/fotboll/osk/forum/1967.aspx/fotboll/osk/forum/1967.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro DaSa
2013-06-17 14:57
Läste att Gefle testat 3-5-2 taktiken. Intressant, jag har varit förespråkar av den taktiten tidigare. Nu har vi inte har värvat spelare till den taktiken så tycker inte att vi skall byta men skall bli intressant att följa Gefle (och även Östersund) hur det går för dem.

Undrar om matchen imorgon kan bli vår svåraste hittills efter Hammarby borta? Jag trodde att vi skulle få problem mot ett formtoppat Landskrona men där så verkade det som hela laget höjde sig (såg inte matchen). Kanske passar oss bra att möta lag med självförtroende som vågar försöka spela istället för att grisa som de flesta gör när de möter oss. Blir ett delikat problem att välja anfallare, om man ser på tidigare matcher så verkar Peo inte vilja starta med en spelare som inte orkar 90 min så antar att Wille kommer att börja på bänken. Sen så måste ju nästan Pettson få starta då han är i form, så frågetecknet är vem som startar mellan Crespo och Hasani. Är Hasani helt återställd så tror jag han startar och Crespo får sitta på bänken, kanske med motiveringen att han är trött efter sin resa.

På mittfältet så blir det garanterat Nkilli och Moe, Peo har valt att spela Nkilli mot bättre motstånd samt på bortaplan så Nilsson får vänta på nästa hemmamatch innan han utmanar om en startplats.

Wiktorsson utgår jag från att han tar Wovvens plats, annars inga förändringar.
Örebro DaSa
2013-06-17 14:47
Lundberg lämnar AIK. Känns som "risken" att vi tappar Crespo ökar. Känns som det inte är ett så stort problem just nu när Pettson kommit igång och Wille börjar komma tillbaka från skada men samtidigt så gillar jag Crespo och tror han skulle ha behövts om vi går upp i AS igen. Vi såg ju förra hösten hur många mål han gjorde mot bättre motstånd. Så om jag vore styrelsen så skulle jag ha släppt tillbaka Crespo nu och hållt tummarna för att han misslyckas under hösten i AIK för att sedan köpa loss honom till nästa säsong.
AIK Saywee
2013-06-17 14:40
I övermorgon blir det Ullevi, hur skall jag göra för att få med frun, in på arenan, så att hon inte kvällsshoppar i Nordstan? PS vi råkar nämligen, helt slumpmässigt (?), passera Göteborg på kvällskvisten, på onsdag ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Telle
2013-06-17 14:15
Om Sixten trodde att han skulle få en lättare resa i år utan Jonas Sandqvist, så får han tänka om... :) Tycker dock att Sixten hanterar det bra som försvarar sin målvakt efteråt. Snyggt gjort. Och ska någon hängas ut i media är det väl snarare kameramannen... :)

AIK Saywee
2013-06-17 09:58
Hoppas att liknande idioter inte infiltrerar i vår klack ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-06-17 08:39
"Hammarby har flest risksupportrar. Men AIK:s genomsnittshuligan är dömd flest gånger. En unik rapport från Rikskriminalpolisen har kartlagt personerna bakom det idrottsrelaterade våldet. De är missbrukare, kriminella och återfallsbrottslingar. I storstäderna."
AIK Saywee
2013-06-16 17:26
dubbelfel
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-06-16 17:23
mr olafski, jag vet inte svaret ... ... men hoppas bara att örebroporten inte krånglar till det en gång till !!! Sådana där kommunala skattefinansierade bolag har en förmåga att inte bry sig om kvalitet från början ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-06-16 17:19
malge, så kan det vara :) AS började ju nå'n vecka innan SE och avslutas söndagen efter SE' s lördagsavslutning i november. 30 omgångar för båda serierna, men malge, tack, jag tror att du prickat rätt och lugnar mer mig lite ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro mr olafski
2013-06-16 17:19
Den nya "gräsmattan" det talas om, är det fortfarande örebroporten som kommer ha hand om den? Hur stor del har ÖSK betalat, antar att ösks del är större än kif då ÖSK har fler matcher på gräsmattan.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro malge
2013-06-16 17:01
saywee, tror det har att göra med att allsvenskan har flera landskampsuppehåll, det har ej superettan.
AIK Saywee
2013-06-16 16:30
Ösk-groda, tack för ditt svar, men detta kan vara en onödig frågeställning från mig, men när jag satt och bläddrade i fotbollsbiblarna efter sommarmatcher, som jag kanske kunde planera in, om man inte flyttar dessa sentomsider, så började mina eviga frågor efter svar att snurra omkring som vanligast, och även om svaren är lätta att googla fram, så brukar svaren komma snabbast via SF Svartvitt. Jag förstår med andra ord inte varför SE har ett sommaruppehåll, medan AS kör på hela sommaren?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Miroslav kuba
2013-06-16 16:20
GAIS spelar bra nu kan bli en tuff nöt för ÖSK men kan också passa oss bra att möta ett lag som VILL spela för att vinna !
Örebro Ösk-groda
2013-06-16 16:18
Saywee Kollade några år tillbaks hur det varit med uppehåll eller ej i superettan. I år är det 16 dagar mellan sista matchen för våren å till första till hösten 2012 var det 19 dagar 2011 ingen alls och likadant 2010 För ÖSK del så är det 6 veckor (26/6 till 7/8) mellan vår å höst matcherna ( hemma matcher). Då borde de hinna lägga den nya "gräsmattan"....... Men har inget svar på din direkta fråga.varför de inte spelar :-))
AIK Saywee
2013-06-16 16:13
Om GAIS tar två raka (vilket Gud har förbjudit), så är de bara 4 pinnar efter giganterna. Sådant kan väl inte hända ... ... oooops, nu gjorde GAIS mål ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-06-16 16:10
mr olafski, ja, jag funderar fortfarande ... AS kör utan uppehåll, men SE verkar ha ett treveckors uppehåll. Kanske inlagt för att Behrn Arena skall hinna byta gräs, hehe :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Miroslav kuba
2013-06-16 15:46
@Valderinho:

Intressant info om GAIS varningar!! Hoppas det är Ahlsen som dömer han gillar att vifta med både gula o röda kort !
Örebro Valderinho
2013-06-16 15:35
Ska bli intressant att se GAIS som är vår nästa motståndare. Dom riskerar avstängning på 6 spelare varav 4 från start. Båda mittbackarna, Drugge och deras giftige anfallare som skapar mängder med chanser, men har en del oskärpa.
Örebro Valderinho
2013-06-16 15:31
En sak som jag kommit och tänka på är när vi har gjort två misstag som kunde varit dråpligt. Den ena är mot Ängelholm då vi ska försöka slå en snabb frisparkar på runt mittplan/egen planhalva. Även fast det står en i bollbanan så slog vi den rakt på en motståndare och domaren gör inget. Resultatet blev att Ängelholm mycket väl kunde ha gjort ett mål i första halvlek för att vi slarva.

Den andra var mot Örgryte där alla i ÖSK är säkra på att få ett inkast när vi slår bollen på ÖIS spelare, men som domaren väljer av någon anledning att inte se, eller så såg han fel. Resultatet blev att Karlsson fick deras farligaste chans i matchen förutom i första då en ÖISare skjuter utanför. Men där är det felstuds som inte går vår väg.

Jag har märkt att vi inte lägger så mycket energi som tidigare på domaren. Typ borta mot Hammarby. Men vi måste vara på tårna även fast domarna dömer mot oss även om vi tror att det är vårt inkast eller att någon står för nära på frisparkar o.s.v. Även fast ÖSK har belägg för att dom har rätt så har domaren redan dömt..
Örebro mr olafski
2013-06-16 15:23
Saywee. Jag har fått för mig att det har något med dam em att göra, men är osäker
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-06-16 11:23
DaSa, så kan det kanske vara, julisemester, men Allsvenskan kör på utan uppehåll.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-16 10:55
Jag tror Axén har stor del i att spelarna utvecklas maximalt
Örebro DaSa
2013-06-16 10:49
Pete/ Jag dömde också bort Yasin inför denna säsong. Tror faktiskt inte att Peo trodde på honom heller inför denna säsong då han ville behålla Bamberg. Tur att det blev som det blev...

ÖSK-Karl/ Vi får se om han är med i startelvan nästa år:) Håller med om Per J, jag såg honom borta mot DIF för två (??) år sedan och då dominerade han som ytterback. Men har också för mig att han var rätt så ojämn, han gjorde två -tre grymma matcher för att sedan göra en plattmatch. Kanske han har tränat bort det nu.

Sawyee/ Spelarna kanske vill ha semester!?:) Sen så är väl många supportrar bortresta under sommaren så då vill klubbarna inte spela matcher. Det är mina gissningar...
AIK Saywee
2013-06-16 08:42
Är det någon som vet varför man har ett "sommaruppehåll" på några veckor i Superettan denna säsong ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-06-16 00:42
@DaSa:


Där tror jag du har fel, Wiktorsson tror jag kan under nuvarande tränartrojka utveckas till en bra vänsterback och mittback i AS. Finns yterliggare en i Forward som skulle hålla i AS och som vänsterback eller rivjärn på mitten, den jag menar är Per Johansson.
Örebro mr olafski
2013-06-16 00:06
Benny böckling. Grejen med Bajen är att dom går i perioder. Ibland kan dom dominera matcher ibland kan dom försvinna helt ur matcher och ibland kan dom spela precis så bra som krävs så som dom gjorde mot till exempel oss. Om bajen skulle klara av att hålla en jämn bra nivå över en hel säsong så skulle dom vart uppe i allsvenskan för flera år sen
Örebro Pete Zahut
2013-06-15 23:15
@DaSa:


Jag säger inte emot dig på så sätt. Jag vet inte själv. Vad jag menar är att en spelare behöver tid och förtroende att växa in i en position innan man dömer ut den samme. Samtidigt förstår jag att det kan vara svårt om någon annan bedöms som tillfälligt bättre (Sammy) som förhindrar detta. Då får man utifrån träning göra en prognos.

Hade du frågat mig för ett år sedan hade jag dömt ut Yasin. Nu tycker jag han är ett större löfte än Kalle
Örebro Pete Zahut
2013-06-15 23:11
Tyvärr var "Axen-länken" fel tidigare inlägg. Rätt länk nu
Örebro DaSa
2013-06-15 22:59
Såg på sportnytt igår. De verkar ha stenkoll på ÖSK-spelarna. Tydligen så nickade Petter Samuelsson in Patrik Haninges inlägg... :)

Pete/ Jag hoppas också att Wiktorsson får chansen men jag tror inte att han är i närheten av att hålla allsvenskklass. Därför jag vill och hoppas att ÖSK tittat efter en ny vänsterback.
Örebro Pete Zahut
2013-06-15 22:43
Axen efter matchen
Annons: