/fotboll/osk/forum/204.aspx/fotboll/osk/forum/204.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Inte Rambo
2017-07-29 23:05
Jag tycker att Hjalmar ska skriva en text
Örebro kenya
2017-07-29 22:55
@Inte Rambo:


Personligen tycker jag att den funkar men om vi har tur kanske en alkis från Stortorget kan skriva en "Just idag går det aldriiig" så har vi 8000 sjungande närkingar varje match.
Örebro Inte Rambo
2017-07-29 22:35
@kenya:

Melodin är mycket, mycket bra. Texten är..... hmmm..... inte så bra liksom. Svårbegripligt hur "någon" med berått mod vill döda en så bra melodi med den texten. Ärligt svårt att sjunga med då mer än i "gamla fina Örebro" vilket ju å andra sidan ska erkännas är en bra slutkläm.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-29 22:23
@Empes:
Under de förutsättningarna håller jag med, och egentligen det jag skrev....typ
Örebro Empes
2017-07-29 19:32
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Nej, vi ska inte köpa en mittback om Brorsson är redo! Då blir det bra med Brorsson och Mike med BHI som back-up. Om Brorsson däremot inte är det - blir det då bra med BHI och Almebäck som startspelare med Brorsson som back-up? Ja, OM BHI utvecklas. Annars inte. Jag tycker inte att det han visat räcker. Och då vill jag ha in mittback som är bättre än de nuvarande.
Örebro kenya
2017-07-29 19:30
@Sunnanlid (2017):


Spelar ingen roll vilken låt vi har. Kommer aldrig lyfta om inte fler än var 20e på sittplats kan lära sig en text och sjunga med.
Örebro Empes
2017-07-29 19:28
@Brandao:


För att vi inte kan konkurrera ekonomiskt om de mest intressanta spelarna?
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-07-29 15:42
@Inte Rambo:


Och då ligger vi ändå högre än förtjänt, sett till kvalitet.
Örebro Rasberg
2017-07-29 14:33
Så det var alltså Isaac Boye som Sirius ville värva som ersättare till Sarfo. Intressant onekligen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-29 13:42
@Empes:
Ja precis, under denna säsong. Om laget skall breddas på den fronten nästa år kanske är möjligt. Men vilken strategi ska då ÖSK ha för att vi skall vara nöjda? Ponera att Brorson gör det bra ifrån sig under hösten och mer utvecklingspotential finns samt att Almebäck är given . Ska då ÖSK köpa en mittback som går rakt in och tar Brorsons plats ett par säsonger framåt och Brorson får fortsätta vara backup och förmodligen till slut försvinner eller blir värvad av annan klubb? Om det visar sig att Brorson ff har en del att lära så antar jag Brendan fortsätter säsongen ut som mittback. Vilket jag nog tror ändå, att Alec inte kommer låta Brorson fortsätta även om han gör det bra mot Häcken
Örebro Nicknamn i ribban
2017-07-29 13:36
@Bengt-Erik Gårdefors mustasch:

Karlslund har ju ett gäng 21-åringar (födda -96) man bygger mycket kring. Christer Lipovac (som ju gjorde några minuter i Allsvenskan), Sebastian Loyola Nydén (var på lärlingskontrakt i Elfsborg förra året) samt Adam Molin (främsta målskytten som gjort någon U21-match med ÖSK) är alla nyckelspelare. Jag ser det inte som en omöjlighet att någon av dessa skulle kunna bli en Allsvensk spelare på sikt, men då behöver man nog "jobba sig uppåt" i systemet istället för att ta klivet direkt och sitta på bänken alternativt vara utanför truppen.

Jake Larsson har jag i princip ingen koll på.
Örebro Brandao
2017-07-29 11:40
Värva Kevin Kabran!! Gäller att vara snabba på talanger från superettan. Finns ett drös spelare i Brommapojkarna som skulle höja ÖSK och kan säljas dyrt på sikt.

Förför är vi så långsamma under silly!?
Örebro Nicknamn i ribban
2017-07-29 11:02
Vad jag ser så plockar vi nästan aldrig in spelare direkt från Afrika.

Bassombeng och Berra är de senaste jag tror vi faktiskt köpte därifrån. Henri Belle ska ha varit på lån.
Örebro Benny Böckling
2017-07-29 10:53
[QUOTE=Inte Rambo]Med, tyvärr, tyvärr all rätt så placerar Aftonbladets sportbilaga ÖSK:s inmarschlåt, Elden inuti väldigt lågt i "Inmarschallsvenskan". Enbart Elfsborgs låt får lägre betyg. Å andra sidan delar vi näst sista-platsen med åtta andra. Högst rankar de "Snart skiner Poseidon". [/QUOTE] Havva, kom tillbaka!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-07-29 10:31
@Jekl:


Håller med att man gärna skulle vara mer som Djurgården och bättre på att scouta. Men spelare som Tex. mbombo har vart här och provspelat. Tror tränarna att de ska kunna få igång en sån spelare, visar de mer på träning, trivs de inte i stan eller vad beror dessa felvärvningar på ?
Örebro JKL1908
2017-07-29 10:18
@Jekl:


+1
Örebro
2017-07-29 09:16
@Inte Rambo:

Återgå till "Våra Vita Grenadjärer", så hamnar vi i topp.
Örebro Jekl
2017-07-29 08:43
Tycker man kan ge ett stort underbetyg till vårt kontaktnätverk med agenter som tipsar om utländska spelare, nu syftar jag främst på icke-nordiska. Hur många otroligt misslyckade värvningar har vi inte gjort senaste 10 åren? (Främst panikartade anfallsvärvningar). Här måste vi kunna bli bättre. Betänk bara Djurgårdens försäljningar av afrikanska spelare senaste åren som antagligen var rätt billiga att värva in. Olunga, Sam Johnson, Mushweki, Omar Colley, Amertey osv. Kan vi lyckas med att sälja en spelare till Kina för 20 miljoner (som vi sen kan låna tillbaka ett halvår senare), skulle det ha otroligt positiv effekt på vår ekonomi och möjlighet att stärka upp truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Inte Rambo
2017-07-29 08:31
Med, tyvärr, tyvärr all rätt så placerar Aftonbladets sportbilaga ÖSK:s inmarschlåt, Elden inuti väldigt lågt i "Inmarschallsvenskan". Enbart Elfsborgs låt får lägre betyg. Å andra sidan delar vi näst sista-platsen med åtta andra. Högst rankar de "Snart skiner Poseidon".
Örebro Inte Rambo
2017-07-29 08:24
@Tommy Tåpaj:

Har väl mindre betydelse vilket. Icke att förglömma att Nordin började sin bana i en mer offensiv central mittfältsroll för att sedan, under de senaste åren ha flyttat allt längre ned i banan. Vad jag var ute efter är att här kanske vi hittar en spelare att framgent bygga spelet kring. Alex är ju en fingertoppscoach i det avseendet att han till relativt stor del skruvar om i sin spelmodell baserat på individernas, dvs de enskilda spelarnas egenskaper.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-07-29 08:14
Jag såg Karlslund-Forward igår. ÖSK bör ju ha koll på talangerna där. Jag tyckte inte Jake Larsson, som ÖSK och Peking ska vara intresserade av, verkar vara någon framtida storspelare. Ett ok löpsteg och driv med bollen från sin position på vänsterkanten. Hade ingen vidare spelförståelse. Det fanns ingen annan heller som jag tyckte var spännande. Men frågan är väl hur imponerad av 40-miljonersgossen IKT jag hade blivit för några år sen (tycker iofs han blev sjukt övervärderad efter enstaka bra matcher).
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2017-07-29 05:25
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
Jag tolkar ditt inlägg som att du inte tycker att vi ska plocka in någon färdig mittback för startelvan utan snarare satsa på Brorsson nu direkt. Tycker personligen att det är mycket svårt att bedöma om Brorsson är redo för Allsvenskan efter endast två inhopp á 28 respektive 20 minuter och vid sidan av det endast spel med U21. Självklart ska vi satsa på våra unga spelare. Och självklart kan vi bli bättre på det. Men det är likväl jätteviktigt att det sker vid rätt tidpunkt. Annars ges spelaren ett ansvar som snarare kan sänka honom i stället för att utveckla. Och det är inte många spelare vid 18 års ålder som är vuxna en startplats i Allsvenskan. Men visst vore det intressant att testa honom i några matcher nu under hösten, för att se var han står. Här litar jag på att Axén kan bedöma om Brorsson är mogen eller om det behöver plockas in ytterligare en färdig mittback. Med tanke på den info som finns nu (eller snarare bristen på info om Brorsson) så lutar jag för egen del åt att vi behöver det sistnämnda. Men om Brorsson testas nu under hösten och visar sig hålla, eller om Axén "vet" att Brorsson är redo för en startplats inför nästa säsong - ja, då kan vi lägga pengarna på annat.
Örebro Empes
2017-07-29 05:04
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:
"Alla" säger inte att Naah visade sig vara en "lyckad" värvning. Inte jag. Å andra sidan tror jag att han främst värvades med en tanke om att han skulle kunna bli bra på lite längre sikt. Och jag tycker trots allt att han visat lovande takter med tanke på åldern. Därför tycker jag att värvningen i sig var okej när den gjordes. Acceptabel. Som jag skrev - jag tycker vi gjorde rätt som tog in honom med tanke på att villkoren troligen var bra, att han var ung och hade visat talang. En chansvärvning, visst, men någon sådan har man råd med. Det kunde ha blivit bra, nu blev det inte det. Facit får man först i efterhand.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-29 03:24
@Empes:


Å ena sidan gnäller vi att för få unga får chansen och sedan när de väl får det så blir vi genast osäkra. Brorson är den mest lovande mittbacken jag sett ÖSK fått fram på väldigt många år. När Almebäck är tillbaka så tycker jag man snarare borde ge Brorson förtroende att fortsätta på Brendans bekostnad.
Brorson är inte där än, men genom matcher kan han nå dit.

ÖSK behöver att alternativ till Kennedy (eller komplettering). Man behöver ett alternativ till Besara. Det är prio ett under denna höst. Jag tycker ÖSK just nu jobbar precis så. Naah, Yannie och Plessis är floppar. Till den skaran räknar jag även Sköld. Antar att vi kommer får dras med den senare även nästa säsong
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-07-29 03:18
@Empes:
Ja, men nu var han ju inte bättre så jag vet inte varför alla tycker han var lyckad. Framförallt syntes det mot Hammarby (tror det var där han fick chansen sist) att han han hade en hel nivå till som saknades. Förstår inte alls vad Man city skall med honom. Han är ju 150 mil från att platsa där
Örebro Empes
2017-07-28 23:25
BP:s Carl Starfelt (22 år) sitter på ett utgående kontrakt och ska enligt uppgifter vara när IFK Göteborg. Skulle annars vara perfekt för oss tror jag. Rent sportsligt är det bättre han kommer till oss! Men tyvärr så kan vi väl inte konkurrera med Blåvitts lönenivåer.

Eller tycker ni vi ska vara nöjda med Almebäck, BHI och Brorsson? Om jag visste att de två sistnämnda skulle utvecklas tillräckligt till nästa säsong så skulle jag säga att vi nog kan vara det, nöjda. Men är inte säker på att BHI kommer att göra det. Och Brorsson är fortsatt väldigt ung, inte riktigt rättvist att kräva att han ska vara startspelare nästa säsong. Känns därför som vi behöver en stark mittback tänkt för startelvan. Och då vill jag gärna se en relativt ung spelare som redan visat så mycket att han värvas för startelvan. (Just den typen av spelare brukar vi dock tyvärr ha svårt att konkurrera om...)
Örebro Empes
2017-07-28 23:07
@Nicknamn i ribban:


Håller med. Tycker att Naah-värvningen var okej. Ibland måste man ju chansa lite (någon sådan värvning tycker jag man kan ha utrymme för, bara det inte blir för många...). Naah kostade säkert inte särskilt mycket. Och tycker fortsatt att det finns en del talang i honom. Dessutom är han ung. Hade han bara varit lite bättre så kunde det ha blivit bra.
Örebro Empes
2017-07-28 23:02
@Tommy Tåpaj:


Tror som Tommy, att det nog inte är aktuellt för Forsell att ersätta Nordin. Snarare blir det att ersätta Besara. Eller Omoh/Sema.
Örebro Empes
2017-07-28 23:00
@Brandao:


Så kan det bli. Kalmar verkar ha plockat in tre spelare som verkligen förstärker laget. Dessutom tror jag på en viss Nanne-effekt. Å andra sidan verkar de tappa Ismael. Även Romario antar jag kan vara intressant för andra klubbar. Om vi får behålla våra nyckelspelare så tror jag absolut att vi håller KFF bakom oss.
Örebro Tommy Tåpaj
2017-07-28 22:22
@Inte Rambo:
Eller att skola in Petteri i ett halvår och låta han ta över efter att vi sålt Nahir. Petteri är offensiv mittfältare. Stor skillnad på att vara offensiv mittfältare och ha Nordins roll. Petteri har ju sagt att han är offensiv mittfältare och kan spela på kant. Förutom att se knubbig ut och ha bra fötter så kanske dessa två inte har jättemycket gemensamt.
Annons: