/fotboll/osk/forum/206.aspx/fotboll/osk/forum/206.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Empes
2017-04-28 02:42
@Brandao:


Två anfallare är likväl två anfallare. Tror det skulle bli ännu sämre defensivt om vi spelade så. Och det är tillräckligt problematiskt redan nu med en defensivt svag Besara i en släpande roll. Tror inte att årets ÖSK har råd att spela så, straffar sig i defensiven. Skulle hellre se att vi gick över till att spela med Gerzic, Mårtensson och Rogic (i stället för Besara) som tre lite mer renodlade innermittfältare. Med dessa tre blir vi inte lika sårbara defensivt om vi spelar med två lite mer offensivt lagda yttrar. Lite mer åt 4-3-3. Åtminstone mot starkare lag.
Örebro Empes
2017-04-28 02:33
@Grohl:


Bra analys. Värdefullt att du tillför fakta.

Precis som du skriver så har motståndarna hittat ett effektivt sätt att straffa oss genom att pressa hårt och högt i vår uppspelsfas. Vi behöver verkligen hitta ett motdrag till det här. Man chester United har i några matcher hamnat i liknande situationer och då har Mourinho skickat in Fellaini bredvid Zlatan och spelat långa bollar mot dem i stället. Tror det är jätteviktigt att vi hittar ett alternativ där vi kan lyfta långt. Förra året flyttade vi upp laget, spelade långt på RÅP och krigade om andrabollarna. Kan vi använda Rogic på ett liknande sätt? Ett annat alternativ skulle kunna vara att bara flytta upp hela laget rejält och låta Oskar dra iväg några gamla hederliga utsparkar. Och försöka få tag i bollen på motståndarnas planhalva och börja spelet där.
Örebro Empes
2017-04-28 02:23
@Alltid Örebro:


4-4-2 tror jag inte är en bra lösning, åtminstone inte borta mot MFF. Däremot skulle jag gärna se att vi spelar med Gerzic, Mårtensson och Rogic i ett 4-3-3 (eller som i nuvarande system 4-4-1-1, inte så stor skillnad) och bänka Besara (eller flytta ut honom på en kant). Håller med om att han tillför för lite både framåt och bakåt i nuvarande form och roll.

Örebro Empes
2017-04-28 02:18
Upplever att det är låg energi i vårt lag. Tänker lite på hur det såg ut i landslaget med Hamrén och hur det förändrats sedan Janne Andersson kom in. Oj vad de springer och jobbar för varandra nu! Känns som att stämningen är jättebra och att de har väldigt roligt i landslaget. Känns som att de har massor av energi. Och att det är sämre beställt med den varan i ÖSK. Om det skulle vara så att det är låg energi i ÖSK – och det typ skulle bero på att ledningen inte får med sig gruppen eller att det finns energitjuvar i det sätt gruppen interagerar – så skulle det i så fall oroa mig mer än själva spelet. Men det är inte säkert att det handlar om det. Kanske beror den lägre energin på just spelet och inget annat – att man inte riktigt hittat rätt. Lutar personligen åt det. Det är som att spelarna kämpar för att få ordning på sitt spel i en struktur som inte är optimal. Är beredd att hålla med Ohlsjö i det han skriver i sin matchrapport: att det känns som det är dags att göra smärre justeringar i det sätt vi spelar. För det känns verkligen inte som att vi får ut max av våra spelare just nu. För med rätt spelsätt utifrån de spelartyper vi har så kommer flytet och då ökar energin.
Örebro Empes
2017-04-28 02:04
@pemo:


Pemo, enig med dig i det mesta.

Är dock inte lika negativ när det gäller Besara och Ayaz. Alltså, ingen av dem har ju varit bra ännu. Men tror fortsatt på båda. Finns väldigt mycket i dem och har dem gärna i en ÖSK-trupp. Tycker även att Rogic redan visat att han var en bra värvning. Även Mårtensson kändes ju som en bra värvning, men han var blek i på slutet i Helsingborg och deras fans grät inte precis floder när han lämnade. Han har en del kvar att bevisa.

När det gäller ÖSK:s ungdomsverksamhet så tycker jag precis som du att det är för dåligt med ungdomar som fyller på underifrån. Här behöver det bli bättre! Däremot så tror jag inte att de ungdomar som du nämner är redo. Tror inte att de skulle lyfta en startelva och vill inte att ha in dem där just nu. Du skriver att det känns som ÖSK-ledningen dömer ut sin egen ungdomsverksamhet. Jag håller med. Men de gör det med all rätt – den är för dålig, spelarna som är närmst A-laget är likväl en bit ifrån.
Örebro Empes
2017-04-28 01:49
@pemo:


ÖSK har värvat tre breddspelare, dvs. spelare som breddar truppen. Eller också kan man möjligen i stället beteckna dem som spelare som (kanske) kan bli bra på sikt.

Men i dagsläget är det inte några spelare som går in och lyfter en startelva.

Klart att det (just nu) hade varit att föredra om vi i stället värvat tre startspelare. Hade till exempel gärna sett att vi hade plockat in den etablerade mittback med ledaregenskaper som det pratades om.
Örebro Empes
2017-04-28 01:43
@LeChiffre:


Omoh har varit vår vassaste yttermittfältaren (i konkurrens med Rogic). OM man ska spela med den bästa elvan från start så är han given. MEN det är inte alls självklart att man ska det. Och det verkar vissa härinne ha svårt att förstå. För det bästa för laget är inte alltid att starta med den starkaste elvan. Det bästa för laget kan i stället vara att ha flera verktyg/ess på bänken som man kan använda sig av för att få ett övertag på sin motståndare i ett senare skede av matchen.
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-28 00:01
@Jonas r:


Japp, det gäller att vara på hugget :) Låt oss inte underskatta MFF.

Jonas r: Vilken laguppställning och gameplan vill du ha mot MFF borta?
Örebro Jonas r
2017-04-27 23:34
[QUOTE=Brandao]Jonas r Om du kolla på matchen så är du medveten om att MFF vilade några hyfsade spelare idag? Det blir åka av på måndag, var så säker. [/QUOTE] Jag såg matchen och skulle säga att de fanns ganska många hyfsade spelare på planen också så oavsett om vi mött dem idag eller på måndag så gäller det att vara på hugget.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-27 22:03
@Sunnanlid (2017):


För att inte tala om Kalmars enpoängare !!
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-27 21:59
@Jonas r:


Hahaha, jag gillar din optimism ;)

Men visst, om ÖSK lyckas hålla MFF-spelarna framför sig så som Kalmar gjorde och inte ens har en inställning för annat kan det bli 0-0.

Så som Kalmar spelade ikväll är rätt medicin enligt mig när man möter Sveriges bästa lag på bortaplan. Men att spela så inför en hemmapublik, nja.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-04-27 21:53
Usch, börjar bli riktigt orolig nu. Sitter åt gläds åt tappade poäng för Halmstad och J-Södra snarare än de tappade för Malmö och Sirius.
Örebro Brandao
2017-04-27 21:47
Jonas r

Om du kolla på matchen så är du medveten om att MFF vilade några hyfsade spelare idag?

Det blir åka av på måndag, var så säker.
Örebro Jonas r
2017-04-27 20:31
De var en bedrövlig insats igår få ljusglimtar. Men för att ge lite perspektiv så rekommenderar jag er att kolla Kalmar mot Malmö, fortfarande inga mål. Det ger iaf mig lite hopp om måndagen kan Kalmar så kan tamefan vi också!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-04-27 20:25
Kalle Holmberg verkar trivas ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro frrreddo
2017-04-27 20:13
Lönekostnader/inspelade poäng 2016
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Örebro-Hjärta
2017-04-27 18:29
@Grohl:


Frågan är om vi har något spelsystem, jag fattar i alla fall inte hur Axén vill ha det. Vi har fått en sanslöst bra poängskörd i förhållande till hur spelet sett ut. Ge bänkspelarna chansen förutom reservmålvakten. Kan ju knappast bli sämre? Men vänta tills efter MFF-matchen så inte de nya får skulden när/om de käkar upp oss.
AIK Saywee
2017-04-27 17:48
Brunnsborrar'n Ja vart tog hamburgarna vägen? Var inte ÖSK i Hamburg på någon slags "studieresa" relativt nyligen? "Hamburger Sport-Verein, HSV är en fotbollsklubb i Hamburg i Tyskland. Hamburger SV har blivit tyska mästare sex gånger och är det enda lag som spelat samtliga säsonger av Bundesliga sedan starten 1963. Wikipedia"
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro LeChiffre
2017-04-27 16:46
[QUOTE=Kuroslaw Mibisztal]Omoh har presterat bra alla matcher där ha fått spela. I dagsläget är han den ende som kan göra ett par gubbar och få till en passning in i boxen. Han ska vara startspelare! För övrigt då....kaffet var väl OK, men neg...chokladbollarna verkar vara från förra säsongen. :-) [/QUOTE] Han var inte bra mot Ellos borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2017-04-27 15:40
Grohl// Jo, du har en poäng, men jag tycker att det är för dålig scoutning, om man värvar från utlandet och de inte ens är startspelare efter två månaders försäsong.

Möjligtvis är jag kanske lite för hård mot Plessis, för han gjorde väl inte bort sig så mycket mot AFC , men dominerade inte heller. men han var bra på höjdbollarna.

Örebro Brandao
2017-04-27 14:33
PER OHLSJÖ

Klockrena Matchanalyser!!
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-04-27 13:35
@Ö.S.K Krille:
Tycker Ivan skall starta upp med Mazarinen på topp! och vart tog hamburgarna vägen?
Örebro Ö.S.K Krille
2017-04-27 12:55
@Kuroslaw Mibisztal:


Håller med om att Omoh ska starta. Han har varit bra hittills.

Tog ingen chokladboll tyvärr, så jag har ingen uppfattning om hur dom smaka :).
Örebro Grohl
2017-04-27 12:27
Pemo// Det är just att man sett dem för lite som gör att jag känner att de i alla fall borde få en chans innan man börjar plocka från ungdomslagen. Sen kan jag också tycka att vi borde ha ett fungerande spelsystem innan vi släpper in för orutinerade spelare, annars blir det lätt orättvist.
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-04-27 12:03
@Ö.S.K Krille:

Omoh har presterat bra alla matcher där ha fått spela. I dagsläget är han den ende som kan göra ett par gubbar och få till en passning in i boxen. Han ska vara startspelare!
För övrigt då....kaffet var väl OK, men neg...chokladbollarna verkar vara från förra säsongen. :-)

Örebro Grohl
2017-04-27 12:00
@Snö:
Tack för uppdateringen, tyckte att det lät lågt. Jag kollade bara statistiken på min app forza fotboll för varje match, sen delade jag insläppta mål på totala antalet skott på mål. Räddningsprocent är ett jäkla gissel att bedöma målvakter på, så jag la inte ner jättemycket tid på det. Misstänker att Forza inte räknar skott i mål som skott på mål. Då får vi samma siffror. Utan Oskar hade vi haft färre poäng än vad vi har idag, den saken är klar.
Örebro Ö.S.K Krille
2017-04-27 11:10
Väljer i denna spelmässiga mörka stund att ta fram det positiva ifrån matchen igår.

- Jansson fick äntligen hålla nollan.
- Omohs inhopp.
- 1 poäng.
- Kaffet i pausen.
- Jag hittade en parkering ganska nära Behrn arena.

Spelmässigt finns det mycket att slipa på, men vi tar poäng. Man får vara glad för det lilla.

Den 1:a maj är det dags att sno poäng av Malmö.

Heja sportklubben!
Örebro Snö
2017-04-27 10:29
@Grohl du är ute på cyckeltur, Jansson har 77% i räddningprocent(dagsfärsk) 23 räddningar, (näst flest) 7 insläppta, 5a i dagens lista:)
Örebro pemo
2017-04-27 10:29
Grohl // Av de du nämner så håller jag med om Sköld. Varje inhopp han har gjort i år, så har han kommit in med lite "djävlaranamma" i blicken och vilja att förändra. De andra tre har jag sett för lite av.
Ja, inte Sema förstås, men i år har han ju inte kommit upp i någon standard.

Frågan är väl mer om vårt U21-lag verkligen fyller någon funktion för spelare att visa upp sig i. När jag ser laguppställningen i bland, så ser det riktigt spännande ut, men när resultat och matchreferat kommer så är det nästan alltid pannkaka.

Tyvärr ser jag inte dessa matcher live, så jag ska väl inte uttala mig allt för kategoriskt.

Men lite tröst i bedrövelsen är att alla andra "toppkandidater" också misslyckas just nu. Är väl bara MFF av de förhandstippade som fortfarande rullar på.
Därför blir matchen mot dem ganska spännande.

Antingen rullar de ut oss totalt med en 3-0 ledning redan i paus, eller också tråkar vi ut dem och vinner med 1-0 på en helt orättvist dömd straff. :)

Så jag är inte helt bitter.

Nästa hemmamatch vill jag ha:
Försommarvärme, bra resultat i Malmö och 10000 mot Djurgårn.
Och en smidig parkeringsplats.
:=)

Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-04-27 10:04
Sema har övertygad mig än mer att han är en perfekt inhoppare som kan förändra matcher. Jag vet inte om jag sett en enda match där han spelat från start där han varit gediget bra. Vilket fall känns kanten fel för honom
Annons: