/fotboll/osk/forum/2056.aspx/fotboll/osk/forum/2056.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Karlstruum
2013-05-02 11:54
Åtta mål på tre hemmamatcher. I min värld så är det rätt så bra. Visst, 5-0 i varje match vore ju riktigt gott, men då är man bara naiv om man tror på något sånt. Skulle publiken bli besviken så för att man endast vinner med 3-0 då? 2-0, 3-0 och 3-1. Alla rätt så solklara vinster men ändå ska der gnällas. Efter bajenmatchen, JA, men inte pga resultatet utan hur vi tog oss an matchen. Att förlora borta mot Bajen är inte farligt, men man får inte förlora den på det sättet som vi gjorde. Men hemmamatcherna är både bra och kassaskåpssäkra, hur kan man begära 5-0 mot Varberg?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Uppstuds
2013-05-02 11:07
@KCMarten:
Ja verkligen. Fy vad hemskt. Det vi diskuterar om långbollar eller inte långbollar och vem som sa' eller inte sa' vad till spelaren/pressen känns plötsligt väldigt banalt...
Örebro KCMarten
2013-05-02 10:36
Vila i frid, Ivan Turina!

Vissa dagar krymper fotbollens betydelse i förhållande till vad som händer runt omkring. Ivan Turinas död är en sån händelse.

Tankarna går till hans familj idag.
AIK Saywee
2013-05-02 10:09
RIP Ivan
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Roswall
2013-05-02 10:01
RIP Ivan! Tragiskt och otäckt!
Örebro smguld
2013-05-02 09:50
När nu innermittfältarna spelar så pass defensivt och det mesta av det offensiva spelet sker via kanterna, finns det stort utrymme för Wikström och Berisha att avancera upp i offensiva positioner och delta i anfallsspelet på motståndarnas planhalva.

Båda gör vissa ansatser till detta ibland, framför allt Berisha. Vill se mer av det så länge vårt innermittfält spelar så pass defensivt som de gör.
Örebro smguld
2013-05-02 09:46
Det finns anledning att kritisera många spelare i laget för sid- och bakåtpassningar. Det handlar inte bara om att man ska hålla bollen inom ett lag. Det handlar om att man behöver slå lag som Varberg med 5-0. Saeid och Kalle är två bra exempel på spelare som intar nya, offensiva positioner när de passat en medspelare. Det borde fler ta efter.

En chef/ledare ska aldrig kritisera en enskild medarbetare offentligt.

Allehandas beskrivning av vad PeO sagt kan bara vara en del av en helhet.
Örebro pemo
2013-05-02 09:23
Kardinalen// F´låt. Kunde inte hålla mig. Nädå, du reagerar som de flesta andra på läktaren. Det jag har lärt mig är att tränarna oftast är väldigt systembundna och har åsikter om en spelare inte följer till punkt och pricka. Men det är som när Strömberg kommenterar fotboll i TV. Han ser felen mycket tidigare än vi vanliga dödliga. Vi ser oftast att backen kladdar med bollen, men Strömberg talar om redan i anfallsfasen att toppgubben inte jagade rätt, mittfältaren slog en för kort passning till backen, som sen kladdade och det blev ett baklängesmål. Men det hindrar inte oss amatörer att ha åsikter. Och vi behöver ju inte avgå när vi har fel. D´Artagnan// Frågan har jag ställt tidigare. Är det omotiverade bakåtpassningar? Eller är det tränarens direktiv? Allt för att spara spelare i en redan "klar" match? RIP Ivan Turina.
Örebro pemo
2013-05-02 09:15
Kardinalen// JA. :)
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-02 08:37
Kardinalen // Du borde ha noterat publikens budrop när det gjordes helt omotiverade bakåtpassningar. Men bakåtpassningar är kanske inte samma sak som chansbollar.

Vid närmare eftertanke ska man inte tror på allt en journalist skriver. Matchen slutar på sent på kvällen och presstopp är tidigt på natten. Fort och fel är ett känt begrepp.
Örebro Kardinalen
2013-05-02 08:21
Jag var på matchen och jag noterade överhuvudtaget inte att Saeid slåg en massa långa chansbollar efter det numerära överläget togs vid. Och inga/få långbollar före det numerära överläget. (Fråga till mig själv: Betyder detta att jag är en högst medioker fotbollstyckare?)
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-05-02 06:55
När det gäller Saeid prestation så har P-O alltid alternativen omdisponera spelarna på plan eller byta ut honom.

Dom alternativen kanske är bättre än att klaga, men P-O tyckte väl att Saeid var hans bästa alternativ. Kanske lite trångsynt.

Nu ser ju alla i publiken vad som inte fungerar perfekt på planen. Så det kan inte ha kommit som en chock när man läser tidningen eller hör på radio.
Örebro Svartvitt forever
2013-05-02 06:20
Uppstuds//
Ljungs "smekmånad" med fansen är väl inte riktigt över än, och hittills har väl det positiva klart övervägt. När och om Ljung börjar ha Sixtens track record ifråga om uteblivna vinster så kommer blir det nog annat ljud i skällan.

Själv är jag förvånad och tycker det var väldigt onödigt att hänga ut Saeid. En chef ska ta ansvar och inte hänga ut sina medarbetare. Vi får se om det var en engångshändelse eller blir ett mönster...
Örebro pemo
2013-05-01 22:18
Lite sent kanske, men jag tyckte så här om Varberg.
Oskar: Skönt med en riktig målvakt. Målet? Tja, kliniskt avslut. Hade det varit någon mindre rutinerad hade han skjutit istället.

Backlinjen: Hagge stort hjärta som vanligt, mitten funkade väl bra, Lund? Alldeles för enbent. Varför sätter man en högerback till vänster? Många fina anfallsförsök stannade upp då jan måste lägga bollen till rätta.

Mitten: Jag tycker inte att Said kommer till sin rätt. Visst, springer mycket, men håller för lite i bollen. Nkili ser smidig ut, men behöver mer träning på den platsen. Sen kan man ju undra vad Berger och Lumbana tycker, när en från backlinjen går in på mitten före dem. Kalle och Ahmed mycket bra.

Fast jag tror att Kalle skulle göra sig bättre på mitten.
Crespo kan gärna gå tillbaka till AIK när William blir frisk. Tycker att han är alldelles för yvig i sitt spel. Hasani gjorde mål och pass, så honom kan jag väl inte klandra.
Fast jag vill hellre se honom som mittfältare än topp.

Men så finns den svåra analysen. Publiken buar när laget inte går framåt, trots en man mer och ledning. Men vi vet ju inte vilka order de har från staben. Det är kanske så att man helt enkelt var nöjd med segern och sparade på krafterna. Svårt att veta.

Men om man vill få in mer publik ( marginalarna alltså ) tror jag man måste tänka mer offensift på hemmaplan. Alltid gå för fler mål.

Nu är det Falkenberg som gäller och jag känner mig ganska säker på tre nya poäng. Hammarby var nog en nyttig läxa.
Örebro Uppstuds
2013-05-01 20:14
@Saywee:

Så du tycker att det var rätt gjort av Ljung? Varför i så fall?
AIK Saywee
2013-05-01 20:01
Ja tänk om Sixten hade gjort detta? Ojojojojojoj
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Leper
2013-05-01 20:00
Jag vill att det ska gå bra för Degerfors. Men de ska inte ta poäng eller placeringar från oss.
Örebro Uppstuds
2013-05-01 19:53
Tänk om det hade varit Sixten som gjort motsvarande sågning av en spelare i offentlig media. Ojojoj vad det hade ropats om mobbing på det här forumet..
AIK Saywee
2013-05-01 18:12
Sogen Fast derbyna ger oss ju lite klirr i en skral kassa ... i Allsvenskan oxå
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sogen
2013-05-01 17:17
vi får väl hoppas på Degerfors.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-05-01 16:48
Undrar vilken klubb divan Grahn planerar att sänka härnäst ?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-05-01 16:46
Pete Zahut Han blev för dyr för den danska klubben ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-05-01 16:23
På tal om Brönshöj....
Örebro Conjuration
2013-05-01 13:14
Väntar på att Holster ska säga "mina sportsliga ambitioner harmoniserar inte med spel i Superettan" och hamnar därefter i danska division 2-laget Brönshöj.

Visst är jag elak ;)
Örebro Bastard on Parade
2013-05-01 12:43
Holster har en väldigt hög högstanivå, men han passar inte alls in i vårt spelsystem. Han är klockren till den offensiva rollen på mittfältet i en 4-2-3-1 uppställning. Han skulle kunna fungera som släpande anfallare i en 4-4-2 uppställning, men vi har forwards så det räcker.
Örebro DaSa
2013-05-01 11:36
Karlstruum/ Har för mig att ÖSK scoutade honom för ett par år sedan. Men tror han är rätt så lik Nilsson, jag tycker att vi behöver en defensivt stark mittfältare om vi skall fortsätta spela våra centrala mittfältare som vi gör idag.
Örebro DaSa
2013-05-01 11:33
smguld/ Jag tycker att det är riktigt kul och intressant att Peo gör så ärliga analyser. Tänk hur det var förra året när Sixten tyckte att allt var bra än vi förlorade match efter match. Man trodde ju att han var inkompetent som inte kunde se vad alla andra såg, men det kanske berodde på att han vill försvara på spelarna som du är inne på att man skall göra.

För om man skall göra en djupare analys av en match så förstår man ju rätt så snabbt vem det handlar om än om inte tränaren nämner ngr namn. T.ex. vi hade problem defensivt på vänsterkanten eller att de centrala mittfältarna inte föjde mina instruktioner och slog långa chanspass istället för att hålla bollen inom laget.

Men jag tycker det är kul att alla inte har samma åsikt så länge som diskussionen är konstruktiv som i detta fall:)
Örebro Karlstruum
2013-05-01 11:23
Fredrik Holster frisläppt av GIF Sundsvall.

Ska vi vara med och hugga eller ska vi vänta in något bättre? Känns som att ÖSK kommer göra en liten intresseranmälning till hans agent iaf. Ser honom som en väldigt intressant spelare men han kanske passar bättre i 4-2-3-1 uppställning och då är det ju ingen idé att gå efter honom.
Örebro smguld
2013-05-01 10:29
DaSa // Kan konstatera att vi har olika uppfattningar. Det är en sak att publik, massmedia och supportrar bedömer sina artister. Det sker för alla inom underhållningsbranschen. Men du hör aldrig en dirigent offentligt kritisera violinisten i orkestern. På vilken annan arbetsplats vill man höra sin coach, som ska ge positiv energi, kritisera inför andra? Nej, offentligt ger man bara positiv kritik samt generell kritik som är konstruktiv på det som inte fungerar, enligt min uppfattning. Det handlar inte bara om vad en person tål eller inte. Det handlar om att personlig, offentlig kritik inte gör nytta och att man ska ha förtroende för varandra. Det handlar också om vilken roll man har inför varandra. En styrelseordförande kritiserar aldrig en vd offentligt och en tränare/coach inte en individuell spelare. Trodde att detta vara självklart för alla, men så är tydligen inte fallet.
Örebro Grixx
2013-05-01 09:59
DaSa// Instämmer att de kan finnas anledningar som du säger men mer som du avslutar att det ändå inte är så bra att hänga ut någon.
Annons: