/fotboll/osk/forum/20.aspx/fotboll/osk/forum/20.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Brandao
2017-11-29 19:59
@Restalundsv:

Björnqvist ska nog vara nöjd om han får spela allsvensk fotboll nästa år. Vill ÖSK ha han, kritar han med all säkerhet på..

Kan vi verkligen inte få tag på något bättre?
Örebro Restalundsv
2017-11-29 15:41
@T8:

Om han nu är aktuell sitter man nog i förhandling. Frågan är ju om ÖSK kan matcha det han krävde innan man kom överens sist. Han fick tydligen mer betalt i AFC än vad han fick i ÖSK tröjan.
Örebro T8
2017-11-29 14:02
Är Dajje klar än?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2017-11-28 20:50
[QUOTE=Brandao]Nog fan måste väl ÖSK ha något att säga till om när det gäller arenan? [/QUOTE] Inte så jättemycket tyvärr! Framförallt inte i en sådan stor fråga som hybridgräs. Antalet utnyttjade timmar på Berhn sjunker nog så pass mycket så tror inte kommun är speciellt intresserade. Det bäste skulle nog vara om det införs krav på riktigt gräs eller hybridgräs för spel i allsvenskan. Då skulle man vara tvingade till att lägga det på Berhn ju.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nubbli
2017-11-28 20:26
[QUOTE=Kuroslaw Mibisztal]Fördelar: Håller längre än konstgräs (F-n tro´t) Ger nästan en känsla som om det vore rent naturgräs Nackdelar: Ännu ganska oprövat Kan inte belastas (spelas på) lika ofta som konstgräs Möjligen frostkänsligare än naturgräs om planen ej är uppvärmd vintertid Oklara skötselkostnader Anläggning måste ske under ett längre speluppehåll sommartid [/QUOTE] Typ fotbolls-VM 2018? Uppehåll Maj till Juli gissningsvis
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2017-11-28 19:22
Till alla med goda förstag på förbättringar på Berhn Arena - kom på årsmötet och presentera förslagen där
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-11-28 19:19
@Lekiller:
Fördelar: Håller längre än konstgräs (F-n tro´t) Ger nästan en känsla som om det vore rent naturgräs Nackdelar: Ännu ganska oprövat Kan inte belastas (spelas på) lika ofta som konstgräs Möjligen frostkänsligare än naturgräs om planen ej är uppvärmd vintertid Oklara skötselkostnader Anläggning måste ske under ett längre speluppehåll sommartid
Örebro Brandao
2017-11-28 19:08
@Lekiller:

Nog fan måste väl ÖSK ha något att säga till om när det gäller arenan?
Örebro Lekiller
2017-11-28 16:47
[QUOTE=Brandao]Öster ska få hybridgräs. Ska vi ta nästa steg måste vi hänga på utvecklingen. Kan Öster kan vi.. [/QUOTE] Hör av dig till Örebro Kommun och Örebro Porten! Frågar du ÖSK skulle de förmodligen följa efter Öster så fort det bara går.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Benny Böckling
2017-11-28 14:02
Har ju ryktats till ÖSK förr
Örebro Brandao
2017-11-28 13:58
Öster ska få hybridgräs. Ska vi ta nästa steg måste vi hänga på utvecklingen. Kan Öster kan vi..

Örebro pemo
2017-11-27 22:06
Samt tillgång till parkering eller andra bra kollektivmedel.
Men det som drar mest är att man spelar bra fotboll och vinner hemmamatcherna.
Örebro Bastard on Parade
2017-11-27 19:34
@Sport!:


Jag tror inte att arenan påverkar publiksnittet så mycket att inbyggda hörn skulle öka snittet märkvärt. Många lag har haft ett kortsiktigt uppsving efter att arenan har invigts, men det brukar inte hålla i sig särskilt länge. Malmö har haft extrema sportsliga framgångar sedan de började spela på Swedbank Arena. Elfsborg satsade rejält på hemvändare och hade fina framgångar under en period. Norrköpings publiksnitt ökade markant när det gick bättre för dem (samtidigt som de införde kraftigt subventionerade årskort på ståplats). I år är deras snitt nästan 1500 lägre än 2016. Kalmar snittade 8 094 år 2011 då Guldfågeln arena invigdes, men redan året efter var snittet 6 208.

En bra arena påverkar förstås, men jag tror absolut inte att man ska räkna med några större förändringar bara för att akustiken blir bättre. Då tror jag snarare att det blir viktigare att se till att det är någorlunda bekvämt för publiken även när det spöregnar eller snöar. Publiksiffran är ju alltid usel när det är dåligt väder.
Örebro Imorron är en annan dag
2017-11-27 18:25
@Sport!:

Fantastiskt! Som jag har letat efter det förslaget. Tack, tack måste ladda ned och spara det för all framtid. Det är så sjukt fult att man bara..... ja, vaddå... Tänk att någon "arkitekt" nedlåtit sig till ett sådant förslag. Det är ju som att placera en Kista-skrapa mitt i Skansen eller ett Krämarhus i Wadköping...
Örebro Imorron är en annan dag
2017-11-27 18:21
@Sport!:

Slutsats: Vi bygger så fult som möjligt så blir det jäddrigt bra i slutändan :-D
Örebro Sport!
2017-11-27 15:31
det här förslaget däremot (se länk), med Gamla trä bevarat och framhävt, hade ju varit något i klass med, om inte pyramiderna, som Gustave Eiffel jämförde sitt torn med, men kanske Svampen (som ju också finns likt pyramiderna i mellanöstern (typ))

Örebro Sport!
2017-11-27 15:25
kanske inte en fullgod liknelse, då parisarna ju tyckte att eiffeltornet var extremt fult när det byggdes

"We, writers, painters, sculptors, architects and passionate devotees of the hitherto untouched beauty of Paris, protest with all our strength, with all our indignation in the name of slighted French taste, against the erection … of this useless and monstrous Eiffel Tower … To bring our arguments home, imagine for a moment a giddy, ridiculous tower dominating Paris like a gigantic black smokestack.."
Örebro Imorron är en annan dag
2017-11-27 14:13
@Motgångssupportern:

Ba' en hypotes min käre Watson, ett exempel, en gissning god som någon annan. Inte hade väl t ex Eiffeltornet byggts om någon innan bygget bett om en kalkyl på eventuella framtida intäkter minst i paritet med kostnaderna?
Örebro Sport!
2017-11-27 13:41
det kanske inte finns en forskningsrapport det går att referera till, men vi kan ju ta lite anekdotisk bevisföring, exempelvis Elfsborg, norrköping, hammarby, malmö osv fick ju stora publika uppsving iom eller direkt efter de fick nya, inbyggda arenor.

helsingborg åkte väl också ut när de höll på att bygga om arenan och därmed hade stora sektioner avstängda och öppna sidor..
Örebro Jonas r
2017-11-27 13:24
[QUOTE=Motgångssupportern]Jag har missat nog något, men varifrån kommer siffrorna om att snittet ökar med tusen personer vid inbyggda hörn? Visst är kringarrangemang viktiga, men produkten folk köper är trots allt en fotbollsmatch? [/QUOTE] Instämmer delvis men inramning har iaf för mig ganska stor betydelse, jag har vart och se Gais på nya gamla ett par ggr när de varit några tusen, men dem låter som tiotusen tack var gryt effekten och det ska inte underskattas.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Motgångssupportern
2017-11-27 08:49
@Imorron är en annan dag:

Jag har missat nog något, men varifrån kommer siffrorna om att snittet ökar med tusen personer vid inbyggda hörn? Visst är kringarrangemang viktiga, men produkten folk köper är trots allt en fotbollsmatch?
Örebro Inte Rambo
2017-11-26 20:16
@Imorron är en annan dag:

Lundström ställer nog också undan grillen och sätter sig i hörnet om det blir en stol ledig där! ;-)
Halmstads BK matst76
2017-11-26 01:20
Julklappstips för er som går igång på gamla träläktare och natursköna idrottsplatser.
Nu kan ni beställa fotokalendern 'Idrottsplatskalendern 2018' . En unik julklapp för alla fotbolls och idrottsplatsfanatiker.
Örebro Imorron är en annan dag
2017-11-26 00:01
@Isotop Knall:

Om arenan byggs ihop till en gryta och snittet därigenom, genom ökad trivsel och upplevelse ökar med säg tusen personer så genererar det självklart intäkter. Exakt vilka stolar som Andersson och Pettersson då sitter på (när de väljer att gå på match i st f att stanna hemma och grilla) spelar väl mindre roll? Det väsentliga är ju att de går på matcherna!
Örebro Imorron är en annan dag
2017-11-25 23:49
@Isotop Knall:

Jo, du minns rätt. Ja, alltså de har ett kvadratiskt höghus i varje hörn vilket får arenan att se ut som ett upp- och nedvänt soffbord ungefär. Googla på Tunavallen. Oerhört fult. Är det sådan du vill ha vår arena? Jag vet att det ett tag fanns likartade ritningar och förslag på bordet för Eyravallen. Jag har sett sådana. Väldigt tacksam över att det förslaget inte fick gehör!
Örebro T8
2017-11-25 20:38
Gentile Exakt. Jag vet bara att han varit i stan. Inte i vilket ärende.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2017-11-25 20:35
Jag ser hellre Broberg än Dajje, helst hade jag sett båda två får att få lite bredd på ytterplatserna. Skulle vi ha Ring, Dajje, Broberg och Granlund då hade jag hade känt mig trygg. Däremot så har jag för mig att Broberg hellre ville spela mer centrat och längre fram i banan ( i alla fall jämfört med högerbacken). En annan mer talangfull spelare är ju York Rafael från Sandviken vars kontrakt går ut i vinter, men där antar jag att AIK ligger före i att få honom. Men han vore ju en spelare som vi skulle kunna erbjuda ett fett kontrakt och utlovad speltid för att locka hit.

Saied hade varit en drömspelare, jag tyckte han hade ett internationellt rörelsemönster och touch när han var här senast och han lär ju inte vara sämre nu.. Men misstänker att en större klubb kommer att nypa honom.

Antar att erbjudandet från Italien för Besara inte vara så jättestort eftersom inget är klart. Hoppas att vi får till en snabb affär om vi nu skall sälja honom, både för att få loss pengar till andra nyförvärv och för att få tid att hitta en ersättare.
Örebro Isotop Knall
2017-11-25 19:28
Generellt sett ser jag hellre "omskolade" yttrar, som t ex Antonen och Ridez var, som vingar i ett 3-5-2 än ytterbackar. Använder man (ytter) backar i sådana roller tenderar de att bli lite för defensiva och statiska i rollen och utan utmanings-egenskaper. Se te x Nisse i AIK. Han springer som på en utmejslad räls upp och ned efter kanten. Gör det iofs bra inom den ramen men du får ju aldrig se honom rycka och trampa runt en ytterback (sen är han en klippa defensivt iofs). Han spelar väldigt statiskt och det gör både honom och AIK förutsägbar. Jag tycker vingarna skall våga vara mer dynamiska i det offensiva och tom vika in i banan när vi äger boll. Det gör också laget mer svårläst. Just den här invikningen var Patrik Antonen väldigt bra på
Örebro Isotop Knall
2017-11-25 19:21
@Gentile:


Ja det var väl en skada vilket fall minns jag. Jag har inte alls den kollen på honom som du verkar ha. Men jag led av att han drog. Bra teknik, bra speluppfattning. Han spelade ju (offensiv) ytterback ett tag på slutet och gjorde det rätt bra. Fanns den del att träna in i defensiven men ändå löpvillig och följsam. Ser honom gärna tillbaka och vore jag Axel skulle jag sätta honom högt upp.

Kan iofs bli en konflikt om man också värvar Dajje. Men jag minns inte riktigt om Martin har en bra vänsterfot eller inte.

Han kan ju också spela centralt på mittfältet
Örebro Gentile
2017-11-25 19:19
@T8:

ser man på! nu är han ju från Karlskoga så han kan ju haft andra ärenden, vi får se ! sa den blinde.
Annons: