/fotboll/osk/forum/1804.aspx/fotboll/osk/forum/1804.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro John CapsLock
2013-09-13 16:52
.
Örebro John CapsLock
2013-09-13 16:46
@Jonas r:


GIF och FFF har alltså kvar att mötas? Det är bra! :0)
Örebro Jonas r
2013-09-13 16:41
Falkenberg har enligt mig tre svåra matcher kvar: - gais borta - Degerfors borta - gif borta Apropå Nordin så tycker jag hans insats igår var under all kritik fast det var han inte ensam om. främst är nordin dålig i det defensiva spelet han behöver kihlberg bredvid sig. Nordin har däremot visat provbpå sitt gamla spel i andra matcher. ge han tid bara
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro John CapsLock
2013-09-13 16:39
Lite OT:

Vad tycker ni om Örebro hockeys nya design på hemsidan (om vi tex jämför med ÖSK:s)?
Örebro Svartvitt forever
2013-09-13 16:24
Jag hör till dem som kallt räknar med att Falkenberg tar förstaplatsen. Lyckligtvis för oss verkar Sundsvall har råkat in i en värre formsvacka än vi, och de har väl Falkenberg kvar att möta, plus Hammarby och någon till som de kan gå på pumpen mot. Själv är jag rädd för de här bortamatcherna mot lag i nedre delen av tabellen, som kommer att kämpa som djur.
Men så länge Brage håller emot ikväll behåller vi ledningen.
Örebro John CapsLock
2013-09-13 16:14
Ja Brage räknar jag med föga hjälp från. Även om de sprattlade emot Hammarby tills utvisingen kom. Men det viktiga är egentligen hela tiden vad som händer med laget som ligger på tredje plats. Det är dit vi vill ha distans

Har Sundsvall och Falkenberg några "tunga" motståndare kvar?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-09-13 15:57
Damn straight butter! Det är liksom inte ÖSK utan att tappa till synes säkra ledningar eller att inte vinna med uddamålet mot gärdgårdsgäng ;)
Örebro pemo
2013-09-13 15:54
Och så skall jag föröka stava rätt också.
Sen tycker jag det är en viss humor i ÖSK-Karls utfall.
Örebro pemo
2013-09-13 15:51
Minatankar// Jag skall förtydliga mig. Jag trodde inte på Nordin i "spekulationsläget". Alltså ville inte att ÖSK skulle lägga krut på honom.
MEN, när han nu ändå kom, så hoppades jag att jag hade fel i min åsikt, och litade på ÖSK:s organisation , att han var den toppspelare vi behövde.

Det är väl inte helt inkonsekvent? ;) Jag har tankar/invändningar om vissa namn, men när de väl är hos oss hoppas jag alltid att de skall lyckas. Som Pode och Peter S.

Återigen så lovar jag att inte använda mina egna fördomar om andra skribenters sett att uttrycka sig och bara försöka sakargumentera.

Men nu kan vi väl alla hålla på Brage i kväll?
;) ;) ;)
Örebro butter toker
2013-09-13 15:46
@Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS):
de är ju precis så det ska va juh!! :-)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-13 15:39
@Sogen:
Jag har fört diskussion några gånger på ett år med några få skribenter. Vet att jag har stort stöd för mina åsikter i detta. Läser massor av diskussioner nästan varje vecka som är hetska och med arga inlägg bland flera skribenter och som jag väljer att inte delta i. Så vi har olika uppfattningar i frågan om jag deltar i de flesta hetska diskussionerna. Jag deltar i ett fåtal men kan då göra många inlägg när jag märker att sarkasmerna fortsätter. Det finns tre alternativ för mig 1) Att sluta med elakheter. 2) Jag ber vederbörande fara åt h......3) Du får aldrig mer läsa mina synpunkter något mer på denna sajt. Vad väljer du? Förstår att du är sur på mig som inte gillade när du kallar spelare för flintis.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-09-13 15:35
@Sogen:


I våras har vi Cresto = djuppledslöpare. Speliden måste passa spelarmaterialet.

Just nu är det ibland en pina att följa matcherna. Man bör vara drogad för att inte ramla ihop utmattad efter slutsignalen.
Örebro Sogen
2013-09-13 15:16
minatankar Det är märkligt att du är inblandad i de flesta hetska och arga diskussioner här (med olika skribenter i skottgluggen). Beror det bara på dom andra tro? Vårt största problem i anfallet är bristande rörelse, vi behöver en ljupledslöpande forward bredvid Hasani. ofta står 4 spelare på rad i anfallet då våra yttrar hamnar för högt och blir stillastående. Vad är då problemet? Tror det är en blandning av spelidé och spelarkvalitet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro butter toker
2013-09-13 15:06
minatankar// håller me Godzílla, nog borde du väl också i rimlighetens namn banna den som skriver:
"Du är helt djävla dum i huvudet Pemo. Du måste vara en komplett idiot. Det märks att du kommer från en håla som gud glömde, förbannade pajas"
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-13 15:00
@Godzilla Hårddisksson:

//

Jag har uttryckt både här och i personliga möten med ÖSK-Karl att jag tycker att han ibland kan vara väl tuff och använder uttryck som jag anser man ska avhålla sig från. Och jag vet att han själv inser det. Däremot har han aldrig varit kränkande mot mig personligen.

Jag har också ofta gått in när andra uttrycker sig kränkande om andra.

Men när Pemo och några till här på SvartVitt riktar sig mot mig som person och inte debatterar mina åsikter, då blir jag tydlig och det kommer jag vara oavsett om det är Pemo, ÖSK-Karl eller någon annan. Alternativet är att jag ber människor fara åt h......... eller avstår från att delta i debatten. Jag sitter inte bara tyst och accepterar att det får gå till så.

När jag var ordförande i en fotbollsklubb och det fanns supportrar på läktaren som skrek könsord och andra krängande uttalanden om domare och spelare så att barn och barnfamiljer hörde det, gick jag fram till vederbörande och sa att han omedelbart fick sluta eller så skulle jag avvisa honom från anläggningen. En gång hade jag 10 man runt om mig. Jag drar mig inte från det i alla fall.

Och är jag inte ordförande och har det speciella ansvaret för matcharrangemanget så säger jag samma sak om jag märker att någon i publiken runt om mig skriker saker som jag inte vill att mina barn eller barnbarn ska höra. Kan inte för mitt liv förstå att vi ska acceptera sådant uppträdande och sitta tysta.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-09-13 14:45
Förövrigt håller jag med Pemo om Nordin. Han är inte den härförare han en gång var och personligen sätter jag ofta hjärtat i halsgropet när han tar det där fjärde extra tillslaget på bollen när motståndarna sätter press. Jag vill ha in Nilsson bredvid Said illa kvickt.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-09-13 14:39
minatankar: hoppas då verkligen du också ryter till mot ÖSK-Karl som slänger sig med en hel del okvädesord. Personligen tycker jag allt som har personangrepp är förkastligt oavsett vem som uttrycker dem. Skärpning hos alla med andra ord.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-13 14:29
Pemo: "Och ni andra som inte deltar i denna vendetta, jag kommer nog inte att sluta ha åsikter om ÖSK. Om någon sedan tar mina åsikter som personliga påhopp så får jag väl försöka rätta mig efteråt. Eller är det lugnare om jag drar mig ur?" // Du tycks har synnerligen svårt att förstå hur tydligt jag än uttrycker mig. Du får ha vilka åsikter du vill om spelsystem, spelare, ÖSK och fotboll. Och du får naturligtvis kritisera mina åsikter i samma frågor. Vad jag reagerar på det är när man gör personliga påhopp, kränker människor och inte visar dem respekt. Det har du gjort vad gäller mig ett flertal gånger i år. Jag är inte lättretlig och kan visa stor tolerans och ha humor. Men jag drar alltid en tydlig gräns när man inte visar respekt och när man kränker andra. Det ägnar jag mig inte åt. Är ett Lejon och de är mycket snälla enligt astrologin. Men reta inte ett Lejon står det. Då ryter han till ;-) Min åsikt om detta gäller oavsett om man som du är sarkastisk och skriver nedsättande om personer och inte deras åsikter eller om man som andra kan kalla spelare för flintskalliga, äckel mm.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-13 14:14
pemo
//

Kl 00.04 skrev du
"Jag tillhör de som inte tyckte att ÖSK skulle plocka hem Nordin."

Kl 13.41 skrev du
"Jag trodde att det skulle komma en högklassig allsvensk spelare, som...."

Detta visar bara att du är helt inkonsekvent.

Om du förväntar dig att det ska komma en högklassig allsvensk spelare till laget så finns det väl ingen anledning att ha åsikten att man inte skulle plocka hem honom? Eller är det något annat än hans spelmässiga kvaliteter och hans ÖSK-hjärta som gör att han inte skulle passa i ÖSK menar du utan att du tycker det är bra för Nordin och laget att han är avstängd nästa match?
Örebro TommyS
2013-09-13 13:54
För inspiration. Trevlig helg!
Örebro pemo
2013-09-13 13:41
jisses grabbar. Har jag trampat på så ömma tår?
Allt detta bara för att jag såg en stor humor i våra spelare inte kan /passar in i vårt nuvarande system.Trots att vi leder serien.

Men OK, jag skall inte tramsa mer med er för det blir bara en massa fåniga påståsenden där vi hittar små citat som sedan kan plockas in i lämpliga subjektiva tyckande.

Skall bara förklara mitt "jubel" över Nordins avstängning.
Han har inte motsvarat mina förväntningar i ÖSK. Jag trodde att det skulle komma en högklassig allsvensk spelare, som hamnat på sne med sin tränare , och visa för alla att göteborg gjorde fel som inte satsade på honom.
Men vi fick en gående mittfältare som slår en hel del alibipassningar och inte en ledande härförare.

Och detta är mina åsikter. Behöver inte alls delas av er andra. Bara jag får uttrycka dem.

ÖSK-Karl// Då ändrar jag mitt omdöme om Minatankar och skriver torr i stället för humorlös. Torr humor kan också vara vansigt rolig.
Sedan unddrar jag om du hade tröja 23 i IK SE förr i tiden?
Den killen var också lättretad och svingade villt när han fick en tryckare.
;) ;) ;) ;)

Och ni andra som inte deltar i denna vendetta, jag kommer nog inte att sluta ha åsikter om ÖSK. Om någon sedan tar mina åsikter som personliga påhopp så får jag väl försöka rätta mig efteråt.

Eller är det lugnare om jag drar mig ur?
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-09-13 13:28
@Åter till ståplats. (Sekt. E):


Inte lätt att sansa sig när fanskapet (pemo) påstår att jag vill se ÖSK förlora, men för mitt hjärtas välbefinnande och forumläsarnas skull lägger jag ner läsandet och skrivandet här till söndag.
Örebro butter toker
2013-09-13 13:27
@"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT):
får man skriva hur som helst till vrandra här?
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2013-09-13 13:24
Sansa er lite grand snälla rara. Var man bor avgör förhoppningsvis inte graden av korrekthet i åsikter. Alla vill Sportklubbens bästa men med något olika vägar dit.
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-09-13 13:17
pemo//

Egentligen är du inte ens värd en kommentar efter ditt påstående, hur får du det att gå ihop, jag vill inte att ÖSK skall vinna enligt dig men ändå vill jag att de skall gå till AS??? Du måste vara en komplett idiot.

Hur tycker du Sixteneran slutade då? Jag slogs som en galning för att få bort finnarna och Sjögren, tyvärr var det för sent när tillräckligt många insåg samma sak.

Mest tror jag du retar dig på Ishockeyn som gammal styrelsemedlem eller vad du nu var i Arboga hockey, just att jag skrev att det fanns stora förutsättningar att ÖHK skulle gå upp i ES (SHL), (något du hånade mig för)och att de då skulle ta resurser från ÖSK var/är ju självklart. Arenan är ju nästan utsåld redan på förköp för hela säsongen och imorgon åker jag och mellan 2.000-3.000 Örebroare till Karlstad, måste vara historiskt många bortafans från Örebro, så ja, jag går på ishockey också, vilket säkert en majoritet av de som även går på ÖSK:s matcher gör. Vad är det för fel med det?

Men du skall inte försöka släta över det du skrev, att du sedan påstår dig skriva med humor är du nog ensam om att göra, har aldrig sett ett inlägg med humor i från dig under alla år, så har du mage att hoppa på minatankar för att han skulle vara humorlös.

Det märks att du kommer från en håla som gud glömde, förbannade pajas.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-09-13 13:14
@pemo:
// Om du anser mig humorlös så får jag naturligtvis acceptera din åsikt. Eftersom du påstår dig läsa vad jag skriver så måste du ändå ha sett att jag ganska många gånger använder mig av tecknen :-) resp ;-) för att visa att jag kan ta saker med distans. Och jag hör till Telles supportrar och visar också min uppskattning över hans humor. De som känner mig vet att jag ofta finner humoristiska inslag i tillvaron och kan lätta upp stämningen. Däremot tror jag inte på att försvara sin argumentering med att man velat skoja om man inte använt ett tecken som visar det. Det har jag skrivit flera gånger och det beror på att man inte här kan läsa av kroppsspråk eller se glimten i ögat. Synd också att du tycker att jag som engagerad supporter inte ser saker från den glada sidan ("kan du aldrig se det från den gladare sidan"). Du tycks hoppa över alla inlägg jag gör där jag visar hur glad jag är över mål, vinster och fina insatser, t ex av Hagge under andra halvlek mot Degerfors. Jag har också hyllat klubben för att de vidtagit alla de åtgärder som krävs för att optimera chansen till allsvenskt spel nästa år. Tycker inte heller om att du skriver att jag vet hur saker ska vara därför att jag skulle ha erfarenhet. Har tagit upp det en gång med dig tidigare då skrev du flera nedsättande saker om mig och att jag inte förstod mig på ekonomi inom fotboll. Det stör dig uppenbart att man har erfarenhet o c h synpunkter. Är det bättre att inte ha erfarenheter eller att inte ha synpunkter? Jag upplever att du har problem med mig därför att jag har erfarenheter av elitfotboll vilket du själv saknar, och att du tycker att det är bra att Nordin är avstängd därför att du har en negativ uppfattning om spelare som når ekonomiska framgångar. Det är min uppfattning som jag helst inte skulle vilja publicera, men du gör mig hela tiden förbannad med dina påhopp, så nu vill jag framföra det. Jag kan bara läsa Jantelag i dig. Om man står upp för något så vill man imponera, synas, få status eller är negativ. Du kan tydligen inte tänka dig att man kan driva frågor bara för att man vill påverka och skapa framgång. Om du läser hur jag argumenterar så tar jag ofta upp något positivt, därefter det som hade kunnat vara bättre för att sluta med något positivt. Och jag kritiserar a l d r i g en person utan har kommentarer om hans/hennes insats, spel eller åsikter. Det är stor skillnad mot dig och en del andra som just kommenterar att andra är negativa, humorlösa, torra, självgoda och allt du hittar på vad gäller själva personen och personligheten. Själv vill jag sluta med något positivt och säga att jag gillar bönder :-)
Örebro pemo
2013-09-13 12:31
ÖSK-karl // Då kanske du skall gå tillbaka och läsa lite hur du uttrycker dig. Under hela Sixten-eran öste du galla över allt och alla. Eftersom man läser en text på eget vis, så kändes dina inlägg väldigt ofta som " vad var det jag sa" och att du skulle dra bort sponsring, gå på hockey osv.
Men jag betvivlar inte att du också vill se även ÖSK i allsvenskan.

Minatankar // Har du aldrig försökt se det lite från den gladare sidan? Men på ett vis förstår jag dig. Jag läser dina inlägg och får en viss bild som , om du missförstår mig rätt , en väldigt engagerad men humorlös skribent. Som med erfarenhet vet hur det skall vara. Eller i alla fall har en tydlig vision. Och då är det kanske svårt att inte vara torrt seriös.
Ungefär som att jag alltid försöker vara lite ironisk och raljera över saker som inte alltid faller alla i smaken. Men vi behöver ju inte alltid tycka lika.

Slutligen ber jag att få citera en gammal sanning: Stadsbona är bra tossiga. Kallar mig för bonndjävel, när jag bara är en dräng.
Stå på dig ÖSK-Karl. ;)
Örebro Kung Kobra
2013-09-13 12:09
@bison
Håller med helt om att spelet inte var bra i våras heller. Att det ändå blev så många poäng visar mer hur dåliga övriga lag i SE är. Det känns som att spelet i ÖSK inte har fungerat på hela säsongen. Det eviga bollandet bakåt och i sidled ger väldigt lite och slutar ofta i panikrensningar när motståndaren sätter press på backlinjen. Det är konstigt att inte fler lag utnyttjat det. Många spelare verkar vara inställda på att passa bakåt som förstaalternativ så fort de får bollen. Passningsspelet fungerar inte heller bra. Massor av felpass i match efter match, inte minst från de tilltänkta spelfördelarna på mittfältet.
Örebro John CapsLock
2013-09-13 11:59
@widemarsh:
Tre raka där = 9 poäng nuvarande 48 = 57. Då KAN det faktiskt räcka med tre poäng på de fyra återstående bortamatcherna då 60 poäng i regel räcker för avancemang Hur som helst - ÖSK behöver tolv poäng på de återstående sju matcherna. Ett snitt på 1.7 poäng per match. Axen vägrar titta i tabellen. Jag tittar jämt ;0)
Örebro widemarsh
2013-09-13 11:44
Brage, Landskrona och GAIS kvar...klarar vi hela säsongen utan förlust på hemmaplan?
Annons: