/fotboll/osk/forum/1813.aspx/fotboll/osk/forum/1813.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Jonas r
2013-09-08 20:47
Peter: du läser också som du vill. Jag använde homofobi begreppet mest för att de vanligt förekommande i sammanhanget. Kan istället använda tolerans för att beskriva vad jag syftar på. De handlar inte om att göra läktaren till en prideparad utan om att visa tolerans mot hbt människor lika mycket som vi allla göra mot andra folkslag. Har själv spelat fotboll så jag vet tyvärr vilken jargong det finns och den exkluderar idag människor från att delta i den gemenskapen som fotboll ska vara. Alltså det är inte främst en massor banderoller och flaggor som är viktigt utan vilka värderingar som finns i klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Degerfors gbgdeg
2013-09-08 20:40
Jonas jag menade inte att du åker , tänker mer på Emma Green men du kanske åker på tillställningar med målade händer o fötter , vad vet jag:)
Har dom sina lagar och vi är gäster där så ska vi iallafall kunna respektera det ,men använd inte idrottsarenan som något slagträ mot människorna i det landet.
Örebro Pete Zahut
2013-09-08 20:39
@Jonas r:


Du läser som du vill läsa. Jag jämförde inte dessa i sig utan tanken att du anser att en person som lider ev en neurotisk störning (vilket en fobi är) skall man ta avstånd mot. Då bör man väl vara konsekvent mot alla fobier?

Om du däremot använde "fobi" begreppet i en mer slarvig betydelse och anser att alla som inte bejakar eller tycker om samkönad sex lider av en form av störning (som fobi är) så gör du ju samma sak som "Homofoberna" fast tvärt om.

Däremot inte sagt att jag har acceptans för diskriminering men jag vill heller inte ha massa religiösa, politiska eller sexuella manifest pågående framför mig när jag går och ser fotboll. Det är inte den upplevelsen jag betalar för. Dessa får hållas på andra platser
Örebro Jonas r
2013-09-08 20:20
gbg deg: vad menar du med att åks runt p säga hur andrs ska leva?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2013-09-08 20:20
om man jämför klaustrofobi med homofobi så skämtar man och har jag fel så förklara då gärna istället för att påstå att jag använder härskar tekniker. Att vara mot homofobi dvs vara tolerant är inte att tvinga på någon en åsikt. Det är att vara inkluderande.
Postat via SvenskaFans-appen
Degerfors gbgdeg
2013-09-08 20:04
Jonas r : härskarteknik ...när någon annan skriver så viftar du bort det kallar det skämt .....

Tolerans ska vi ha men inte åka runt och säga hur andra ska leva
Örebro butter toker
2013-09-08 19:53
haha tifo och hejaramsor på bion och teatern! "James Bond, James Bond, världens bästa Bond!" haha fast teatersport finns förvisso, där skulle det funka "Helge Skoog, Helge Skoog, vi får aldrig nog!"
Örebro butter toker
2013-09-08 19:45
inte bryter väl restalundsvägen mot några regler när han (hon?) tar med sig den irländska fanan in på Behrn, men jag kanske har fel? kanske bör han (hon?) istället sy sig en dräkt i fanans utformning? Thore skogman hade väl en sån dräkt när han sjöng dra ända in i hälsingland? fast i svenska fanans färger då, inte hälsinglands. får man förresten ha den svenska fanan på läktaren? Om man inte får ha den syriska eller irländska fanan varför ska man då få ha den svenska?
AIK Saywee
2013-09-08 19:19
Jag ställde en fråga som flera i min "närhet " funderat över och fick ett tydligt svar av Restalundsvägen, vilket jag tackat för, så att vi vet bakgrunden. Sedan kanske jag tyckte att det vore intressant att läsa vad andra har för syn på fenomenet ... även om inte alla skriver i klarspråk.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2013-09-08 18:59
Peter: utgår från att du skämtar och väljer därför intr att kommentera. Kontentan av att vi inte skapar en inkluderande fotbolls kultur kan i praktiken innebära att vi går mista om stora talanger, spelare som kunnat bli världstjärnor men pgs intolerans valda bort fotbollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-08 18:08
@Saywee:


Vad som är tillåtet på arenan har inget att göra med vad som stör mig personligen eller inte. Upplever att du vill misstolka och provocera nu. Du för en pseudodebatt.

Och det är riktigt att det inte är tillåtet att sjunga vad som helst.
Upplever att du försöker skapa problem som inte finns.

Hur tror du det skulle uppfattas med amerikanska flaggor och syriska flaggor på läktaren i dessa dagar eller en irländsk under inbördeskriget? Återigen, detta har inte med ÖSK och fotboll att göra.
Örebro Pete Zahut
2013-09-08 18:08
@Jonas r:


Ta avstånd från människor som lider av homofobi? :)) Som att ta avstånd från alla som lider av klaustrofobi?

Alla människor har rätt att tycka precis vad de vill om denna sak (så länge man inte sysslar med diskriminering) utan att för den skull bli utstött av samhället. Du har ingen som helst rätt att tvinga på en människa dina åsikter och sedan uppmana till utfrysning för att de inte tycker och känner som du.
AIK Saywee
2013-09-08 17:52
Bestämmer arrangören, vad klacken bör sjunga ... ... eller snarare inte sjunga ?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-09-08 17:50
Så den irländska flaggan stör dig minatankar, eller tolkar jag dig fel ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-08 17:33
@Saywee:

//

Självklart påverkar politik allt i samhället och tvärtom. Vad jag skrev är att propaganda för annat än ÖSK och fotboll inte hör hemma på en fotbollsarena om det inte sker i samarbete med arrangören.

Det är mycket enkelt hur komplicerad världen än är. Det är arrangören som bestämmer. Vi har demonstrationsrätt och rätt att uttrycka oss. Men inte hur som helst på ett arrangemang man betalar för att komma in och där arrangören sätter reglerna. Publiken förväntar sig att få se fotboll och betalar för det, inte politiska eller andra budskap som ligger utanför ramen för klubbens verksamhet och överenskommelser med partners/sponsorer. Det är hur enkelt som helst.
Degerfors gbgdeg
2013-09-08 17:22
Saywee :)....tror inte ni träffar så bra som vi så lämna vapnen hemma Bättre skyllapå såna som inte kan försvara sig nästa gång skyller vi er
AIK Saywee
2013-09-08 17:07
Om vi hälsar på i Degerfors, skall vi då ta seden dit vi kommit, och beskjuta linjemän och skylla på insekter ?
Postat via SvenskaFans-appen
Degerfors gbgdeg
2013-09-08 16:59
Jonas r precis som jag skrev ,då ska man stanna hemma , då tar man av avståndstagande på hemmaplan mer uppriktig mot alla och mot dom som ställer till festen åt idrottskvinnorna o männen:) . Så man behöver inte gilla allt men nog fan tar man seden dit man kommer.
AIK Saywee
2013-09-08 16:56
minatankar, 15:37, "tifon" på teatern eller biografen ... ... ganska ovanligt, jag har "sällan" upplevt sådant :) Vad är politik och var hör den inte hemma?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2013-09-08 16:41
gbg-deg: Att ta seden dit man kommer argumenetet känns sådär fräsch. Så oavsett ifall de handlar om rasism, förintelse, homofobi m.m. så ska man ta seden dit man kommer ?? Dumheter!!
Örebro Jonas r
2013-09-08 16:35
Homofobi är ju ett stort problem inom fobollen, likväl som de förekommer avståndstagande av klubbar på arenor mot rasism borde samma sak kunna gälla homofobi. Förstår inte vad problemet är. Fotboll har alltid haft en fostrande roll och i den borde det innefatta ett avståndstagande mot homofobi.

I slut ändan gott folk handlar det om alla människors lika rätt att utöva och uppleva fotboll !!

Sedan uppmanar jag er att läsa historia, se er omkring i världen och inse att fotobll och politik alltid kommer höra ihop.
AIK Saywee
2013-09-08 16:23
Det är en ganska svår "fråga" dvs om idrott, politik och utveckling hör ihop. Våld och våldtendenser hör dock inte hemma någonstans!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pete Zahut
2013-09-08 16:06
@gbgdeg:Själv kommer jag att vifta med fotfetischisternas flagga - Tycker de får för lite publicitet
Degerfors gbgdeg
2013-09-08 16:01
Vad uppnår man med ha en flagga med regnbågens färger ? Homofobi?då har väl vi fobier mot allt...
Tycker till ock med att det var fel Av Emma måla naglarna som hon gjorde , ta seden dit man kommer heter det väl i Sveariket ,annars kan man stanna hemma.
Hemma iDegerfors finns det ingen människa som är lagd åt det hållet , tycker det fungerar ypperligt här
AIK Saywee
2013-09-08 15:57
minatankar, så enkelt är det inte, vi lever i en komplicerad värld, med en oviss framtid ... ... där pengar och maktbegär styr över sunt förnuft och medmänsklighet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-08 15:37
För mig är det mycket enkelt. Några flaggor, banderoller och plakat för annat än de lag som möts eller för en angelägen fotbollsfråga, hör inte hemma inne på arenan, lika lite som det hör hemma på teatern eller biografen.

Propagande får man ägna sig åt utanför arenan eller i så fall bära ett klädesplagg,
om man nu inte är en partners/sponsor som gör det i samarbete med och med tillstånd av klubben.
AIK Saywee
2013-09-08 15:37
Bara vi inte tappar "identiteten", vi är ju svartvita fans allihopa, med lite inslag av rött ibland ... ... jaja, kanske inget att diskutera, snart kommer startälvorna att trippa in :) Heja SPORT !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2013-09-08 14:31
Saywee:

Tycker definitivt vi borde kunna ha regnbågsflagga, speciellt inom fotbollen finns ju en hel del homofobi.
AIK Saywee
2013-09-08 14:20
Jonas r, ja det är inte helt ointressant, i den galna värld vi lever i, allt hänger samman på något sätt. Tänker på Emma's regnbågsfärgade naglar som skapade rubriker, irritation och sympatier. Idrott och politik är nog svårt att hålla helt isär ... ... men tycket ni att vi kan ha flaggor i alla regnbågens färger på Västra Stå? För mig spelar inte den irländska flaggan någon större betydelse, men hur många budskap kan och vill en supporterklack förmedla ? YNK
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jonas r
2013-09-08 12:37
Jag försöker inte försvara alla poltiska yttringar på läktaren däremot tycker jag fenomenet är intressant då det alltid har existerat. Fotbollssupportrna i Egyptien var en viktig faktor i revolutionen, fejden mellan west ham och millvall går att härleda till strejbryteri i hamnen ja de finns hundrata exempel...
Annons: