/fotboll/osk/forum/1986.aspx/fotboll/osk/forum/1986.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2013-06-10 18:45
Vi vinner, skåningarna ser rött ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KCMarten
2013-06-10 18:25
Äsch, klart att det blir vinst. ;-)

Ösk vinner med uddamålet, lägger sig i igelkottsförsvar och blir utskällda för att vara fotbollsmördare av Skåningarna..

..Vilket vi alla här skiter i eftersom vi älskar tre poäng.
Örebro _Adde_
2013-06-10 18:10
Hoppas innerligt att jag har fel, men min känsla är att vi inkasserar vår andra förlust i afton. Det är bragdstämpel i min bok om det skulle bli vinst, med tanke på de stora förändringarna i backlinjen!
Örebro Telle
2013-06-10 18:03
minatankar // Tror att Hagge lättare kan dölja sina brister på kanten. Han har knappast Anttonens fina fötter, där är det klasskillnad, men han kan i varje fall trycka sig fram på ren vilja och få iväg hyfsade inlägg som kan bli riktigt farliga de gånger de når fram. De gånger det inte funkar och han blir av med bollen, eller hans pass har fel adress, ser det visserligen lite klumpigt ut, vi i publiken muttrar och säger lite skämtsamt, "typiskt Hagge", men sen blir det inte så mycket mer, då bolltappet förhoppningsvis sker på offensiv planhalva. Gör han samma misstag som mittback blir följderna ofta värre, då det sker närmare eget mål, och lättare skapar en målchans för motståndaren. Liknande situation som för målvakten, med andra ord, där varje tabbe blir väldigt uppenbar. Håller med om att Hagge har många fina defensiva kvaliteter, men likt Sandqvist ifjol (som i grunden faktiskt var en ganska bra målvakt i 85 minuter per match) kommer de tekniska misstagen lite för regelbundet för att jag ska känna mig trygg med Hagge som mittback. (Därmed inte sagt att han uppenbart tabbar sig varje match, men min känsla är ändå att det skedde för ofta, och såg lite för "klantigt" ut för att kännas bra.)
Benny Böckling
2013-06-10 17:59
Tobbe Nilsson från start!
Örebro Haxel
2013-06-10 17:59
Startelvan finns nu.
Hoppas alla är taggade till max!
AIK Saywee
2013-06-10 17:50
Aspen, jag saknar Berra
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Magnus "munken" Karlsson
2013-06-10 17:45
Det är röda tredjestället som gäller idag!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-06-10 16:54
Är förvånad att det är så många som är skeptiska till Hagge som mittback. Jag har alltid tyckt att det är i den defensiva rollen han är som bäst och då passar honom mittbackspositionen bättre än den som ytterback. Den senare kräver helt andra offensiva kvaliteter än han besitter. Men visst, jag har också sett honom göra avgörande misstag som mittback och det är då lätt att minnas dem och inte komma ihåg hans styrka i defensiven. Tror han fått så många förtroenden som ytterback nu att han t o m själv tappat lite självförtroende som mittback. Men till hösten hoppas jag vi får se en backlinje med Björnquist, Berisha, Wikström och Samuel och där både Haginge och Nkili är viktiga avbytare beroende på matchbild. Nkili vill jag se som mittback nästa år om klubben inte lyckas värva Almebäck eller Mellberg som Wikströms ersättare. Räknar ändå med att Magnus väljer att sluta. Och en kvalificerad innermittfältare hoppas jag man hyr in i sommar. Sedan får gärna Nilsson, Samuelsson och Wiktorsson överraska och övertyga mig precis som t ex Nkili och Yasin gjort.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-10 16:18
Jag saknar Anttonen PoK
Örebro Valderinho
2013-06-10 16:12
Det är upp till bevis nu för Wiktorsson men särskilt Samuelsson. Presterar han inte några mål snart är risken för utlåning överhängande. Nkili och Wiktorsson som mittback-par är väl inte bästa combon. Men vad som helst men inte Haginge. Problemet med Nkili som mittback utan någon general, typ Wikström är framförallt att ingen kan styra Nkili på bästa sätt. Kommunikationen är väldigt viktig idag att den stämmer, för om inte då så lever på styva linan dubbelt upp jämfört med Hammarbys första halvlek borta..Då var samarbetat dåligt av alla, men framförallt backlinjen som svajade en efter en.

Med Berisha och Wikström borta har vi den mesta stabiliteten borta, inte all förhoppningsvis. Och med Crespo(5 mål och 2 assist) är det väldigt viktigt att Samuelsson får göra helst några mål. Då Hasani varit en blek kopia på bortaplan jämfört med hemma. Jag är nöjd om vi ens tar 1 poäng idag..
Örebro Conjuration
2013-06-10 16:03
Jag hoppas verkligen att Wiktorsson får börja som mittback. Det var där han spelade tidigare i Degerfors.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Telle
2013-06-10 15:31
Alla utom Wikström och Berisha då... :)
AIK Saywee
2013-06-10 14:11
Har alla åkt till Skåne redan ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Erik Wärlegård
2013-06-10 12:25
19-mannatruppen ligger uppe på oskfotboll.se nu.
Örebro Pete Zahut
2013-06-10 12:24
Hur vore det om Hamad istället tipsade Örebroklubbar om bra Malmöspelare istället för tvärtom
Örebro Telle
2013-06-10 11:12
Vart är ÖSK-Krille förresten? Känns lite märkligt att vara först med en länk... :)
Örebro Telle
2013-06-10 11:11
Ibrahim med i truppen.

Lär väl knappast bli någon speltid direkt, men ändå kul att hans namn nämns igen. Hoppas det lossnar under året för honom.
Örebro Telle
2013-06-10 11:04
Vad det gäller att sätta in Hagge som mittback ringer det en varningsklocka hos mig. Han har många kvaliteter, men i min bok har han tyvärr inte tillräckligt bra spelsinne för att hålla som mittback. (I vart fall inte i allsvenskan, kanske går det bättre nu, i och för sig.) Efter att Almebäck hade lämnat var mittbacksspelet till och med en av anledningarna till raset, vågar jag påstå. Ingen skugga ska falla över Hagge själv, för han var väldigt lojal då han fick hoppa in som mittback, trots att han var tydlig med att han helst inte ville spela där. (Och dessutom väldigt rakryggad då han stod upp för sina misstag i efterhand. Så om någon ska ifrågasättas är det väl närmast styrelsen och den dåvarande sportsliga ledningen som tog in Sigurbjörnsson, 14 år, som tänkt ersättare för Almebäck.) Men hur som helst blev mittbacksspelet ändå något av en säkerhetsrisk. Resten av backlinjen, precis som hela laget, underpresterade visserligen också, och det kollektiva försvarsspelet på planen började inte att fungera igen förrän Sixten hade slutat, så det var knappast enbart Hagges fel att det såg ut som det gjorde. Men inte desto mindre var det en säkerhetsrisk att ha honom i den positionen. Jag tänker inte bara på självmålet (mot Elfsborg var det väl) utan på lite för många felbeslut, felstudsar och inte minst felpass till motståndarna i helt fel lägen och alldeles för nära mål, i lite för många matcher. Hagge har enorma kvaliteter med sin löpstyrka och inställning. Även närkamps- och huvudspelet, som ju är egentligen är utmärkta mittbacksegenskaper, är också starka sidor. Men rent krasst ser jag hellre att man utnyttjar hans förtjänster längre bort från vår eget mål. Att P-O föredrog en matchotränad Anttonen framför Hagge som mittback sista matchen ifjol kanske man ska se som en signal. Å andra sidan är ju Hagge mer rutinerad än de övriga alternativen, och minst en mittback med rutin kanske man vill ha med. Dessutom har han kanske ett helt annat självförtroende nu, så jag ska väl inte vara för negativ. Eller...? :)
AIK Saywee
2013-06-10 10:36
Lugna nu, det blir 2-0 till SPORT !
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-10 10:33
Att inte Wikström åker bussen till Skåne beror säkert på smittorisken. Tror Peo siktar på att han äntligen ska blir frisk.

Att inte Berisha inte åker med beror nog på att han inte är aktuell för att starta. Hoppas hans skadetendenser försvinner med det nya kostgräset.
Örebro widemarsh
2013-06-10 10:32
Och så Valdets mål mot Norge, lite OT men rätt snyggt ändå.
Kul att vi släppte honom gratis...
AIK Saywee
2013-06-10 10:31
Vem vet, Gary Sundgren kanske fick åka med i spelarbussen ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro widemarsh
2013-06-10 10:29
Crespos mål mot Tunisien på länken :)
Örebro Telle
2013-06-10 09:23
minatankar // Skulle man ro i land att få hit Mellberg (vilket jag absolut tycker att man ska försöka med) skulle jag vilja se den sportchefen eller styrelsen som hade självdisciplin nog att inte ringa till alla tidningar samtidigt (förmodligen innan Mellberg hade hunnit lägga ifrån sig pennan...) för att skryta om sin bedrift... :)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-06-10 08:47
Namn: Guldtass Sänt: 2013-06-10 08:19 // Ok, då förstår jag. Missade det. Kopplade mer till diskussionerna tidigare. Å andra sidan kanske Peo är riktigt avancerad i sin taktik och låter Wikström och Berisha ta sig ner själva och ändå dyka upp på planen...:-) Ändå är det konstigt med Berisha. Endera åker han till landskamp och sitter på bänken skadad eller så kommer smärtan oavsett om han anstränger sig eller inte. Frågan är vad som är sportsligt. Men man gör ju allt för att luras vid frisparkar och hörnor. Varför har då ingen kommit på att transportera vissa spelare i smyg till arenan? :-) Man skulle ju kunna komma med Olof Mellberg som hemligt nyförvärv till höstsäsongens första match. Vilken knall i Sverige! Prata om att få uppmärksamhet. Men det bygger naturligtvis på att ingen kollar registrerade övergångar hos SvFF... Tror fotbollen behöver kreativa PR-chefer. Även om jag själv inte sitter inne med alla kreativa lösningar, kan jag ändå tycka att fotboll är mer konservativt än Svenskt Näringsliv, fackföreningsrörelsen och kyrkan tillsammans :-) Varför måste allt vara så allvarligt och "seriöst"? Varför kan man inte lura/överraska både motståndare, domare, publik och massmedia då och då? Alec är en förebild bland fotbollstränare när det gäller att lätta upp stämningen. Det går att vara seriös/trovärdig och ändå ha riktigt kul både på och utanför planen.
Örebro Guldtass
2013-06-10 08:19
Namn: minatankar (för sm-guld)
Sänt: 2013-06-10 08:03
//

Anledningen till min gissning är att dagens pappersNA skrev att varken Berisha eller Wikström var med på bussen till Landskrona.
Men om nu NA har fel så desto bättre :-) då får jag revidera min backlinje ...
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-06-10 08:03
Namn: Guldtass
Sänt: 2013-06-10 07:41 Ändrat: 2013-06-10 07:42:52
//
Jag tror det finns flera aspekter på frågan om våra mittbackar spelar.

1) Är de sjuka eller skadade spelar de naturligtvis inte.
2) Wikström har varit sjuk och Berisha har haft ont i ett knä tidigare. Det innebär inte att det är så i kväll.
3) Man vill låta spelarna återhämta sig även om de skulle kunna spela i kväll.
4) Varje match och varje poäng är oerhört viktiga innan dess en allsvensk plats är säkrad. Man tar därför inga som helst onödiga risker att förlora poäng genom att inte ha optimal laguppställning.
5) Man förlitar sig på att det finns goda ersättare.
6) ÖSK vill ligga lågt med laguppställning av taktiska skäl och presenterar då det mest osäkra alternativet.

Det är bara att välja vilket av alternativen man tror på. Jag har gjort mitt val :-)

Örebro Guldtass
2013-06-10 07:41
Aj då, verkar som varken Wikström och Berisha är med ikväll. Stort avbräck för oss med tanke på att spela med ett helt nytt mittbackspar. Min gissning är att Wiktor/Nkili och Hagingen bildar mittbackspar. Hagingen går in för sin erfarenhet och matchvana. Eventuellt tar Lund eller Nkili högerbackspositionen, om nu inte Nkili får spela mittback. Lund anses som lite för långsam även om högerbacken är hans naturliga position. Det som talar mot Wiktorsson är hans matchovana, men PeO har överraskat oss förr. On nu Lund får spela så är det nog sista chansen för honom. Går Lund inte in i startelvan så är det garanterat tack o adjö för honom. Min gissning till backlinje. Nkili - Wiktor – Haginge - Wovven
Örebro Conjuration
2013-06-10 00:42
1-2 seger imorgon. Erik Wärle som sista målskytt genom att utklädd som bollkalle petar in en boll vilket lurar domarna och dömer till Örebros fördel.
Annons: