/fotboll/osk/forum/1930.aspx/fotboll/osk/forum/1930.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sogen
2013-07-20 16:18
Minst ankar
Alex har ju alltid föredragit 4-3-3 eller 4-5-1 om man nu vill.

HIF med Pro å Conny spelade alltid 4-4-2.

Hur spelade Forward med Axel?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-20 15:43
Jag skulle vilja veta de tre tränarnas syn på olika spelsystem. Om de anpassar spelsystem efter hur spelartruppen ser ut eller om de vill bygga upp truppen efter ett spelsystem de tror på. Själv föredrar jag 4-3-3, dels därför att man kan anpassa innermittfältet på olika sätt, dels därför att det ger utrymme för ett rakare spel, både på mittfält och kanter.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-20 15:13
Berger till Island
AIK Saywee
2013-07-20 14:32
Olivia Schoug's systrar har gjort en läcker inofficiell EM-låt ... "Dansa fotboll" ... kolla in och lyssna på youtube, snyggt och läckert :) Krille, kan du länka ? Heja SVERIGE !!!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-20 14:22
PZ och tre ytterligare intressanta matcher. Get Lucky :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-07-20 12:30
Haft lite dålig koll på datumen för omstart av SE men såg (först nu) att GIF Sundsvall-GAIS brakar ihop redan ikväll. Mycket intressant match mellan två lag som före uppehållet visade stark form.
Örebro Pete Zahut
2013-07-20 12:28
@Saywee:


Ja, hehe
Benny Böckling
2013-07-20 12:27
@MaLa:
Instämmer!
Örebro mr olafski
2013-07-20 11:46
Kvist känns som en riktigt spännande spelare ,hoppas vi kan knyta honom
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro MaLa
2013-07-20 11:42
Var nyss inne och "skannade av" bl a Hammarbys forum här på SF (nyfiken på reaktioner efter signing av Haddad).
Ok att vi härinne ibland kan hitta lite hätska diskussioner och olyckliga ordval men de slår f-n alla rekord... Kan inte ha en snittålder över 20 hos merparten av skribenterna.

Vi har betydligt mer kvalitet i diskussionerna på vårt forum, och som tabelläget ser ut även på planen :-)
AIK Saywee
2013-07-20 11:41
PZ, servering i BA's stora ishall sker väl från portföljen ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro mr olafski
2013-07-20 11:21
Kvist känns som en riktigt spännande spelare ,hoppas vi kan knyta honom
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-07-20 10:59
OT:

ÖSK Bandy missnöjda med arenan


"De senaste åren har ÖSK Bandy har tappat både publik och sponsorer. Nu menar man att på arenan och dess brister. Bristen på bland annat loger och knappa möjligheten till servering har satt laget i en svår situation gällande jakten på sponsorer, det menar Fredrik Johansson, klubb- och sportchef i ÖSK, rapporterar P4 Örebro."
AIK Saywee
2013-07-20 10:23
Falkenberg lånar Per Frick från Elfsborg. Premiär idag? Det är många lag som ser om sin trupp inför hösten och så småningom slutspurten, alla vill vara med ... Heja SPORT, kämpa !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grixx
2013-07-20 10:03
Vore kul om vi kunde knyta William Kvist till oss. En undran är om det finns fler klubbar som jobbar på honom.

Det känns som att det verkligen är en bra blandning av fotbollskunniga/styre i klubben just nu. Hoppas verkligen att det håller i sig några år framöver.

Spelet i superettan har inte alla gånger sett bra ut men poängskörden har varit stabil. Små steg framåt med spelare och lagbygget visar på ett mod att förändra och förbättra. Man ser en tydlig tanke att vara förberedd för både en allsvensk uppgång och fortsatt superetta.

Tycker det ser riktigt lovande ut...bara flytet i spelet och en riktig anfallare dyker upp. Han får gärna redan finnas i laget och behöver inte komma utifrån.

.....undrar sedan hur den nya plasten påverkar spelet. Förra gången blev det katastrof!!
AIK Saywee
2013-07-20 09:42
I eftermiddag börjar "andra halvan" av Superettan! Get Lucky :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK Fans
2013-07-20 09:13
Säger det igen!! Denne william är väldigt bra..den enda som var bättre igår var Yasin som är en klass för sig just nu.
Örebro Pete Zahut
2013-07-20 00:02
@minatankar (för sm-guld):


Låter som en drömtalang (Vet inget om honom)? Baserat på de få uppgifterna jag läst här och NA låter det som om han skulle kunna ta en bänkplats (minst) redan nu. Kan ÖSK verkligen handla snabbt och knyta tills ig honom? Att ÖSK har Peo är kanske ett Ess i ärmen? Gråter när jag inser att Peo kanske lämnar ÖSK efter sitt kontrakt (pga pendlingarna). Måste varit den bästa tränare ÖSK haft på år och dag. Och med tränare menar jag helheten
Örebro Empes
2013-07-20 00:00
Apropå William Kvist:

Han har tydligen provtränat med Inter om 16-åring och Nottingham. Och så Borussia Dortmund då. Jag har tittat på Youtube-klippet.

Sammantaget verkar det vara in mycket intressant spelare. En offensiv spelartyp, har spelat både på mittfält och anfall. "Marta" beskriver hans egenskaper bra nedan. En teknik, passningsfot och spelintelligens som verkar vara en bit "över medel". Känns också som han har rätt inställning för att våga lyckas.

I ett lag som ÖSK kan jag tänka mig att han är främst skulle konkurrera om en yttermittfältsplats. Sedan är det ju otroligt svårt att bedöma om Kvists nivå är av det slag som krävs i ett (blivande) allsvenskt lag.

Kvist lämnade ju Helsingborg för att han inte fick det A-lagskontrakt han ville ha. Ska han värvas till ÖSK så är det ju säkert endast ett sådant kontrakt som är aktuellt. I dagsläget är det väl tveksamt om det finns någon sådan lucka i ÖSK:s trupp. Men när Ibrahim försvinner inom kort eller efter säsongen (hans kontrakt gäller 2013) skapas kanske en lucka. Tror nog att ÖSK skulle behöva 4 yttermittfältare om de går upp i Allsvenskan. Nu har de endast 3 - DG (om han köps in efter låneperioden i år), Yasin och Kalle Holmberg.

Eller kan någon av Murad eller Lipovic vara aktuella för den platsen i stället?

Skulle dock gärna se en sådan som Johan Bertilsson i ÖSK nästa år.

När det gäller truppen i övrigt så känns det väl som att Lumbana (och Eidur, men han är utlånad och kommer säkert att fortsätta att vara det även 2014, om ingen köper loss honom.) hänger löst inför nästa år. Han har ju kontrakt över 2014, men här tror jag ÖSK är intresserade av att fylla på med en annan spelare i stället. En del pratar om Gerzic. Som spelartyp passar han ju på ett sätt bra in i P-O's system med 2 "sittande", relativt defensiva innermittfältare - i det offensiva spelet, speluppbyggnaden vore Gerzic perfekt. Gerzic's svagheter finns dock - enligt min mening - i det defensiva spelet. Här håller han inte toppklass och jag tror P-O vill ha innermittfältare som är bra även där. Det talar emot Gerzic. Hur som helst - det känns verkligen som det behövs ett tillskott på innermättfältet, men tveksamt alltså om detta tillskott är Gerzic.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-19 23:49
Valderinho (Örebro) 2013-07-19 12:40 Här är lite highlights från William Kvist! Se länk! http://www.youtube.com/watch?v=5ie8ei1iBBY // Är imponerad av honom. Den typen av spelare behöver ÖSK.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-07-19 23:43
@minatankar (för sm-guld):
Som sagt - Inte tillgång till Wifi där jag ska bo? Vem skall jag betala 59 kr? Får vara glad om jag kan hitta någonstans att läsa NA. Typ något InternetCafe ;0)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-19 23:23
Kardinalen (Örebro) // 59 kr, inkl dricks. :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kardinalen
2013-07-19 23:20
79 kronor kostar det hos både NA och CSports. 49 kr för NA-pren, men det är ju inte jag så det går inte....
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-19 23:12
Pete Zahut (Örebro) // Det finns väl större motgångar i livet? :-) Det kostar trots allt bara 59 kr att få se en bortamatch...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-07-19 22:30
Typiskt, när TV4 sport för en gångs skull visar ÖSK:s bortamatcher är man utomlands..:0( Kommer knappt ha tillgång till Wifi så jag får försöka snappa resultaten på något sätt.
Örebro Pete Zahut
2013-07-19 22:28
Snackades lite om Skulason tidigare här och att han skulle lämna efter säsongen. Men enligt NA spelar han två matcher till för Sundsvall och sedan är han väck
Örebro loopy
2013-07-19 21:02
Kan bara hålla med rezzee angående Murad.
Försvar och målvakt i vita laget höll väl ingen jätteklass men Lukman jobbade på hela matchen med två mål som grädde på moset, varav den välplacerade nicken faktiskt var en ganska fin prestation. Bästa forward enligt mig.

I övrigt rätt svårt att analysera prestationer när man ska hålla koll på 22 spelare så bedömningen kan säkert skilja från dem som satt på andra positioner.
.
Kort om vitt
Keepern i vitt gav sankan vibbar, i övrigt en tunn baklinje (bedömer ej U spelarna individuellt då jag har för dålig koll på utseendet) där de hade svårt mot det svarta lagets djupledsspel, passade wikstöm extremt illa. Boris har för lågt tempo. Saied hyfsad i andra men såg seg ut i första. Kalle kass, dåligt tempo och ej vän med bollen. Gustavsson, pode och hasani visar emellanåt att de har kvaliteer, dock så var det vanligen korta anfall där oscar gör enkla räddningar alternativt så överarbetas avsluten. Hasanis mål med en utsida dock rätt så bra prestation.

Kort om svart

Oscar stabil i målet, ett par fina räddningar.
Wiktorson bäst i en stabil backlinje, haginge gör några bra prestationer offensivt varav passen till samuelsson innan lukmans 2-1 var riktigt nice.
Berger ok men inget extra. Nilsson tycker jag gör en av sina bättre matcher med flera fina pass och att han hittar rätt i positionerna. Yashin bäste ytter där han ofta visade prov på bra djupledspel. Kvist nästan lika bra på andra kanten. Lukman bra rörlighet, bolltouch och hårt jobb i positionsspel. Samuelsson lite osynlig men finns oftast i läge när det vankas inspel i straffområdet.

Får ändå säga att det var skapligt tempo för att vara en internmatch, dock blir närkampspelet lidande och en av de få som smällde på lite var kvist, vilket möjligen kan ha fått han att se lite bättre ut.
Örebro Karlstruum
2013-07-19 20:31
Enligt Haddads egna twitter lär det vara en schism. Han skrev något i stil med att han var utanför truppen för att laget släpper in för många mål. Sen är ju givetvis inte det orsaken, men det är ju en schism, det står det ju klart. Om det är med tränaren eller styrelsen låter jag vara osagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro mr olafski
2013-07-19 19:21
@kardinalen mycket konstigt uttalande då han har gjort 5 på 11 matcher där. Haddad är en spelare jag med glädje hade haft kvar i truppen om han kunde hålla sig hel. Skulle han får spela en hel säsong så skulle han spotta in mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kardinalen
2013-07-19 18:45
Angående Haddad till Hammarby:

"– Vi släpper Haddad direkt. Han passar inte in i vår spelartrupp, säger klubbdirektören Ola Danhard till klubbens hemsida."

Rätt hårda ord, trots allt. Vad har den gode Andreas egentligen gjort för att förtjäna sådant?
Annons: