och komma till oss. Ser inte hur Gerzic skulle få så mycket speltid mer än sporadiska inhopp nu när konkurrensen ökat ett snäpp. Det bästa för alla parter är om Gerzic lånas ut till oss, får spela och går med på sänkt lön. Skulle vi gå upp i Allsvenskan finns det en köpklausul att köpa loss honom för en fast summa.
Örebro Sogen
2013-07-02 17:07
Att tro att vi kan värva Bedoya är inte så klarsynt. Bedoya är inte nöjd att spela i Sverige. Han vill iväg ifrån serieledande Helsingborg och han gick endast med på ett 6mån kontrakt med dom i vintras för att han vill till en större liga. Han kan alltså gå som bos man nu i sommar. Nordin är däremot väldigt möjlig.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (#tillsammanstillbaka)
2013-07-02 16:47
Nordin tittar på alternativ :)
Örebro combatspenat
2013-07-02 13:05
Alan Pulido på G till sverige? kan denna värvning bli en "Afonso Alves-värvning" Ska ÖSK leta denna typ av talanger eller ska ÖSK leta i närområdet efter guldkorn?
Örebro Kardinalen
2013-07-02 13:03
Håller med den som för några dagar sedan här på forumet undrade över varför alla funderar över Wikströms ålder/status. Han är ju bara 35,5 år, spelar så gott som varje match, dvs alltid skadefri. Han spelar bra, dessutom. Självklart håller han i Allsvenskan. Sådär, nu fick jag det sagt.
Örebro Telle
2013-07-02 12:43
ÖSK-Karl //

Haha, nej, ålder är trots allt bara en siffra. Har goda vänner i Blekinge, och de kan samstämmigt intyga om Bagarns storhet.

Åldern ställer däremot högre krav på förmågan att underhålla och lyssna på sin kropp, så därför är det nog ofta en viss typ av karaktärsspelare som håller lite längre på elitnivå. Även förmågan att kunna kompensera bristen på explosivitet med andra egenskaper (placeringsförmåga, spelsinne och starkt huvudspel i Bagarns fall) spelar ju självklart in. Wikström påminner en hel del om just Bagarn på den punkten. Han har ju heller aldrig varit särskilt snabb, utan har andra styrkor som inte avtar lika snabbt med åldern.

minatankar //

"Sedan har vi de som menar att vi klarar oss i AS med att rekrytera spelare från SE."

Ja, talangutveckling i all ära (särskilt som vår nya tränartrojka redan har gjort en stark insats för att få gång den biten i ÖSK), men vi såg i fjol vad som händer om man ersätter en allsvensk centralstomme med spelare som saknar allsvensk erfarenhet (och för den delen även klass). Det slutar i just superettan.
Örebro ÖSK Fans
2013-07-02 12:35
Dagens ÖSK skulle vara ett bottenlag i Allsvenskan och förmodligen åka ut..Skillnaden på Allsvenskan och super1an är stor..vi behöver en klasspelare minst i varje lagdel..

Nordin alt skulason, Rasmus Bengtsson och prodell vore fina värvningar.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-07-02 12:18
Angående Majstorovic borde det väl ändå finnas en anledning till att han är bänkad,trots tidigare storartade insatser? Har personligen lite svårt för när folk tycker sig vara garanterade en plats i startelvan tack vare sitt namn. Tror nog att hans bäst-före datum möjligen passerat. Inte en chans heller att han petar Wiken som ju är den enda personen i hela världen som inte åldras. Ingen fara alltså.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-02 12:16
Jag har föreslagit att i ett ev AS-spel nästa år rekrytera en eller två av spelarna Mellberg, Almebäck, Nordin eller Bedoya. Samtliga har koppling till ÖSK eller närområdet.

Andra tror inte att det är möjligt att rekrytera någon av dessa men kan samtidigt föreslå spelare som är väl så svåra att rekrytera både sportsligt och ekonomiskt. Dessutom saknar de koppling till Örebro-regionen.

Sedan har vi de som menar att vi klarar oss i AS med att rekrytera spelare från SE.

Det är bara att konstatera att vi har olika syn på frågan.
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-07-02 11:55
Telle//

"Men, men.. Idén faller nog på att vi inte skulle få dispens från SvFF - Med Majstorovic, Samuel och Wikström i backlinjen samtidigt skulle vi nog överskrida någon slags maximalt tillåten åldersgräns... :)"

Fy på dig, det är ju åldersdiskrimenering, var glad för att Bulten för tillfället lämnat forumet ;)

Ps. En mittback borde kunna spela tills han är minst 40, se hur länge bagarn höll på i Mjällby. Ishockeyn har slutat med att se så mycket på åldern, borde kanske fotbollen också göra?! Då kanske Thomas Nordahl och S-G Larsson lirat ännu (mina två i särklass största ÖSK-spelare)?!
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-07-02 11:44
@KCMarten:


Bortsett från Lagerbäck, tänk vilken rusning det skulle bli till "Vallen" ;) ;)
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-07-02 11:23
@Pete Zahut:


Hahaha, jag borde nog inte nämnt Majstorovic. Bara det att jag beundrat honom länge som mittback. Skulle vara en dröm att se honom i ÖSK, även om det bara skulle vara på billigt lån i höst. Inte i närheten av minatankars dröm om Nordin, men ändå ;)

För att bli nostalgisk, det var mycket nära att Tomas Brolin avslutade sin karriär i ÖSK. Jag känner de som hade finansieringsplanen klar. I korthet handlade det om att de skulle ge låt säga Tomas 50.000:-/match. Säg att publiksnittet då låg på 4.000. All entré över de 4.000 skulle tillfalla riskkapitalisterna. Det hela föll på att "dårarna" som då styrde ÖSK sa nej tack???. Detta var när Brolin fått nog av England. Slutade med att han alldeles för tidigt enligt mig la av med fotbollen.

Ps. Anledningen till att de sa nej ska ha berott på det orättvisa i att Brolin tjänade mer per match än vad de andra hade i månadslön. Det var på den tiden ÖSK kunde springa till Örebro Energi efter pengar om de var slut. (Örebro kommuns mest ruttna affär, försäljningen av Örebro Energi till Eon).
Annons: