/fotboll/osk/forum/1919.aspx/fotboll/osk/forum/1919.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sogen
2013-07-29 14:02
Ryktas om att Heif är påväg att värva Saeid. Det får bara inte vara sant.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Telle
2013-07-29 13:16
Har läst i kapp lite av synpunkterna efter matchen i lördags, och jag kan bara instämma i att det verkar lite optimistiskt att börja med alla tre nyförvärven från start när vi redan tvingats göra två förändringar i backlinjen. P-O verkar inte vara den som underskattar motståndet, tvärtom, men hade vi mött ett lag som låg högre upp i tabellen undrar jag om vi hade startat med samma elva.

Men sett till de enskilda förändringarna kan jag ändå förstå P-O i vissa delar. Att Kalle fick starta på bänken ser jag exempelvis inga konstigheter i, han har visat relativt svag form under hela våren och faktiskt varit ganska ojämn. En så ung spelare, som har har så hög högstanivå men har haft svårt att få fram det i 90 minuter per match, borde snarare ha matchats mindre redan i våras om det bara hade funnits bättre alternativ. Om det nu äntligen fanns en spelare som P-O trodde på (Gustavsson) så förstår jag mycket väl att han ville prova med honom från start och låta Kalle komma in i ett senare skede.

Det samma gäller Nkili, som faktiskt inte gjort sig särskilt bra på mittfältet i våras, eftersom han varken har hunnit skaffa sig passningsspel eller passningstempo som matchar hans fina positionsspel ännu. I en av de sista matcherna i våras sa P-O till och med rent ut att han ville låta Nkili vila eftersom han var på väg in i något av en svacka (vilket så klart är en fullkomligt naturlig reaktion efter ett tag för en ung div 3-spelare som anpassar sig till den här nivån), men då skadade sig Saied strax före match så Nkili fick spela ändå. (Någon som minns vilken match jag tänker på? Kan det ha varit GAIS, månn tro?)

Däremot ser jag inte varför Lumbana och Nilsson någonsin ska spela ihop, om man från tränarhåll inte vill göra det extra tydligt för styrelsen hur stort behovet är av förstärkningar på det centrala mittfältet.
Nilsson har potential, men har fortfarande inte övertygat mig om varför han värvades hit än. Visst syns det att han har en bra passningsfot, men han hamnar ständigt för långt ner i banan för att utnyttja det, och är inte heller tillräckligt bra defensivt för att fylla skorna efter Kihlen eller Nordback.

Lumbana är rivig, stark och uthållig, men det är bara att konstatera att han har en hel del kvar att utveckla innan han platsar i startelvan som central mittfältare i ett lag som förväntas vara spelförande och bollhållande.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-29 10:26
pemo (Örebro) // Jag har stort förtroende för Peo. Han har visat på resultat både sportsligt och socialt. Dessutom vet en tränare oftast mest och bäst. Det finns otaliga fotbollsklubbar men ett fåtal spelsystem. Peos är inte unikt. Däremot kan han sätta sin prägel på det och har en avgörande påverkan med laguttagningar, taktik, coachning och byten. I grunden skiljer sig ofta olika tränares och olika supportras uppskattning av kraftspelare resp bollspelare. Båda behövs, inte minst på innermittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2013-07-29 10:01
Minatankar// vi har lite olika infallsvinklar, du och jag, men ditt senaste inlägg är klockrent. Håller med dig till 100%. Du ser, det finns ett hopp i alla fall. :)

Tidigare har jag mest analyserat spelare och prestationer, men efter alla hätska utfall mor Sixten funderar jag lite på tränarrollen också. Sixten , PEO , Sundhage och Hamr'en är alla väldigt envisa i sina roller. Att personligheten är olika på dessa råder det inget tvivel om, men alla fyra tror stenhårt på sin idé och har sina klara favoriter.

Vad vill jag med detta då? Jo, jag tror inte att Peos spelide står och faller med en sk kreativ mittfältare. Men det betyder inte av vi i publiken har samma syn.

Lyssna gärna på Lagerbäcks Sommarprogram, så får ni höra många kloka ord.
Dessutom erkänner han också att han ibland valde fel.

Så, jag utgår ifrån att Peo hade full koll på Nkili och Moes status i senaste matchen. Varför de satt på bänken. Att han sedan inte saluför sin laguttagning är väl inget unikt.

Till slut, jag tycker att man kan testa Hasani eller Holmberg som innermittfätare.
Mest för att jämföra med Boris.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-29 09:23
Min särbo suckar när hon får höra vad jag skriver. "Att du orkar", säger hon. "Vadå orkar", svarar jag. "För alla oss som skriver på SvartVitt är detta viktigt och kul", svarar jag. Det är åtminstone mycket roligare än att som många skriva och läsa om på Facebook att man ska äta köttbullar eller pannbiffar till lunch. Eller att man sitter på den ena eller andra restaurangen. Hur intressant är det? Fotbollssnack stimulerar i a f mitt intellekt och känsloliv betydligt mer hehe
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-29 09:16
Guldtass (Örebro) // Har tidigare pratat med flera engagerade ÖSK-supportrar och de känner som du och jag. Det kan väl variera om ÖSKs fram- och motgångar påverkar sömnen, men många vittnar om hur det påverkar humöret och känslan i kroppen. För mig brukar det sitta i ett par dagar. Men det är viktigt med motgångar i livet, inkl förluster för ÖSK, om man fullt ut ska kunna uppskatta och njuta av framgångarna, inkl ÖSKs vinster :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Guldtass
2013-07-29 08:17
Morning
Har sovit dåligt 2 nätter på raken nu, gissar att det är den taskiga insatsen i lördags som ligger och mal i bakhuvudet. Jag såg inte matchen utan var på en grillfest hos goda vänner, men hade Inspark i mobilen påslagen …. tyvärr.
Jag kan hålla med minatankar att PeO gjorde för många ändringar i laget, det verkade skapa en hel del osäkerhet. Trodde att de nya spelarna skulle skolas in lite försiktigare, vet själv att nya spelare på denna nivå behöver en viss startsträcka innan de kan göra sig själva och laget rättvisa.
Men visst tränartrojkan har naturligtvis bra mycket bättre koll på spelarna än vad vi har. Det kanske finns orsaker till ändringarna direkt efter sommaruppehållet.
Hagge var avstängd, betyder att Björnqvist får stå åt sidan nästa match. Lite otacksamt att spela sin första match med laget utan att ha kört speciellt många träningar. Men han kommer att få spela mer matcher under hösten.
Boris och Nilsson på mitten fick mig att rysa lite innan match. För det första har dom aldrig spelat ihop tidigare, Boris har knappt platsat på bänken, ingen at dessa båda är någon pådrivare … det kändes klart otryggt vilket visade sig vara riktig känsla.
Att Moe inte spelade borde vara att han är skadad. Att han satt på bänken betyder då att han endast är småskadad? Moe känns oerhört viktig för ÖSK spel, måste bara vara fit for fight i höst!
Blev också förvånad att Nkili fick sitta på bänken, han har väl startat varenda match tidigare …

Viktigt nu att gnugga in försvarsspelet när Berisha förmodligen är borta flera matcher. Wiktorsson har inte fått speciellt många chanser att spela mittback även om det är hans naturliga position i laget, han behöver en någon match för att öva in tryggheten i sitt eget spel.
Saknar dessutom William i gammalt slag otroligt mycket, hur skadeförföljd kan en spelare vara innan det sätter sig på självkänslan. Vi skulle få ett helt annat anfallsspel med en frisk William, den saken är säker.
Benny Böckling
2013-07-29 00:19
Men fy fan alltså, J-Södras inmarschlåt som dom körde non stop får ju Kenneth & the Knutters låt att framstå som nån jävla rockbjörnslåt...+ det förbannade perrong ljudet vid varje mål på resultattavlan. Ni som var på plats vet vad jag snackar om!
Örebro malge
2013-07-28 23:54
Kenya 22.35. Håller med, hoppas och tror det kommer in nåt snart
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (#tillsammanstillbaka)
2013-07-28 22:40
@ÖSK Fans

Tror nog att ÖSK kommer få lättare med spelet fast emot svårare motstånd i AS. Enligt mig så är ösks lag jättebra för kontringsspel
Örebro kenya
2013-07-28 22:35
Kan vi verkligen ha släppt en innermitt (Berger) utan att ha ngt på ingång? Är ekonomin så dålig? Eller är Nordin på väg tillbaka? Någon annan?
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-07-28 20:55
@Saywee:


Tackar!!
AIK Saywee
2013-07-28 20:45
Tintin, klassiskt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-28 20:19
@Saywee:

Kurre Hamrins då på Ullevi! Snacka om sjysst! På topp så länge, Kurre
AIK Saywee
2013-07-28 20:15
Apropå Tjerna, Guldmålet på Ullevi mot IFK var ganska sjysst :) Vilken kämpe, på topp så länge !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK Fans
2013-07-28 20:08
Kollar på Göteborg-Helsingborg. .herregud vad vi ligger efter dom lagen..går vi upp måste vi värva klass annars blir vi en slagpåse...
AIK Saywee
2013-07-28 20:07
Tintin, 19:19, Fusk !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-28 19:52
Attans också! Johan Wallinder är ju rena ungdomen!
Örebro Karlstruum
2013-07-28 19:38
Haddad skriver på sin twitter att han missar morgondagens match. En hälsenaskada. Men inget allvarligt, men ändå komiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2013-07-28 19:33
@ÖSK Fans:
Instämmer där med. Sundsvall hemma var väl bra också annars håller jag med om att vi lika gärna kunde haft en väldig massa kryss istället för alla uddamålssegrar. Inga av dom har känts säkra.
Örebro Sogen
2013-07-28 19:32
Tjärnström HAHAHAHAHA. vilken idioti!
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2013-07-28 19:28
@Valderinho:
Instämmer, karln har ju inte lirat 90 minuter på 5år...
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-28 19:27
Tjärnqvist spelar hockey och Tjernström fyller fyrtio i februari..
Örebro ÖSK Fans
2013-07-28 19:24
Har vi i ärlighetens namn gjort någon riktigt bra match i år? Tycker Landskrona borta var bra och Degen hemma...annars har matcherna varit jämna och det är lite oroveckande...
Örebro Valderinho
2013-07-28 19:21
Tjernqvist är väl 39år samma som när Kihlberg slutade har jag för mig eller om det var 38. På slutet hade det gått snabbare med en rullator. Va ska vi med en som dessutom har har fått 0 med speltid det här året med AIK. Har någon ens sett honom det här året.Nej just det, han har ju inte spelat något! Förra året var han på dekis redan. Han är slut som spelare. Han kommer säkert också skada sig efter en sisådär 55 minuter med en bristning, om han skulle spela med oss..Skärp er för fan! Det finns betydligt bättre spelare med potential dessutom!
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-28 19:19
Saywee// För polcirkel-muslimer gäller stockholmstider har min arbetskamrat lärt mig. Norra polcirkeln ska tilläggas.
AIK Saywee
2013-07-28 19:16
ÖSK Fans, vore lämpligt att ändra matchtid under Ramadan, så att muslimer kan få i sig lite näring före matcherna ... ... luriga grejer det dära, när sola går ner så sent om kvällarna och synd om dom som lirar kring Polcirkeln och norrut.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-28 19:12
ÖSK-Karl välkommen åter :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK Fans
2013-07-28 19:11
Wallid Atta fastar med pga Ramadan men tillåts äta på match dagen. ..konstigt med mohammed? ? Är han skadad så borde han väl inte sitta på bänken. ..så typiskt ÖSK
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-28 19:11
Tintin i Tibet (Örebro) // Hade föredragit din uppställning nu när vi såg resultatet.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: