/fotboll/osk/forum/2016.aspx/fotboll/osk/forum/2016.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-05-23 23:02
@munken:


Ja, men kommer inte ihåg i vilket samband mer än att jag och Uppstuds (Bulten) småretade varandra..
Örebro Einar B
2013-05-23 23:00
Bra att det blir konstgräs på Måndag. Otroligt less på att se dom odugliga planerna runt om i Sverige.
Brage har ett namnkunnigt lag på pappret men som inte ännu lyckats få ihop det.
Men jag tycker dagens ÖSK känns tryggt. Vi kommer sälja oss dyrt i varje match.
Kom igen ÖSK! Vi får ALDRIG slappna av. En match i taget.
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-05-23 22:59
@munken:


Kunde inte låta bli att garva åt reportaget i skvallerpressen "nybyggd villa med panoramautsikt". Men de visade även att Fahlander har hjärta som av egna medel hjälpte fattigpensionären. Vet också att Familjen Lihagen är mycket tacksam mot Fahlander. Men nu släpper även jag honom här med en önskan om att han gick att klona och att det då även blev en ÖSK:are ;) Då skulle vi kunna njuta av toppidrott året runt i Örebro.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2013-05-23 22:56
Pengar från något enda företag, som är ohederligt anskaffade, vill inte jag ska komma till Sportklubben. Människor som anskaffat pengarna på ett ohederligt sätt vill jag inte heller veta av. Det är fortfarande en idrottsförening vi snackar om. Viss moral är lämpligt.
Örebro pemo
2013-05-23 22:54
Minatankar// Varför tar du inte över ÖSK då? du vet ju hur det skall göras och alla andra fattar nada. Då är det vä bara att gå upp på kansliet och städa lite.

Nä, jag tror jag lämnar detta forum, när det bara är personpåhopp på gamla synder och ingen som vill ta ansvar. 11 man spelar skitdålig fotboll, men alla skyller på tränaren och stryelsen.

jag vill se fotboll och håller på ÖSK. Dessutom ventilera hur den senaste matche var och vad som komma skall.
Kul så länge det varade. som bacillen sa.
Örebro munken
2013-05-23 22:51
ÖSK-Karl// Haha, va väl du som prata om att sila mygg och svälja kameler...

Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-05-23 22:47
Pete Zahut 22:34//

Ok, tack för svaret. Då handlar det alltså inte om något som kan straffa Fahlander privat. Samt en eventuell misshandelsdom som i så fall måste skett i unga år, han är ju inte särskilt gammal. Verkar som saker och ting blir uppförstorade här. Antagligen av avundsjuka mot ÖHK i allmänhet och Fahlander i synnerhet.

Med det lilla bagaget skulle jag fortfarande ta emot 10-15 miljoner från hans företag om det var möjligt för ÖSK.

Även en mycket bra beskrivning av dig 22:23 Pete Zahut. Vore rena drömmen med motsvarande för ÖSK.

Örebro Pete Zahut
2013-05-23 22:43
Ja Munkens länk bekräftar väl ungefärligen det jag skrev tidigare
AIK Saywee
2013-05-23 22:43
PZ, hoppsan :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-05-23 22:41
@Saywee:Hehe - Frågade just samma som du ser ;)
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-23 22:41
Erik W,// Många vet att byte av plastgräset planeras i sommar. Men det skadar inte med lite skriverier i t ex NA.
Jämför med Open Art, jag läser med stor intresse i NA hur dom bygger upp konstverken och längtar till man kan gå och se dom. Har redan varit på Järntorget.

Kan man inte hoppas på att en artikel i NA (man kan ju locka Udling med en intervju med leverantören) kan locka fram nyfikenheten hos några att besöka BA
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-05-23 22:41
Namn: Leper Sänt: 2013-05-23 22:21 Minatankar/ Nja, negativ inställning? Du missförstår kanske lite. Jag menar bara att du inte verkar förstå att det kostar. Det är lätt att vilja satsa , men det ska betalas också. // Jag vet vad det kostar. Var ansvarig för ÖSK för många år sedan när klubben var konkursmässig. Ett år senare var vi ensamma om i AS att ha plus i driften och vi hade dubbelt så höga sponsorintäkter som någon annan klubb i Sverige. I en annan klubb på något lägre nivå där jag också var ansvarig gick vi från 66:e plats i ekonomin bland 72 klubbar i Sverige till 6:e på ett år, relativt sätt. Jag tror nog att jag är ganska insatt i hur ekonomin fungerar i en fotbollsklubb. Och investeringar i spelare inför nästa år behöver inte betalas förrän då. Spelare som ska erbjudas bättre villkor kan också erbjudas dem under förutsättning av vi når AS. Är också insatt i en del kontrakt i dagens ÖSK-trupp och har deltagit i förhandlingar med spelare.
Örebro Pete Zahut
2013-05-23 22:41
Apropå misshandel och domar. Hur gick det med Jan Folke? Blev det någon rättegång? Sist jag läste för mycket länge sedan så var åklagaren inne på att åtala.
AIK Saywee
2013-05-23 22:40
PZ, hur blev det med Folke's övningar, eller pågår fortfarande förhandlingar om vad som inte hände ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro munken
2013-05-23 22:38
Man ska väl iof inte alltid lita på vad aftonbladet skriver men om det är sant som står i denna artikel så bedömer jag att han har gjort sig skyldig till värre saker än att ha knuffat en vakt.

Detta var definitivt mitt sista inlägg om detta iaf.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-05-23 22:37
Jag kan pm:a lite till länkar om du vill, ÖSK-Karl. Dumt att ta sådana här grejor på ett offentligt forum. Men Skatteverkets granskning känner du säkert till? Liksom en misshandelsdom. Sen finns det en hel del rykten som jag tyvärr inte kan backa upp med konkreta bevis från tiden när han först klev in i ÖHK-sfären så jag avhåller mig från att sprida dem. Man ska alltid hålla sig till fakta. Kan även rekommendera en läsning i forum för assistans-medarbetare som berättar om sin tid som anställda för Assistantia under tiden som Fahlander var verksam där. Hårresande. Och det får avsluta Falle-snacket från min sida här, det här forumet handlar om ÖSK!
Örebro Ösk-groda
2013-05-23 22:36
Angående Fahlander.....å hans affärer....om det är sant som skrivs....man får kanske ta en del med en nypa salt
Örebro Pete Zahut
2013-05-23 22:34
@"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT):
**Finns en pågående skatteutredning mot honom där skatteverket hävdar att han skall betala skatt på vinstmedel (från Assistansia) som förts över till något bolag på cypern (eller liknande land). Fahlander å sin sida hävdar att överföringen är fullt laglig och genomförts med hjälp av skattejurister. Även om skatteverket skulle få rätt måste det inte innebära att han dömts för ett brott eftrsom uppsåtet inte har varit ett brott (utan skatteplanering) och med full dokumentation finns i bokföringen. Dock kan han få straffskatter. Jag vet inte om denna utredning ff är pågående **Fahlander är dömd för misshandel för xx-år sedan (vet ej riktig när det var) *Skatteutredningen har jag följt via pressen och radio som är dess källa för mig *Misshandel kan jag inte bekräfta utan läst att så ska vara fallet på andra håll
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-23 22:34
@Leper:Efter det jag läst här på forumet är Minatankar mycket väl insatt i vad t ex Nordin kostar i transfers och lön. Det man saknar i ÖSK är ett kreativt ledarskap med entreprenörer som kan fotboll.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-05-23 22:30
Namn: omega
Sänt: 2013-05-23 22:23
//
Jag pratade om hockeyn i Örebro både före och under nuvarande klubbs verksamhet.
AIK Saywee
2013-05-23 22:27
Erik W, Jag vet inte om du syftade på något av mina inlägg, men i ett, informerade jag om det, som väl de flesta känner till, det vill säga att gräset kommer att bytas ut i sommar. Men jag märker att många efterfrågar kommunikation på olika sätt och själv funderade jag över om någon skribent på detta forum vet vem som ansvarar för information i ÖSK's organisationer, eftersom jag har en fråga som jag borde rikta till denne, så småningom. Men beträffande gräset .., när kommer det att bytas ut vart tar det gamla vägen vilket konstgräs kommer det att ersättas med kan man köpa en bit till sommarboendet Etc etc
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-05-23 22:26
munken//

" Det märkliga är att ofta samma personer samtidigt okritiskt har hyllat Fahlander..trots att han har en historia som innehåller värre saker än vaktgruff"

Så lätt kan du väl inte släppa detta. Är ju rätt grova anklagelser du kommer med, någon källa måste du väl ha för sanningshalten i dina påståenden?
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-05-23 22:25
@Leper:


Det finns orter med mycket mindre resurser än Örebro som byggt starka klubbar. T ex Kalmar, Borås m.fl.
Det som skiljer oss från dom det är idéer, engagemang och kompetenta personer att förverkliga idéerna. Resurserna finns och visar sig när idéerna presenteras av trovärdiga personer.

Eller är vi dömda till underläxenhet av någon okänd naturlag.

FORZA ÖREBRO och ÖSK
Örebro omega
2013-05-23 22:23
@minatankar (för sm-guld):

ja det är ju självklart. dock inte inom den nuvarande klubben som är helt annan klubb än den klassiska öik föreningen. aja nu lämnar vi hockeyn
Örebro Pete Zahut
2013-05-23 22:23
@minatankar (för sm-guld):
Man man väl säga att just i Fahlanders fall hade ÖHK tur som både fick en långsiktig kapitalist OCH en superfan av klubben OCH en med stor hockeykunskap OCH med stort kontaktnät. Som dessutom hela tiden var dynamisk och drev klubben framåt. Sådana kapitalister har jag inget emot att ha i klubben. Men jag tror aldrig Falle skulle ta emot en vinstdelning från en skral kassa utan han skulle be sin klubb behålla pengarna (om nu ÖHK hade haft en liknande konstruktion som ÖSK)
Örebro Leper
2013-05-23 22:21
Minatankar/

Nja, negativ inställning? Du missförstår kanske lite. Jag menar bara att du inte verkar förstå att det kostar.
Det är lätt att vilja satsa , men det ska betalas också.
Örebro DaSa
2013-05-23 22:19
Leper / Vore trevligt att läsa hur din ÖSK-framtidsvision ser ut! Antar att du inte har ngn utan föredrar att klanka ned andras ideér och tankar vilket är mycket enklare...

Minatankars förslag bygger ju mycket på ekonomiskt realistiska förslag då det är spelare med stukat självförtroende som behöver få fart på sina karriärer igen (förutom Bedoys som jag tror blir svår och dyr). Att förlänga med Kalle, Moe, Yasin och andra talanger tror jag att vi har råd med idag, men frågan är om de är villiga att förlänga med den "satsningen" som vi gör idag...
Örebro Pete Zahut
2013-05-23 22:18
@"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT):
Han var väl t.o.m ordförande innan han blev sportchef tror jag. Eller jag kanske är ute o cyklar
Örebro kenya
2013-05-23 22:13
Brage imorrn mot Assyriska och så kommer vi tre dagar senare. Hoppas de kan ta ut sig helt och plocka ngn pinne mot AFF, sen får de gärna ta det lugnt mot oss ;)
Örebro munken
2013-05-23 22:13
Tycker ämnet Fahlander är rätt utjatat på detta forum. Klart att han med sina pengar har bidragit till hockeyns framgång. Han har dock inget med ÖSK att göra så det känns rätt ointressant att diskutera honom härinne.

Vissa personer tycker det va otroligt hemskt när Folke fylleknuffa en vakt. Så hemskt att ÖSK absolut inte skulle acceptera att ta emot mer pengar av den mannen... Det märkliga är att ofta samma personer samtidigt okritiskt har hyllat Fahlander..trots att han har en historia som innehåller värre saker än vaktgruff

Men nu släpper jag detta och fokuserar på det sportsliga. ÖSK har inlett bra och leder fortfarande serien. Nu är det fan dags att alla sluter upp bakom laget och inte ältar för mycket skit som hänt kring klubben sista åren.

Ju mer som pratar gott om klubben desto lättare kommer det bli att locka folk till Behrn.
Annons: