/fotboll/osk/forum/2057.aspx/fotboll/osk/forum/2057.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2013-05-06 08:39
Jag kan instämma i många inlägg från de som såg matchen, att det känns lite oroande. Var detta jag beskådade, två topplag i SE? Skitmatch av två lag och ganska händelselöst, så vi har rätt i att få klaga och gnöla. Det måste bli mycket bättre, annars riskerar vi att bli omkörda i tabellen av flera pigga lag, eller? Bäst igår på Falkenbergs IP var fanimej Kubanerna, de sjöng gissningsvis 80 minuter av matchen :) Mycket starkt jobbat !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro smguld
2013-05-06 08:28
Namn: Svartvitt forever Sänt: 2013-05-06 05:38 // Jag menar att med ett 4-4-2-spel där som i ÖSKs fall den ena och ofta båda innermittfältarna ligger lågt, blir det svårt för innermittfältarna att följa upp långa inläggsbollar mot forwards för att komma åt s k andrabollar. Det är enklare i ett 4-3-3-spel där två innermittfältare i en diamant har mer offensiva roller. Här måste man tänka om i det fall dessa långbollar ska gälla vid spel på gräs/bortaplan. I så fall måste yttermittfältarna löpa in mot mitten för att fånga upp andrabollarna. Nu fanns inte någon ÖSK-spelare på plats.
Örebro Bastard on Parade
2013-05-06 08:25
@ÖSK Fans:


Det är livsfarligt att stirra sig blind på resultatet när man analyserar en prestation. Det är givetvis resultaten som räknas i slutändan och 10 poäng är en bra inledning, speciellt om man sätter det i relation till prestationen som överlag inte har varit jättebra. Jag tror ÖSK kommer höja sig rejält, men det kommer inte ske per automatik.

Man avfärdar gårdagens prestation för enkelt om man skyller allt på planen. Planen var mycket bättre på Söderstadion och sådana gräsplaner kommer vi inte spela särskilt många matcher på i Superettan. Ändå var insatsen på Söderstadion usel. Problemet på bortaplan är större än underlaget.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-06 08:24
ÖSK Fans // Jag både tror att vårat SPEL och PLANERNA blir bättre. Tror vi behöver båda två.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-06 07:44
Från Eyravallen.se:

"ÖSKs eventuella problem med att spela på vårligt ojämna gräsplaner bör nu vara överståndna. I de nästkommande fem matcherna är det nämligen konstgräs som gäller och inte förrän den 10 juni (Landskrona borta) måste laget ut på naturgräs igen. Innan dess kommer ÖSK att möta Degerfors (h), Assyriska (b), Ängelholm (h), Brage (b) och Östersund (h)."
Örebro ÖSK Fans
2013-05-06 07:17
Fan va det klagas här!!! Vi ligget 2 a och super1an är en svår serie. Tror ni vi är Bayern M eller??? Tiden talar för ÖSK när planerna blir bättre
Örebro Svartvitt forever
2013-05-06 05:38
Tyvärr är det nog så här det kommer att se ut vid de flesta bortamatcher mot gräslag: brunkarfotboll på en usel plan där det är meningslöst att försöka slå en hård boll efter marken. Det är nog bara att acceptera, och det kommer att behövas två olika spelidéer -- en hemma och en borta (möjligen undantaget konstgräslagen).

Det verkar som om Ljung har insett det, men tyvärr var det väldigt dålig kvalitet på uppspelen, och som någon påpekat så följde inte centrala mittfältet med och vann andrabollar.

Ser gärna att Hasani fortsätter på centrala mittfältet och Samuelsson får chansen att visa att han är en rikigt bra superettanspelare. Det såg riktigt otäckt ut med Crespo, men skönt att höra lugnande kommentarer.
Örebro AsAboveSo1908
2013-05-06 01:45
Om någon passar bättre på en annan plats, hamnar denna där.

Utan tvekan.

Vart var alla idag?
Örebro Bempa no:10
2013-05-06 00:01
Att se och få betala dagens match mellan Falkenberg och Ösk är fasen ett under NA kvalité på sändningen och på kommentatorn är det sämsta skit jag sett och hört men men det höll ju väl samma kvalité som matchen i helhet ,om man hade varit på plats i Falkenberg hade man nog haft nackspärr med tanke på alla lång bollar och höjd bollar så var det nog is på bollen när domaren blåste av matchen, men vi får ha nöjda med vårt skit mål till kvittering och vara nöjda med en pinne idag nu är det bara att käka taggtråd och visa vilja hjärta och passion mot Degen Forza svartvitt
Örebro pemo
2013-05-05 23:40
Benny// Den videon blir väldigt kort. :)
Nä, det här var verkligen ingen reklam för SE. Att Falkenberg är serieledare är skrattretande. Dom har några bra spelare, resten var ett gäng brunkare.

Det blev lite mer fart när Said gick ut. Hasani har inte farten där framme, men gjorde bra ifrån sig på miten, Nkili skall hålla till i försvaret. Crespo får vi säkert billigt av AIK, om vi vill ha honom. I allsvenskan platsar han inte.

Nä, synd att det blir en massa gnäll, men av det jag såg på NA-tv så .....fast det var ju inte alltid så bra kamervinklar , så finns det mycket för PEO att jobba med. Sen håller jag med, varför Lund, som försvinner i sommar. Så överlägsen är han inte.
Benny Böckling
2013-05-05 23:18
Någon som har video på höjdpunkterna från dagens match?
Örebro smguld
2013-05-05 23:07
Namn: Bastard on Parade
Sänt: 2013-05-05 22:52
//
Som vanligt kloka synpunkter!
Örebro smguld
2013-05-05 22:57
Namn: D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang) Sänt: 2013-05-05 22:46 // Det är uppenbart att Nkilli går att använda i flera positioner. Nu har han spelat innerback, vänsterback och innermittfältare. Som innerback var han utmärkt. Skulle gärna se att man också prövar honom som högerback. Inför nästa år kanske han kan bilda mittlås tillsammans med Berisha, eftersom jag räknar med att Wikström lägger av. Börjar bli alltmer övertygad om att klubben behöver pröva Hasani som innermittfältare i den stund William är tillbaka på topp. I annat fall lär det krävas förstärkning under sommarfönstret. Kan tyvärr inte lita på att Tobias, Berger och Boris är de innermittfältare vi behöver för att ta oss tillbaka till AS. I alla fall inte i ett 4-4-2-system.
Örebro Bastard on Parade
2013-05-05 22:52
@DaSa:


Jag har ingenting emot att man spelar mer primitivt på bortaplan, utan tycker snarare att det är något ÖSK måste bli bättre på överlag. Vi fick det att fungera hyfsat under förra hösten då vi tog poäng i ett par svåra bortamatcher, men då fanns faktiskt en spelidé.

Om man slår långa bollar mot forwards måste man ha en tanke bakom det. Vad ska hända när man slår en långboll till en felvänd Crespo och mittfältet inte fyller på? Det fanns ett par situationer där ÖSK hade chans till snabb spelvändning, slog långt mot Crespo/Hasani som förlorade duellen. Sedan var SAMTLIGA av Falkenbergs mittfältare före till andrabollen.

Det fungerar absolut inte att spela så. Ska man slå långt måste man flytta upp laget och vinna andrabollarna eller i alla fall sätta press mycket snabbare. Med spelare som Crespo måste vi också hitta in bakom deras backlinje. Det lyckades några gånger och då blev det genast farligt, men vi slår fel slags bollar konstant både mot Hammarby och Falkenberg.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-05 22:46
OK resultat i dag trots dåligt spel. Kan konstatera att Nkilli inte är den centrala mittfältaren jag hoppats på.
Vi har två, fel tre, väldigt välmeriterade forwards som går sysslolösa utan stöd från mittfältet.
Varför fick Hasani inte vara med i dag, köpte han kaffe och mazarin?
Örebro cellblock
2013-05-05 22:06
Som någon nämnde angående Lukman Murad så håller jag med till 100% att han borde få chansen i några matcher. Kolla hans egna video från två matcher. Håller detta inte Superettan klass? Riktigt fina passningar och bra dribbler.
Örebro DaSa
2013-05-05 22:06
Sen så fick väl Hasani chansen idag på mittfältet?! Såg ut som han lirade där efter Moe bytte med Peter. Tyvärr blev det inte så lång tid.
Örebro DaSa
2013-05-05 22:06
Sen så fick väl Hasani chansen idag på mittfältet?! Såg ut som han lirade där efter Moe bytte med Peter. Tyvärr blev det inte så lång tid.
Örebro DaSa
2013-05-05 22:04
Jag tycker det var rätt taktik idag att slå långbollar, bättre att bollen är nere vid deras backlinje än att vi skall försöka passa upp den och riskera att åka på en kontring p.g.a. av en felstuds. Skiter i om ÖSK spelar fult på bortplan, räcker med att kryssa mot de andra topplagen borta. Så jag är nöjd med en pinne idag.

Däremot så tycker jag att många spelare underpresterar, att vi Nkilli inte håller centralt fick vi svar på idag. Saied och Kalle har sina säsongen-efter-svackor och kommer förhoppningsvis ur dem tills sommaren. Sen måste det till förändringar på ytterbackarna, Hagge måste bort från startelvan. Han slog inte en enda passning eller inlägg till rätt adress. Lund tycker jag gör en stabil insats för att spela på fel kant, men kan inte förstå att vi satsar på honom före en "egen" spelare som Wiktorsson eller Wovven. Så till nästa match vill jag se Nkilli på högern och Samuel med sitt ÖSK-hjärta på vänsterbacken.

I anfallet så hoppas jag att Wille kan börja komma igång att spela. Men hoppas samtidigt att vi inte chansar med honom för tidigt om nu Crespo har åkt på en skada. Om ni Crespo har åkt på en långtidsskada så tycker jag att ÖSK skall ta tillfället i akt och försöka att köpa loss honom. AIK släpper säkert gärna en skadad spelare och ÖSK kan få ett bra pris.
Örebro smguld
2013-05-05 21:46
Jag delar synpunkten när det gäller att göra byten i en specifik match., som dagens t ex. Men om nu en spelare varit mindre bra idag så kan han mycket väl spela bra i nästa match. Några exempel på spelare som varit mycket bra i en match för att i nästa spela mindre bra är Hasani, Kalle, Yasin, Saeid och Crespo.

Jag tror inte ett dugg på att t ex Astvald, Berger eller Wiktorsson skulle vara annorlunda. Det måste vara andra saker som avgör vilka tränarna väljer att ta ut i en match, än hur de spelade en vecka innan.
Örebro Valderinho
2013-05-05 21:45
"Pratade just med Crespo. Han tror och hoppas att det inte är något allvarligt. Men läkarundersökningen i morgon får ge besked" @Patrick Mörk.
Örebro Hahne
2013-05-05 21:20
Skulle gärna se vad Wiktorsson på vänsterbacken när han är färdig för 90 minuter
Känns väldigt ofta att lund inte är kapabel att använda stödjdebenet... Dåligt på denna nivå tycker jag!
Sedan skulle jag vilja se (på hemmaplan) Yasin - Berger- Saeid - Astvald på mittfältet tyckre inte Holmberg har hittat rätt ute på kanten .... kanske kan använda honom i anfallet? Är även intresserad av att kolla av spelaren Mourad som skall vara en supertalang varför inte ha med på bänken o kunna slänga in ? (Ngn med mer info där?)
I anfallet på hemmaplan skulle jag vilja se Hasani - Samuelsson då jag förväntar mig mer inlägg och mer innehav av bollen hemma...
På bortaplan skulle jag Vilja se att man slänger upp Yasin eller Astvald för att kunna bli farliga i omställningar där jag idag tycker man är helt ofarlig!
Skulle gärna vilja ha in William när (om) han kommer tillbaka????

Glad över att de vart poäng idag, inte lätt att möta ett lag i medgång...
Örebro Sogen
2013-05-05 21:17
jag tror att Yasin flyttas upp på topp och Astvald kommer in på högerkanten mot Degerfors. Sammy kan komma in på planen också annars samma lag som idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-05-05 21:07
Vi får hoppas inte ledbandet är av på Crespo utan "bara" uttänjt, om det nu är ledbandet. Tur i oturen är att ÖSK har en sådan bred anfallsbesättning. William måste väl vara mogen för bänken när som helst. Sådana här skador kan vara väldigt ödesdigra för andra lag i serien med sämre bredd i anfallet. Jag hoppas ÖSK kan finansiera ett inköp av en central mittfältare i sommar. Jag tro det kommer att behövas. Tråkigt dock att vänta till 1 augusti. Fattar inte att ÖSK ville skjuta fönstret så sent. Det har snackats om Hasani på mitten här inne. Det tror jag iofs inte kommer att ske och jag vet inte vad jag anser om det. En annan tanke är väl annars Sammy. Han kan ju hålla boll iaf. Apropå avdelning omskola till mittfältare
Benny Böckling
2013-05-05 21:05
Varit bortrest så missade dagens match men spontana känslan är ju att ett kryss duger gott. Får dock verkligen hoppas att Crespos skada inte är alltför allvarlig. Krossa Degen!!
Örebro Bastard on Parade
2013-05-05 20:40
U17 krossade Mölnlycke på bortaplan. 2 mål och 4 assist av Martin Springfeldt samt 2 mål och 2 assist av David Holm imponerar. Enligt inför-rapporten är Mölnlycke topptippade och har inlett säsongen med två segrar och en oavgjord.
Örebro Leper
2013-05-05 20:27
Riktig skitmatch, vi har tur som klarar oavgjort. Men å andra sidan var det mot serieledarna så resultatmässigt är det väl ok.

Men Nkili, Lund, Saeid har mycket kvar att bevisa. Yasin kämpade på bra.Tycker Sammy ska starta mot Degerfors.

Tycker också att Oscar var ute och fladdrade på målet.
Örebro Uppstuds
2013-05-05 20:01
Såg bara ca sista 35 idag pga försommarutflykt och "för sen ankomst" hem. Himla massa "långa bollar på Bengt" verkar det ju ha varit. Höjdare på nån som kanske, möjligtvis kan ta emot bollen. Kanske var det helt enkelt planen som omöjliggjorde spel längs marken i insticken framåt som det brukat se ut hemma nu under våren? Eller annars var det PeO som "beordrat": "tjonga bollar på höjden mot straffområdet bäst det går"? Eller annars hade PeO inte alls "beordrat" det, utan "någon" i laget gjorde fel och kommer att hängas ut i NA?
Hur som helst: En poäng borta mot FFF är helt ok! Att konsekvent hålla fast vid den spelidé vi har ger vinst på sikt!
Örebro Kardinalen
2013-05-05 19:54
Bra med en poäng borta mot serieledarna. Vi är nu uppe på andra plats i tabellen. Ser bra ut, även om bortaspelet så här långt lämnar mycket att önska. Inte en enda ÖSK-spelare som jag vill ge med beröm godkänt. Nkili och Lund har ju inte direkt cementerat sig själva i startelvan efter de två senaste matchernas spel. Kan tänka mig att både Nilsson och Wowoah återkommer lagom till derbyt. Oroväckande med Kamara. Rätt mysko, faktiskt. Fanns ingen kamera på honom när han "gick ned", så det borde inte ha varit något närkampsspel? Mycket märkligt....FFF spelar sig fram till en hörnspark och så låg Kamara helt plötsligt ned och grimaserade riktigt illa 50 meter därifrån.
Örebro Trivseltorsten
2013-05-05 19:36
Luktar tyvärr korsbandsskada på Crespo :(
Sen på sådana planer som dagens match spelades på med asdåligt underlag och vind så är det svårt att få till något spel. Skiter f.ö i underhållningsvärdet i spelet just nu. ÖSK ligger tvåa i tabellen och det får dom gärna göra när serien är färdigspelad...
Annons: