/fotboll/osk/forum/2062.aspx/fotboll/osk/forum/2062.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-03 09:29
Man ser att TV konkurrerar med arenabesök:
- NA: Se ÖSK:s toppmöte direkt på na.se
- ÖSK: Se toppmötet på plats – åk till Falkenberg

Är det en bra tanke att på sikt höja TV-priset och sänka arenapriset ?

Vad tycker ÖSK (Erik W) och Ni andra här på forumet?

Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-03 09:16
Har P-O startat en våg av rakare kommunikation från tränare till supporters.?
Örebro Pete Zahut
2013-05-03 08:34
@Leper:


Långt ifrån alla platser på B/C/D är förköpta. Skulle tro att det inför varje omgång finns vilket fall ca 30% av platserna bokningsbara från start på de sektionerna.
Örebro Leper
2013-05-02 19:36
@widemarsh:Vet du hur många platser som är bokningsbara, dvs hur många platser kan det vara som är förhandsbokade?

Sektion B, C och D är väl blockade för sponsorpaket.
Örebro Kardinalen
2013-05-02 19:25
Läser just nu nummer 2 av Offside. Hittade en intressant grej med koppling till ÖSK och tugget på detta forum för en vecka sedan om att vissa tycker att ÖSK borde släppa in en massa fotbollsspelande ungdomar gratis: Saxat ur Offside, sagt av Andreas Haddad någon gång i år: "Jag sa till honom att vi borde sticka ut till skolorna och dela ut gratisbiljetter till tioåringarna, då kommer föräldrarna också. Så gjorde vi i Örebro." Vem var egentligen VD för ÖSK när Haddad var i klubben? Jo, Jan Karlsson.....;)
Örebro Conjuration
2013-05-02 17:49
Det känns väldigt overkligt att Ivan Turina helt plötsligt avlidit. Fotbollen hamnar i skyundan, mina kondoleanser till hans vänner & familj.
Örebro widemarsh
2013-05-02 16:33
Fortsätter hålla koll på sittplatsåtgången inför Degerfors-matchen.
På Norra finns 307 "gröna" stolar, på Södra 878 gröna och på Östra 513 gröna.

Totalt 1698 lediga sittplatser i nuläget.

Vila i frid, Ivan Turina. Skickar ett gäng tankar till familj, vänner, lagkamrater och AIKs supportrar.
Örebro Telle
2013-05-02 15:51
Riktigt tråkigt med Ivan Turina. Inte för att det hjälper att konstatera det här, i och för sig, hans anhöriga går ju knappast in på ÖSK-forumet och läser, men man kan inte låta bli att tycka synd om hans familj - han och hans fru hade ju tydligen både två små döttrar och ett tredje barn på väg. Vad gäller ÖSKs kravbild och sätt att spela, så håller jag med smguld till stor del. Visst är det orimligt att kräva att vi ska vinna storvinster och spela underhållande varenda match, det måste ju självklart få finnas både matcher och perioder i matcherna då allt inte kan stämma - Men samtidigt kan man inte blunda för att kravbilden ser annorlunda ut i superettan. De vi brukar kalla medgångssupportrar (dvs nästan hälften av publiken de senaste åren, som förmodligen är som de allra flesta lagom fotbollsintresserade människor är mest - de går gärna ner och ser på fotboll om vädret är fint, laget spelar bra och möter ett intressant lag (helst med några namnkunniga spelare som känns igen från Sportnytt eller liknande), jobbarkompisarna snackar om det då och då under säsongen på fikarasterna, matchen inte krockar med något annat och priset inte är för högt) verkar inte vilja gå och se ÖSK spela hyfsad fotboll och vinna komfortabelt mot ett halvdåligt Varberg eller Värnamo. Jag tror att de antingen vill se namnkunnigare motstånd eller ett mer underhållande spel. För egen del förstår jag mycket väl att superettan är en tuff serie. Jag inser att sejouren kan bli flerårig, och att det är långtifrån självklart att gå upp direkt. Men trots det är min egen kravbild på laget självklar: med våra förutsättningar (tränartrion, den näst intill intakta allsvenska truppen etc) ska vi tillhöra topp tre när säsongen är slut, och under året förväntar jag mig också att man har funnit och utvecklat ett spel som håller även i allsvenskan nästa år. Jag behöver inte se ÖSK vinna med 5-0, men jag vill se dem FÖRSÖKA spela underhållande, bra och vägvinnande fotboll i 90 minuter. Att spela "dödgrävar-fotboll" och motivera det med att man tar tre poäng funkar kanske för IFK Göteborg, som numera har en snart 15-årig tradition av det, och det funkar även kanske för oss i allsvenskan de matcher man möter lag som på papperet är bättre och har större resurser än vad vi har. Men det funkar inte i superettan - det blir helt inte en tillräckligt attraktiv produkt för att locka publik, är jag rädd.
Örebro Karlstruum
2013-05-02 14:12
Smguld: Kan hålla med dig till viss del, men att skriva "behöver" slå Varberg med 5-0 tycker jag är en överdrift. Räcker att man gör ett framåt och håller nollan bakåt i 60 matcher så har vi vunnit smguldet (SE och Allsvenskan). Jag tar hellre att vi vinner våra matcher och spelar halvdant än att vi torskar och spelar bra. Kolla bara på IFK Gbg, gick skit förra året (till en början främst) fast spelade rätt så fint eller iaf försökte till det. I år så spelar dom mer tillknäppt och bjuder inte på någonting men vinner matcherna. Vad jag har förstått så är supportrarna mer nöjda nu än förra året. Sen är det också ett styrkebesked att vinna matcher fastän man spelar på 80-90% av sin förmåga. Vår öppning kan liknas med Man United (gillar inte dom alls men man kan inte blunda för det uppenbara) som är sjukt stabila och vinner utan att förta sig nämnvärt eller att för den delen spela snyggt. Vänder ofta i andra halvlek, gärna i slutet, men utan att det blixtrar om dom. Men visst, allra helst hade jag sett vi likna mer Bayern Munchen, för dom både vinner, och stort, och med en underbar fotboll. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-02 12:36
Några i Stockholm som ska se matchen gemensamt på söndag?
Örebro smguld
2013-05-02 12:03
Namn: Karlstruum Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2013-05-02 11:54
//
Tycker inte att man gnäller bara för att man har en uppfattning om en match. Laget kan ju spela utmärkt och förlora, spela oavgjort eller vinna med uddamålet. Laget kan spela illa och ändå vinna med 3-1 mot ett bottenlag som hade en spelare utvisad.

Problem och möjligheter behöver diskuteras utifrån de förväntningar man har och de mål laget har att vinna SM. Det försiktiga spel man visade upp större del av matchen mot Varberg ska man kunna kommentera utan att vara naiv eller anses gnälla, menar jag. Var det också nativt av Sverige att tänka sig ta igen 4 mål på en halvlek mot Västtyskland?

Varför ha låga förväntningar och luta sig tillbaka efter en vinst? Varför vara nöjd efter mediokert spel? Så länge man kommer med konstruktiva förslag, så kan ju allt alltid bli bättre.
Örebro Karlstruum
2013-05-02 11:54
Åtta mål på tre hemmamatcher. I min värld så är det rätt så bra. Visst, 5-0 i varje match vore ju riktigt gott, men då är man bara naiv om man tror på något sånt. Skulle publiken bli besviken så för att man endast vinner med 3-0 då? 2-0, 3-0 och 3-1. Alla rätt så solklara vinster men ändå ska der gnällas. Efter bajenmatchen, JA, men inte pga resultatet utan hur vi tog oss an matchen. Att förlora borta mot Bajen är inte farligt, men man får inte förlora den på det sättet som vi gjorde. Men hemmamatcherna är både bra och kassaskåpssäkra, hur kan man begära 5-0 mot Varberg?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Uppstuds
2013-05-02 11:07
@KCMarten:
Ja verkligen. Fy vad hemskt. Det vi diskuterar om långbollar eller inte långbollar och vem som sa' eller inte sa' vad till spelaren/pressen känns plötsligt väldigt banalt...
Örebro KCMarten
2013-05-02 10:36
Vila i frid, Ivan Turina!

Vissa dagar krymper fotbollens betydelse i förhållande till vad som händer runt omkring. Ivan Turinas död är en sån händelse.

Tankarna går till hans familj idag.
AIK Saywee
2013-05-02 10:09
RIP Ivan
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2013-05-02 10:01
RIP Ivan! Tragiskt och otäckt!
Örebro smguld
2013-05-02 09:50
När nu innermittfältarna spelar så pass defensivt och det mesta av det offensiva spelet sker via kanterna, finns det stort utrymme för Wikström och Berisha att avancera upp i offensiva positioner och delta i anfallsspelet på motståndarnas planhalva.

Båda gör vissa ansatser till detta ibland, framför allt Berisha. Vill se mer av det så länge vårt innermittfält spelar så pass defensivt som de gör.
Örebro smguld
2013-05-02 09:46
Det finns anledning att kritisera många spelare i laget för sid- och bakåtpassningar. Det handlar inte bara om att man ska hålla bollen inom ett lag. Det handlar om att man behöver slå lag som Varberg med 5-0. Saeid och Kalle är två bra exempel på spelare som intar nya, offensiva positioner när de passat en medspelare. Det borde fler ta efter.

En chef/ledare ska aldrig kritisera en enskild medarbetare offentligt.

Allehandas beskrivning av vad PeO sagt kan bara vara en del av en helhet.
Örebro pemo
2013-05-02 09:23
Kardinalen// F´låt. Kunde inte hålla mig. Nädå, du reagerar som de flesta andra på läktaren. Det jag har lärt mig är att tränarna oftast är väldigt systembundna och har åsikter om en spelare inte följer till punkt och pricka. Men det är som när Strömberg kommenterar fotboll i TV. Han ser felen mycket tidigare än vi vanliga dödliga. Vi ser oftast att backen kladdar med bollen, men Strömberg talar om redan i anfallsfasen att toppgubben inte jagade rätt, mittfältaren slog en för kort passning till backen, som sen kladdade och det blev ett baklängesmål. Men det hindrar inte oss amatörer att ha åsikter. Och vi behöver ju inte avgå när vi har fel. D´Artagnan// Frågan har jag ställt tidigare. Är det omotiverade bakåtpassningar? Eller är det tränarens direktiv? Allt för att spara spelare i en redan "klar" match? RIP Ivan Turina.
Örebro pemo
2013-05-02 09:15
Kardinalen// JA. :)
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-02 08:37
Kardinalen // Du borde ha noterat publikens budrop när det gjordes helt omotiverade bakåtpassningar. Men bakåtpassningar är kanske inte samma sak som chansbollar.

Vid närmare eftertanke ska man inte tror på allt en journalist skriver. Matchen slutar på sent på kvällen och presstopp är tidigt på natten. Fort och fel är ett känt begrepp.
Örebro Kardinalen
2013-05-02 08:21
Jag var på matchen och jag noterade överhuvudtaget inte att Saeid slåg en massa långa chansbollar efter det numerära överläget togs vid. Och inga/få långbollar före det numerära överläget. (Fråga till mig själv: Betyder detta att jag är en högst medioker fotbollstyckare?)
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-02 06:55
När det gäller Saeid prestation så har P-O alltid alternativen omdisponera spelarna på plan eller byta ut honom.

Dom alternativen kanske är bättre än att klaga, men P-O tyckte väl att Saeid var hans bästa alternativ. Kanske lite trångsynt.

Nu ser ju alla i publiken vad som inte fungerar perfekt på planen. Så det kan inte ha kommit som en chock när man läser tidningen eller hör på radio.
Örebro Svartvitt forever
2013-05-02 06:20
Uppstuds//
Ljungs "smekmånad" med fansen är väl inte riktigt över än, och hittills har väl det positiva klart övervägt. När och om Ljung börjar ha Sixtens track record ifråga om uteblivna vinster så kommer blir det nog annat ljud i skällan.

Själv är jag förvånad och tycker det var väldigt onödigt att hänga ut Saeid. En chef ska ta ansvar och inte hänga ut sina medarbetare. Vi får se om det var en engångshändelse eller blir ett mönster...
Örebro pemo
2013-05-01 22:18
Lite sent kanske, men jag tyckte så här om Varberg.
Oskar: Skönt med en riktig målvakt. Målet? Tja, kliniskt avslut. Hade det varit någon mindre rutinerad hade han skjutit istället.

Backlinjen: Hagge stort hjärta som vanligt, mitten funkade väl bra, Lund? Alldeles för enbent. Varför sätter man en högerback till vänster? Många fina anfallsförsök stannade upp då jan måste lägga bollen till rätta.

Mitten: Jag tycker inte att Said kommer till sin rätt. Visst, springer mycket, men håller för lite i bollen. Nkili ser smidig ut, men behöver mer träning på den platsen. Sen kan man ju undra vad Berger och Lumbana tycker, när en från backlinjen går in på mitten före dem. Kalle och Ahmed mycket bra.

Fast jag tror att Kalle skulle göra sig bättre på mitten.
Crespo kan gärna gå tillbaka till AIK när William blir frisk. Tycker att han är alldelles för yvig i sitt spel. Hasani gjorde mål och pass, så honom kan jag väl inte klandra.
Fast jag vill hellre se honom som mittfältare än topp.

Men så finns den svåra analysen. Publiken buar när laget inte går framåt, trots en man mer och ledning. Men vi vet ju inte vilka order de har från staben. Det är kanske så att man helt enkelt var nöjd med segern och sparade på krafterna. Svårt att veta.

Men om man vill få in mer publik ( marginalarna alltså ) tror jag man måste tänka mer offensift på hemmaplan. Alltid gå för fler mål.

Nu är det Falkenberg som gäller och jag känner mig ganska säker på tre nya poäng. Hammarby var nog en nyttig läxa.
Örebro Uppstuds
2013-05-01 20:14
@Saywee:

Så du tycker att det var rätt gjort av Ljung? Varför i så fall?
AIK Saywee
2013-05-01 20:01
Ja tänk om Sixten hade gjort detta? Ojojojojojoj
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Leper
2013-05-01 20:00
Jag vill att det ska gå bra för Degerfors. Men de ska inte ta poäng eller placeringar från oss.
Örebro Uppstuds
2013-05-01 19:53
Tänk om det hade varit Sixten som gjort motsvarande sågning av en spelare i offentlig media. Ojojoj vad det hade ropats om mobbing på det här forumet..
AIK Saywee
2013-05-01 18:12
Sogen Fast derbyna ger oss ju lite klirr i en skral kassa ... i Allsvenskan oxå
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: