/fotboll/osk/forum/2063.aspx/fotboll/osk/forum/2063.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro rirobban
2013-04-27 18:51
Och han dissades av PeO och många här inne innan säongen, alltså att han skulle vara för dålig för ÖSK. Tror han dugt i Superettan också :)
Örebro Uppstuds
2013-04-27 18:41
@deportivista:

Tycker att det ser ut som att Tyresö leder damallsvenskan före Karslund, men jag kanske läste fel?
För övrigt ser det ut som att Östersund blir en tuff konkurrent i toppen av superettan. ÖSK och ÖFK på direktplatserna till allsvenskan och FFF på kvalplats 2 november?
Örebro Uppstuds
2013-04-27 18:29
@Svartvitt forever:


När man försöker sammanfatta vissa tendenser i tusentals inlägg tror jag att det rent stilistiskt kan vara ok att använda citat-tecken. Man liksom "grupperar" vissa typer av tendenser och s a s sammanfattar dem under några teman. Jag tror att flera här på forumet kan intyga att sådant sagts (nåja, skrivits) i många inlägg. Jag pm:ade dig ett exempel för en stund sedan. Mycket värre saker än så har också skrivits. Grixx inlägg visar att jag inte är fel ute.
Örebro AsAboveSo1908
2013-04-27 18:07
Angående avhoppet från Dif så hävdar iaf de utpekade att man inte hotat.
Blev sugen på soppa nu också.

Snart måndag!
Örebro Svartvitt forever
2013-04-27 17:53
Grixx//
Som svar på din fråga har jag läst här på forumet i cirka fem år, alltså långt innan raset började för vår klubb. Anledningen att det dröjde innan jag började skriva här var just den hårda ton som ibland råder här.
Uppstuds//
När man sätter citattecken på något så betyder det att någon har sagt just detta. Och just de citat du nämner är oerhört allvarliga kränkningar av dem de riktas mot. Därför bör man också kunna visa vem som yttrat det och när, om man vill använda det som exempel, eller hur?
Annars är det lätt att man tillskriver meningsmotståndare saker de aldrig sagt och angriper detta. Jag säger inte att det är så i det här fallet, men jag tror att jag skulle ha lagt det på minnet om nån varit så grov i mun, och jag skulle ha varit den förste att fördöma det.

Poängen i mina inlägg i dag är att man måste göra skillnad på oacceptabla angrepp på personer och öppenhärtig kritik av det som behöver kritiseras. Det måste få finnas på ett fanforum. Sen är det riktigt att vi alla tröttnar på när saker ältas för mycket, tack Gooey. Vi kanske borde ha olika trådar här på forumet i alla fall; det skulle minska irritationsnivån betydligt, tror jag.

Det mest positiva exemplet jag kan komma på när engagerade medlemmar vill förbättra klubben i sina hjärtan och peka på saker som de styrande kanske inte ser, är Uppropet. Ett initiativ i positiv anda med konstruktiva förslag som syftar till att förbättra. Och faktiskt verkar det ha gjort nytta, även om det måste filtreras genom flera beslutslager. Det kan faktiskt bli något stilbildande inom svenska fotbollsföreningar. Gott så.
Örebro deportivista
2013-04-27 16:42
Vill bara passa på att säga att det är härligt att se Örebro som ledare i allsvenskan.

Ja, för damer, alltså.

Så, "fel" klubb, men ändå "rätt" sport.
:)
Örebro Uppstuds
2013-04-27 16:20
@D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang):

Något av de inlägg jag tidigare refererade till var skrivet för typ 2 mån sedan. Jag läste och läser igen ditt inlägg, du skrev "Språkbruket är också delvis en generations sak då yngre personer ofta använder grövre ord".
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-04-27 16:10
Fel forum :)
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-04-27 16:03
Uppstuds // Bäst före datum för de nämnda och dåliga tillmälen är för länge sedan passerade. Man måste kunna lära sig något och sedan gå vidare.

Grövre ord kan ibland vara bra också. Målande och direkta. Jag har inte gett mej på yngre personer, v.v. läs inlägget.
Örebro Uppstuds
2013-04-27 15:52
@D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang):


Dumheter. Grixx "väcker" väl ingenting som helst "till liv" genom att påpeka saker som är uppenbara och därtill väldigt viktiga att uppmärksamma och diskutera. Förstår inte på vilka grunder och heller varför du ger dig på "yngre personer" på detta generaliserande sätt.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-04-27 12:41
Grixx // Tycker att sådana som MinaTankar och Svartvitt forever har tillfört ett mycket hyfsat språkbruk. Så varför ska men skilja detta belevade uppträdande från den person som ligger bakom det? Likaså ska man väl kunna säga att spelare x varit dålig. Ser inte att ditt svar har någon relevans på mitt inlägg
Örebro widemarsh
2013-04-27 12:12
Ca 1850 sittplatser tillgängliga till matchen mot Degerfors om drygt 2 veckor.
Hur många av de andra som är sålda vet jag inte, men det börjar sina om man vill ha bra sittplatser :)
Örebro Grixx
2013-04-27 11:34
D´Artagnan// Ett gott råd till dig är att skilja på sak och person!


Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-04-27 10:16
Grixx // Svartvitt forever har varit på detta forum mycket länge. Jag har den uppfattningen att efter Uppropet och MinaTankar började skriva här på forumet har språkbruket hyfsats avsevärt. Vi andra försöker haka på. Det är tråkigt att Du nu väcker ett sovande otyg. Låt mej gissa att det är gamla motsättningar på forumet som Du håller på att väcka till liv. Språkbruket är också delvis en generations sak då yngre personer ofta använder grövre ord. Den mest kraftiga/dräpande kritiken mot ÖSK lanseras nu av f.d. styrelsemedlemmen i Elitfotboll (och styrelsemedlem i Spelarinvest) Jan Folke som har hakat på ÖSK-Karls prognos om ekonomin. Folke har både på Spelarinvests möte och i NA betonat risken för ett underskott på 2-5 miljoner i år. I klarspråk elitlicensen är äventyrad. Dock är språkbruk mer sofistikerat än förut. I sak är dock kritiken den samma.
Örebro Uppstuds
2013-04-27 09:48
Mycket bra inlägg, Grixx !!
Örebro Grixx
2013-04-27 09:05
Svartvitt forever// Vet inte hur länge du hängt i forumet och hur mycket du läst men visst har det sagts dessa uttryck och visst har det jagats skyldiga. Både spelare, tränare och styrelsepersoner blir drabbade och en del riktigt hårt och med hårda ord. Någon säger att har man gett sig in i leken så får man leken tåla och visst ligger det mycket i det men någonstans finns det en gräns. I en frustration över att det egna laget inte går så bra som man själv vill så har folk olika sätt att uttrycka sig. Ju sämre det går ju hätskare och grövre blir orden och förbannelserna över de som man tycker bär ansvaret. Samtidigt flyttas gränserna för vad som är ok att säga och en del står då ytterst ut på flanken med de värsta uttrycken. Ord är ord och är självklart inget annat men någonstans börjar det som frustration i ord. Hos ytterst få som inte kan nöja sig med att höja tonläget med ord tar det sig andra uttryck. Av någon anledning blir det grövre i storstäderna. I vårt område är det bortskruvade hjulbultar eller kastade ägg. Det ena kan tyckas som pojkstreck det andra mordförsök. Båda kanske ändå var oskyldigt naiva i grunden utan tanke på konsekvenser men kunde ha slutat illa. Spelare, tränare mfl brukar säga att man inte ska läsa det som skrivs för då kan man bli tokig. Det finns säkert en anledning att följa det rådet, speciellt när drevet går och alla ska avgå. Samtidigt är man inte mer än människa och kan inte hålla sig från att läsa en del. Än har det inte fått större konsekvenser än att folk har slutat men i övriga världen har pressen drivet tränare och spelare till självmord. Det kommer att fortsätta att kommenteras personers förträfflighet och oduglighet i forumet i "all evighet" och några kommer också att passera gränser som andra inte gör. Tränare och spelare som hyllas hängs i motgång och blir snabbt passé. Ju fler år man är med som supporter inser man att inget är för evigt. Topplag blir bottenlag, hyllad spelare/tränare blir klapprutten och vice versa, thats life.
Örebro Uppstuds
2013-04-27 09:00
@Gooey Nutballpuff:

Håller med. Alla hot är förkasterliga.
Örebro Uppstuds
2013-04-27 08:56
@Svartvitt forever:
Om jag kunde, och hade all tid i världen kanske jag skulle kunna återfinna och (mer exakt och korrekt) citera sådana inlägg. Enligt räkneverket har 284.724 stycken inlägg skrivits. Jag för tyvärr ingen bok över dessa. Men, de som skrivet dem, om de är kvar på forumet minns kanske när? Jag minns ett ännu värre inlägg, kan det ha varit för knappt två år sedan? Det var när förföljelsen av Sjögren grasserade som värst. Var det när det började gå utför, höstsäsongen 2011? Skribenten tyckte typ att "vi" skulle samlas för att i gemensam tropp ta oss till kansliet och slita ut Sjögren från hans rum och..." ja, jag kommer inte ihåg fortsättningen, men inte var det någon snäll behandling som skulle ges. Vad jag bl a menade med mitt tidigare inlägg var att även om just den skribenten eventuellt inte hade för avsikt att rent konkret utföra handlingen utan "bara ville få ur sig sin frustration" så finns det människor som ser det som en konkret "uppmaning" till just sådant konkret handlande. Finns nog t o m de som lite grann "sitter och väntar" på sådana okey-signaler och då är det illa om sådana ges från officiella forum..
Örebro Svartvitt forever
2013-04-27 08:56
gooey//
Jag håller med dig. Jag kunde ha lagt till nåt om skillnaden mellan att dryfta och att älta, men du uttrycker det väldigt bra!
Örebro smguld
2013-04-27 08:47
Mycket har blivit bättre i ÖSK sedan förra sommaren. Det finns ytterligare viktiga förändringar som behöver göras. En av dem är att öka tempot i de utredningar, beslut och åtgärder man vidtar. Högt tempo måste gälla både på och utanför planen i ett elitlag. Det behöver prägla verksamheten i alla avseenden, varje dag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-04-27 08:38
@Saywee:


Nej att hota skribenter här inne för sina åsikters skull håller lika låg nivå som MP utsattes för
AIK Saywee
2013-04-27 08:32
Att forumskribenter blir hotade för sina åsikters skull,
dessutom tre gånger, är inte speciellt roligt :(

Elände finns tyvärr överallt.

Fega kräk !!!
AIK Saywee
2013-04-27 08:27
@Karlstruum:


Tackar för info Karlstruum.

Under det gamla 1900-talets slut, vill jag minnas att grensen för att man tog inträde gick kring division 4.

Men tiderna går fort och pengar talar allt tydligare.

Vilka betalar idag för att beskåda division 7-fotboll månntro?
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-04-27 08:23
@Svartvitt forever 08:09 Nu spekulerar jag: Fast jag tror mycket beror på att folk upplever det som "Ältande". Även om viss kritik i sak är rätt, eller visar sig bli rätt. Eller att man ständigt inkommer och predikar domedagen och sällan har något annat att säga. Missförstå mig inte. Jag kritiserar vilt också. Jag tror jag emellanåt också upprepar en viss kritik. Jag kan t ex återkomma med min finska envisa kritik mot Sixten ;) Och det är/måste får vara ok. Men jag tror iaf att jag ibland skriver om annat också alternativ kritiserar olika saker. Men jag tror många stör sig på själva ältandet om samma kritik gång på gång och över lång tid och man önskar att skribenten ibland kunde ta lite paus från subjektet. Att det kanske är misströstande och tjatigt att få samma sak kastat i ansiktet varje gång man tittar in.Hur rätt kritiken (eller inte) än är. Och det är mänskligt att inte stå ut med tjat. Särskilt negativ sådan. Så jag tror det är så (spekulerar som sagt) att många gärna läser in fel och brister (om det finns substans) men orkar inte höra samma sak från samma skribenter 500 inlägg i tre månader. "Hemliga klubben" är ett sådant subjekt tycker jag. Men jag kanske är ute och cyklar och projicerar vad jag upplever som tröttsamt på att alla andra måste tycka samma sak ;) Detta kanske inte riktigt var i ett svar som låg i linje med vad du skrev egentligen utan kan kanske mer ses som ett tillägg till ditt inlägg. F.ö håller jag med dig om spelaren som kom in hit. Det hat vissa visade honom gjorde mig väldigt upprörd. Det var verkligen illa i klubben och han hade faktiskt försökt få gehör hos sina chefer utan verkan. Så han lärde sig en dyrköpt läxa: Kritisera aldrig din arbetsgivare öppet. Hur jävla illa det än är
Örebro Svartvitt forever
2013-04-27 08:09
Uppstuds//

Jag kunde inte hålla med mer om att hets och hot är helt oacceptabelt, även på detta forum. Vi ser ju en del sånt just nu i de stora Stockholmsklubbarna. Jag skämdes över de såkallade fans som kastade ägg på Alvbåges hus, och jag skämdes ännu mer när en spelare under nick gick ut här och skrev om hur illa det fungerade i laget under Sixten, och som en följd fick motta hot från vissa. Oacceptabelt!

Däremot måste det på ett fanforum för en elitklubb få luftas åsikter och dryftas både det som fungerar och inte fungerar i klubben i allas hjärtan. Och det måste få riktas rättmätig kritik mot ledningen när man trots bästa förutsättningar spelar ner klubben till degradering. Det är inte "ett drev". I vilken allsvensk klubb hade fansen suttit tysta och snälla?

Jag har följt det här forumet länge nu, och jag känner inte igen de citat du nämner: "djävla Sjögren", "Rötäggen i Styrelsen", "den satans finnen". Datum och nick, tack!

Jag tänker ibland på hur otacksamt det är att vara budbärare av dåliga nyheter, och hur ofta man skjuter på budbäraren. Ta en sån som ÖSK-Karl, (som jag f ö aldrig har träffat). Han var nog den som tidigast såg att det började barka åt fel håll, och han varnade tydligt för det här. Tyvärr visade det sig att han hade rätt på varje punkt. Men när man läser vissa inlägg här verkar det som om vissa är sura på honom trots det. Eller kanske på grund av det?

Låt oss skilja på det som är oacceptabelt - hets och hot - och ett öppet meningsutbyte om högt och lågt i klubben. Jag hör själv till dem som öppet kritiserat ledningen. Med rätta, anser jag fortfarande. Men nu ser och hör jag om tecken på att styrelsen ändå tagit till sig mycket av det som Uppropet ville föra fram. Därför vill jag nu vända blad och fokusera på att stötta laget i våra hjärtan på marschen mot återtåget till finrummet. FORZA ÖSK!
Örebro Karlstruum
2013-04-26 21:56
Saywee: 90-talet är 15-20 år sen. Att se div.1 kostar 100:-, var och kollade siv.3 idag. Gick på 60:- . Div.6 kostar en 20-30 kr. Så alla tar väl inprincip betalt förutom för b-lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Einar B
2013-04-26 21:27
Varberg...? Inget ont om Varberg, men för i helvete. Varberg!
Jaha, det är som det är.
Kör nu ÖSK. Ha inte samma inställning som mig bara så kommer det gå vägen.
Ni är mina hjältar oavsett serie.
Jag var mycket tveksam till P-O förra sessen. Men jag tror det har vänt lite för min del. Det känns som staben runt ÖSK är homogen. Seriös på något sätt.
Vi menar allvar.
Och kan vi hålla lite stil här på forumet och i fikarummen på knegen runt om i Sverige är mycket vunnet. För vi har trots allt ett ganska gott ryckte runt om i fotbollssverige.
"Tråkiga ÖSK" är ett minne blott.
Keep it that way!
Kom igen ÖSK!!
Örebro Uppstuds
2013-04-26 20:34
Hets mot person är hemsk. Det förekommer också på detta forum. En del tycker att det är ok att hetsa mot "djävla Sjögren", "Rötäggen i Styrelsen", "den satans finnen", etc, etc så som de uttryckt sig genom åren här. De allra flesta av oss klarar av att skilja mellan skrivet/sagt ord och konkret handling, men alla har inte den spärren, t ex de som kastade ägg på Alvbåges hus när han hade skrivit på för Blåvitt. Vad kastar de nästa gång som drevet är igång? Det är nolltolerans som gäller nu, precis som statsministern inskärper! Nog nu!
Örebro chilie
2013-04-26 18:00
Har fått info om händelsen bakom Djurgårdens tränare som kände sig manad att sluta efter hot. Tydligen har en falang i djurgårdsklacken tagit sig till tränarens barns dagis och levererat stora mängder farliga vapen. Tydligen samma vapen som hållde på att ta död på Mjölby spelaren i skandal matchen tidigare i år :) barnen mumsade tydligen i sig vapnen under frukt stunden
Örebro DaSa
2013-04-26 17:44
Gooey/ Orkar inte scrolla tillbaka till ditt svar på mitt förra inlägg men kanske var lite hård i mitt inlägg, sorry! Är delägare i spelarinvest, endast den minsta insatsen och har aldrig sett det som en investering utan enbart ett sätt att stötta klubben när det var som tuffast. Jag tycker att man skall erbjuda de som vill lämna sina pengar tillbaka och sedan med de som vill stanna så skal man ha en högrisk strategi. Självklart skall det där också vara en möjlighet att tjäna en slant (som jag tror 99% kommer att återinvestera), men den enda säkra vinnaren kommer att vara ÖSK. Den nya strategin skall vara att betala överlöner till unga "säkra" lovande spelare. T.ex. Viktor Claesson eller David Accam. Dvs spelare som bevisat att de håller hög klass i en lägre division och är redo för nästa steg. Att vi skall betala överlöner är för att vårat rykte om att förädla talanger är noll just nu, men överlönen kommer att bekostas av nya spelarinvest så det är fortfarande ingen risk för ÖSK.

Så ett exempel (Viktor Claesson):
Övergångsumma: 1.7 miljoner (enligt nätrykte)
Lön: 450 000 kr/år -- 37500 kr/mån ( i Elfsborg enl. nyheter24)
Kontraktslängd: 4 år (minst 4 år för att nya spelarinvest skall gå in)
Överlön: + 15 000 kr månaden (4 år = 720 000 kr)
Signing fee: 500 000 kr (uppskattat)

Summa: 2.92 miljoner

Med dagens kassa på runt 12 miljoner så skulle vi kunna köpa in fyra av Sveriges största talanger. Att inte ngn av dem skulle bli såld för 12 miljoner har jag mycket svårt att se.

Tänker jag helt fel?! :)
Annons: