/fotboll/osk/forum/1812.aspx/fotboll/osk/forum/1812.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-09-09 22:49
@Saywee:


Det också, vet ju att du även har fobi mot Vuvozelor, mycket fobi är det i vårt land ;) Själv har jag fobi mot marsipan och mandelmassa. Kanske vi kan få en gemensam manifestation på BA?
Örebro Pete Zahut
2013-09-09 22:25
@Saywee:
Tycker vi skall manifestera ett avståndstagande mot din fobi
Örebro Pete Zahut
2013-09-09 22:23
Såg på Facebook att Berisha opererades som idag. Trodde det var förra måndagen. Han opererades i Göteborg om jag förstod saken rätt.
AIK Saywee
2013-09-09 22:20
Vet inte, har fått flaggfobi ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-09-09 22:04
@Saywee:


Men hur var det nu, är det så som flaggan såg ut när Irland var enat som det viftas med?!
AIK Saywee
2013-09-09 21:27
ÖSK vår 10 vinster 3 oavgjorda 1 förlust ÖSK höst 3 vinster 3 oavgjorda 2 förluster Jag trodde att "höstupplagan" skulle bli bättre :(
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-09-09 20:53
Ja tänk vilket skrivande det blev, jag som bara undrade över en irländsk flagga. Trodde faktiskt att någon gillade Walker. Sedan skrev Restalundsvägen att det var ett politiskt budskap, vilket jag fortfarande tycker är märkligt. Tja, så var det igång och flera fick fobi ...
Postat via SvenskaFans-appen
Sawadee
2013-09-09 20:36
tänk vilken debatt saywee satte igång..
Örebro Leper
2013-09-09 20:04
Ja det här med politiska manifestationer på våra fotbollsarenor är ju verkligen ett problem och en stor fråga...

Örebro cellblock
2013-09-09 18:33
Visste inte att Elden inuti från början var tillägnad Sturehov
AIK Saywee
2013-09-09 17:52
Jag lider av svartvit fotbollsabstinens, de(t) enda som kan bota mig, är doktor Ljung's målsprutor, några backar och en riktig stänkare i krysset.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-09 17:10
Så här tycker jag i denna diskussion;

Det finns många angelägna samhällsfrågor som man kan engagera sig i på olika sätt. Möjligheterna att uttrycka dem är oerhört många i detta informationssamhälle. Och jag tycker man ska engagera sig i de frågor man tycker är angelägna. Inte överlåta all utveckling åt andra och bara se på.

Samtidigt förväntar jag mig att se en film på biografen, teater på teatern, musik på konserten och fotboll på fotbollsmatchen. Det känns inte bra om man öppnar för all form av opinionsbildning så fort människor är samlade i större skalor, speciellt inte när det är i en lokal eller inne på en arena där publiken betalat entré för att få ta del av någon form av underhållning. I så fall får opinionsbildningen ske utanför lokalen/arenan.

Om sedan den arrangerande klubben eller SvFF har särskilda skäl till samarbete med någon som driver opinionsbildning och där båda parter har ett utbyte av samarbete, kan jag tänka mig att man gör avsteg från denna min grundsyn.
Men då bör man ha mycket goda skäl för detta. Jag kan t ex se kopplingen till alla människors lika värde och till fotboll, så länge det finns huliganer som på läktaren ropar okvädesord till mörkhyade spelare.

Däremot är det ju mycket trevligt om och när ÖSK erbjuder kringarrangemang före och efter matcher av underhållande karaktär och i samarbete med partners/sponsorer.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-09-09 16:35
Läskigt att se att hånfullheten och fördomarna finns även bland ÖSK-supportrarna.
Nåväl, inte mycket att göra.

Örebro bison Forumkung
2013-09-09 16:33
Du måste skämta när du får det till att jag vill omvända hetero till homo, det är just den inställningen som finns inom kretsar som i alla fall jag inte vill beblandas med, att det finns en HBT-konspiration för att ta över världen - säkerligen är judarna och frimurarna med på ett hörn. För övrigt håller jag med dig om att arenorna inte ska verka som politiska megafoner - oavsett det politiska budskapet. Dessutom läste du nog mitt inlägg lite slarvigt, jag skrev att om Svff vill manifestera för att HBT accepteras inom idrottsrörelsen så tycker jag det är ett gott syfte på samma sätt som jag tycker att UEFAS/FIFAS Kick racism out of football har ett gott syfte.
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-09-09 16:16
MMS//

"Nu tror jag att du försöker göra dig dummare än vad du är, eller var det bara menat som ett skämt? för det kan väl inte vara så att man vill tydliggöra ett ställningstagande att sexuell läggning inte skall vara orsak till diskrimenering. Att homofobin är väl utbredd inom idrottsrörelsen kan ju inte vara en hemlighet för någon, så att aktivt gå ut för att manifestera jämlikhet kan knappast att anses som fel. "

HBT-personer får väl utrymme så det räcker ändå? Skall det nu börja manifesteras på våra sportarenor också? Vilka andra skulle få gå halvnakna och spöka ut sig på Stockholmsn gator utan att bli gripna? Se sen bara på en medelmåttig divII-spelare i fotboll. Anton Hysén, han klev ut ur garderoben och blev superkändis över en natt, Lets Dance ringde ju direkt.

Men ni som vill införa manifestationen på våra arenor, snälla, måla bara naglarna, är så trött på att få flaggor och banderoller framför mig redan som det är.

Men nu drar jag mig ur denna fjantiga diskussion.
Örebro MMS
2013-09-09 15:53
@"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT):Nu tror jag att du försöker göra dig dummare än vad du är, eller var det bara menat som ett skämt? för det kan väl inte vara så att man vill tydliggöra ett ställningstagande att sexuell läggning inte skall vara orsak till diskrimenering. Att homofobin är väl utbredd inom idrottsrörelsen kan ju inte vara en hemlighet för någon, så att aktivt gå ut för att manifestera jämlikhet kan knappast att anses som fel.

Örebro MMS
2013-09-09 15:47
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-09-09 15:06
@bison Forumkung:


Varför vill du manifestera för en annan sexuell läggning? Menar du med det att du vill försöka omvända hetro till homo?

Förövrigt räcker det väl med all uppmärksamhet HBT-personer får med Pride och annat utrymme i media som t.ex melodifestivalen. Ligger helt klart något i Ugglas låt om man vill bli känd, den som heter bli gay.

Håller med de som anser att manifestationer inte har något på idrottsarenor i Sverige att göra. Vi lever i världens mest jämlika samhälle alla kategorier.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-09-09 14:49
Kan knappt vänta tills Sportklubben får börjar lira igen så vi kan börja fokusera på fotboll igen dock!
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-09-09 14:46
bison// jag med. När det som sker i Ryssland inför öppen ridå borde man stå upp för alla människors lika värde. Fotbollen är då ingen "fredad" plats i mitt tycke.

Örebro Pete Zahut
2013-09-09 14:32
Nu är det Wärle som blir intervjuad
Örebro Sogen
2013-09-09 14:09
ja
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-09-09 13:55
Är pyromani en sjukdom ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro bison Forumkung
2013-09-09 12:37
@Pete
Håller inte med.
Homofobin inom fotbollen är utbredd, jag omformulerar och säger att om Svff vill manifestera för acceptans av annan sexuell läggning än hetro skulle jag tycka att det var bra
Örebro Pete Zahut
2013-09-09 12:23
@bison Forumkung:
Man kan inte manifestera mot en sjukdom. Fobier bör behandlas av psykoterapeuter.
Örebro bison Forumkung
2013-09-09 12:11
Jag anser i demokratisk anda att man ska hålla politiska budskap borta från arenan, annars hamnar vi på ett sluttande plan. Om Emma får "protestera" mot den ryska lagstiftningen så måste följaktligen en annan idrottare få protestera mot den ex svenska invandringspolitiken eller för legalisering av barnporr. Allsvenska matcher arrangeras av Svff så de kan bestämma att det ska manifesteras mot rasism men däremot förbjuda att supportrar manifesterar mot homofobi. Om däremot Svff vill manifestera mot homofobi skulle jag tycka det var ett ypperligt initiativ.
Örebro butter toker
2013-09-09 11:52
frågan är intressant, kollar tex arrangören budskapen i tifon o på banderoller? minns att det va en diskussion om en bandreoll härom året som vissa stötte sig på kan det ha handlat om Astrit? jo, förrsten var det inte kring ordet h-ra i astrit-banderollen? kan verkligen arrangören ha godkänt det?
AIK Saywee
2013-09-09 11:12
Äsch vilket tjafs det blev, tänk om han/hon med den irländska flaggan, faktiskt har tillåtelse från arrangören ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-09-09 11:08
Jag/vi blir nog ändå lite snurriga, trots att det är så kallat glasklart ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-09 09:13
@Saywee:


//

Ingen har sagt att allt måste förankras. Jag har tidigare skrivit att flaggor, plakat och skyltar som inte har med ÖSK, motståndaren eller fotboll att göra inte kan användas på arenan utan arrangörens tillstånd. De bestämmer innanför portarna och publiken har betalat för att få se fotboll och arrangemang som sker i samarbete mellan ÖSK och dess partners/sponsorer, inget annat.

I övrigt får man naturligtvis vara spontan och visa känslor. Dock inte på ett sätt att man kränker andra människor.

Förstår inte vad problemet är. Har man tagit med sig en banderoll med politiska budskap är det ju inte spontant, utan planerat. Upplever att detta är enkelt och kristallklart.

Vad är det som gör dig snurrig?


Annons: